- 1 Mart 2024
- 54
- 66
- 27
-
- Konu Sahibi kedilereasigim
Merhaba bende usg de anlaşıldı haşımato dolgunum kan tahliline göre doktor ilaç başlamadı. Bana bişeyde demedi doktorKizlar merhaba bugün test sonuçlarına göre doktorum hasimato olmamdan şüphelendi internette birçok bilgi var fakat yasayanlardan tedavi görenlerden bilgi almam lazım gebeliğe engel mi gebelikte sorun oluşturur mu birde insülin direncim varmış nasıl besleniyorsunuz ne gibi şeyler yapılması lazım
2012 yilindan beri hasimato hastasiyim. kanda anti tpo ve anti tg degerlerinin yukselmesi ile anlasilmisti hasimato oldugum. tsh ve t3, t4 degerlerim gecen aya kadar iyiydi. normal sınırlarda seyrediyordu. o yuzden ilac kullanmadim hic. tsh degerim biraz yukselmis. hamile kalmak problem degil ama hamileyken ayda bir tsh, t3,t4 hormonlariniza baktirmak zorundasiniz. gerek gorulurse ilac baslanir. hamileyken problem yasamadim bu anlamda. ilk hamileligim dusukle sonuclandi (hasimatoyla ilgili oldugunu sanmiyorum)dusukten 3 ay sonra yeniden hamile kaldim. hasimatonun en kotü en berbat ozelligi asiri yorgunluk olmasi. 2012 ye kadar cevremde cok enerjik diye bilinen ben, sonra tam bir kaplumbagaya donustum diyebilirimKizlar merhaba bugün test sonuçlarına göre doktorum hasimato olmamdan şüphelendi internette birçok bilgi var fakat yasayanlardan tedavi görenlerden bilgi almam lazım gebeliğe engel mi gebelikte sorun oluşturur mu birde insülin direncim varmış nasıl besleniyorsunuz ne gibi şeyler yapılması lazım
Nodül yokmuş gayet temiz dedi ts degerlerim de iyiymiş birtek vitaminlerim çok düşük geldiİlacı aksatmadan aç karna düzenli kullanın bu kadar. nodül var mı yok mu ona bakarlar. Ömür boyu takip edilen bi minik ilaçla hallolan bir şey. Kullandığınız sürece gebelik problemi yaşamazsınız inş.
Aynısını yaşıyorum diyebilirim o yorgunluk zaten beni mahfetti sürekli yorgunum halsizim önceden böyle değildim yerimde durmazdim2012 yilindan beri hasimato hastasiyim. kanda anti tpo ve anti tg degerlerinin yukselmesi ile anlasilmisti hasimato oldugum. tsh ve t3, t4 degerlerim gecen aya kadar iyiydi. normal sınırlarda seyrediyordu. o yuzden ilac kullanmadim hic. tsh degerim biraz yukselmis. hamile kalmak problem degil ama hamileyken ayda bir tsh, t3,t4 hormonlariniza baktirmak zorundasiniz. gerek gorulurse ilac baslanir. hamileyken problem yasamadim bu anlamda. ilk hamileligim dusukle sonuclandi (hasimatoyla ilgili oldugunu sanmiyorum)dusukten 3 ay sonra yeniden hamile kaldim. hasimatonun en kotü en berbat ozelligi asiri yorgunluk olmasi. 2012 ye kadar cevremde cok enerjik diye bilinen ben, sonra tam bir kaplumbagaya donustum diyebilirimen ufak bir is yaptiginizda tonlarca is yapmis gibi yorgunluk oluyor, enerjisizlik, depresyona meyilli olma, sık sık demir ve b12 nin dusmesi, cabuk kilo alip verememe, carpinti.. bunlar benim yasadigim problemler. kronik yorgunluguma hicbir care bulamadim ben.bu alanda da en iyi doktor Istanbulda Yesim erbil. (tabi cok tuzlu oldugundan hic gitmedim)
tsh ınız normalse ve nodül vb yoksa doktor neden hashimatodan şüphelendi ki? anti tpo falan bakıldı mı merak ettimNodül yokmuş gayet temiz dedi ts degerlerim de iyiymiş birtek vitaminlerim çok düşük geldi
Bilmiyorum gerçekten hasimatodan şüpheleniyorum dedi birkaç güne kadar sonuçları çıkmış olur size bilgi verilir ona göre gelirsiniz tedavinizi uygulariz dedi benimde kafam karıştıtsh ınız normalse ve nodül vb yoksa doktor neden hashimatodan şüphelendi ki? anti tpo falan bakıldı mı merak ettim
o zaman tshınız düşüktür emin misiniz normal olduguna? sonucunuzu gönderin isterseniz yorumlayalımBilmiyorum gerçekten hasimatodan şüpheleniyorum dedi birkaç güne kadar sonuçları çıkmış olur size bilgi verilir ona göre gelirsiniz tedavinizi uygulariz dedi benimde kafam karıştı
o zaman tshınız düşüktür emin misiniz normal olduguna? sonucunuzu gönderin isterseniz yorumlayalım
Ay bende çok şaşırdım doktor şeker ilacı verdi aynı ilacı babannem kullanıyormuş sakın kullanma dedi bende kullanmadım 1000 lik bide B12 düşük değil B12 verdi kansizligim var sonucuma göre sadece benim gordugume insülin direnciniz de var gibi görünmüyordoktor yanlışlıkla başkasının sonucuna baktı herhalde. müsait bir zamanda baska doktora veya sağlık ocağına gidip tiroidlerinize tekrar baktırın en iyisi.
şaka yapıyosunuz herhaldeAy bende çok şaşırdım doktor şeker ilacı verdi aynı ilacı babannem kullanıyormuş sakın kullanma dedi bende kullanmadım 1000 lik bide B12 düşük değil B12 verdi kansizligim var sonucuma göre sadece benim gordugum
Gerçekten şaka yapmiyorum endokrinoloji doktoruna çıktım degerlerin gayet güzel diyip insulin direncin var vitaminin düşük dedi ve ilaç verdişaka yapıyosunuz herhaldehangi doktora gittiyseniz söyleyin gitmeyelim haha. siz yine başka bir doktora gidin ama
Ay bende çok şaşırdım doktor şeker ilacı verdi aynı ilacı babannem kullanıyormuş sakın kullanma dedi bende kullanmadım 1000 lik bide B12 düşük değil B12 verdi kansizligim var sonucuma göre sadece benim gordugum