Haşimato hastalığı

morojemm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2013
151
88
298
Arkadaşlar aranızda haşimato hastası olan var mı ? Doktor bana böyle bir teşhis koydu yaşayan varsa hayatını nasıl etkiledi etkiledi mi neler yaptı anlatabilirse çok mutlu olurum

Bende vardı bu hastalık. 2012 yılında kan testi yaptırdığımda ortaya çıkmıştı. O zamanlar 97 kiloydum aslında kilomun sebebide bu hastalikmis. Doktor ilaç tedavisine başladı. 2 yıl içerisinde hem hormonlarim normale döndü. Hem 58 kiloya düştüm. Şu an düzenli kontrollerimi yaptırıyorum allaha şükür iyiyim. Geçmiş olsun.

Size de çok geçmiş olsun. Benimkisi ilaç tedavisine başlamadı takip edelim dedi. Kilo dışında başka problemleriniz oldu mu veya dikkat etmeniz gereken şeyler ?

Size de çok geçmiş olsun. Benimkisi ilaç tedavisine başlamadı takip edelim dedi. Kilo dışında başka problemleriniz oldu mu veya dikkat etmeniz gereken şeyler ?
Saç dökülmesi, halsizlik, çarpıntı, nefes darlığı, sürekli uyurdum ve damagim cok kururdu. Ben sadece ilaç tedavisi gördüm. Başka bir şey önermedi doktor

Ailecek var babam ablam ben ve kizkardesim tsh degerleri yuksek cikiyo az calisiyo yani biz ömür boyu ilac kullanmak zorundayiz

Sikintilari kilo problemi gec verilir cocuk sahibi olmakta problem cikarir falan ama ilac tedavisi uygulamadiysa demekki değerleriniz yuksek degil

Bende de mevcut. Çokta sever beni. 12 yıldır yapıştı kene gibi

İlk zamanlar yukarıdaki tüm etkilerini yaşarken şuan sadece halsizlik yapıyor. Minicik bir ilacı var her sabah yutuyorsun. Başka da tedavisi yok.

Zaten sürekli ilaç kullanımı gerekiyormuş sanırım , değerlerin artmaması için dikkat edilecek bir şey de yok sanırım

Evet canım takipte kalalım dedi teşhis koydu ama demek ki ilaç kullanacak oranda değil

Zaten sürekli ilaç kullanımı gerekiyormuş sanırım , değerlerin artmaması için dikkat edilecek bir şey de yok sanırım
Evet yok. Hipotiroidin bir çeşidi bu ve sende olmayan hormonu veriyor sana.

Sadece brokoli ve lahana çok tüketmemek gerekiyo.

Evet yok. Hipotiroidin bir çeşidi bu ve sende olmayan hormonu veriyor sana.

Sadece brokoli ve lahana çok tüketmemek gerekiyo.
İlerleyen süreçte kısırlık gibi belirtiler okudum internette , gerçi internette her şey abartılarak yazılıyor ama sormak isterim siz duydunuz mu böyle belirtiler?

İlerleyen süreçte kısırlık gibi belirtiler okudum internette , gerçi internette her şey abartılarak yazılıyor ama sormak isterim siz duydunuz mu böyle belirtiler?
Ben 2 kere radyoaktif iyot tedavisi gördüm bu troid yüzünden. Hipertroidi vardı bende. 2 tane çocuğum var Allah bağışlarsa. Şimdi düzenli ilaç kullanıyorum. Ama hamile kalmadan değerlerin normale dönmesi gerekiyor.

Hasimato hastasiyim. 2012 de yasadigim bir depresyondan sonra gittim doktora. (Mide bulantisi sikayetiyle gitmistim) o zaman tahlillerde cikti. O zaman anti tpo degerlerim cok yuksekti. Doktor neden bilmiyorum ilac tedavisine baslamadi. Kendiliginden degerlerim dusmeye basladi. Kontrollore gidiyorum ama normal degil tabi degerlerim. Kilomu etkilemedi yani rahat kilo verebiliyorum. Ama eskiden ben cok sakin ofkelenmeyen biriydim. Ozellikle son 2 yildir cok sinirli biri olup viktim. Ofkemi kontrol edemiyorum. Cevremdekiler de diyor degistigimi sinirli biri haline geldigimi. Bir de sürekli uyku hali var. Ne yaparsam yapayim demir takviyesi alsam da diger vitamin takviylerei alsam da halsizlikten ve uyku hali durumundan kurtulamiyorum. Zaten hastaligin diger adı tembel gelin hastaligiymis:) ben bu hastaligi cok arastirdim ve arastiriyorum da hala. Yurt disindaki doktorlar gluten hassasiyeti ile bu hastaligin baglantili oldugunu soyluyorlar. Gluteni birakip degerleri normale donenler varmis. Ben de denedim gluteni tamamen hayatimdan cikarmayi ama basaramadim

Yok duymadım. Hamile kalabiliyosun ama zorlaşıyor diyolar filan o da tam doğru değil bence. Sonuçta ilaç kullandığın sürece normal bir insandan farkın yok çünkü o hormon sende var. İçerde savaş yok :)

Ben hemen hamile kalmıştım. tek sorun; her ay gidip tahlil yaptırıp değerlerime baktırıyodum. Başka bişey yok.

Allah bağışlasın canım teşekkür ederim yardımın için :)

Evet ya o tembel gelin adını ben de duydum Çok geçmiş olsun canım sana da . Bazı insanlarda hayatı olumsuz anlamda etkiliyormuş diye okumuştum ben de halsizlik , sinir vs. senin de başına gelmiş anlattığın kadarıyla . Ama ilaç kullananlarda bu belirtiler geçiyor sanırım tekrar gittin mi doktora hala başlamıyor mu ilaç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…