• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harçlar Kalktıı

Yanlızca ilk 3 sayfayı okudum.Tartıştığınız konuyu bilmiyorum.yanlızca o mesajınızı baz aldım.

Ama şöyle düşünün sizde.Örneğin Ankara hukuk ikinci öğretimi tutan puanınızla Selçuk üniversitesi Hukuk ta 1. öğretim okuyabilirsiniz.Peki mezun olduğunuzda da aynı kategoride olacakmısınız.Mezun olduğunuzda siz Ankara Hukuk mezunusunuz ve pek çok hukuk mezununun da önündesiniz.

Dolayısıyla bu ayrıcalık size tanındığına göre bunun bedelini ödemek çokta zor gelmemeli.
kıyaslama yaptıgımız konu unıversite duzeylerı degil harc usretlerinin adaletsizligi idi sanırım yıne anlasılamadım ben bolumumden ve okudugum unıden son derece memnunum bu bilinçle burdayım zaten

ikinci öğretimin açılış nedeni, gündüz çalışmak isteyen öğrencilerin olmasıdır.zaten yıllardır gündüz çalışan gece okula giden ve zorla para biriktiren öğrencileri ve velileri soyup soğana çevirdi devlet.ikinci öğretim ya da birinci öğretim farketmez.devletin okulundan para alınmamalı.anayasamızda sosyal bir hukuk devleti yazıyor.bu da sağlık,eğitim gibi kurumların ücretsiz olması demektir.devletin senelerce yaptığı hatayı öğrencilere mal etmek ve onlara saldırmak ancak talihsizlik olur.

ikinci öğretimin açılış nedeni, gündüz çalışmak isteyen öğrencilerin olmasıdır.zaten yıllardır gündüz çalışan gece okula giden ve zorla para biriktiren öğrencileri ve velileri soyup soğana çevirdi devlet.ikinci öğretim ya da birinci öğretim farketmez.devletin okulundan para alınmamalı.anayasamızda sosyal bir hukuk devleti yazıyor.bu da sağlık,eğitim gibi kurumların ücretsiz olması demektir.devletin senelerce yaptığı hatayı öğrencilere mal etmek ve onlara saldırmak ancak talihsizlik olur.

keske bu tür seyler arastırılarak tartısılsa degıl mı.?

Çok haklısınız. Hiçbirinden harç alınmasın. Böylece akşam okullarına talep artacağından ve puanları yükseleceğinden herkes adaletli bir şekilde bölümüne girer. Ancak ikinci öğretime puanları yetenlerin aynı bölüm için daha fazla çalışması gerekecek. :51: Böylece gündüz çalışmak zorunda olanlar için adaletli bir çözüm olur.

sunu da soyleyım ben burada rektore bakanlıga gıdın dıyorum ya kendım de aynı seyı yaptıgım ıcın soylyorum. bu harc parası olayı ıcın dekana falan cıkmıslıgımvardır. bos keseden atmıyorum yani. hakkınız oldugunuza ınanıyorsanız arayın üst makamlarda. yani kk da cozulebelecek sorun olsaydı keske bu

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar lütfen daha fazla tartışmaya devam ederseniz konuyu yorumlara kapattırmak zorunda kalıcam.Arkadaşlarında dediği gibi bu konu KK'da çözülecek birşey değil.Lütfen tatsızlık olmasın.

Son düzenleme:
Kızlar lütfen daha fazla tartışmaya devam ederseniz konuyu yorumlara kapattırmak zorunda kalıcam.Arkadaşlarında dediği gibi bu konu KK'da çözülecek birşey değil.Lütfen tatsızlık olmasın.

haklsın canım...

asıl harç ödeyen 2. öğretimlerdi onu da biraz indirmelilerdi. ne anladım ben bu işten nasıl bi haksızlık bu ya dünden beri sinir oluyorum

İkinci öğretim arkadaşlar, girin sınıfın yüzde 10 luk dilimine az harç ödeyin, başarınızla da mutlu olun :)

gel de burda siyasi içerikli yorum yapma.. ama suscam sırf konu sahibinin hatrına suscam. haksızlık bu başka hiçbişeydeğil

ikinci öğretimin açılış nedeni, gündüz çalışmak isteyen öğrencilerin olmasıdır.QUOTE]

İkinci öğretim ,pek düşündüğün gibi değil aslında .Bizim 15:00 başlayan dersimiz bile vardı :50: çalışan kesim nasıl girebilir ki o derslere.

Kalktı da ne oldu sadece 1.öğretimlere.. Puanım tutsaydı bende giderdim evet 1.öğretime ama puanım tutmadı yok uykuyu seviyorum diye ikinci öğretimde falan değilim ben resmen bize üvey evlat muamelesi yaptılar umarım en yakın zamanda bizimkilerde kalkar..

devlet vurdu bir de siz vurun öyle mi?

hiç bir devlet okulu öğrencisinden para alınmamalı bunun bilincinde olmayan kişi nasıl üniversite öğrencisi olmuş hayretler içerisindeyim!

Daha de da ekini ayıramıyor gelmiş burada benim puanım yüksek senin ki düşük diye tartışıyor yazık bunlar bir de öğretmen, avukat, ... olacak. üniversiteye giriş sınavı herkes bilir ki ezber ve soru çözme tekniğidir, bu saçma sınavdan aldığın derece(?)yle nasıl övünürsün?

ikinci öğretimde olup sabah derslere girmek zorunda kalan öğrenciler de var.. söylediğiniz bütün argümanların neresinden baksan saçma.

'burada tartışma bakanlığa çık' denilmiş o zaman sen de haksızlığın farkında olup burada saçma sapan şeyler söylemeyeceksin elbette cevap hakkı doğuyor! 2. öğretim değilim ama susalım mı bu mu yani?

1. öğretim 2. öğretim falan fasa fiso, sonuç olarak 'eğitim + devlet okulu = parasız eğitim' olmalı(ydı) !

1 ve 2.öğretim arasında öyle dağlar kadar puan farkı yokken arada dağlar kadar fark olan harç parası şimdi dağlar denizler kadar oldu bu kadarıda hakikaten haksızlık bari yarıya indirseler 2.öğretim harçlarını.tamamen kalkması da anlamsız olur o zaman 2.öğretim in farkı ne ki muhabbeti döner ortada.ben de 2.öğretim okudum senede 1000lira cıvarı harç ödedim aşırı bu rakam.en komiğide 1.öğretimler zaten az para ödüyorken başbakanlık bursumuydu neydi bu hakta onlara tanınıyor ve bu hakkı kazananlar hiç harç ödemiyordu zaten.okuduğum dönemde bana en saçma gelen şey buydu.biraz makul olursak sorunun çözümü basit de 1.öğretimler kendilerini ayrıcalıklı 2.öğretimler de kendilerini devletin yolduğu tavuklar olarak görüyor bu değişmedikçe kimsenin birbirini anlamasına imkan yok

Birçok arkadaşa katılıyorum bence de parasız olmalı devlet okulları kazanıyoruz ya daha ne ilk 2000e giren arkdaşlarıma bile burs vermedi devlet biri ank tıpta diğeriyse ank hukukta okuyor.2. öğretimlerin de en azından yarısı kadar düşürülebilirdi harç fiyatları iyi olmamış.Ben bi arkadaşımla dalga geçmiştim öğleye kadar yatyorum diyordu 2. öğr. oluşuyla övünüyordu bna ama düşününce evet haksızlık olmuş ya :S

haberlerde "üniversiteler artık parasız oldu" "öğrenciler parasız okuyacak" gibi tabirler geçti .Peki ikinci öğretimler öğrenci değilmi???
Tamam ikinci öğretim harcının kalkması saçma olur arada fark kalmaz .O da haksızlık .Amaaa bu daha büyük saçmalık ve daha büyük haksızlık .arada dağlar kadar fark var .onlarınkini kaldırıyorlarsa bizimkinide düşürmeliler.(akşam derse giren hocalar daha fazla maaş alıyo haklılar o farkı bizden alabilirler) .Bizi neden öğrenciden saymıyorlar neden üvey evlat muamelesi yapıyorlar anlamıyorum. yılda bin lira verilirmi ya insafff .

Bütün topik boyunca kavga okudum :19: girmeyin kızlar birbirinize haliyle yapılan haksızlık! nedeniyle sinirler gergin ama yapıcak bişi yok kavga ederek çözülmez hiç bişi :50: gönül isterdi ki herkes parasız okusun ama her işi yaptıkları gibi bu işi de yarım yaptılar... :41: Bu arada aöflerin bütün ücret mi kalmış bilen var mı ?

Bütün topik boyunca kavga okudum :19: girmeyin kızlar birbirinize haliyle yapılan haksızlık! nedeniyle sinirler gergin ama yapıcak bişi yok kavga ederek çözülmez hiç bişi :50: gönül isterdi ki herkes parasız okusun ama her işi yaptıkları gibi bu işi de yarım yaptılar... :41: Bu arada aöflerin bütün ücret mi kalmış bilen var mı ?
yok cnm sanırım hepsi kalkmadı bir kısmı devlet tarafından ödenecek sadece benim anladığım bu artık kayıt yaptıracağımız zaman gerçeği öğrencez:52::47:

kızlar peki katkı kredisi alanlar ne olacak bir bilginiz var mı??Ben mesela 5 yıllık bir bölümün şuan 5. senesindeyim. Şimdiye kadar 4 sene boyunca hep harç yatırdım. Bir de bülent arınç konuşmasında 2011-2012 eğitim dönemini söylüyor o zaman geçen seneki ücretler de geri mi ödenecek demek oluyor bu?? Bir arkadaşım katkı kredisi alanlar asla ödemezler o parayı da mecbur iptal etmek zorunda kalacaklar imzaladıkları senetleri iptal etmek zorunda kalacak hükümet diye bir düşüncede bulundu. çok afedersin dedim ben de biz 4 senedir salak gibi niye ödedik o zaman o kadar harç parası ya onlar da öderler senetlerini katkı kredisi alanlar ya da bizim paramızı da geri versinler, böyle saçmalık mı olur? Bilgisi olan arkadaşlarım lütfen cevap verirseniz çok sevirinim.:28:

Benim de kafama takıldı. şimdi ben bu sene 2. sınıfa geçtim ve katkı kredisi alıyorum 1 senedir. senet vs. yapıldı ve şimdi harçlar kalktığına göre önümüzdeki yıllarda kyk devlete bizim adımıza ödeme yapmayacak, bu durumda senetler yeniden mi düzenlenecek?
mesela ben ilerde geri ödeme yaptığımda sadece 1 senelik harç ücretini mi geri ödeyeceğim :44:

Back