çoooooooooook teşekkürler,faydalı bilgilerin için arkadaşım..Allah sağlıcakla kucağına aldığını göstersin inşallah..
endokrine mi gidiyosin dr olarak arkadaşım?ben eutrox 50 mg kullanıyorum düzeni ve istikrarlı bi şekilde düşürüyor.ama hashimotonun tiroit hormonlarında dalgalanmalar yapması zaten en belirgin özelliği zaten.bence kendine güvendiğin ama mutlaka endokrin uzmanı olan bi dr edin ve sıkı takiple hormonlarını düzenlemeye çalış.gebe kalma durumu için konu başlangıcındaki anket istatistiklerine göz at.pek içaçıcı sonuçlar yok ama...benim durumumu ise hiç anlatmıyayım moralin bozulmasın.zaten bu nedenle çocuğumuz olmuyor kesin olarak ta diyemem sana..çünkü sbebei açıklanamayan infertilite grubundayız,tsh ım filan hepsi normal şuanda ilaçla ama gebelik gene yok...selenyumun antikorları olumlu etkilediği söyleniyo..suç hashimotodaki yüksek antikorlar ise gebe kalamamada belki selenyum hapı filan kullanırım ama bunun da kanıtlanmış bi yanı yok henüz...
cevap verdiğin için teşekkür ederim. uzun süredir int. e giremiyordum. biraz geç oldu ama. gittiğim dr. lar dahiliyeci. onlarında birşey bildikleri yok.. burda endokrinci de yok. kütahya da yaşıyorum. ankara ya da eskişehire gidecem. o yüzden iyi bi endokrinci arıyorum. bugün tsh:0,32-st4:1,61 baktırdım. sonuçlar iç acıcı değil.doktor diyoki bu sonuçlara göre gebelik düşünülebilir !!!!! sinirlerimi bozdu.neyse olumlu düşünelim güzel şeyler olsun. inşaallah o günleri biz de görürüz.
tekrar teşekkürler.
kızlar ben artık kendi adıma hashimatonun benim sebepsiz infertilitemin sebebi olmadığını düşünüyorum...
Kızlar uzun bir aradan sonra merhaba,uzun zamandrı giremedim ama güzel bir haber veriyim hamileyimm :)))))
Allah sizlere nasip etsin canlarım..
evet ezine77 haşimato sebep yada engel değil...
sadece bu hastalıkta sabır ve moral çok önemli...zaman alabilir
inancını ve sabrını yitirme hiç bir zaman
içimden bir his bizimde bebişimiz olacağı ..
olmasa da hayali de güzel...
olmzsa da vardır bir sebep vardır bir hayır bilemeyiz....
sadece sabır biraz...arada karamsar olsakta olmamamız gerek ama bu da haşimatonun verdiği kötü bir hediye....sabırla yakın zamanda minicik tatlı hediyemiz gelir inş.
herkese selam.ve hepimize geçmiş olsun..bende haşimato hastasıyım..ailesel geçiş var.tsh t3 t4 normal hep normaldi zaten.ama antikorlarım 1000 altına hiç düşmedi.adetlerim düzenli,cünki kiloluydum 30 kilo kadar verdim ve düzene girdi..ama diğer etkilerinin hepsini yasıyorum ne yazıkki.hayatı kendime zehir ediyorum bazen.bebek istiyorum ama olmuyo(((( ovulasyon takibindede başarısız olduk.napıcam bilmiyorum.
haklısın..ama işte hepimizin hatası bu,''STRES''.... düşünmesek,ona odaklanmasak belki....ama benim tek düşüncem o oldu..yatıyorum kalkıyorum bu..Rabbim ne derse o olucak,biliyorum..Allahım hepimize yardımcı olsun..cok aratmadan evlat sahibi yapsın.
amiiiiiin ...ben de ,şu anda bütün işlerimi düğümlenmiş gibi hissediyorum...bir bebeğe en çok ihtiyacımın olduğu bir dönemindeyim hayatımın..inşallah hayırlısı ile Allah hızır a.s gönderir de bütün düğümlü işlerimi çözüverir diye dua ediyorum...benimle birlikte,her zor durumda olan insan için Allah yardımcı olsun inşallah
Umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun,, senin için dua edeceğim
kızlar bende 4 haftalık hamileyim. T3 T4 normal cıkıyor ama antikorlarım 1000. bebegime birsey olacak diye korkuyorum. tsh degerlerimi etkilemediği için ilac kullandırmadı doktor. haftaya baska bir doktora gidip test yaptıracam.
canim ben hic ilac kullanmadim. doktor degerlerini etkilemiyor ilaca baslamayalim demisti ama suanda icimdeki olusumdan dolayi ilaca baslayabilirim. ben daha yeni evliyim en son birlikteligimizde cok fazla ritizlenmeden gidip hemen banyo olmustum hamile olmama sasirdim. onceden hesap yapar en verimli zamanlari dener, pozisyonlara dikkat edip ayagimi ve belimi yukarda duvara dayar beklerdim :) bu sefer rahat olup dusunmedim bile. onunda etkisi oldu galiba. bebekler inat biz isteyince degil kendileri isteyince cikiyor :)
insallah bebegime bisey olmaz. insallah sizde saglikli bir annelik gecirirsiniz.
hamileliliğin hayırlı olsun arkadaşım...benim tsh ım üst sınırı çok az geçtiği halde ilaç başlandı.tsh ın kaç bilmiyorum ama ben de de t3 ve t4 normaldi ve hala da normal...endokrinci ile tedaviyi yürütmek bu anlamda önemli bence..diğerleri pek de önemsemiyor hafif yükseklikleri çünkü ilaca gerek yok diyor....
slm arkadaşlar şuan 25 haftalık hamileyim 11. haftalık hamileyken haşimatolu olduğum ortaya çıktı ilk gittiğim kadın doğumcu tshım 4 müş bunu önemsemedi ki ben hamilelikten önce tüm testleri yaptırmıştım denememizin 2. ayında hamile kaldım ama 11. haftada gittiğim dr hemen tsh bakıyoruz dedi hamilelikte düşmesini bekleriz seninki yüksek dedi ve 11. haftada antikorlarım 200 civarı çıktı memorial hastanesinin endokrin uzmanı hemen ilaca başlıyoruz ilk 3 ayı geçmişsin bebek kendi tiroidini üretiyor ama senin düşük yapmaman için hormon alman lazım dedi hemen 50 mglık ilaç başladıki tshım t3 t4üm hiç sınırı aşmamıştı şimdi hergün ilaç alıyorum antikorlarım hala yüksek dr 7.5 aylıkken bidaha bakalım tsh ve antikor dedi şimdilik bu dozda devam et dedi benim hikayemde bu herkese sağlık diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?