• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimato laneti...

fbfbfb53

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
485
5
26
Ankara
hanımlar ben yaklaşık 1 yıldır hipotiroid hastasıyım. hastalığın ciddiyetini bilmediğim için ilaçlarımı düzensiz alırdım. bu yüzden tsh ım bir türlü düşmedi.. neyse asıl konum 3 ay önce yine ben hastaneye gittim kontrol amaçlı doktor hanım bana 1 yılın sonunda, haşimato hastasısın sen demez mi bendee, eee daha önce niye demediniz diye sordum bana bilipte ne yapacaktın sanki erken evlenmeye bak yoksa çocuğun olmaz dedi. ne yapacağımı sasırdım elim ayağım titriyerek dışarı çıktım. benim bir sürü hayalim vardı şimdi nişanlanacağım bu kadar erken evlilik hiç düşünmemişti. hipotiroidi olup da düzenli ilaç içtikten sonra çocukta problem yaşadınız mı çok merak ediyorum. ayrıca psikolojim de bozuldu her hastalık sanki bende varmış gibi hissediyorum. panik atak oldum sanki. hasimatonun belirtisiymiş doğru mu acaba?

Bendede bir yılı akın süredir hipotroid var dr lar banada haşimeto dedi aynı zamanda bende panik atağım
Ben troid ilacını düzenli kullandım ve her ay tahlil yaptırdım şuan hamileyim gebelik sürecindede ilacını düzenli kullanıp her ay tahlillerini yaptırman gerekiyor.
Korkma sen ilaçlarını al inşalalh Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim ciddiye alıp cevap verdiğiniz için. Allahım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşallah. ömür boyu ilaç içiceğimi biliyorum ama yine de bi umut inşallah düzelir. size de çok geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim ciddiye alıp cevap verdiğiniz için. Allahım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşallah. ömür boyu ilaç içiceğimi biliyorum ama yine de bi umut inşallah düzelir. size de çok geçmiş olsun.
Aminn.Allah sizede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.Geçmiş olsun.
Banada dr belki düzelir ama ömür boyu ilaçta içebilirsin dedi ilk duyduğunda insna kendini hasta hissediyor kötü hissediyor ama büyütülecek birşey değil aslında alışıyorsun
Çok şükür Allah dermansız dert vermesin kimseye.
İnşalalh zamanla ilaçla düzene girer ve ileride belki ilacı bırakabilirsin.

daha 20 yaşındayım ve doktor birden bana öyle deyince şok geçirdim. 3 aydır netlerde gezip durdum hastalık hakkında araştırmalar yaptım annemle 2 3 hastaneye gittik hala ikna olmuş değilim açıkcası biri başka biri başka söylüyor. nodül varmı diye boğazımı kontrol etmekten bıktım. allah yardım etsin şu psikolojim de düzelsin inşallah.

hanımlar ben yaklaşık 1 yıldır hipotiroid hastasıyım. hastalığın ciddiyetini bilmediğim için ilaçlarımı düzensiz alırdım. bu yüzden tsh ım bir türlü düşmedi.. neyse asıl konum 3 ay önce yine ben hastaneye gittim kontrol amaçlı doktor hanım bana 1 yılın sonunda, haşimato hastasısın sen demez mi bendee, eee daha önce niye demediniz diye sordum bana bilipte ne yapacaktın sanki erken evlenmeye bak yoksa çocuğun olmaz dedi. ne yapacağımı sasırdım elim ayağım titriyerek dışarı çıktım. benim bir sürü hayalim vardı şimdi nişanlanacağım bu kadar erken evlilik hiç düşünmemişti. hipotiroidi olup da düzenli ilaç içtikten sonra çocukta problem yaşadınız mı çok merak ediyorum. ayrıca psikolojim de bozuldu her hastalık sanki bende varmış gibi hissediyorum. panik atak oldum sanki. hasimatonun belirtisiymiş doğru mu acaba?

anlamadım ya bende hipotriodi ve haşhimato hastasıyım haşhimato tedavi sonucunda bebek açısından engel olmuyor ki

doktorun kim? kesinlikle endokrinoloji uzmanına git

teşekkür ederim. evet düzenli alıyorum artık en son 4 e düştü. ama 3 aydır gitmemiştim. bugün check up gibi birşey yaptırmak için özel bir hastaneye gittim elle muanesinde nodül var dedi. bende daha 1 yıl önce baktırdım yoktu dedim sertleşme olmuştur falan dedi korkuttu beni çarşamba doktoruma gideceğim hayırlısı olsun

Bende hasimoto hastasıyım ,bundan başka iki senedir bir fiil kaşınıyorum kronik ürtiker hergün alerji ilacı içiyorum.,13 yıldır yumurta yemiyorum yumurta beni komaya sokuyor,Benim öğrendiğim şey şu Bence kendi hastalığını çok büyütme en azından 1 ilaç var ve kullandığında ayarlama yapıyor.Daha kötülerini düşündükçe kendimi şanslı hissetmeyi seviyorum.önemsemezsen daha iyi yyaşarsın.sevgiler.

Bende hasimoto hastasıyım ,bundan başka iki senedir bir fiil kaşınıyorum kronik ürtiker hergün alerji ilacı içiyorum.,13 yıldır yumurta yemiyorum yumurta beni komaya sokuyor,Benim öğrendiğim şey şu Bence kendi hastalığını çok büyütme en azından 1 ilaç var ve kullandığında ayarlama yapıyor.Daha kötülerini düşündükçe kendimi şanslı hissetmeyi seviyorum.önemsemezsen daha iyi yyaşarsın.sevgiler.

teşekkür ederiiimmm

Canım ben de haşimatoyum 32 yaşındayım ve bebek istiyorum. Dün doktorumla görüştüm hamilelik öncesi ilacın dozunu ayarlıyrolar ve tsh ı daha düşüğe çekiyorlar. Tedavisi olan birşey sonuçta

Ben de zaman zaman üzülyorum ama Allah dermansız dert vermesin

arkadaşalr bu kadar kendinize dert etmeyin dört yıldır hashimotom var evleneli yedi ay oldu şuan beş aylık hamileyim ilacınızı ve kontrollerinizi atlamadığınız sürece allahında izniyle sorun olmaz....

Haşimato için zencefil suyunu deniyeceğinizi yazmışsınız denediniz mi peki?

Hamile kaldigim icin deneyemedim malesef ama faydali olacagina cok inaniyorum.Bi yerde asiri seker yuklemesi ve stres hasimatonun dusmani ve bu etkileri ortadan kaldiran bunyeyi rahatlatan karacigeri temizleyip sekeri duzenleyen sey zencefil yaziyordu😊

Hamile kaldigim icin deneyemedim malesef ama faydali olacagina cok inaniyorum.Bi yerde asiri seker yuklemesi ve stres hasimatonun dusmani ve bu etkileri ortadan kaldiran bunyeyi rahatlatan karacigeri temizleyip sekeri duzenleyen sey zencefil yaziyordu😊

Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Cevap için teşekkür ederim. Açıkçası sade zencefil suyunun aç karnına mideye bi zararı olur mu diye endişeliyim yoksa hiç düşünmeden yapıcam.

Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Cevap için teşekkür ederim. Açıkçası sade zencefil suyunun aç karnına mideye bi zararı olur mu diye endişeliyim yoksa hiç düşünmeden yapıcam.

Şöyle de yapanlar var zencefili rendeleyip kahvaltıda yiyorlar ama suyunu içmek kadar faydalı değilmiş.Çok teşekkür ederim.işim çok zor daha. 3 aylık ama hipotroidi yüzünden 7kilo aldım bile üstelik sürekli kusmama rağmen :(

Back