Arkadaşlar lütfen yardım edin psikolojik olarak aşırı çöktüm beynim uyuşuyor geçen yıl boyun usg çektirmiştim ama sonucu doktora göstermedim önemsemedim ciddi bişey olmadığı için bu yıl vücudunda ufak renk değişikliği farkettiğim için dermatoloji doktoruna gittim vitiligo olmasından korkuyordum babaannem de de vitiligo var çünkü doktorlar vitiligo değil dedi ama içim hiç rahat etmedi araştırmaya başladım araştırdıkça işin içinden çıkamadım sonucunda haşematonun vitiligoya sebep olduğunu öğrendim ve geçen seneki ultrason sonucuma bakınca tiroit bezinin heterojen göründüğünü farkettim ve dahiliye doktoruna gittim usg çekildi tekrardan aynı şekilde heterojen görünüm izlendiği yazıyordu kağıtta doktor antikor testi hormon testi aldı sonuçlar iyi dedi ilaca gerek yok dedi anti tpo 25 çıktı tsh 2 59 galiba haşimato demek için erken dedi ama radyoloji doktoru haşimato dedi ama korkulcak bişey yok dedi gerçekten psikolojim aşırı bozuldu bu hastalık vitiligo ya sebep olur mu ilerki dönemler de vitiligo yapabilir mi yani ikisinde bağışıklıkla alakalı bir hastalıkmış ve birbirini tetikliyormuş tiroidler vücuda saldırıp harabiyete uğratabiliyormuş ve kalıcı bişeymiş haşemato olup ardından vitiligo ya sebep olan arkadaşlar varmı aranızda yada yıllardır tiroit sorunum var ama böyle bişey yapmadı diyen arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız çok mutlu olurum