Haşimato hastalığı

Annemde de var ilac kullanıyor ama yedigine ictigine cok dikkat ediyor , bazi yiyecekler degeri yukseltiyormus , annem dikkat ettigi icin sorunu yok ama yeme isini abartirsa cok rahatsizlik yasiyor

Tesekkur ederim. Benim anti tpo 2012 de 1000 lerdeydi. Cok zor donemlerden geciyordum. Ailemden ayriydim. Isimle ilgili sıkıntılarim vardi. Strestendi sanirim. En son ki tahlilimde anti tpo 105 cikti. Yani benim tsh i etkilememis. O yuzden ilaca gerek gormedi. Ben de ilac kullanmak istemiyorum.

Anladım canım dereotu falan diyenler olmuş bilgin olsun belki senin de stresine iyi gelir :)

Anladım canım dereotu falan diyenler olmuş bilgin olsun belki senin de stresine iyi gelir :)
Biliyorum ama hep unutuyorum ben :) sağlikli yasiyoruz diye bi sayfa var face de. Tiroidle ilgili hasimatoyla ilgili paylasimlar oluyor. Bir de canan karatay in hasimota ve glutenle ilgili bi konusmasi var internette. Onu dinle istersen sen de

Arkadaşlar aranızda haşimato hastası olan var mı ? Doktor bana böyle bir teşhis koydu yaşayan varsa hayatını nasıl etkiledi etkiledi mi neler yaptı anlatabilirse çok mutlu olurum
Ben de haşimato hastasıyım canım. 1ayda 10kilo aldığımı bilirim henüz veremedim ne yazık ki. Zamanla tiroit bezin tsh üretemeyecek ve sentetik hormon ilacı kullanmaya başlayacağım. Şuan için bir sıkıntı yok çalışıyor tiroit bezim. Hamile kalma ihtimalini düşüren bir hastalık ne yazık ki. Hormon bozukluğu yaptığı için polikistik over a da sebep olabiliyor ki pko da var bende. 2yıl da hamile kaldım. Tabi biraz da nasip kısmet bu işler. Herhangi bir tedavisi yok kanıtlanmış. Ama glutensiz beslenme hastalığın seyrini yavaşlatıyor diye okudum bir dönem dikkat etmiştim glutene kilo vermiştim kendiliğinden. Henüz tiroit bezlerin çalışıyorsa bunu bir dene bakalım. Kilonu kontrol altında tut bu hastalık zor zayıflatıyor malesef...

Kankamda var
Neden bilmem ona ilaç tedavisi uygulanmadı
Sürekli kontrole de giderdi tahlil yaptırırdı
Şuan erken menopozla uğraşıyor
Bu hastalığa bağladılar nedenini
Bence her ihtimale karşı kadın Doğuma da ara ara gidin
Yumurtalık rezervlerini kontrol ettirin

Biliyorum ama hep unutuyorum ben :) sağlikli yasiyoruz diye bi sayfa var face de. Tiroidle ilgili hasimatoyla ilgili paylasimlar oluyor. Bir de canan karatay in hasimota ve glutenle ilgili bi konusmasi var internette. Onu dinle istersen sen de
İzlerim canım çok sağol :))

Teşekkür ederim detaylı yazdığınız için , glütensiz beslenirken neler yemediniz mesela

Ben de aynı o durumdayım ilaç yok kontrole gel dedi , aynen bi gideyim kadın Doğuma teşekkür ederim canım :)

Ben de aynı o durumdayım ilaç yok kontrole gel dedi , aynen bi gideyim kadın Doğuma teşekkür ederim canım :)
Sürekli takipte ol bence ihmal etme
Düzensizliklere dikkat et
Her gidişinde erken menopoz ihtimalini araştırmalarını iste
Biz çok geç öğrendik maalesef
Daha bekar birde bizimki
Yumurta toplatıp dondurmayla uğraşıyor ki hem maddi hem manevi çok zorlanıyor

Canımm kaç yaşında menopoz oldu arkadaşın ?

Teşekkür ederim detaylı yazdığınız için , glütensiz beslenirken neler yemediniz mesela
Canım yediğimiz hazır gıdalarda filan gluten hep var malesef ama çölyak hastaları için üretilen glutensiz yiyeceklerden temin edebilirsin. Ve tabiki ekmek hamur işi gluten içeriyor. Özellikle ekmek yemedim bir dönem. İnternette bulabilirsin nelerin içinde olduğunu.

yapiyo canim arada ses kisikligi kalinlasmasi nefes darligi yapio tek boyaz degil butun organlari etkileyen bi hormon

Merhaba arkadaşlar.
Ben de iki gün önce Haşimoto olduğumu öğrendim. TSH 4 civarı aslında çok yüksek değil ama Anti-TG 427 çıktı. Saç dökülmesi, uyku sorunları, kabızlık, sinir gibi sorunlarını yaşadığım için 50 mcg tiroit hormonu ile başlattı doktor. Ancak bu tabiî ki hastalığın yol açtığı tiroit sorununu çözüyor sadece. Haşimoto aslında bir otoimmün hastalık. Yani vücudun bağışıklık sistemindeki dengesizlikten kaynaklanıyor. O yüzden dışarıdan verilen hormon desteği hastalığı tedavi etmiş olmuyor. Bu antikorlar yine tiroide saldırmaya devam ediyor ve zaman içinde tiroit bezleri işlevini yitirebiliyor. Bu yüzden önemli olan bağışıklık sisteminin dengesinin neden bozulduğunu bulmak. Yurtdışında yapılan araştırmaların makalelerini okumaya çalışıyorum kaç gündür. Sorunun bağırsaklardaki çeşitli rahatsızlıklardan, farklı toksin alımından veya alerjilerden kaynaklanabileceğini düşünüyorlar. Selenyum ve D vitamini desteği, sizlerin de bahsettiğiniz gibi gluten veya süt ürünleri tüketimini kesme gibi deneyler yapıyorlar. Ancak hastalar arasında bireysel farklar var ve bizim sorunumuzun kaynağını bulmak iyi bir doktor gözetiminde detaylı süreç takibi gerektiriyor. Her ihtimalin değerlendirilmesi deneme yanılma yöntemi oluyor tabii. Bu kadar uzun ve zahmetli bir araştırma süreci de ben kendi adıma kaldırabileceğimi düşünmüyorum malesef...

bende antitpo da çıktı

bende de halsizlik oluyor ilaç içsem de eutroux mu kullanıyorsunuz.
çölyakı da araştırıyorum haklısınız.ekmek ve süt ürünleri mısır yerken fazla kaçırırsam direk şişlik gizli bir hazımsızlık var sanki çölyak hastaları gibi midem göbeğim pörtledi.
Annemde de var ilac kullanıyor ama yedigine ictigine cok dikkat ediyor , bazi yiyecekler degeri yukseltiyormus , annem dikkat ettigi icin sorunu yok ama yeme isini abartirsa cok rahatsizlik yasiyor
kanıbahar brokoli lahana bildiğim.brokoliyi severdim ama

Kizlar nefes darligi yapar mi tiroid ve nefes verirkrn degisik boguk bir ses
merdiven çıkınce yaşlı teyzeler gibi solurum zayıflamam şişmanlamam farketmiyo hep aynı oranda nefes nefese kaldım.

bende de hala d vitamini eksiklik belirtileri devam ediyor boyun terlemeleri son sürat.d vitaminini kapsül olarak mı alsak.yada hep mi ölçtürsek supradyn alldays kullandım kısı onla atlattım çok grip oluyordum.bi yerde eksik var ama bulamıyorsunuz.pko gizli şekerde cabası

zaten arastirmiyolarki ilaci verip dozunu duzenleyip gonderiyolar
bana da 25 mg eutrhrox u 1.5 taneye çıkardı dr.hamile kalmak istiyorum çok oynuyor kan şekeri gibi sınırı geçmese TSH de insana kısır damgası vurduruyor.bide manik depresyon hastasıyım hafif Allahtan bi de o var mı sizde ben troid hapı içtiğimden beri ilaç kullanmadım troid hapı iyi geldi sanki.

ben eut..ilaci ilerken panik atak gecirdim ve biraktim o ilaci bihafta sonra levotriona gectim iyi gidiyo suanda degerim dustu tekrar yukselmis buaralar ilaci yukseltcem sanirim randevu aldim gitcem bakalim kartal arastirmada troid hastaliklari die bi bolum var dahiliye doktorundan oraya yonlendirmemi isticem

S Shalini merhaba,
Bende de anti tpo yüksek çıktı 80 lerde Dr hiç bir şey söylemedi bende araştırdığımda haşimato yu öğrendim... sizin anti tpo değeriniz ilk başlarda kaçtı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…