Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?


  • Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
lalehan soğan kürünü genelde yumurtlama bozuklukları pco ve iltihap olablar kullanıyor bende bunların hiçbiri yok ve bu yüzden hiç soğan kürü yapmayı düşünmedim...
 
dr. sadece pco hastaları için söylemedi aynı zamanda hormonları da dengeleyi özleliği var aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor...her bayanın zaman zaman iltihabi durumları söz konusu olabilir örneğin idrar yolu iltihapları her bayanda olma olasılığı fazla bu kürü herkes yapabilir dedi..yani illaki pco yada kist olması şart değilmiş...artık dr. larda bu kürü öneriyorlarmış...ve bu kür sayesinde bi çok kişi miyom kist yada iltihabi gibi durumlardan kurtuluyorlar...bence denemekte bir yarar vardır . ama bizim gibi durumlarda olanlar biraz daha dikkat etmemiz gerek kullandığımız herşeye...zira soğanın içerisinde iyot var.... ve bu konuda kullanmaya tereddüt ediyorum...a.s.
 
bana dr um iyot konusunda bi kısıtlama getirmedi.soğan kürünüde yaptım.faydalı olduğuna inanıyorum..
 
Prof.Dr.Osman Müftüoğlu yazısından alıntı..

Kızlar ilgnizi çekeilir...

SORU 1: HAŞıMATO HASTALARI GEBE KALABıLıR Mı

Haşimato tiroiditi geçiren birinin eğer klinik bir hipertiroidisi ve bu nedenle tedavi altında olmasını gerektiren özel bir durum söz konusu değilse gebe kalmasına engel olacak herhangi bir tehdit söz konusu değildir. Özellikle aç karnına tiroid hormonu kullanarak haşimato hipotiroidisi kontrol altına alınmış olan kadınların TSH düzeyleri normal olduğu sürece hamile kalmaları herhangi bir problem yaratmaz. TSH düzeyi normal olduğu sürece doğacak çocuk için de herhangi bir tehlike söz konusu olmaz. Yine TSH düzeyi normal olduğu sürece düşük tehdidi, hamilelikte gereğinden fazla kilo alma ya da hamilelik sonrasında kilo verememe gibi bir problem yaşanmaz. Nedendir bilmiyorum ama bazı hekimlerin haşimatolu hastaları gereğinden fazla korkuttuğunu düşünüyorum. Eğer ilaçlarınızı düzenli kullanır, kontrollerinizi zamanında yaptırırsanız haşimato tehlikeli bir hastalık değildir.

SORU 2: HAŞıMATO HASTALIĞINA YAKALANANLAR NELER YAPMALI

Eğer haşimato hastalığınız varsa sigara içmeyin çünkü sigara içenlerde hastalığın kontrolü zorlaşıyor. Ayrıca anneniz, ablanız ya da teyzenizde haşimato hastalığı varsa sigara kullanmanız haşimatoya sizin de yakalanma olasılığınızı yükseltiyor. Haşimato hastalarının iyotlu yiyeceklerden uzak durmalarında da fayda var. ıyotlu ilaçlardan, iyot ihtiva eden radyolojik kontrast maddelerinden, iyotlu tuzdan uzak kalmaları gerekiyor. Ama bu dikkati “iyot içerdiği için deniz ürünlerini, mesela balığı bile yememek” gibi anlamsız noktalara sürüklememek gerekiyor. Bu hastalığa yakalananların tiroid papiler kanserine yakalanma olasılıkları arttığı için belirli aralıklarla özellikle nodül varsa- ultrasonografik kontrollerden de geçmeleri gerekiyor. Selenyum desteği kullanmak haşimato hastalığının kontrolünü kolaylaştırıyor. Bu nedenle günde 50 mikrogram kadar selenyum kullanmak yeterli oluyor.
 

teşekkürler canım,paylaşımın için..kaydirigubbakcemile5
 
merhaba kızlar bende 4 senedir gebe kalmaya uğraşıyorum fakat olmadı,herşey normal çıktı bu sene troit hormonlarımda eksiklik çıktı kontrole gitmeye başladım başlangıçta 0.005 gibi çok düşük değerler çıkıyordu daha sonra 3 ü geçmeye başladı geçen ay 4 küsür olarak normalin üzerinde çıktı bu ayda 3.05 çıktı,neden bu kadar dengesiz çıkıyor anlamıyorum doğrusu adet düzensizliğim var bu yüzden mi bilmiyorum prolaktin hormonumda yüksek çıkıyordu,sağlıklı yumurtlama gerçekleşemediği söylediler doktorlar , bu troit hormonlarının düzensiz olmasından kaynakalanabileceğini söylediler hatta bu yüzden aşılamamaı ipta ettiler bu ay ilaç verdi doktor EUTHYROX doktor bir ay sonra yine kontrole gidicem bakalım neler olcak
ınşallah bütün isteyenlerin hayırlısıyla bebeği olur SEVGıLER....
 
zuhal 4. ün üstü normal değil canım hamile kalmak için en ideal aralık 1.5-2.5 arası..
 
çok kötü
hipotroidi +
anti-tipo
tsh=24.12
ve dr endokrine gönderdi beni samatyada ya yerim 22 aralık salıya randevu verdi
kızlar bugün sonuçlarımı aldım ve son durum bu mafoldumben
 
Bebekten önce tiroid testi şart

Hamile kalmaya karar verdiyseniz ilk önce tiroid hormonları ve antikorlarınızı ölçtürmeniz gerekir....
Hamile kalmaya karar verdiyseniz veya hamile kaldığınızı anladığınız zaman ilk olarak yaptırmanız gereken tiroid ultrasonografisi ve tiroid hormonları ve tiroid antikorları ölçümüdür. Eğer tiroid hormonlarında anormallik varsa tiroid konusunda deneyimli bir uzman tarafından muayene edilip daha ileri tetkikler yapılmalıdır. Böylece mevcut tiroid hormon bozukluğunun nedeni ortaya çıkarılıp doğru ve yeterli tedavi yapılır. Bu safhadan sonra hamilelik planlanmalıdır. Hamilelik öncesinde haşmato hastalığı saptanmışsa, bu hastalık hamileliği güçleştirebilir, ancak imkansızlaştırmaz. Yeterli ve doğru tedavi ile Haşimato hastalarının da bebek sahibi olması mümkündür.

Eğer hamileyseniz
En kısa sürede kadın doğum uzmanınızla görüşüp tiroid ultrasonografisi, tiroid hormonları ve tiroid antikorları ölçümü talep edin. Bunlarda bir anormallik varsa tiroid konusunda deneyimli bir uzmanla görüşün.

Hamilelerde hangi tiroid hastalıkları görülür?
Hamilelerde tiroid kanseri hariç her türlü tiroid hastalığı görülebilir. Aslında, hamilelik döneminde saptanan bir çok tiroid hastalığı, daha henüz hamilelik olmadan önce mevcut olan tiroid hastalığıdır. Daha önce mevcut olan hafif dereceli tiroid hastalıkları hamilelik sırasında daha belirgin bir hale gelir ve daha gürültülü seyreder. Bazı tiroid hastalıkları, hamilelikte biraz olsun yavaşlar ("adeta ara verir"). Örneğin Haşimato hastalığı adı verilen tiroid iltihabı, hamilelikte biraz geriler ve daha iyi seyreder (natikorlar düşebilir ama haşimato hastalığında görülen tiroid hormon yetmezliği iyice belirginleşir). Diğer bazı tiroid hastalıkları ise hamilelikte iyice belirginleşir ve hem hamilenin hem de bebeğin hayatını tehlikeye atar; eğer zamanında farkedilmezse düşük, erken doğum ve annenin ölümü veya ölü doğum olabilir. Örneğin zehirli guatr ve tiroid hormon yetmezlikleri bu gruba giren hastalıklardır. ılginç olan ise; hamilelerde tiroid kanseri neredeyse hiç görülmez veya daha önce mevcut olup da tedavi edilmemişse kanser ilerlemeyebilir veya gerileyebilir de.

Hayatınızı tehlikeye atmayın
Hamilelik, nadiren bazı tiroid hastalıklarının ortaya çıkmasına da neden olabilir. Bu da hem hamilenin hem de bebeğin sağlığını ve hatta hayatını tehdit edebilir. Yukarıda açıklanan hamilelik süresince görülen bütün bu iyileşme ve kötüleşmeler doğum sonrasındaki lohusalık döneminde tam tersi bir duruma girer. ışte, lohusalık döneminde belirginleşen daha önce farkedilmemiş tiroid hastalıklarının, kadınların sağlık durumlarının daha yakından gözlendiği lohusalık veya hamilelik döneminde teşhis edilmesi, bir çok hekim tarafından hamileliğin ve lohusalığın bizzat kendisinin tiroid hastalığına neden olduğu yönünde yanlış bir yargıya varmasına neden olmuştur. Bu nedenle tiroid hastalıkları hamilelik öncesinde tedavi edilip kontrol altına alınmalıdır. Ayrıca, tiroid hastalığı olduğu bilinen bir kadın hamile kaldığında kadın doğum uzmanı tarafından en kısa sürede bir deneyimli bir tiroid uzmanına yönlendirilip hasta hamileliği boyunca uzmanlar tarafından yakından takip edilmelidir. (Takvim)
 
Son düzenleme:
ben da oncedende yazmıştım ben hasimito değilim subklinik hipotiroidim tsh hafif yüksek diğer hersey normal
4.23 çıktı ilk deger 8 haftalık falan hamileydim herhalde o zaman
yarım euthyrox kullandım 2.79 düştü Dr tama çıkardı 2.69 düştü 25 mg kullanıyorum bugün yine tsh olcturucem bakalım kaç oldu şimdi 25 haftalık hamileyim
 

inşallah iyi sonuçlar alırsın arkadaşım..ben de de hafif tsh yüksekti.dr un fazla verdiği ilaç dozu yüzünden en son tsh 0,?lara ladar düştü,t3 t4 yükseldi.bi de endokrinci olcak..bu söylediği tarihten 15 gün önce ölçtürmüş halimdi..bi de ilaç dozunu da sadece hafta sonu dozunu azaltarak düşürelim dedi buna rağmen...zaten tsh sıfır çekmiş hala diyo ki hergün 100 mg al eutrox dan yani...ben 50 mg aldım..yakında ölçtürücem bakalım kaç çıkacak??.dozu kendi kafama göre ayarladım ve kullanma dediği halde 200 mcg selenyum almaya başladım...galiba artık bi dahiliyeciye gidicem..böle endokrinciler de var yani..hangi dr a gidicemi de şaşırdım valla artık..eşim de sen bu konuyu çok kafana takıyosun diyo..takılmıycak gibi mi?bu gece rüyama girmiş valla.kan mı veriyodum ne rüyamda...kafamçokkarıştı
 
merhblar forumu baştan sona okuyamadım ama biri bana haşimato hakkında bilgi vereblir mi
1.5 yıldır hastanelerde uğraşıyorum bende ve aynı zamanda 1 yıldırda eutrox alıyorum....

bide bişey daha tiroid testini adetin 3.günü mü yaptrmadk gerek benim bugün 2.günüm haftasonuna geldi şansızlık epeydirde yeniletmedim tahlilerimi..pazartesi versem kan doğru çıkar mı aç vermem gerek değil mi birde?
 

mrb.pazartesi versen olur,adetin ilk 3 günü istenmesinin nedeni diğer yumurtalıkların durumunu gösteren tetkiklere de bakıyolar hazır kan vermişken de o yüzden o gün çağırıyolar.hatta adet 5 gün sürüyosa,hepsine pzt de baktırabilirsin.sadece tiroit testleri için her zaman baktırabiliyosun.aç olmak ve ilacını içmemek kaydıyla...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…