sen yaşadıklarını aktarırken bizlerin seni ve aileni yanlış anlamamıza neden oldun.çünkü ben yazını okuyunca ailenin çok zengin ve üniversite mezunu olduklarını düşündüm.hatta dayın, teyzen ve amcanda karşı çıktıkları için onlarıda öyle düşündüm.birde annenize söylemeden karşı çıkacaklarını nasıl anladın.bence önce annene durumu anlat.oda babana anlatsın.sonuçta sizde sıkıntılar çekerek bu duruma gelmişsiniz.bence sen eşinin maaşıyla geçinebileceğini inanmıyorsun ve aileni mazaret gösteriyorsun.bence sen tekmaaşla geçenecek biri değilsin.sıkıntıya katlanırım desende sana zor gelecek.
ayrıca okulunu bitirmeden evlenme.ailen senin okulun bitmeden evlenmene izin vermezler.sende iyi düşün.belki sende çalışamayacaksın.eşinin maaşıyla mutlu olabilecek misin.
şimdi henüz öğrenci olduğunuzdan mezun olur olmaz müthiş paralar alacağınızı, çok prestijli işe sahip olacağınızı düşünmeyin. imkanlarınızı beğenmediğiniz öğretmenlik mesleğine muhtaç kalabilirsiniz. eğer siz ilişkinizin, sevgilinizin ve aşkınızın arkasında durursanız kimse yorum yapamaz. ayrıca böyle bir kararı evlenecek kişiler verir. siz bir karar aldığınızda aile meclisinden onay almadan uygulayamıyor musunuz ki evlilik kararınız masaya yatırılacak?
siz bu kişiyle mutlu olacağınızdan ve geçinebileceğinizden eminseniz evlenin. yksa ailem olmaz der diye düşünmeye başladınızsa şimdiden vazgeçin...kültür farkı falan bahane olmasın.
Sen kararinda kesinsen, aileni ikna edersin.
Ama sende ailene hak verip, gecinemem zor olur dersen bu is biter.
Is sende bitiyor.
Allah maddi sIkInti versinde manevi sIkInti vermesin bi tek.
aza tamah ederseniz pekala öğretmen maaşıyla da geçinirsiniz hem de gül gibi..
arkadaşlar okuduğum bölümü ve edineceğim mesleği yüksek görüyormuşum gibi algılanmasın....ben zaten bölümümü çok severek okumuyorum,elimde olsada keşke bende öğretmen olsam...
edineceğim mesleğin zor ve alacağım paraya değmeyeceğinide biliyorum....
aile mevzusunu gelince...ben ailemden tam rıza almadan evlenemem...vicdanım elvermez...onca emekleri hakkı var..onlar benim anne babam...
onların rızasını almak için uğreşıyorum elimden geldiğince...
selam kızlar
bu arkadaşımın profili,ben üye olmadığım için onun profilinden anlatmaya çalışacağım derdimi
benim yaklaşık 1,5 senedir süren çok güzel bi ilşkim var....erkek arkadaşımın huyları çok iyi...çok güzel anlaşıyoruz ve artık ciddi bi adım atmaya karar verdik...
fakat sorun şu ki erkek arkadaşım öğretmen....ailesinin maddi durumu kötü...kendi düğününü kendi yapacak...
malum öğretmen maaşlarıda çok yüksek değil
bende daha bitirmedim okulumu...sorun şuki benim ailemin maddi durumu bayağı iyi
maaşı düşük diye öğretmenlik okumamı istememişlerdi
benim öğretmen olmamı istememişlerken öğretmenle evlenmeme ne derler
benim annem babam çok iyidir...yanlış anlamayın küçümseme gibi bi durum olmaz onlarınki...
ama derlerki:geçinemezsiniz....ilerde çocuklarınız olunca çok sıkıntı çekersiniz....
eminim böyle diyeceklerine...
karakteri yönünden hiç bir sorun olmaz,.ok efendi düzgün biri ama mesleği sorun....
mezun olunca bende çalışacağım ve muhtelemelen maaşım ondan yüksek olacak...
benm için hiç sorun değil...
sizce ailem kabul edermi....?
ya da onları nasıl ikna edebiliriz....?
başınıza hiç böyle bi durum geldimi,geldiyse çözümü nasıl buldunuz?
bu arada eminimki dayımlar teyzemlerde mesleğinden dolayı hoş karşılamayacaklar bu durumu eminim... :26:
ama inanın çok seviyoruz birbirimizi ve mutlu olacağımıza eminiz....tek sorun maddiyat...
aile kültürlerimizde pek uyuşmuyor....onlar doğulu...her ikimizinde ailesi muhafazakar,bu yönden iyi ama ne de olsa kültür farkı oluşacak aileler arasında...
bizim ailede okuyan çoktur...
erkek arkadaşımın ailesinde tek o okumuş o...
şimdi hepinizden ama özelliklede öğretmen eşlerinden,ya da maddi sıkıntılarla yola çıkmış arkadaşlardan yardım istiyorum....maddi olarak çok sıkıntı çekiyormusunuz?buna rağmen mutlumusunuz?iyiki evlendim ya da keşke aşk gözümü bu kadar kör etmesemiydi diyorsunuz??
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :81:
selam kızlar
bu arkadaşımın profili,ben üye olmadığım için onun profilinden anlatmaya çalışacağım derdimi
benim yaklaşık 1,5 senedir süren çok güzel bi ilşkim var....erkek arkadaşımın huyları çok iyi...çok güzel anlaşıyoruz ve artık ciddi bi adım atmaya karar verdik...
fakat sorun şu ki erkek arkadaşım öğretmen....ailesinin maddi durumu kötü...kendi düğününü kendi yapacak...
malum öğretmen maaşlarıda çok yüksek değil
bende daha bitirmedim okulumu...sorun şuki benim ailemin maddi durumu bayağı iyi
maaşı düşük diye öğretmenlik okumamı istememişlerdi
benim öğretmen olmamı istememişlerken öğretmenle evlenmeme ne derler
benim annem babam çok iyidir...yanlış anlamayın küçümseme gibi bi durum olmaz onlarınki...
ama derlerki:geçinemezsiniz....ilerde çocuklarınız olunca çok sıkıntı çekersiniz....
eminim böyle diyeceklerine...
karakteri yönünden hiç bir sorun olmaz,.ok efendi düzgün biri ama mesleği sorun....
mezun olunca bende çalışacağım ve muhtelemelen maaşım ondan yüksek olacak...
benm için hiç sorun değil...
sizce ailem kabul edermi....?
ya da onları nasıl ikna edebiliriz....?
başınıza hiç böyle bi durum geldimi,geldiyse çözümü nasıl buldunuz?
bu arada eminimki dayımlar teyzemlerde mesleğinden dolayı hoş karşılamayacaklar bu durumu eminim... :26:
ama inanın çok seviyoruz birbirimizi ve mutlu olacağımıza eminiz....tek sorun maddiyat...
aile kültürlerimizde pek uyuşmuyor....onlar doğulu...her ikimizinde ailesi muhafazakar,bu yönden iyi ama ne de olsa kültür farkı oluşacak aileler arasında...
bizim ailede okuyan çoktur...
erkek arkadaşımın ailesinde tek o okumuş o...
şimdi hepinizden ama özelliklede öğretmen eşlerinden,ya da maddi sıkıntılarla yola çıkmış arkadaşlardan yardım istiyorum....maddi olarak çok sıkıntı çekiyormusunuz?buna rağmen mutlumusunuz?iyiki evlendim ya da keşke aşk gözümü bu kadar kör etmesemiydi diyorsunuz??
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :81:
canım annem ev hanımı babamda galerici...benim annem babam okumuş insanlar değil...sadece zamanında çok çalışmış babam Allah da nasip edince Allaha şükür durumumuz iyi...
bende iktisat okuyorum
ailem çok maddiyata bakan insanlar değil öyle anlaşılsında istemiyorum...yani yatı katı olsun demezler...evi olmasa bile sorun etmezler ama maaşının biraz iyi olmasını isterler diye tahmin ediyorum...eminimki tanısalar karakterini çok severler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?