• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harçlar Kalktıı

:))) bunu ben söylemiyorum ki ...hükümet söylüyor...açıklama yapmaktan hoşlanmam ama sözlerimdeki kinayeyi anlamadan boşuna celallenmişsiniz...

bu arada alınganlık yapmaya da gerek yok ki...durum böyledir...kimse 2. öğretime çalışmadan üniversite okuyor demiyor ama ne kadar alınsanızda o beğenmediğiniz 10-15 puan yüzlerce kişi demektir...
binlerce demek daha doğru olur arkadaş çok basit bakmış bu olaya ama 2. öğretim harç paralarının kalkması bence de söz konusu olamaz sonuçta fazla mesai sebebi öğretmenlere.belki indirim olur :ssz:

Teşekkür ediyorum canım, yine edindiğimiz bilgileri burada paylaşalım kızlar olur mu;) bu durumu çok merak ediyorum ben de bülent arınç neden 2011 2012 itibariyle dedi son bir senenin paralarını geri ödeyecekler o zaman ya da ağzından yanlışlıkla öyle çıktı bakalım hayırlısı artık.

muhtemelen yanlışlıkla söylemiştir ya da başka şey kastetmiştir..geriye dönük sadece 1 döneme ait ödeme yapılamaz böyle bir uygulama olursa yıllardır katkı kredisi alıp geri ödemiş herkes hak talep edebilir...geriye dönük ödeme yapılacağını zannetmem..

kızlar az önce haberlerde söyledi gelecek yıl yatırmıyacaklar dedi. şimdi bu sene yatırcaz mı yatırmıcaz mı ben yatırmıcaz diye biliyorum ama adam mı yanlış söyledi acaba

İkinci öğretimler gece okuyarak bunun karşılıgını oduyolar zaten ekstradan bi ayrım yapılmasına gerek yoktu diye dusunuyorum .eğitim herkesin hakkıdır herkes biyerlere gelebilmek için çaba sarfediyo.karşılığı bu olmamalı bence.duyarlı bi nesil istiyoruz bencil değil..

Gece okumak isteyecek yüze yakın insan biliyorum. Dersler erken başlıyor diye okula öğlene kadar gitmeyenleri de. Ayrıca okuyanlar dersler 12 de başlıyor sanacak. Çok daha erken başlayıp 9'dan önce biten onca okul yok mu? Tercih seçeneği olsa 8.30'da başlıyor diye kaçırdığım onca ders yerine derslerimin 3 te başlayıp 8 de birmesini tercih edebilirdim. Bu tercih meselesi. Ben nasıl ki gece okumak için ikinci öğretim yazmadım, siz de şehir tercihi için ikinci öğretim yazmayabilirdiniz. Bu sizin ödediğiniz bir bedel değil. Ama tabii ki bütün yükün sizin üzerinizde olmasını da savunmuyorum. İkinci öğretim ücretleri de bence en az %60'a yakın düşmeli. Ama ikinci öğretim olabilmesi için bir fark olması gerek birinci öğretimle.

ikinci öğretimler akşam 5 te derse girerken biz sabahın 8 inde kalkıp derse gidiyoruz. kendimiz mi istiyoruz? lütfen bunu bencillik diye nitelendirmeyin. herkes hakkını savunuyor burda.
benım ıstedigim daha duyarlı olmanız .herkesın kendıne ozgu hakları olmamalı ıste yanlışta burda bence .eğitim almak herkesin hakkıdır zaten.ya ıkıncı ogretim tamamen kalkıp kontenjanlar arttırılacak yada boyle bi ayrım yapılmayacak .indirim yapılsa bi sorun kalmaz ama arda daglar kadar fark olması cok yanlış .ben duyarlılığa davet edıyorum ıkıncı ogretim okuyanlar zengın zubbe kesım degilkı oyle olsa ozelde daha garantı bı meslekte okurlar

İkinci öğretmin de harçları kalksın diyen arkadaşlar, eğer ikinci öğretimde okuyorlarsa bir sorum var. Daha düşük puan alarak, daha yüksek puan alanlarla tamamen aynı şartlar altında aynı bölümde okumayı isteyecek kadar kurnaz mısınız yahu :37: Sizden daha yüksek puan alıp aynı bölümü gündüz okuyanların günahı ne ola ki? Ücretler düşebilir ama tamamen kalkması doğal ötesi olarak şuan saçma. Anca önümüzdeki eğitim yılında okula yeni başlayacaklar için olur. Yani mevcut öğrenciler için olamaz! İnsanlar ona göre tercihlerini yapar. O zaman zaten o puanla muhtemelen ikinci öğretime giremiyor olursunuz. İkinci öğretimin de tamamen kalksın demek bana kaprisli çocuk davranışı gibi geliyor. Üniversite okuyorsunuz. Bu işin mantığını anlayamıyor musunuz?

bence sen bizim derdimizi anlayamamışsın..
ben 14binle 2.öğretim pdr okuyorum 13binle birinci öğretim okuyor arkadaşım..
tamam fark olsun da sence bu fark bu kadar ağır mı olmalı zaten dönemlik 90 veriyorlardı ben 515 veriyordum.. şimdi hiç vermeyecekler ama ben yine aynı parayı vereceğim..
biz diyoruz ki en azından 90a indirsinler hadi hiç olmadı yarısını verelim..

Gece okumak isteyecek yüze yakın insan biliyorum. Dersler erken başlıyor diye okula öğlene kadar gitmeyenleri de. Ayrıca okuyanlar dersler 12 de başlıyor sanacak. Çok daha erken başlayıp 9'dan önce biten onca okul yok mu? Tercih seçeneği olsa 8.30'da başlıyor diye kaçırdığım onca ders yerine derslerimin 3 te başlayıp 8 de birmesini tercih edebilirdim. Bu tercih meselesi. Ben nasıl ki gece okumak için ikinci öğretim yazmadım, siz de şehir tercihi için ikinci öğretim yazmayabilirdiniz. Bu sizin ödediğiniz bir bedel değil. Ama tabii ki bütün yükün sizin üzerinizde olmasını da savunmuyorum. İkinci öğretim ücretleri de bence en az %60'a yakın düşmeli. Ama ikinci öğretim olabilmesi için bir fark olması gerek birinci öğretimle.

fark tabikide olmalı.gece okumak ta şehre gore değişir.erkeklere gore hava hoş ama bi kız ıcın gece okuldan cıkmak tehlıkelı bı durum .nahoş seylerle karsılasıyoruz tek basına hayatta gidemezsin yurduna tabı bu her sehır ıcın gecerlı degil.ıınanın ınsanın butun duzenı bozuluyo gune erken baslamak erken bitirmek bunlar hos seyler yakınmamalısınız

şu birinci öğretimdekiler 2.öğretimdekileri zengin görme hissini ne zaman kaybedecek acaba. öyle bi genelleme yapamazsın arkadaşım. 2.öğretimlerin yüzde kırkı çalışmak zorunda oldukları için ikinci öğretimdeler. harç parasını toplayabilmek için didinen tahmin edemeyeceğin kadar çok kişi tanıyorum. şuan okuduğumuz yerden kötü üniversitelerin birinci öğretimlerine elimizi kolumuzu sallayarak biz de girebiliyoruz. Ama kalite farkı diye birşey var hayatta benden sadece 2 puan fazla yapan birinci öğretimdeyse o benim suçum değildir. Benim kardeşlerimin annemin babamın ihtiyaçları yerine benim eğitimime harcanıyor bütün para. gelip de orada burada bol keseden atıp tutmayın. daha düne kadar ödediği 3 kuruş için isyan eden birinci öğretimliler vardı :34:

benım ıstedigim daha duyarlı olmanız .herkesın kendıne ozgu hakları olmamalı ıste yanlışta burda bence .eğitim almak herkesin hakkıdır zaten.ya ıkıncı ogretim tamamen kalkıp kontenjanlar arttırılacak yada boyle bi ayrım yapılmayacak .indirim yapılsa bi sorun kalmaz ama arda daglar kadar fark olması cok yanlış .ben duyarlılığa davet edıyorum ıkıncı ogretim okuyanlar zengın zubbe kesım degilkı oyle olsa ozelde daha garantı bı meslekte okurlar

hep dönüp dolaşıp aynı mevzuları konuşuyoruz. diğer sayfada bütün açıklamalar var. ama siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz farkında mısınız?

Son düzenleme:
tamam fark olsun da sence bu fark bu kadar ağır mı olmalı zaten dönemlik 90 veriyorlardı ben 515 veriyordum.. şimdi hiç vermeyecekler ama ben yine aynı parayı vereceğim..

önünde 1000 insan var arkadaşım ve aynı bölümü okuyosun kesinlikle fark olmalı bizede yazık birinci öğretime yüksek sıralamayla giriyoruz bizde binlerce geride olan insanda aynı meslekte okuyo tabiki ödeyeceksiniz sizinki bir nevi özel ünide okumak gibi onlarda bedava okusun ozamn bukadar uyanıklık olamaz :47:

Sen de beni anlamamışsın arkadaşım. Ben de inmesi taraftarıyım. Ama arada fark olmalı diyorum, o kadar. Çünkü bir mesajımda da yazdığım gibi ikinci öğretimi ödeyemeyeceği için ikinci öğretim yazmayıp başka şehir ya da başka bölüm yazmış olanların da sizler hakkını yemiş olacaksınız. Bu da hafif bir şey değil. Anlatabiliyor muyum?

önünde 1000 insan var arkadaşım ve aynı bölümü okuyosun kesinlikle fark olmalı bizede yazık birinci öğretime yüksek sıralamayla giriyoruz bizde binlerce geride olan insanda aynı meslekte okuyo tabiki ödeyeceksiniz sizinki bir nevi özel ünide okumak gibi onlarda bedava okusun ozamn bukadar uyanıklık olamaz :47:

ya tmm giriyosun giriyosunda sonra gırdıgın bolumun hakkını verenlerde cok az sayıda hatıceye degil neticeye bakmak gerekıyo herkes ortalamasına gore verse keşke şu harçları o zaman kimsenin gıkı bile çıkamazdı
şunuda ekliyim özel ünide okumak falan hakaret etmekten başka bişey degil senin bu yaptıgın bizim verdigimiz emeğin yuzde kacını onlar veriyo ki boyle bi laf konusuyosun

Son düzenleme:
yuh diyorum ya hala anlamıyorsun.. tamam fark olsun da bu ne demek ya bin insan dediğin 2 3 net fazla yapmak demek peki bu 3 katından fazla paraya mı maal olmalı:47:

ikinci öğretimler çalışarak biyerlere geldi tabiki ama aynı ünivesitenin aynı bölümün birinci öğretimiyle aynı yerlere gelmedi. bizede yazık siz çalıştıysanız bizde çalıştık ve binlerce kişi önünüze geçtik. seninle benim bi farkım olmalı demi ya ben çok enayiyim ya sen çok uyanıksın. siz sanki oraya harç parası olduğunu bilmeden gittiniz. bu özel ünide okuyp normal ünide okuyanlarla kıyaslamak gibi bişey kabul edin lütfen o parayı sizin ödemeniz gerekiyor bizden bi farkınız olmak zorunda :47:

Sen de beni anlamamışsın arkadaşım. Ben de inmesi taraftarıyım. Ama arada fark olmalı diyorum, o kadar. Çünkü bir mesajımda da yazdığım gibi ikinci öğretimi ödeyemeyeceği için ikinci öğretim yazmayıp başka şehir ya da başka bölüm yazmış olanların da sizler hakkını yemiş olacaksınız. Bu da hafif bir şey değil. Anlatabiliyor muyum?
aynı şeyi savunuyoruz

BİDE BİŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUM. İKİNCİ ÖĞRETİM TANIDIKLARIM VAR ÇOK. VE BİZİM BÖLÜMDELER. HANİ DİYOSUNUZ YA DERECEYLE GİRDİK FALAN DİYE. TAMAM GİRDİNİZ. MESELA BİZİM OKULUN %10LUK DİLİMİ VAR GERÇİ BÜTÜN OKULLARDA VARDIR AMA BEN ŞAHİT OLDUĞUM ŞEYİ YAZMAK İSTEDİM. GAMZECİM SENDE ÇOK İYİ BİLİRSİN. ÇOK ÇALIŞIYOSAN GİRERSİN ONLUK DİLİME.BİRİNCİ ÖĞRETİM PARASI VERİRSİN. BU KADAR BASİT. BU SENE DE NE OLUR ONLUK DİLİME GİRERSİN BİRİNCİ ÖĞRETİM PARASI VERİRSİN yani ödediğin parayı da geri alırsın. çalışanla çalışmayan arasındaki fark burda da açıkça belli. hala neyi tartışıyoruz biz.

yuh diyorum ya hala anlamıyorsun.. tamam fark olsun da bu ne demek ya bin insan dediğin 2 3 net fazla yapmak demek peki bu 3 katından fazla paraya mı maal olmalı:47:

para farkı olmuycakta ne farkı olcak arkadaşım mantıklı düşün siz o binlerce kişiyi ek para öderek geçiceksiniz yoksa 2 3 net dediğin adı üstünde 1000lerce kişi oytnamış. 1 kişi geride olsan yine yazılamazsın o bölüme ne bini. bizede yazık hakkımızı yiyemezsiniz prosedür böyle ve siz bunu bilerek yazdınız mecbur da ödüyceksiniz

ikinci öğretimler çalışarak biyerlere geldi tabiki ama aynı ünivesitenin aynı bölümün birinci öğretimiyle aynı yerlere gelmedi. bizede yazık siz çalıştıysanız bizde çalıştık ve binlerce kişi önünüze geçtik. seninle benim bi farkım olmalı demi ya ben çok enayiyim ya sen çok uyanıksın. siz sanki oraya harç parası olduğunu bilmeden gittiniz. bu özel ünide okuyp normal ünide okuyanlarla kıyaslamak gibi bişey kabul edin lütfen o parayı sizin ödemeniz gerekiyor bizden bi farkınız olmak zorunda :47:

biz bunun farkındaydık da siz değil miydiniz harç ödeyeceğinizin. Kaldırıldı diye bu kadar rahatsınız tabi ki. sen 400 ödüyordun biz 1500 şimdi sen ondan kurtuldun bize hala aynı arada dağ gibi fark kaldı. biz tamamen ödemeyelim demiyoruz indirim istiyoruz ki bu kadar fark tabi ki haksızlık oluyor

fark olsun ama para farkı olmasın diyen arkadşlarım öğretmen olsanız atamanız zor olsa mühendis mimar gibi özel sektörde olsanız cv nizde bu yazsa daha mı iyi olurdu???? tabiki para farkı en mantıklısı.

para farkı olmuycakta ne farkı olcak arkadaşım mantıklı düşün siz o binlerce kişiyi ek para öderek geçiceksiniz yoksa 2 3 net dediğin adı üstünde 1000lerce kişi oytnamış. 1 kişi geride olsan yine yazılamazsın o bölüme ne bini. bizede yazık hakkımızı yiyemezsiniz prosedür böyle ve siz bunu bilerek yazdınız mecbur da ödüyceksiniz
o zaman açık öğretimleri açıkla ozaman:47:
sana örnek vereyim ingilizce öğretmenliğinin açık öğretim şansı var tek farkları açıktan okuyanların fazlaca harç vermesiydi.. ama devlet bu farkı kaldırdı şimdi iki tarafta aynı.. benimki gibi 2 3 netle değil hemde onlar arasındaki fark

Back