• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harçlar Kalktıı

o hak savunan arkadaşlarım bunlara cevap verin. ortak sınavlarımız da ( ki bir çok vize ve finallerimiz ortaktı) biz önce olduğumuz için ikinci öğretimler soruları kapıp bizim didenerek çalışıp ortalama puan aldığımız sınavlardan AA ile geçtiler. peki bunun hakkı 500 lira ile ödenirmi???

buda okudugunuz üniversitenın ve ogrencilerin kalıtesıne baglı bi durum bizde boyle basıt seyler olmaz

o hak savunan arkadaşlarım bunlara cevap verin. ortak sınavlarımız da ( ki bir çok vize ve finallerimiz ortaktı) biz önce olduğumuz için ikinci öğretimler soruları kapıp bizim didenerek çalışıp ortalama puan aldığımız sınavlardan AA ile geçtiler. peki bunun hakkı 500 lira ile ödenirmi???

bunu üniversite yönetimine şikayet etseydiniz keşke ki bizde böyle birşey olmuyor aynı anda giriyoruz sınavlara:ssz:

buraya artık kim ne yazarsa yazdın boş. herkes kendi düşüncesini kabul ettirmeye çalışıyor ama kimse birbirini anlayıp dinlemiyor. hala 1.öğretimim diye övünüyor diyen insanlar var. onlarda anlamak istedikleri gibi anladıkları için artık kelimeler tükeniyor aynı şeyler tekrar tekrar yazılıyor. burda anlatılmak istenen herkes kendi bölümünün 1. ve 2. öğretimlerini karşılaştırıyor. ama inatla ben bu puanla başka ilde birinci öğretime giderdim ama gitmedim diyosunuz. ama anlatılmak istenen o değil. gitseydiniz tabi. ama burdaki fark. ben 10.000 le gelmişim ikinci öğretim olanlar 20.000 le gelmiş. şimdi gelde burda parayı kaldırın adalet yok diyorsunuz. biz boşuna mı o kadar kişinin önüne geçtik. sizde 20.000 yaparak baya kişinin önüne geçtiniz tabi. ama kimse size çalışmadan girdiniz demiyor. kimse burda ikinci öğretimlerde aynı parada kalsın demiyor. arada fark olsun ama o kadar fark olmasın diyor. yani ikinci öğretimlerinde parası indirilebilirdi diyor.ama bazılarınız kaldırılsın diyosunuz. artık vicdanınıza bırakıyorum.:42::42::42::42:

hıc bır kelımem tukenmez guzelım. her turlu tartısırım burada sevıyelıce!!! aynen dogru ne anlatırsan anlat bos

haklısın aldığımız puanın nerdeyse yarısını alıp düşük puanlı bölümlerde birinci öğretim okuyan çok kaliteli insanlar var zaten dimi unutmuşum ben pardon. insanları puanlarına göre kalitelendireceksen okumaktan vazgeç bence sen

Kaliteyi ilk olarak siz savundunuz. Farkında mısınız? Ben de üniversitelerinin kalitelerinin bir sıralaması olduğunu düşünüyorum. Ben ikinci öğretim okuyan birinci öğretim okuyandan başarısızdır diye bir genelleme yapmıyorum. Aynı bölümü (aynı okulda) okuyan öğrenciler arasında puan farkı varken okuma şansı tanınıyor diyorum. Bu arada benim okuduğum bölümde de tavan puanla taban puan arasında bir uçurum var. Aynı bölümü okuyanlar arasında puan farkı olabilir. Ama bu bölüme girecekleri talep belirmeleli bence. Yani tercihte en başarılının tercihi ön sırada olmalı. İkinci öğretim ücretini göze alanın değil. Son olarak insanları puanlarına göre kalitelendirmiyorum. Böyle bir ifadem yok. Tammam? :16:

ayol ben hıc boyle bır sey gormedım. aynı anda sınav olurduk bız vallahi hala saskınlıktan delırıyorum yaa:52:

katılıyorum hiç vize ve finallerin farklı saatlerde olduğunu görmedim ben. ayrıca söz konusu bireysel başarıyken kimse kimseye günahını vermez

ay ölecegım burada ya hu :) ogretmenler ders vermeye razı pasa pasa dersler gırıp cıkıyorlarda sızın zorunuza gıden ne ? alan razı veren razı. gıt yonetıme sıkayet et bu kadar dertlendıysen fesuphanallah

formasyon zamanı da eğitim fakültesi fen edebiyat fakültesi sorunu çıkmıştı.
şimdi de birinci öğretim ikinci öğretim kavgası...
hangi öğretim türünde okursak okuyalım kendi tercihlerimiz sonucu o üniversitelere yerleştik sonuçta neyin kavgası bu.
belli durumları da bilerek bu bölümlere ve öğretim türlerine geldik kimse bizi zorlamadı.
birinci öğretim açıköğretimler için kalktıysa hayırlı olsun gözleri aydın.
ikinci öğretimliler için kalkmadıysa yapacak bişey yok olurda değişiklik olursa herkes sevinir.
devlet bütçesine ve tüm durumlar değerlendirilerek bu karar çıktı ypacak birşey yok...

Kaliteyi ilk olarak siz savundunuz. Farkında mısınız? Ben de üniversitelerinin kalitelerinin bir sıralaması olduğunu düşünüyorum. Ben ikinci öğretim okuyan birinci öğretim okuyandan başarısızdır diye bir genelleme yapmıyorum. Aynı bölümü (aynı okulda) okuyan öğrenciler arasında puan farkı varken okuma şansı tanınıyor diyorum. Bu arada benim okuduğum bölümde de tavan puanla taban puan arasında bir uçurum var. Aynı bölümü okuyanlar arasında puan farkı olabilir. Ama bu bölüme girecekleri talep belirmeleli bence. Yani tercihte en başarılının tercihi ön sırada olmalı. İkinci öğretim ücretini göze alanın değil. Son olarak insanları puanlarına göre kalitelendirmiyorum. Böyle bir ifadem yok. Tammam? :16:
benim başından beri söylediğim üniversite farkı iken bunu insan olarak değerlendiren de sizdiniz ben başlattım diye bir şey söz konusu değil tamam ?

yalan söyleyecek değilim arkadaşım üniversitem erciyes üniversitesi gidin araştırın

nıye arastırayım ki ben ? rahatsız olan sensın burada dert yanacagına danısmanlarına dekanına o da olmazsa rektöre cık .

buda okudugunuz üniversitenın ve ogrencilerin kalıtesıne baglı bi durum bizde boyle basıt seyler olmaz

hangi üniversitde okuyosun sıralaman kaç? ben erciyes üniversitesi ilköğretim mat öğret okuyorum kalitesini de herkes çok iyi bilir 18 binle girdim bölüme de sen söyle şimdi bakim

Güzelim müzeim...? Dalga geçer gibi, ne o öyle. Üslübunu beğenmedim. :51:

su an uslubumu begenmen ıcın dua edıyorum. keske once kendı uslubuna baksan ya da soyledıklerının mantıkıyesıne falan ne bıleyım sec bırını

Son düzenleyen: Moderatör:
bizi birbirimize düşüren baştan beri sistemin mantıksızlığı..
2.öğretim harçlarının indirilmesi tarafında olan arkadaşlarım başbakanlığa cumhurbaşkanlığına ve içişleri bakanlığına maillerinizi atabilirsiniz.. inşallah işe yarar..:31:

ah keşke şu ınsanlar birseyı savunurken tarzlarını bozmasalar.insanları eğitmek zor iş .işimin zorluğunu bi kez daha anladım

puan biraz düşük diye fahiş fiyatlar ödemek zorundamıyız ? nasıl bir adalet düşünceniz var sizin? "pis gerizekalılar paşa paşa ödeyin paranızı çalışsaydınız ahahahah". ne bu ya ? ailem zaten zengin değil şimdi de bir sürü para verecek neden ? çünkü ben gerizekalım birinci öğretim kazanamadım. bu düşüncede olanlar ne kadar da kibirlisiniz!

vallahi tartısmayı o kadar gereksız goruyorum ki cevaplarımda ona yonelık oluyor ne yazık ki:50:

bi de şöyle bi şey var çoğu bölümde 1. öğretim ya da 2. öğretim öğrencileri arasında bile ilk giren kişiyle son giren kişi arasında bariz fark var. o zaman da mı yok onlar niye bizle aynı derse giriyo yok şöyle şok böyle denecek. tamamen mantıksız bi olay. önemli olan o okuldaki eğitimden ne derece faydalanabildiğin kendini ne kadar geliştirebildiğin.

Back