How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Haşimato olupta hamile kalanlar

qwert

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2007
1.179
5
683
Ankara
benim gibi haşimato olupta hamile kalan varmı aranızda bunu nasıl başardığınızı anlatırmısınız

bende haşimatoluyum ama henüz hamile kalmayı başramadım...dr um haşimatoda hamile kalmak zor ve geç olabilir ama imkansız değil dedi.......

arkadaşlar haşimato ne demek ya?[/QUOT

Tiroid hücrelerine karşı vücudumuzun ürettiği antikorlar sonucu oluşan tiroid iltihabına Haşimato hastalığı denir.
yani anlıyacağın tiroit bezinin düzgün çalışmaması ve bu na bağlı olarak hormonlarda bozulma,adet düzensizliği,halsizlik,kilo artışı,gebe kalamama ...............

hımm. anladım arkadaşım sağol. allah iyiliğinizi versin valla ne diyim. ben bilmiyordum ne demek olduğunu.inşallah sağlıklı bir şekilde hamile kalırsınız hayırlısıyla.belli olmaz.ümitsizliğe kapılmayın hiçbir zaman.allah büyük...

canım hashimatoluyum ve hamileyim.bilmem beni pek etkilemedi bu durum.ilaçımı kullanıyorum.yani hamile kalmak için pek zorlanmadım.Allah tüm isteyenlere bir an önce nasip etsin canlarımmmm...

benim geçen ay tsh 42 çıktı doktor bu durumda hamile kalmanın imkansız olduğunu söyledi şu an ilaç kullanıyorum bakalım ne olacak beklemedeyim

bende haşimatoluyum 1 oğlum oldu ama ben zorlanmadım hamile kalırken tsh ım çok yüksek değildi 9 idi o yüzden herhalde
sizde umudunuzu kaybetmeyin bence engel değil tsh düşünce

bende haşimatoluyum 1 oğlum oldu ama ben zorlanmadım hamile kalırken tsh ım çok yüksek değildi 9 idi o yüzden herhalde
sizde umudunuzu kaybetmeyin bence engel değil tsh düşünce

arkadasım benimde tsh ım sınırda çıktı dr minik bi ilça verdi düzenli kullanmam gerekiomus aama ana yureği içinde ya bebeğe bişi olursa diye çok kafama taktım ama yınede içiyorum 1 haftadır sabahları aç karnına bu şekilde ilaç kullanan varsa biraz içimi rahatlatsa :çok üzgünüm:4 haftada bir bundan byle kan testi yapıp takip edicekmiş ama bende nodül falan yok sanırım gebelikte çıkan bi durum bu ööle dedi dr:bbo:

arkadasım benimde tsh ım sınırda çıktı dr minik bi ilça verdi düzenli kullanmam gerekiomus aama ana yureği içinde ya bebeğe bişi olursa diye çok kafama taktım ama yınede içiyorum 1 haftadır sabahları aç karnına bu şekilde ilaç kullanan varsa biraz içimi rahatlatsa :çok üzgünüm:4 haftada bir bundan byle kan testi yapıp takip edicekmiş ama bende nodül falan yok sanırım gebelikte çıkan bi durum bu ööle dedi dr:bbo:

canım öğle bi durum varsa mutlaka ilacını kullanmalısın bebeğin gelişimiyle ilgili sanırım zekasınıda etkiliyo.yani kullanmazsan daha kötü.bende hashimatoluyum ve hamileyim.su an ilacımı kullanıyorummm

canım öğle bi durum varsa mutlaka ilacını kullanmalısın bebeğin gelişimiyle ilgili sanırım zekasınıda etkiliyo.yani kullanmazsan daha kötü.bende hashimatoluyum ve hamileyim.su an ilacımı kullanıyorummm

ilacının ismi ne acaba benimkiyle aynımı ki merak ettim yazmak istemezsen özelede yazabilirsin benimki 50 mg oldukça düşük ama korktum işte neyse basladım canım yinede hayırlısı

Ben de haşimatoluyum kızlar ve 6 aylık hamileyim. İlaç kullanmaya başladıktan yaklaşık 4 ay sonra bilmeden hamile kaldım. TSH değerim 12'ydi hamile kaldığımda ve ilaç kullanıyordum. İlacımın sayısı azaldı. En son 2'ye çıktı her gün aldığım ilaç sayısı. Fakat şimdi TSH oranım 1'e düştü. Yine ilaç kullanmaya devam ediyorum. İçiniz rahat olsun kızlar ve ilacınızı almayı ihmal etmeyin.

canım hiç merak etme hiç üzülme zaen tshında az yüksekmiş hiç bişiycik olmaz
o ilacın zararı yok kulanmazsan zararı oluyor allah korusun bende kafya taktım acaba bebeğime bişiy olurmu diye hamileyeken ama sentetik hormon bu ilaçların hepsi ben eutyrox kullanıyorum bendede nödül yok daha doğrusu haşimatoda nödül olmaz diye biliyorum
neyse canım korkma bende hamileyken dr tavsiuuyesi ve kontrolü ile kullandım dediğin gibi belli poeriyotlarla kan vererek ytakip yapılıyor sakın kafaya takma ben boş yere takmıştım seni anlıyom canım boş yere stresse sokma bebişini:1hug:

bende nodülde var ve bende eutyrox kullanıyorum 50lik hamileliktede bırakılmaması gerekiyo diye biliyorum

canım hiç merak etme hiç üzülme zaen tshında az yüksekmiş hiç bişiycik olmaz
o ilacın zararı yok kulanmazsan zararı oluyor allah korusun bende kafya taktım acaba bebeğime bişiy olurmu diye hamileyeken ama sentetik hormon bu ilaçların hepsi ben eutyrox kullanıyorum bendede nödül yok daha doğrusu haşimatoda nödül olmaz diye biliyorum
neyse canım korkma bende hamileyken dr tavsiuuyesi ve kontrolü ile kullandım dediğin gibi belli poeriyotlarla kan vererek ytakip yapılıyor sakın kafaya takma ben boş yere takmıştım seni anlıyom canım boş yere stresse sokma bebişini:1hug:

saol murgiz içim rahatladı biraz allah hepimizin hakkında hayırlısını versin sağlıkla :emir_bebek::nazar:

benim geçen ay tsh 42 çıktı doktor bu durumda hamile kalmanın imkansız olduğunu söyledi şu an ilaç kullanıyorum bakalım ne olacak beklemedeyim

benim tsh t3 normal seviyedeydi yalnız t4 biarz düşüktü dr haşimato oldugumu ultrasonla anladı ilaça gerek yok dedi fakat hamilelikte muhakkak bir endokrin dr görmeliymiş

ilacının ismi ne acaba benimkiyle aynımı ki merak ettim yazmak istemezsen özelede yazabilirsin benimki 50 mg oldukça düşük ama korktum işte neyse basladım canım yinede hayırlısı

canım tefor kullanıyorum.hamilelikte tsh değerim normale inmesine rağmen mutlaka kullanmam gerektiğini söyledi doktorum.hala kullanıyorum .bakalım hayırlısı olsun

Ben de hamile kaldım..Ama ilki düşük oldu.1.5 sene sonra nihayet yine hamileyim:)
Ama risk oluyor..
TSH'ınızın 2 nin altında olması gerekiyor.
AMAN DİKKAT

Back