Harcamalari olabildigince en aza indirebilmek

Gunluk max 10 lira harcayabilmek ne muhtesem bir sey olurdu. O kadar imrendim ki. Kendimi motive hissediyorum. Ah o sagliksiz yemeklere doktugum paralar. Bir evin mutfak masrafi olur
O öğrenciykendi ve yol masrafım yoktu, sabah poğaça, öğlene doğru bir kahve öğlen tost-kola, hatta fotokopi masrafını oradan karşılıyordum. 2016-2018 yılları bu. Biraz fazla minimalist olmuş olabilir 10 tl şu an gidecek olsam en az 20 tl götürürdüm yanımda. Yavaş yavaş kısıtlayabilirsiniz. Şu an günlük ortalama ne kadar harcıyorsunuz?

Bir de para biriktirme challengeları var. Mesela 5 tl. Elinize geçen hiçbir 5 tlyi harcamayıp biriktiriyorsunuz. İyi bir birikim yöntemi. 5 dollar challenge diye aratabilirsiniz. 5 dolar tomarlarını görünce insan bir hırslanıyor

Biriktirdikce insan daha fazla biriktirmek istiyor. Soyle soyleyeyim onumdeki 6 ay borcumu bitirmeye odakli oldugum icin birikim yapamiyorum. Onceden epwyce yapmıştım. Ama dusunuyorum da cok daha fazlasini yapabilirdim. Cunku gereksiz harcamam bence cok. Hala cok.
Gunluk 10 tl beni ciddi zorlar eger disardan yersem. Gunluk olarak harcamam en az 25 tl bu oran bazen 50 tlye cikiyor ve bu cok sık olabiliyor. Aylik 500 600 lira en az disarda yiyorumdur. Her sabah pogaca aliyorum misal. O da 2 lira acma alirsam 3 lira. Dusundugunuzde ciddi miktarlar yapiyor. Yol param yok ama arabayla gittigimfen benzin parasi olarak dusunebiliriz onu. Is cikisi ekmek ve eve birkac parca sey alirim ve bir de dondurma. Dondurma da mesela 5 lira:)
Aylik tum giderlerimi ciktigimda sabit giderler olarak düşünürsek 1500 tl civarinda bir para kaliyor bana. Mesela bir baskasi olsa bu miktarin 1000 tlsini biriktirir gibi geliyor bana. Hafi 500 tllik aylik bir masraf olsun. Isteyen biri sanirim yapabilir bunu. Ya da cok mu zorlayici olurdu bilmiyorum. Ama eminim arkadaslarim aylik 1500 tlyi kenfileri icin harcamiyordur

Bence borç öderken de para üstlerini, bozukları biriktirebilirsiniz hâlâ . Çok güzel sandviç tarifleri var mesela akşamdan hazırlayıp işe giderken yanınıza alabilirsiniz ısıtarak. Alüminyum folyoya sarınca daha uzun süre sıcak duruyor mesela. Isı koruyucu yemek poşetleri ya da saklama kabı tarzı şeyler de alabilirsiniz. Bir de mikrodalgalar 400₺ civarına bulunuyor aslında. Sadece onu alsanız dahi masrafını azaltırsınız, o aradaki farkla ödenir gider mikrodalga da.

50’ye sıkça çıkıyor ama 25’le de idare edebiliyorsanız her gün yanınıza sadece 30tl alabilirsiniz. Acil durumlar için 100 veya 200 tl bütün, çantanızda bir yere saklayabilirsiniz. Bütünleri bozdurmayı insan pek istemiyor. Başta sıkıca harcamanızı önleyecek önlemler alırsanız sonrasında alışkanlık haline gelir

Dun sadece 9 lira harcadim. Kahvaltimi ogle yemegimi evden götürdüm. Devami da gelir umarım. Kendimi tebrik ediyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…