İşte kalite farkı nedeniyle bölümünüzün birinci öğretimine giremediğinizden size artı bir bedel ödeterek o bölümde okuma şansı sağlıyorlar. Girdiğiniz bölümü ikinci öğretimde okurken o bölümü diğer okuyanlarla aynı şartlarda kazandığınızı mı zannediyorsunuz? Bir kaç soru farkı diyorsunuz da bir kaç soru farkıyla sizin bölümünüze giremeyenler de mi girseydi. Alan giriyor alamayan giremiyor. Birkaç soru farkının ne anlama geldiğini sınava hazırlanırken yeterince öğretiyorlar. Ben bugüne kadar benden 3 soru fazla yaptı da benim istediğim bölüme girdi ben giremedim diye hiç yakınmadım. Bir sistem var sonuçta. Çok para ödeyeceğinizi tercih yaparken bilmiyor muydunuz anlamıyorum ki. Okulunuzun kaliteli olduğunuzu düşünerek ve harcı göze alarak girmişsiniz o bölüme. Harç kalkaca diye biri söz mü vermişti size
ben de ikinci öğretim okudum öğretmenlik. birinci öğretimlerin çoğundan daha yüksekti netlerimiz hepimizn ama öğretmen liselilerin artı puanları sayesinde onlar birinci öğretim biz ikinci öğretimdik. ve çoğumuzun ortalaması da birinci öğretimlerden yüksekti. ben harç paramı yatırmak için herkes gezip tozarken çalışmak zorunda kaldım. yazık günah yani. hak değil bu olanlar.
iyi ozaman herkes istediği bölüme gitsin. sınav olmasın kimse bundan mahrum edilmesin. bukadar saçmalık olur yaa harç ödemek istemiyosanız daha başarılı olup 1000lerce insanı geçmelisiniz. bir mühendislikte 30 bin fark var ilk ve ikinci öğretim arasında bukadar haksızlık olur başarılı oslaydında geçseydin insanları arkadaşım. evet bukadar harç bile saçma bence ikinci öğretimler kapatılmalı herkes hakkıyla okumalı
yuzde onluk dilimin ne anlama geldigini bilmeyen ınsanlar bana farktan bahsedıyo bu cok trajikomik bi durum.arkadasım sizdede gecerliydı bu rakabet acısından sadece ıkılerde yok yanı aklını kullanıp sende yarısını odeyebilirdin benım gibi.simdi hazıra konuyosunuz tabi gerek yok dimi
Anlayışının bu kadar olduğunu gösterdin. kalite farkından kasıt üniversite kalitesi iken sen insanları anlıyorsan diyecek laf bulamıyorum.
bende öğretmenlik okuyorum. ama öğretmen lisesi değil anadolu lisesi mezunuyum. ordada öyle bi yönetmelik vardıki onlarda öğretmen lisesine girdiler ek puanlarını aldılar. herkes yaptığı işi farkında olarak yapıyor. sizde bilinçli yaptınız şimdi itiraz ediyorsunuz. evet sistemde çok saçmalıklar var ama saçmalığın en büyüğü ikinci öğretimin varlığı tamamiyle kapatılmalı işte ozaman biz tam anlamıyla hakkımızı almış oluruz sizin verdiğiniz 500 lirayla bizim hakkımız ödenmez
benim girmediğimi nerden biliyorsunuz. yarısını ödemediğimi nerden biliyosunuz lütfen ya herşeyi en çok siz bilmiyorsunuz. bizde çalışıyoruz canım yüzde onluk olmasa bile diplomada ki ortalama için.
yuh bır de 1. 2. ogretım kavgası mı cıktı? kendıne guvenenler kpss d yuksek puan alıp gosterınler. 1. ogretımım ben dıye övunenını ılk defa goruyorum pesss
Hayır canım, üniversite kalitesi yüksek olunca okulun puanının da yüksek olmasından bahsediyorum.
keske alıntı yapsaydım da ustune alınması gereken kişi bana cevabı verseydı.boyle lönk diye atlamazdınız
ben tamamen sizin de dediğiniz gibi bilinçli olarak gittim. gitmeliydim çünkü. ama ben o kadar para verip okulun hiç bi imkanından faydalanamazken ve aradaki bu ayrım tamamen aptal eğitimin kalitesini asla belirleyemeyecek olan 2-3 matematik ya da tarih sorusuyken bu yapılan haksızlıklar artık yeter dedirtiyo insana.
ikinci öğretimler puanı düşük öğrenciler girebilsin diye değil raht sağlanmak için açılmış programlardır bence. ve maalesef benim gibi binlerce insan da gitmek zorunda kalıyo bile bile bu durumu.
Ben övüneni görmedim henüz.Aynı üniv. in aynı bölümünün iki farklı puanla okunmasının adaletsizliğinden bahsediyoruz. Üniversite gençliği neyin tartışıldığını anlamıyor mu ki
hiç bi imkandan faydalanımyormusunuz neymiş o imkanlar? bizim üniversitede aynı hocalar giriyor aynı eğitim veriliyordu. üstelik ortak sınavları biz önce onlar sonra oldukları için tüm sınav sorularını alıp bizim zoruzoruna çalıştığımız sınavları AA ile geçiyorlardı.
o hak savunan arkadaşlarım bunlara cevap verin. ortak sınavlarımız da ( ki bir çok vize ve finallerimiz ortaktı) biz önce olduğumuz için ikinci öğretimler soruları kapıp bizim didenerek çalışıp ortalama puan aldığımız sınavlardan AA ile geçtiler. peki bunun hakkı 500 lira ile ödenirmi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?