Haşim Kılıç: Vesayet altındaki yargı hukuk güvenliği sağlayamaz

İşte Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar;

Can Dündar @candundaradasi
Haşim Kılıç, Başbakan'a yeni yolsuzluk atfetti: "Vicdan yolsuzluğu." Ağır. Cüzdan yolsuzluğu kadar ağır.

Yekta Kopan @yektakopan
Tam "Ben yırttım galiba," derken Cumhurbaşkanı da radara yakalandı.

Ali Rıza Öztürk @alirizaozturk33
Anayasa Mahkemesi Başkanının konuşmasını dinleyin. Türkiye 'nin hukuk devleti olup olmadığını, Türkiye'de hukuk güvenliği olup olmadığını görün

Ahmet Mümtaz Taylan @taylan1789
AYM Bşk. H.Kılıç konuşmasına mahkemenin "insan onuruna duyduğu saygı"ya vurguyla başladı. Demek AYM'ye de yakında +18 sınırlaması gelecek!..

Fuat Kozluklu ‏@fuatkozluklu
Haşim Kılıç'tan 'paralel yapı' mesajı: "Yargı milletin iradesine tuzak kurulacak yer değildir"...

Ferdan Ergut @FerdanErgut
Ülkenin Anayasa Mahkemesi Başkanından böyle bir konuşmaya maruz kalmak, iktidar için utanç verici olmalı.

Abdülhamit Bilici @ahamitbilici
Gayrı millilikle bile suçlanan Anayasa Mahkemesi'nin başkanı Haşim Kılıç,hem ithamlara cevap veriyor hem temel hukuk ilkelerini hatırlatıyor

Nurcan Akad @nurcanakad
Hukukun, evrensel hukuk normlarının hatırlatılması, kayda geçirilmesi çok iyi oldu. Haşim Kılıç çok güçlü bir konuşma yaptı.

Mehmet Bekaroğlu @MBekaroglu
AYM Başkanı çok önemli şeyler söylüyor. Belki çok sert konuşuyor ama söylediklerinin hepsi doğru. Başbakanı ağır bir dille suçladı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Anayasa Mahkemesi Başkanı söylemesi gerekeni söylemiştir. Asıl sıkıntılı söylemler Başbakan'ın AYM Başkanı ve üyelerine karşı kullandığı söylemlerdir.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: Haşim Kılıç muhalefete ders verdi sezonu açıldı...

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk: Anayasa Mahkemesi Başkanının konuşmasını dinleyin.Türkiye'nin hukuk devleti olup olmadığını,Türkiye'de hukuk güvenliği olup olmadığını görün. Anayasa Mah.Başkanının konuşmasını izliyorum.Başbakan'ın,konuşmadan çok rahatsız olduğu her halinden belli oluyor. Bakalım Anayasa Mahkemesi Başkanının sert konuşmasına,bakalım Başbakan ne diyecek? merakla bekliyorum. Sayın Başbakan'a soru; Anayasa Mahkemesinin konuşması,milli midir? Açık seçik Belli besbellidir ki AYM Başkanı Sayın Haşim Kılıç'ın konuşmasının hedefinde Başbakan vardır.

CHP'li Melda Onur: Haşim Kılıç resmen fırça atıyor... Haşim Kılıç yani yargıyla zırt pırt oynamayın mı demek istedi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel: Kalem Kılıç'tan keskindir cümlesini ters kepçe yaptı, kafasına geçirdi... Hukuku hiçe sayanlara ders olacak bir konuşma. Türkiye yüreklensin

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Adnan Boynukara: Eleştirilere 'sığ' demek yerine, keşke bahsettikleri kararın nasıl alındığını da açıkça ifade edebilseler...! Birisi; kanunla HSYK başkanına verilen yetkiler ile tüzükle Anayasa Mahkemesi başkanına verilen yetkileri karşılaştırmayı düşünür mü? Ülkenin seçilmiş başbakanının cevap verme şansının olmadığı yerde söylenen 'lafları' kahkaha atarak destekleyen yargı mensupları kim acaba?

Tayyar, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir. Haşim Kılıç'ın açıklamaları Başbakanın cumhurbaşkanı olmasını daha zorunlu hale getirmiştir.
Çankaya seçimi yeni istiklal mücadelesinin en önemli evresidir."

http://www.radikal.com.tr/politika/...lica_o_da_artik_tarihin_coplugundedir-1188610

Bu adam yorum yapmasın ya.Zaman gösterecek kim nerede.Benim bildiğim istiklal savaşı,düşmana,sömürgeciliğe karşı yapılır.Adam,kendinden olmayana düşman gözüyle bakıyor.

Son düzenleme:
Ben izleyemedim ama merak ettim başbakan ve akp bu konuşmaları sonuna kadar çit cikmadan dinlemiş mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben izleyemedim ama merak ettim başbakan ve akp bu konuşmaları sonuna kadar çit cikmadan dinlemiş mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet canım konuşma bitince alkışlamamış ve ayrılmış hemen törenden resepsiyona katılmamış:KK14:

AKP nin Cumhurbaskani adayinin karsisina ittifak tarafindan cikarilacak olan 3 isimden biridir hasim kilic:)

Eee adamda hakli, o 3 kisinin icinden ittifak tarafindan aday gösterilme sansini arttirmak istiyor:))

Ama hasim bey bosa ugrasiyor 1. sirada baskasi vaaaa:))))

Ittifak adayini belirledigi gün görün siz hasim beyi:)

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesinin 52. kuruluş yıl dönümü töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın tören sonrası erken ayrılmasının sorulması üzerine Kılıç, bunun gayet doğal olduğunu ve Başbakan'ın yoğun işlerinin bulunduğunu dile getirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI: "Bunu bir kaç kez tekrarladım. Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım ve bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında dışarıda olandan bitenden ne haberimiz ne bir yönlendirmemiz ne de bir bilgimiz var. Tabii ki yazarlarımız, çizerlerimiz, televizyon programcılarımız bu konuda çeşitli görüşler sunuyor benim şahsımı itibarsızlaştırma, hakaret ve buna benzer birşey yapmadıkları sürece, tabii ki bu yorumları yapabilirler en tabii haklarıdır ama bunda benim bir bağlantım yok. Altını çizerek ifade edeyim."

UZUN YARGILAMA: Bir soru üzerine, yüksek mahkemenin bazı konuları aciliyeti nedeniyle iç hukuk yolları tüketilmeden değerlendirdiğini hatırlatan Kılıç, "Çünkü AİHM'in de yaptığı bu. Onların yaptığının dışında bir uygulama yapmış değiliz. Tamamen bununla ilgili" dedi. Uzun yargılama konusuna da değinen Kılıç, "Bu ülkede 54 yıldır devam eden mülkiyet davası var. Şimdi, 54 yıldır bitmemiş davanın, bitmesini mi bekleyelim, bu insanın adil yargılanma hakkını teslim etmek için" ifadesini kullandı.

TWİTTER KARARI: Twitter kararının hatırlatılarak, "Anayasa Mahkemesinin gündeminde o kadar çok madde varken, bu dosyayı öne alması manidar' diye eleştiri yapıldı. Bu 1 Mayıs için de geçerli mi?" yönünde soru üzerine Kılıç, "Bizim şu anda yaptığımız uygulamada aynen AİHM'de olduğu gibi kırmızı şeritli, yeşil, sarı, beyaz şekilde kategorizeleştirilmiş davalar var. Özellikle yaşam hakkı, tutukluluk, işkence, yani hürriyetin engellenmesi gibi konular bizim bu kırmızı şerit içinde olan önemli davalardır ve bunların önceliği vardır. Ondan sonra arkasından sıralanıp gidiyor. Dolayısıyla biz bunu 'şu acil', 'bu acil' şeklinde şüphesiz ki mahkeme takdir sahibidir. Bu takdirini inceleyerek, olaylara bakarak değerlendirip bunun hangi şeride gireceğini tespit ediyor ve ona göre uygulamaya geçiyor."

1 MAYIS SORUSU: "1 Mayıs'tan önce karar çıkacak mı?" sorusunun yenilenmesi üzerine Kılıç, "Onu bilmiyorum, şu anda arkadaşlarımız inceliyorlar. Onunla ilgili en küçük bir bilgi sahibi değilim" dedi.

GÖMLEK AÇIKLAMASI: Konuşmasında, "herkesin karşısına aynı adalet gömleği ile çıkmaya devam edeceğiz" dediğinin hatırlatılarak, bunun "cübbenizi çıkarın, siyasete girin" açıklamalarıyla ilişkisinin olup olmadığının sorulması üzerine Kılıç, "Benim söylediğimi herhangi bir amaca, herhangi bir düşünceye karşı bir cevap olarak lütfen algılamayın. Bu benim samimi düşüncelerim, ülkemizin gerçeklerini, sorunlarını, doğruları konusundaki tespitlerim bunlar. Bunların altında birşey arayarak birşey çıkarmayın bundan" diye konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin, "Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek ve azarlanmak için gitmedi" dedi.

TBMM Başkanı Çicek: "Gömlek değiştirmek gibi ifadeler, siyasi ifadelerdir. Yüksek mahkemenin kuruluş gününde kişisel kanaatiniz bu bile olsa konuşulacak ifadeler değil."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç'ın açıklamalarını, "Üslup, bir yargı makamına yakışan bir üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek, azarlanmak için gitmedi. Hukuk nezakettir. Hukukçuların da çok nazik bir üslupla konuşması gerekirdi. Maalesef bunu bulamadık" diye değerlendirdi.

Üslup dersi veriyorlar ya,bana bir gülme geliyor orda.:KK28::KK53:

Son düzenleme:
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin, "Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek ve azarlanmak için gitmedi" dedi.

TBMM Başkanı Çicek: "Gömlek değiştirmek gibi ifadeler, siyasi ifadelerdir. Yüksek mahkemenin kuruluş gününde kişisel kanaatiniz bu bile olsa konuşulacak ifadeler değil."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç'ın açıklamalarını, "Üslup, bir yargı makamına yakışan bir üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek, azarlanmak için gitmedi. Hukuk nezakettir. Hukukçuların da çok nazik bir üslupla konuşması gerekirdi. Maalesef bunu bulamadık" diye değerlendirdi.

Üslup dersi veriyorlar ya,bana bir gülme geliyor orda.:KK28::KK53:

Üsluptan en son bahsetmesi gerekenler; Başbakanın her gün birilerini azarladığını unuttular heralde :KK14:

İktidar aşkı biat tutkunluğu ne tuhaf çevremde olmadıgı için çok tuhaf geliyor.Hırs olmuş kimisinde.Okadar belli ediyorlar ki.

İktidar aşkı biat tutkunluğu ne tuhaf çevremde olmadıgı için çok tuhaf geliyor.Hırs olmuş kimisinde.Okadar belli ediyorlar ki.

Türkiye'deki hukuk sistemini bilmesem ben de bazıları gibi acaba? derdim, ama yok biliyorum bilmez olaydım. Adam yanlış bir şey söylememiş.

Çok sık tekrar ettiriyorlar bunu; tutarsızlık en tutarlı yanları:KK14:
$BmGIEKUIcAAp8nf.jpg

SABAHATTİN ÖNKİBAR/ Haşim Kılıç’tan medet uman Atatürkçüler

Bugünleri de gördük.
Ekrana kilitlenip Haşim Kılıç Tayyip’e nasıl laf çakacak diye bekledik.
O Haşim Kılıç ki İBDA-C’li Salih Mirzabeyoğlu’ nun arkadaşı!
O Haşim Kılıç ki AKP kapatılmasın diye canhıraş mücadele eden isim!
O Haşim Kılıç ki AYM oylamalarında bütün tercihlerini Atatürkçüler aleyhinde kullanmış!
Ve şimdi onun himmetine muhtaç duruma düşürüldük!
Sadece bu tablo bile TBMM’deki muhalefetin cüceliğini ortaya koyuyor.
Dahası, yandaş muhalefet kavramının gerçekliğini teyit ediyor.
Evet, Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’nin bir Haşim Kılıç bile etmediği artık tescillidir.

SABAHATTİN ÖNKİBAR/ Haşim Kılıç’tan medet uman Atatürkçüler

Bugünleri de gördük.
Ekrana kilitlenip Haşim Kılıç Tayyip’e nasıl laf çakacak diye bekledik.
O Haşim Kılıç ki İBDA-C’li Salih Mirzabeyoğlu’ nun arkadaşı!
O Haşim Kılıç ki AKP kapatılmasın diye canhıraş mücadele eden isim!
O Haşim Kılıç ki AYM oylamalarında bütün tercihlerini Atatürkçüler aleyhinde kullanmış!
Ve şimdi onun himmetine muhtaç duruma düşürüldük!
Sadece bu tablo bile TBMM’deki muhalefetin cüceliğini ortaya koyuyor.
Dahası, yandaş muhalefet kavramının gerçekliğini teyit ediyor.
Evet, Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’nin bir Haşim Kılıç bile etmediği artık tescillidir.

Muhalefet cucedir de su yazilan maddeler cok sacma. Bir Akp karsiti olarak ben bile kapatilmasina goz yummam kaldi ki adam hukukcu.

X