Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
fatma canım yurtdışında bulması kolay zaten..biz türkiyede bulamıyoruz..netten sipariş verincede taşıma ücreti çok fazla tutuyo..

fatma canım yurtdışında bulması kolay zaten..biz türkiyede bulamıyoruz..netten sipariş verincede taşıma ücreti çok fazla tutuyo..

evet maalesef bu yüzden ben selenyumu ilaç olarak almaya başladım fatmacım..

hmmm bende dönerken stoklayayım o zaman bolca
ama burdada uzun zamandır görememiştim,yeni geldiği kesin
belkide çk çabuk bitiyodur

kızlar doktor bana euthyrox ilacını verdi. siz kullandınız mı? yan etkileri var mı? simdilik gün de 1 tane ac karnına deneyecez işe yararsa devam yaramazsa dozaj artacak

kızlar doktor bana euthyrox ilacını verdi. siz kullandınız mı? yan etkileri var mı? simdilik gün de 1 tane ac karnına deneyecez işe yararsa devam yaramazsa dozaj artacak

ben kullanıyorum..ara ara kalsiyumunu ve kansızlık açısından kan değerlerini ve kolesterolünü de kontrol ettir..ya ilaçtan ya da hastalıktan dalgalanmalar olabiliyo çünkü bunlarda...

merhaba arkadaslar, bende araniza yeni katiliyorum. bir hafta önce hashimoto oldugumu ögrendim. sizde de doktor hemen kan tahlili ile teshis koymusmuydu ? doktor bana teshis koymakta hizli davrandi gibi geliyor. l-thyrox isimli bir ilac verdi daha sonra baska ek ilaclar verebilecegini söyledi. okuduklarima göre bircok arkadas hamile kalmakta problem yasiyor. doktor tedavinin önemli oldugunu, ilac almassam ve hamile kalirsam bebegin yüksek ihtimalle engelli olacagini söyledi.
birde arkadaslar doktor bana iyotlu tuz ye dedi fakat ´formda okuduguma göre iyotsuz yemek gerekiyor, ne yapmaliyim ?

ben kullanıyorum..ara ara kalsiyumunu ve kansızlık açısından kan değerlerini ve kolesterolünü de kontrol ettir..ya ilaçtan ya da hastalıktan dalgalanmalar olabiliyo çünkü bunlarda...

evet anım kolestrolümde yüksek cıktı.

hamileler ve hamile kalmak isteyenler iyotlu tuz yemeli dedi doktorum. ben önceden iyotsuz yiyordum ama artık iyotluya basladım.

sizde olumsuz bir etki yapti mi ? ben basimi yastiktan kaldiramiyorum bir haftadir. birde arkadaslar siz de asiri sac dökülmesi vamiydi, ilac kullandikca geciyor mu?

sizde olumsuz bir etki yapti mi ? ben basimi yastiktan kaldiramiyorum bir haftadir. birde arkadaslar siz de asiri sac dökülmesi vamiydi, ilac kullandikca geciyor mu?

belirtilerin çoğu hastalıktan kaynaklanan şikayetler..ilaç bi kısmını düzeltiyo bence şikayetlerin...

Merhabalar herkese, önemli bir problemim var, Ankara’da oturuyorum, 1 yıllık evliyim yaklaşık 8 aydır çocuk istiyoruz ama henüz yok çok korkuyorum. mayıs ayında doktora gittim, kalp ağrısı şikayetiyle, kalbimde bir sorun yokmuş ama içim rahat etsin diye doktor endokrine gönderdi ve sürpriz gibi bir anda troidte 2 nodül saptandı hipoaktif sellüler adenomatoid nodül teşhisiyle erken operasyon yaptırmam gerektiğini söylediler. ilerde kanser olma ihtimali varmış bu nodüllerin. Ailemde guatr hastalığı olan çok kişi var ama hiç biri ameliyat filan olmadan ilaç kullanmadan gayet de iyi yaşıyorlar, hepsinin de çocukları oldu, ben hiç bir işlem yaptırmayıp bundan haberim yokmuş gibi hamile kalmayı bekledim ancak yok yok yok. t3 t4 tsh değerleri hastanenin belirlediği normal değerler aralığında normal görünüyor. Operasyon yaptırmayıp doğumdan sonra operasyon yaptırmayı düşünüyorum. Ankara’da endokrin ve kadın doğum alanında tavsiye edebileceğiz doktor var mı, çok endişeleniyorum, stres hat safhada zaten tabi bu da hamile kalamamamda bir faktör. lütfen beni rahatlatacak bir şey söyleyin, tavsiye, yol neyse artık çok ihtiyacım var........... sevgiler

mrb abc cim.stres ne yazıkki tek başına infertilite sebebi değil diyor uzmanlar,bana göre senin sağlığın hamile kalma telaşımızdan daha önemli olmalı..bana göre lütfen kendini ihmal etme..sen iyi olmadan çocuk nasıl olsun...ailendekiler ameliyata gerek kalmadan bu hastalığın üstesinden geldiler diye sen de kendi hastalığını görmezden gelemezsin ki...araştırıyoruz diye hastalıklar ortayaçıkıyor,araştırmasak belki hiç bişey olmazdı idye düşünmekte çok mantıklı bi yaklaşım olmaz..tam tersine bak araştırdım da erken safhada bu sorunu çözücem inşallah diye bakmalısın olaya..nitekim çoğumuz neden çocuk olmuyo vs diye araştırırken tespit ettik bu hastalıkları..yoksa zaten çok ta spesifik belirtileri olan,akla gelicek bi hastalık değil..ne yapalım hastalık ta insanlar için..gerekirse ameliyat ta olucaz...belki de bugün şer olarak görmüş olduğun bu hastalık için gerekli tedaviyi gördüğünde ,bu sana bi hayır olarak yani sağlıklı bi bebiş olarak dönücek yarın..sen benim 5 yıldır ne tedaviler gördüğümü ne drlara gittiğimi bir bilsen,şükredersin haline..hala da araştırmaya devam ediyorum,gitmediğim hangi dr var ,içmediğim hangi ot çöp var diye..hala da sebep olarak bi şey yok elimizde çocuğumuzun olmaması için..dr konusuna gelince ben dr ları araştırırken genartı düşünmüştüm,ankaraya gitme durumum olursa diye..infertilite konusunda iyi bi dr var sanırım orda..endokrin olarak bir fikrim yok maalesef..lütfen daha yolun başında böyle pes etme..umarım benim kadar uğraşmadan bebek sahibi olabilirsin ancak bu yola çıkacaksan sinirlerin ve sabrın çelik gibi sağlam olmalı ki çok yıpranma..ancak başta da belirttiğim gibi sen olmazsan çocukta olmaz,o yüzden guatrın üzerine düş derim ben...sevgiler..

merhaba ezine77, cevabın ve empatin için teşekkür ederim, beni anladığın için sevindim ancak senin durumun için gerçekten üzüldüm, inşallah en kısa zamanda en hayırlı şekilde gönlündekine kavuşursun. bu süreçte hepimiz için en büyük sermaye sanırım sabırlı, umutlu olmak ve doğru yöntemleri kullanmak, bunun için de iletişim içerisinde olmak gerekir. ama şundan eminim ki, en azından şimdiye kadar ki hayatımdan anladığım kadarıyla, emek harcayınca ve yürekten isteyince ve tabi ki sabredince çoğu şey elde edilebiliyor. bu yüzden senin sabaha erişemene az bir zaman kalmış,,.
benim bu aşamada biraz cesaret problemim var cesaret edip başlarsam belki her şey daha iyi ve erken olacak. dediğin doğru, önce benim kendimle ilgilenmem gerek, önümüzdeki haftalarda başlayacağım bu serüvene, ben buradan yazacağım yapılanları ve öğrendiklerimi, iyi haberler de alırım inşallah sizlerden, hoşçakalın.........

çok sevindim tedaviye bi yerden başlamana...umarım iyi haberler paylaşırız hep...iyi ve içten dileklerin için de teşekkürler...

yeteeeeer kullanıcısından alıntı
ARKADAŞLAR BıR KEZ DAHA SıZLERı YENı TOPĞıMıZE GÖZ ATMAK VE DESTEK ıÇıN ÇAĞIRIYORUM

ARKADAŞLARRRRRRRRRRRRRRRRR
TÜP BEBEK TOPıĞıNDEN ARKADAŞLAR YENı BıR TOPK AÇTILAR
TÜPĞ BEBEK FıYATLARINDA ıNDıRıM ıSTıYORUZ DıYE BU TOPĞıE GELıP BıR ZıYARET EDERSENıZ ÇOK SEVıNECEĞıZ BıR LıSTE HAZIRLIYORUZ LıSTE YETERı KADAR KALABALIKLAŞINCA VE BELıRLEDıĞıMıZ BıR GÜNDE SESıMıZı DUYARACĞIMIZ YERLERE MAıL ATACAĞIZ TÜP BEBEK FıYATLARI VE RAPOR ÇIKARMADAKı ZORLUKLARLA ıLGıLı HEPıNıZı BEKLıYORUZ

Tüp bebek fiyatlarıda indirim istiyoruz

TOPıĞıMıZı BURASI

canım linkini yapıştırayım da arkadaşlar kolay bulsun....
Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU Sayfa Bulunamadı (Tüp bebek fiyatlarıda indirim istiyoruz)

tamam canım konuya el attım...sengözlerimebaksanab

arkadaşlar son zamanlarda bitki uzmanlarndan hep ruşeymi bitkisinin zikredildiğini duyuyorum bende araştırayım derken aslında bizimde hastalığa iyi geldiğini öğrendim..özellikle zayıflamak isteyen kişiler içinde formül söylemişti uzman..ve bizim gibi hastalarda en çok şikayet yorgunluk vs. bu ruşeymi enerji veriyor ve bağışıklığı güçlendiriyormuş veeee en önemlisi kısırlığa faydası oluyormuş.. şunu da belirteyim ki haşimato hastalığının bitkisel bir çözümü yokmuş..fakat bu hastalığın yan tesirlerini indirgeyecek çözümler var özelikle amaç tsh yi dengelemek ve bunun üzerinde bitkilerle şifa verici besinleri kullanmak

Ruşeym doğanın altın sırrı olarak biliniyor ve faydaları saymakla bitmiyor. Doğanın altın sırrının ismi RUŞEYM… Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde ediliyor. E vitamini deposu olan ‘‘ruşeym”, gramlarla satılıyor.

Dünyada ”wheat germ” olarak bilenen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosu… Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Yani buğdayın kalbi ve hayat kaynağı. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. Dayanıklılık süresi çok az. Piyasada 250 gramı 5 YTL’den satılıyor. Türkiye’de tüketimi çok az ve fazla bilinmiyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’de ise tüketimi oldukça yaygın… Ruşeym her yaş için tüketimi önerilen bir besin.

Yalnızca ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi vurgulanıyor.

NASIL TÜKETıLıYOR: Ruşeym, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabiliyor, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebiliyor. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabiliyor. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.

NELERE ıYı GELıYOR?

AFRODıZYAK: Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.
YAŞLILIĞI GECıKTıRıCı: E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Ruşeym ise E vitami deposu.
KALBE YARAR: Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
SıNıRE BıREBıR: Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.
GÜZELLıK ıÇıN: Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.
KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Özer’de beslenme açısından yararlı olan ruşeymin, her yaşta tüketilebileceğini söyledi.

Özellikle genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucu ortaya çıkan bağışıklık sistemine bağlı bağırsak problemi olan ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi gerektiğine dikkati çeken Özer, kepeğe ve buğday ununa oranla daha zengin olan bu ürünü, bazı firmaların tablet yapma girişiminde bulunduğunu kaydetti.

Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, anı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.

E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedildi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…