burcu galiba t3 ve t4 de dengesizlik varsa levotıron tefor veıyolar bnm t3 ve t4 um hep normaldı sadece tshım kotuydu..bende euthyrox kullanıyorum..
arkadaşlar, troid hastalığının hangi türü olursa olsun burcudeniz'in de yazdığı 3 ilaçtan biri kullanılıyor. Ben ilk hastalığımı öğrendiğimde tefor'la başlamıştım. Bir süre sonra doz ayarlaması bir türlü düzen tutmayınca dr.um yeni bir ilaç çıktı vücudun buna daha iyi tepki verebilir dedi ve euthytox'a geçtim.
kız delü:roflol::roflol: süpersin ya bak bakalım ibni sina hasimoto hakkında ne biliyımus? belkide bizim hastalıhın adı sinaniyo filandır he:roflol:
haşimato bu hastalığı bulan dr un adıymış...
selda benimde bebeğim olur inşallah..dr larda kesin olmaz demiyo ama olmuyo işte..
benim şuan mümkün deil canım ya:roflol: ama şartlar olgunlaşınca sırf senin için deniycem,ama önce adamın nikahı basması bide askerden gelmesi lazım=))):roflol:
haftasonu kocamı alıp halk kütüphanesine gezmeye gidecem :) orda araştırıcam ibni sinanın kitaplarını ,dur bakalım belki bişeyler çıkar :))
bi de nasıl bir isimdir bu yaa haşim-oto ...oto firması ismi gibi,bilmeyen reklam sanacak,bi de a'yı uzatarak oku tam türk işi oluyo valla kaydirigubbakcemile3
----------
biz de ilerleyen aylarda hamilelik düşünüyoruz,aynen böyle olumlu örnekleri okudukça ben de çok seviniyorum,herkes hamile kaldıkça buraya yazsın lütfen :)
maşallah da diyelimki kimseye nazar değmesin,Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin herkese,Allah isteyen herkese versin.
haşimato bu hastalığı bulan dr un adıymış...
selda benimde bebeğim olur inşallah..dr larda kesin olmaz demiyo ama olmuyo işte..
selda bilmiyorum bazı drlar olmaz diyo bazısı olur diyo...bide bu sitede haşimatolu arkadaşlar var ve haşimato hariç hiçbir problem yok hamile kalamıyoruz...hatta bi arkadaş 3 aşılama 2 tüp yaptırdı hala bebeği yok canım..
Levotiron tablet. 100 mikrogram, yani 0,1 miligram (1 gramın 100’de 1’i) Levotiroksin sodyum içerir. Yani T4 hormonunun sodyum tuzu ilacıdır. 100 tabletlik kutularda pazarlanmaktadır. Yüksek dozlarda çarpıntı, taşikardi, aritmi, göğüs ağrısı, ishal, huzursuzluk ve sıcak basması gibi yakınmalara neden olabilir. Şeker hastalığı olanlarda insülin ya da oral antidiyabetik ilaç dozunun artırılmasını gerektirebilir. Antikoagülanların ve antidepresan ilaçların etkilerini artırabilir. Tedavi edilmemiş adrenal korteks yetersizliği ve tirotoksikoz; bileşimindeki maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. Gebelikte fetusa zarar vermeksizin kullanılabilir. Üretici firma, emzirme üzerine kesin etkisini kaydetmemiş, ancak anne sütüne az geçmesi nedeniyle tedavi dozlarında bebeğe zararlı etkisi olmayacağına işaret etmiştir.
Tefor dutab. 100 mikrogram, yani 0,1 miligram (1 gramın 100’de 1’i) Levotiroksin sodyum içerir. Yani T4 hormonunun sodyum tuzu ilacıdır. 100 tabletlik kutularda pazarlanmaktadır. Üretici firma Antikoagülan, kolestiramin, dijital, ketamin, fenitoin, sempatomimetikler, trisiklik antidepresanlar ve beta blokörlerle birlikte kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunmaktadır. Diyabetli hastalarda insülin ihtiyacını arttırır. Sürrenal yetersizlik, miyokard enfarktüsü, diğer kalp hastaları ve etken maddeye duyarlı kişilerde kontrendikedir.
Euthyrox tablet. 25, 50, 150 ve 200 mikrogram Levotiroksin sodyum içeren 4 farklı formu mevcuttur. Prospektüsünde gebelik kategorisinin A olduğu, gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılabileceği yazmaktadır. Her 4 formu 50 tabletlik kutularda sunulmaktadır.
T4 preparatları kanda T3’e dönüşerek etki eder. Yarı ömür 7-8 gündür
alıntı
sizce aynı şeylermi ben hala anlamadım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?