• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

fazla kilo tabiki iyi değil nixcim
demir ilacını ben de uzun süre kullandım ama yediklerine dikkat edince kilo almana neden olmuyor
o yüzden bence kullan demir ilaçlarını arkadaşım madem doktor verdi gözünü seveyim sırf kilo alcam diye içmemezlik etme yaa
inanki kilo aldırmıyor
bence sen bi başla ne yiyip içeceksen mesela ona göre günlük ayarlarsın dengelersin baktın kilo alıyosun o zaman fazla gelen bişeyleri bırakırsın

Merhaba.

Bugün maalesef bende Hasimoto oldugumu ögrendim.
Kendim guatirdan süphelenip test yaptirmistim.Ama doktor sonuca Hasimoto deyince bayaa üzüldüm.
Ama yine de cok sükür.Öldürücü bir hastaligimiz yok.Ilac kullanicaz ömür boyu.
Aman bu sikayetlerim düzelsinde,vallahi baska bisey istemiyorum..

Yarin doktorla ilk görüsmem var.Beni nükleer tipa gönderecekmis.Telefonda söyledi bunlari.Bakalim yarin ne söyleyecek.

arkadaşlar hepimizin kullandığı antitroid ilaçları hemen hemen aynı fakat bişeyi merak ettim ; piyasada satışa sunulan antitroid ilaçları arası en etkili olan yada şöyle söyleyim en güzel yanıt veren Euthyrox tablet mi ? gördüğüm kadarıyla haşimatolu arkadaşların bu ilacı daha çok kullanması dikkatimi çekti de...ben levotiron kullanıyorum...diğerlerini hiç kullanmadım.. Levotiron tableti .kullanmama rağmen hastalığın yan etkisi halen devam ediyor hem yorgun bitkin ve uyumak isteyen biri vs...

ben de yaklaşık 3 aydır Euthyrox kullanıyorum. hastalığın yan etkisi eskisi kadar olmasa da devam ediyor zaten hemen düzelmezmiş. bendeki en büyük etkisi çok çabuk sinirlenmem ve ani tepkiler vermem:( doktora gitmeden önce deliriyorum sanmıştım sürekli gergindim sinirliydim halsizdim ama şimdi daha iyiyim

lalehan bende euthyrox kullanıyorum ama şikayetlerim 2 senedir hiç azalmadı canım...
bence ilaç seçimiyle alakası yok...ilacı kullanmanın yan sıra moralimizi düzgün tutmaya çalışmak,spor yapmak,bizi üzen şeylerden uzak durmak iyi olacaktır..dr bana bide hergün yürüyüş yap demişti...eşimede bu hastalık ani sinir,öfke nöbetleri, cinsel isteksizlik yapabilir eşinizi anlayışla karşılayın demişti...

bende levotiron kullanıyorum, daha önce tefor kullanmıştım. haşimoto ve hipotiroide verilen ilaçın aynı olması şaşırtmıştı beni. bendede hala devam ediyo, geçer umarım ama umutsuzum kimse ilaçlardan tam netice alamıyo, sadece tsh düşüyo

burcu zaten antikorların tedavisi yok bunu dr larda salak salak vitaminlerle geçiştirip duruyo..
hipotiroittede haşimatodada tsh yükseliyor bu yüzden aynı ilacı veriyolar ama günlük alınacak tiroit hormonunu aldırmak o kadar..kimse antikorları düşürmek için uğraşmıyor..

o zaman bizde kocakarı ilaçlarına saldırırz tabii, alternatif tıpa hücuuum!! kaydirigubbakcemile3

antikorları düşürecek tedavi yok deyip çıkıyolar
bi tutturmuşlar selenyum,o da tutarsa yani
abicim o zaman adam gibi şunun araştırmasını yapan doktorlar yok mu nasıl düşecek bunlar diye yaa,yani hiç mi bir adım yol katedilmez arkadaş yaa,nelerin tedavisi var şu gıcık antikorların yok yaaa
kendi kendimize bişeyler yapıp duruyoruz yok cevizdi yok dereotuydu
sabah sabah sinirlendim malum haşimotoluyum delikafadulden
tek çaremiz alternatif tıp kaldı vallaha
benim mesela şimdi araştırılacak bir başlığım var şifalı taşlar :)))
bakalım tiroide iyi gelen taşlar var mı bi bakıyım olmazsa bütün vücudumu taşlarla donatırım :)))))
ben de bu antikorları düşürmezsem ne olayım hadi bakalım

sade yiyince iğrenç oluyo burcu ya..bi kere denemiştim...yemeklere bol bol katıp yesek daha lezetli..acaba böyle fayda edermi?

Bitkilerin sağlığı güçlendiren doğal kimyasallar ile dolu olduğuna en çok inanan doktorlardan biriyim. Ama bu inancım hiçbir zaman "tiroit için dereotu, Alzheimer için havuç suyu, meme rahim kanseri için aslanpençesi ya da iltihaplı romatizma için davul tozu" noktasına varmadı! Ne "glokomun domates suyuyla ne polikistik over gibi ciddi bir sorunun soğan kürüyle" tedavi edilebileceğine inanmayı da hiçbir zaman düşünmedim. Sizin de böyle düşünmenizi tavsiye ederim. Haşimoto hipotiroidili insanları dereotu mucizeleriyle, polikistik overli genç kızları soğan suyu safsatalarıyla, prolaktin yüksekliğini maydanoz haşlamalarıyla tedavi etmeye kalkmak dünyanın hiçbir ülkesinde affedilebilir bir tıbbi önerme değildir. Size bitkisel mucizelerden ve mucize iksirlerden bahsedildiğinde yalnız gözlerinizi değil, kulaklarınızı da dört açın ve bu önermelerin arkasında ne gibi beklentiler yattığını iyi anlamaya çalışın.

alıntı..Prof.Dr.Osman MÜFTÜOĞLU

ibrahim saraçoğlu dereotu diye bas bas bağırıyo resmen ama profilar dereotu tedavi etmez diyo.

Dereotu kürü, hekimin önerdiği ilaçlar kesilmeden uygulanmalıdır. Üç aylık hekim kontrollerini ve tahlillerinizi mutlaka yaptırınız. Tahlil sonuçlarına göre hekiminiz kullandığınız tiroid ilacını azaltabilir veya kestirebilir. Dereotu kürünü uygulayıp nodüllerinden ve tiroid ilaçlarından kurtulmuş eski sağlığına kavuşmuş çok sayıda hasta tanımaktayım.
Dereotunun kullanılacak olan kısımları sadece ve sadece sapları ve yapraklarıdır. Yeri gelmişken belirtmekte fayda görüyorum, tek başına (saf halde) anethole etkin maddesinin alınması (örneğin, tablet olarak) etkili değildir. Kür olarak kullanırken dereotunu bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Anethole’ün etkili olabilmesi için beraberinde dereotunun yapraklarında bulunan beta-caryophylenne, isorhamnetin ve dillanoside gibi daha birkaç tane yardımcı ve fonksiyonel etkin maddelerine de ihtiyaç vardır

Dereotu hem hipotiroid (tiroidin yavaş çalışması) hem de hipertiroid (tiroidin hızlı çalışması) durumunda etkilidir. Haşimato hastalığı (tiroid iltihaplanması) durumunda etkili değildir. Tiroid nodüllerinin yok edilmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Gerek tiroid nodüllerinin yok edilmesinde, gerekse de tiroidin tekrar dengeli çalışmasında ideal bir yardımcıdır.

alıntı...ibrahim saraçoğlu

ben yinede yemeye karar verdim=))

Ben dereotunu geçen yıl denedim. Bence de haşimato için hiiiiç faydası yok. Ama cevizin bizler için faydalı olduğuna inanıyorum. Her sabah bir kaç tane yiyorum. tavsiye olunur. :)

yurtta bi arkadaşım cevizi geceden bibardak suyun içine koyardı. sabah aç karna hem yer hemde suyunu içerdi. kolestrol için yapardı ama o bunu, haşimotolu değildi. geçenhafta bi poşet badem bitirdim, bipoşette ceviz bitiririm artık=))

merhaba arkadaşlar benim hamileligimin 3. ayında antikorum 460 dı dr ilac kullanmama gerek olmadıgını 3 ayda kontrol ettirmem gerektigini söyledi 3 ay sonra tekrar kontrolümde antikorum 100 düşmüştü o zamam tabi haşimato oldugumu bilmiyordum dogumdan sonra tekrar kontrol ettirdimki 811 olmuş. şimdi ilac kullanıyorum bakalım ne olacak

merhaba arkadaşlar benim hamileligimin 3. ayında antikorum 460 dı dr ilac kullanmama gerek olmadıgını 3 ayda kontrol ettirmem gerektigini söyledi 3 ay sonra tekrar kontrolümde antikorum 100 düşmüştü o zamam tabi haşimato oldugumu bilmiyordum dogumdan sonra tekrar kontrol ettirdimki 811 olmuş. şimdi ilac kullanıyorum bakalım ne olacak
demekki yüksek olsada hamile kalınabiliyomus=)
sizlerden duyunca böyle şeyleri rahatlıyorum, nişanlımla buüzden evlenmeye korkuyorum.sanki çocugum olmazsa bunu bildiğim halde ona haksızlık edicekmişim gibi geliyo... saçma belki ama napıyım böyle düşünüyorum

demekki yüksek olsada hamile kalınabiliyomus=)
sizlerden duyunca böyle şeyleri rahatlıyorum, nişanlımla buüzden evlenmeye korkuyorum.sanki çocugum olmazsa bunu bildiğim halde ona haksızlık edicekmişim gibi geliyo... saçma belki ama napıyım böyle düşünüyorum

ben haşimatolu oldugumu bilmeden hamile kaldım yani kafamda öyle bir korku yoktu belkide ondan zor olmadı 9 ay bekledim hamile kalmayı kafaya takmamak lazım şimdi bendede stres oluştu belki bir daha cocugum olmayacak diye ama vermek isteyen rabbim engel tanımaz verir inşallah Allahım herkese anneligi tattırır inşallah :CüvCüv::ecrin_bebek: :emir_bebek:

Antikor ne anlayamadim ben.Burada hep bahsediliyor.

Ama Anti-Tpo olarak herhalde en yükseginiz benim.Doktor bile siz cok agir hastasiniz dedi bana.:a015::a015:Düsünsenize en yüksegi 60 olmasi gerekirken 1318 cikti yaa.Inanilmaz.

:1shok:

ben haşimatolu oldugumu bilmeden hamile kaldım yani kafamda öyle bir korku yoktu belkide ondan zor olmadı 9 ay bekledim hamile kalmayı kafaya takmamak lazım şimdi bendede stres oluştu belki bir daha cocugum olmayacak diye ama vermek isteyen rabbim engel tanımaz verir inşallah Allahım herkese anneligi tattırır inşallah :CüvCüv::ecrin_bebek: :emir_bebek:
inşallah canım, allah analı babalı büyütsün:nazar:

Antikor ne anlayamadim ben.Burada hep bahsediliyor.
Ama Anti-Tpo olarak herhalde en yükseginiz benim.Doktor bile siz cok agir hastasiniz dedi bana.:a015::a015:Düsünsenize en yüksegi 60 olmasi gerekirken 1318 cikti yaa.Inanilmaz.
:1shok:
antikor anti tpo zaten canım. benimde 500lerde filan. bakalım aralıkta tahlilim var nolcak...

Back