- 16 Eylül 2008
- 381
- 1
Afyon yoresinin vazgecilmez lezzetlerinden bir tanesi..Kahvalti sofralariniza,kisa zamanda hazirlayabileceginiz guzel bir alternatif.Soyle sicak sicak uzerine tereyagi surerek bi deneyin derim:)
Yarim kg sulu yogurt
Yarim su bardagi hashas(istege gore arttirilabilir)
Bir su bardagina yakin siviyag
Bir cay bardagina yakin toz seker
Bir yemek kasigi karbonat
Bir cimdik kabartma tozu
Aldigi kadar un
Bir corba kasigi tuz
Uzeri icin;1 yumurta sarisi,2 corba kasigi sulu yogurt
Susam,corek otu
Yogurdun icine karbonat ve kabartma tozunu ekliyoruz,guzel guzel kabariyor:)
Bu arada hashasi yikayip suzuyoruz.Daha sonra yogurdun icine hashasi ve diger malzemeleri ekleyip karistiriyoruz.Kulak memesi kivaminda bir hamur olacak.Unlanmis firin tepsisine hamurumuzu aliyoruz,yuvarlak seklini koruyarak hafifce bastiriyoruz.Uzerine yogurtla karistirdigimiz yumurta sarisini suruyoruz.Susam ve corekotunu serperek once dusuk isida(160 civari)yaklasik 20 dk,daha sonra da 175 derecede yaklasik 15 dakika pisirerek firini kapatiyoruz.Firindan firina degisir ,burada dereceler daha farkli oldugu icin ben yaklasik olarak soyledim,ara ara kontrollu olarak pisirirsiniz zaten.(ilk 15 dakika firinin kapagini acmamak lazim,diger hamurisleri icin de gecerli..)Pistikten sonra hemen firindan almayin 10 dk daha firinda kalsin.Cikartinca da hemen yenmeyecekse kagit havlu ve beze sarip bekletebilirsiniz.Afiyet olsun...
Yarim kg sulu yogurt
Yarim su bardagi hashas(istege gore arttirilabilir)
Bir su bardagina yakin siviyag
Bir cay bardagina yakin toz seker
Bir yemek kasigi karbonat
Bir cimdik kabartma tozu
Aldigi kadar un
Bir corba kasigi tuz
Uzeri icin;1 yumurta sarisi,2 corba kasigi sulu yogurt
Susam,corek otu
Yogurdun icine karbonat ve kabartma tozunu ekliyoruz,guzel guzel kabariyor:)
Bu arada hashasi yikayip suzuyoruz.Daha sonra yogurdun icine hashasi ve diger malzemeleri ekleyip karistiriyoruz.Kulak memesi kivaminda bir hamur olacak.Unlanmis firin tepsisine hamurumuzu aliyoruz,yuvarlak seklini koruyarak hafifce bastiriyoruz.Uzerine yogurtla karistirdigimiz yumurta sarisini suruyoruz.Susam ve corekotunu serperek once dusuk isida(160 civari)yaklasik 20 dk,daha sonra da 175 derecede yaklasik 15 dakika pisirerek firini kapatiyoruz.Firindan firina degisir ,burada dereceler daha farkli oldugu icin ben yaklasik olarak soyledim,ara ara kontrollu olarak pisirirsiniz zaten.(ilk 15 dakika firinin kapagini acmamak lazim,diger hamurisleri icin de gecerli..)Pistikten sonra hemen firindan almayin 10 dk daha firinda kalsin.Cikartinca da hemen yenmeyecekse kagit havlu ve beze sarip bekletebilirsiniz.Afiyet olsun...