Hapla Korunmak İstiyorum. Yardım!

Sezen

O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.268
17
116
Kocaeli
kızlar 1 eylülde normal doğum yaptım yani 4 ay 11 günlük bir bebeğim var şu ana kadar hiç mama vs ek gıda kullanmadım sadece anne sütüyle beliyorum

hapla korunmka istiyorum daha önce hiç hapla korunmadım ama bildiğim en hafif hap yasmin doğumcumda onu önermişti zamanı gelince detaylı konuşuruz dedi

ben bide sizlerin deneyimleriyle ön bilgi edinmek istedim
ek gıdaya başlar başlamaz hap kullanabilirmiyim 5. ayın ortalarında meyve sularına sonunda ise resmen ek gıdaya geçiş yapmayı düşüyorum

siz nbe zaman başladınız ve hangi hapı kullanıyosunuz a.s.

valla çevremde hap yada iğne kullananlardan hiç olumlu bi yanıt almadım ben.
iğne kullananın kanaması hiç kesilmiyor hergün az da olsa oluyormuş.
hap kullanan 2 arkadaşım da hamile kaldı :)
ben 3 ay önce doğum yaptım regl olmuyorum ama yine de işimi şansa bırakmıyorum.
bi süre kendi yöntemlerinizle falan korunmayı dene. sonra da spiral düşünüyosan onu taktır.
onunla da hamile kalan çok insan olsa da :)

merhaba cnm,

ben de 2 eylülde doğum yaptım ;)
hamile kalana kdr uzun bir süre ben sadece hapla (yasmin) korundum ve hiçbir
kaza yaşamadım(düzenli kulandığın sürece). şimdi bebeğimi emzirdiğim için maalesef hap alamıyorum eşim korunuyor.
sen de bebeğini emziriyorsan ve hap ile korunacaksan mutlaka dr.una bir danış derim.
çünkü benim dr.um kesinlike izin vermedi anne sütü veriyorum diye.

yasmine gelince; hemen hemen tüm dr.ların tavsiye ettiği tek zararsız doğum kontrol hapı.
ben uzun süre kullandım hiç bir yan etkisi olmadı, ara ara çok hafif baş ağrısı dışında. ee
o kadar da olsun artık bence. ama ne kilo artışı ne tüylenme vs. yaşamadım. hapı almayı 3 gün
unuttum ve hamile kaldım hemen. dolayısıyla hamie kamayı zorlaştırmıyor.
yasmin pazarlamacısı gibi konuştum yahu :))

spiral veya iğneye ben de güvenmiyorum çünkü araştırdım ve hamile kalan çok insan var.
sana yasmini şiddetle tavsiye ederim. öptm cnm..

ben 3 yıla yakındır yasmin dkhapı kullanıyorum ..dr önermişti..çokta memnunum yan etki yaşamadım ...hapla korunurken hamile kalmak çok zor eğer hap unutulursa kalınabilir..zaten yazıyo her gün aynı satte alın diye yani düzenli kullanmak lazım ...ayrıca hap ilerde bebek olmamasına sebep oluyo lafına inanmıyorum bu kişiyle alakalı bence 2 arkadaşım ve ablam bıraktıkları ay hamile kaldılar ...bunlarda 2-3 yıl kullanan kişiler ...yani ben öneriyorum eğer tereddütlerin varsa dr na bi danış ...

doktorumda zaten emzirdiğin için 5-6 ay hap kullanamazsın dedi ek gıdaya başlayınca artık ve oda sakın inanma hap şişmanlatır tüylenme yapar filan bunlar olmaz dedi o yüzden kullanırsam yasmin kullanıcam

ama duyumlarıma göre mesela 1 gün kullanmayı unutursan birdahaki atet gününe kadar kendi yöntemlerinle korunmak gerekiyomuş hangi hapı kullanırsan kullan bu böyleymiş 1 gün unutsan dahi hamile kalma riskin artıyomuş doğrumudur yani diyelimki adet olmam 10 gün varve ben ilaç içmeyi unuttum ama tekrar içmeye başladım ve adetime 5 gün kala birlikte oldum yani hap gerçekten unutuldugunda aradan zaman geçsede etkisini yitiriyomu

ben 3 gün almayı unuttum ve adetime 10 gün vardı. hapı tekrar almak
istemedim ve adetim geldiğinde yeni kutuya başlarım nasılsa bişi olmaz dedim
ve korunmadık tabi. vee hooop şimdi bebişim kucağımda :))
demek istediğim hap koruyuculuğunu 1 günde de kaybedebilir . bu yüzden aklına gelir gelmez
devam etmelisin hapa ve bir sonraki adet dönemine kdr hap+eşinin korunması da gerekli.
bu ztn yasminin prospetüsünde de yazar.

doktorumda zaten emzirdiğin için 5-6 ay hap kullanamazsın dedi ek gıdaya başlayınca artık ve oda sakın inanma hap şişmanlatır tüylenme yapar filan bunlar olmaz dedi o yüzden kullanırsam yasmin kullanıcam

ama duyumlarıma göre mesela 1 gün kullanmayı unutursan birdahaki atet gününe kadar kendi yöntemlerinle korunmak gerekiyomuş hangi hapı kullanırsan kullan bu böyleymiş 1 gün unutsan dahi hamile kalma riskin artıyomuş doğrumudur yani diyelimki adet olmam 10 gün varve ben ilaç içmeyi unuttum ama tekrar içmeye başladım ve adetime 5 gün kala birlikte oldum yani hap gerçekten unutuldugunda aradan zaman geçsede etkisini yitiriyomu

yok unuttuğun zaman devam edeceksin hapa bırakmıycaksın yani unuttuğun günde hamile kalırsan oluca varmış demekki zemuszemusbenim de unuttuğum oldu arada ek bi korunmada yapmadık devam ettim hapa bişeyde olmadı hiç....hihoyyyt

Hapla korunmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var sağlık ocağında 6. aydan sonra hap kullanabilirsin dediler ama bebeğe etkisi olur mu sütüm kesilir mi emin olamıyorum

o zaman kızlar ek gıdalara başladıgımda hapa başlayabilirim dimi

bu arada ay_82 senin hapın yasminmiydi

2 ay önce yasmın ıle korunmaya başladım ancak 3 gun önce ksımi felç tehlikesi yaşadım..beni mahvetti yan..doktorlar tek sebep dogum kontrol hapı ve uyskusuzlugun sebep olabılecegını söyledıler..vücutta tromboz denen pıhtılar atıyormuş dogum kontrol hapları..aman kızlar dikaktlı olun..herkeste aynı etkıyı yapacak dıye brısey yok ama iyice araştırmadan kullanmayın..

aynı sorunu bende yaşıyorum ya,
kızım 5 aylık oldu ve 2 haftadır ek gda veriyorum
çok emziremiyorum çünki sütüm çok az
sağdığım zaman görüyorum ki biberonun dibini anca ıslatmış
çok emziremediğime göre hapa başlasam ??
biz beceremiicez yoksa bu korunma işini

kızlar süt verdiğiniz sürece hap kullanmayın derim ben..
değil doğum kontrol hapı ben ilaç bile içmiyorum hastalandığımda
minoset dışında emzirdiğim için..
yine de bi dr.unuza danışın derim ;)

1 gün kullanmayı unutursan birdahaki atet gününe kadar kendi yöntemlerinle korunmak gerekiyomuş hangi hapı kullanırsan kullan bu böyleymiş

1,5 aylık evliyim....sağlık ocağı ÜCRETSİZ D.K. hapı verdi 20 gün önce

Daha kullanmaya başlamadım..etkileri hakkında fikrim yok
REGİNON (Koçak farma-21)

Doktorun kullanım tavsiyeleri
* Reglin ilk günü başlanacak
* Hergün aynı saatte alınması gerekiyor :CüvCüv:

****Örnegin her gün 11de alıyorsunuz...
Pazar günü içmediniz..pazartesi aklınıza geldi...hatırladığınız an içiyorsuzun....

Saat 11 olunca yine içiyorsunuz 1günde 2 hap içmiş olucaksınız Pazar unuttuğunuz için..
:emir_bebek::ecrin_bebek:

21 ilaç 21 günde bitecek yani..sünmeyecek

merhaba cnm,

ben reginon hiç duymadım bilmiyorum nasıl bir hap olduğunu.
sağlık ocağında bedava verildiğini birkaç makalede daha okudum.
ben yasmin tavsiye ederim, bütün dr.ların önerdiği de bu hap ztn,
çünkü hiçbir yan etkisi yok :) ben uzun süre kullandım ve bütün
arkadaşlarıma da tavsiye ettim onlar da çok memnunlar.

1,5 aylık evliyim....sağlık ocağı ÜCRETSİZ D.K. hapı verdi 20 gün önce

Daha kullanmaya başlamadım..etkileri hakkında fikrim yok
REGİNON (Koçak farma-21)

Doktorun kullanım tavsiyeleri
* Reglin ilk günü başlanacak
* Hergün aynı saatte alınması gerekiyor :CüvCüv:

****Örnegin her gün 11de alıyorsunuz...
Pazar günü içmediniz..pazartesi aklınıza geldi...hatırladığınız an içiyorsuzun....

Saat 11 olunca yine içiyorsunuz 1günde 2 hap içmiş olucaksınız Pazar unuttuğunuz için..
:emir_bebek::ecrin_bebek:

21 ilaç 21 günde bitecek yani..sünmeyecek

önce bir jinekolağa gidip hormon tahlili yaptırıp buna göre ilaç alırsanız daha iyi olur.
doğum konrol haplarıda çeşit çeşit. ben de 2 yıldır gynelle kullanıyorum ama dr. kontrolünde.

Back