• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar, özellikle de öğretmen eşleri bakar mısınız?

ben de öğretmenim. eşim mühendis. ama maaşlarımız yakın yani çok uçurum yok. bir öğretmen ekderslerle eline 1700 lira para geçer. sen de çalışınca çifte katlar. sen de iktisat okuyorsun. iktisat okuyanlar çok mu kazanacak öle bi kural mı var. Allah nasip etsin sana da çalışmayı fakat işletme iktisat mezunu bir sürü işsiz var
arkadaşım eşide kendide öğretmen. evlenirken 1 kuruş aileden yardım almadılar. 3 yıllık evliler arabaları var. ve eve girdiler yani bişeyler elde edilebiliniyor
para değil de tayin olayı aslında var . onu düşündündün mü
ama aileler uyuşmaz demişsin o gerçekten önemli bir konu

evet canım tayin sorunuda var...fakat ben onların çözüleceğine inanıyorum yeterki aile sorununu aşayım önce...
benim işime gelince...ben tabiki teminat vermiyorum hemen işe girerim diye...fakat er ya da geç mutlaka bi işim olur Allah nasip ederse...
aileler konusundaki tek tesellim ise onun ailesininde benim aileminde muhafazakar olması...farklı yörenin getirdiği bi farklılık benim demek istediğim...

bu arada eger ailenizin karsisina dik bir sekilde cikmak istiyorsaniz, "ayraniniz yok icmeye" vaziyette cikmayin. bir sene daha gec evlenin. siz de atanin, isinizi bulun. o zaman kimse sesini cikartamaz.

canım benim okulumun bitmesi ve atanmamı beklememiz 4 yılı bulur...
erkek arkadaşım 27 yaşında bense daha üni 3 teyim...
bunu konuştuk erkek arkadaşımla o diyorki...
evleniriz bi yandan da okulunu bitirirsin,sorun olmaz diyor...yani evlenirsek eğer bi müddet eşimin maaşıyla geçineceğiz...
okuluma gelince devam zorunluluğu olmadığından farklı bi şehirde olursam eğer,evde kendim çalışıp sınav dönemi gideceğim okula...

o halde pek de sorun yaşamazsınız gibi geliyor.

Bu gibi konularda empati kurmak gerek, ben de evladımın rahat yaşamasını isterim, hiçbir konuda sIkIntı yaşamasını istemem. Ailen de senin için bunları düşünüyordur.
Fakat erkek arkadaşını sırf maaşı düşük diye istemezlerse büyük hata yaparlar.

Azönce bir konu daha okudum buna benzer ve bazı insanlar ciddi anlamda parayı hayatlarının merkezine yerleştiriyorlar. Halbuki hayatta hiçbirşey baki değil. Bugün çok paran vardır fakat yarın o paranın elinden uçup gitmeyeceğini söyleyemezsin. Babanla bu konuyu konuşarak işe başlayabilirsin belki de =)

:46::81:
canım işte tam anlatmak istediğimi anladın :81:
senin düşündüğün gibi sadece biraz rahat etmemi istiyorlar...asla para merkezli yaşayan biri değiliz ne ailem ne ben....zaten durumu iyi biri olupta huyu kötü olan biri olsaydı ailem asıl o zaman izin vermezdi...ailem bi insanın karakteine huyuna önem verir her zaman...ama benim rahatımıda düşünürler...
ben illa evleneceğim dersem eminimki karşı çıkmazlar ama ben istiyorumki onlarında içine iyice sinsin...sorun yaşamayalım bu konuda...

bence ilk önce okulunuz bitsin daha sonra evlenin nolur nolmaz garantiye alın erkek arkadaşınızın mesleği bence gayet iyi sonuçta kesin bi geliri var.. ailenizi ikna edin sizin okulunuz bitince nişan falan yaparsınız diye düşündüm ben

bence ilk önce okulunuz bitsin daha sonra evlenin nolur nolmaz garantiye alın erkek arkadaşınızın mesleği bence gayet iyi sonuçta kesin bi geliri var.. ailenizi ikna edin sizin okulunuz bitince nişan falan yaparsınız diye düşündüm ben

aslında mantıklı olan bu...fakat erkek arkadaşım artık evlenelim diyor,aileside istiyor,bende...bide yaşı biraz var...onunda etkisi var sanırım...
benim için erken evlenmek sorun değil ama maddi olarak altından kalkabilirmiyiz bilmiyorum.çünkü erken evlenirsek dediğim gibi ben bi süre çalışamayacım yani evin gelirine bi katkım olmayacak...

sebebinide açıklarsanız sevinirim....
onun için ailemle vereceğim mücadele konusunda sizden destek istemem mi garip olan...?
bunu düşündüğüm için mi alakasını kesmeli?
kaldıki az çok durumu biliyor buna rağmen biz 1,5 sene yılmadan devam ettik ve iş ciddiye bineceği için tedbir almaya çalışıyoruz ve ben bunun için sizden yardım istiyorum...

direk maddiyata yönelmen bana garip geldi kaldıki okuyormuşsun büyük ihitimalle sende çalışacaksın,çalışmayacak olsan sıkıntıya düştüğünde ailen sana senin seçimindi diyebilir, ama sende çalışırken maddi sıkıntınız olduğunda ben buna katlanırım ben istemiştim diyebilirsen neden sorun yaşayasınki hem düzenli bir şekilde eve çift maaş geliyorsa aşırı lükse kaçmadan çok rahat geçinebilrisiniz bende eşimde öğretmeniz ekdersim full olduğu için 1900tl alıyorum eşimde benimkadar alıyor,ilerde eşimden çok kazanabilirim demişsin şimdiki zamanda evinize en az 4000 girer bu rakam bana problem yaşatır diyosan bişey diyemem arkadaşım, mutlu olursunuz umarım

canım annem ev hanımı babamda galerici...benim annem babam okumuş insanlar değil...sadece zamanında çok çalışmış babam Allah da nasip edince Allaha şükür durumumuz iyi...
bende iktisat okuyorum
ailem çok maddiyata bakan insanlar değil öyle anlaşılsında istemiyorum...yani yatı katı olsun demezler...evi olmasa bile sorun etmezler ama maaşının biraz iyi olmasını isterler diye tahmin ediyorum...eminimki tanısalar karakterini çok severler...

kusura bakmayında öğretmen olmak sizin mesleğinize göre kat kat ii cünkü yüce bi meslek öncelikle hem iktisatcı olarak özel şirketlerde çalısacaksınız ve heran tepetaklak olup işsiz kalabilirsiniz ki öğretmen maası ne olursa olsun küçümsenecek bişey değil o tek öğretmne maasından düşük maaslarla insanlar ev geçindiriyo

direk maddiyata yönelmen bana garip geldi kaldıki okuyormuşsun büyük ihitimalle sende çalışacaksın,çalışmayacak olsan sıkıntıya düştüğünde ailen sana senin seçimindi diyebilir, ama sende çalışırken maddi sıkıntınız olduğunda ben buna katlanırım ben istemiştim diyebilirsen neden sorun yaşayasınki hem düzenli bir şekilde eve çift maaş geliyorsa aşırı lükse kaçmadan çok rahat geçinebilrisiniz bende eşimde öğretmeniz ekdersim full olduğu için 1900tl alıyorum eşimde benimkadar alıyor,ilerde eşimden çok kazanabilirim demişsin şimdiki zamanda evinize en az 4000 girer bu rakam bana problem yaşatır diyosan bişey diyemem arkadaşım, mutlu olursunuz umarım

dediğim gibi kanatkar bi insanım,maddi problem benim açımdan yok...böyle bi kaygı taşısaydım emin olun ne bu ilişkiye başlardım ne de burda sizlerden destek isterdim...
bende çalışınca rahat geçiniriz evet...ama ailemin içine çok sinmesini istiyorum ben...ben istiyorum deyip kenara çekilmeyi yakıştıramıyorum kendime...istiyorumki onlarında gönülleri olsun :25:

kusura bakmayında öğretmen olmak sizin mesleğinize göre kat kat ii cünkü yüce bi meslek öncelikle hem iktisatcı olarak özel şirketlerde çalısacaksınız ve heran tepetaklak olup işsiz kalabilirsiniz ki öğretmen maası ne olursa olsun küçümsenecek bişey değil o tek öğretmne maasından düşük maaslarla insanlar ev geçindiriyo

ben öğretmenlik kötü bi meslek demedim...yazdıklarımı okumadınız galiba...ya da benim mesleğim öğretmenlikten daha iyi demedim...öğretmenlik benimde çok sevdiğim ve değer verdiğim bi meslek...
işimin risklerininde farkındayım,her işin bi zorluğu vardır...
lütfen öğretmenliği aşağılıormuşum gibi yorumlar yapmayın zira benim elimde olsaydı benim en çok yapmak istedğim meslekti....
benim bi sorunum var ve ben buna çözüm arıyorum...konunun sapmasını istemiyorum...

ben öğretmenlik kötü bi meslek demedim...yazdıklarımı okumadınız galiba...ya da benim mesleğim öğretmenlikten daha iyi demedim...öğretmenlik benimde çok sevdiğim ve değer verdiğim bi meslek...
işimin risklerininde farkındayım,her işin bi zorluğu vardır...
lütfen öğretmenliği aşağılıormuşum gibi yorumlar yapmayın zira benim elimde olsaydı benim en çok yapmak istedğim meslekti....
benim bi sorunum var ve ben buna çözüm arıyorum...konunun sapmasını istemiyorum...

aileniz baya baskın sanırım kararlarınız üzerinde

aileniz baya baskın sanırım kararlarınız üzerinde

baskın değil...benim kararlarımı hep desteklerler,önemserler...sadece onlara çok değer veriyorum sonuçta onlar benim ailem...
üzerimde çok emekleri var...
onların rızası olmadan hayatıma devam edemem...
çok istiyorum onlarında içine sinmesini...

sen özelde çalışcağın için birimizin devlette çalışması iyi olabilir diye ikna etmeye çalışsan, garanti iş gibisinden :61:

selam kızlar :16:
bu arkadaşımın profili,ben üye olmadığım için onun profilinden anlatmaya çalışacağım derdimi :17:
benim yaklaşık 1,5 senedir süren çok güzel bi ilşkim var....erkek arkadaşımın huyları çok iyi...çok güzel anlaşıyoruz ve artık ciddi bi adım atmaya karar verdik... :38:
fakat sorun şu ki erkek arkadaşım öğretmen....ailesinin maddi durumu kötü...kendi düğününü kendi yapacak...
malum öğretmen maaşlarıda çok yüksek değil :50:
bende daha bitirmedim okulumu...sorun şuki benim ailemin maddi durumu bayağı iyi :17:
maaşı düşük diye öğretmenlik okumamı istememişlerdi :20:
benim öğretmen olmamı istememişlerken öğretmenle evlenmeme ne derler :14:
benim annem babam çok iyidir...yanlış anlamayın küçümseme gibi bi durum olmaz onlarınki...
ama derlerki:geçinemezsiniz....ilerde çocuklarınız olunca çok sıkıntı çekersiniz....
eminim böyle diyeceklerine... :43:
karakteri yönünden hiç bir sorun olmaz,.ok efendi düzgün biri ama mesleği sorun....
mezun olunca bende çalışacağım ve muhtelemelen maaşım ondan yüksek olacak...
benm için hiç sorun değil...
sizce ailem kabul edermi....?
ya da onları nasıl ikna edebiliriz....?
başınıza hiç böyle bi durum geldimi,geldiyse çözümü nasıl buldunuz?
bu arada eminimki dayımlar teyzemlerde mesleğinden dolayı hoş karşılamayacaklar bu durumu eminim... :26:
ama inanın çok seviyoruz birbirimizi ve mutlu olacağımıza eminiz....tek sorun maddiyat...
aile kültürlerimizde pek uyuşmuyor....onlar doğulu...her ikimizinde ailesi muhafazakar,bu yönden iyi ama ne de olsa kültür farkı oluşacak aileler arasında...
bizim ailede okuyan çoktur...
erkek arkadaşımın ailesinde tek o okumuş o...
şimdi hepinizden ama özelliklede öğretmen eşlerinden,ya da maddi sıkıntılarla yola çıkmış arkadaşlardan yardım istiyorum....maddi olarak çok sıkıntı çekiyormusunuz?buna rağmen mutlumusunuz?iyiki evlendim ya da keşke aşk gözümü bu kadar kör etmesemiydi diyorsunuz??
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :81:

bence öğretmenlik iyidir düzenli maaş düzenli tatil ek dersler falanda toplanınca 1800 alır e dişinizi sıkar geçinrsinz snde okulunu bttrr işe girersin en düşük 1000de sen alsan gerçi ne okuduğunu bilmiyorum ama 2800 e okdrda maddi sıkıntıya girmezsinz 500 tl ile geçinen insanlar varken 2800 iyi mktar olsa gerek ailede okuyan çoktur olayına gelincede ailenin takdir etmesi gerek bak kimse okumamış damat okmuş ne güzel azilmli demeleri gerek ki derlerde bence(bizim ailede herkes okumuş ben de açıköğretimden devam ediyorum üniye nişanşım lise bile okumamış ki bzmkiler karşı çıkar diyorum ama babam hep övdü okul okumamış ama kendini geliştirmiş kültürlü dedi çalışkan dedi iş güç sahibi omluş dedi yani herşey beklediğin gibi olmaya bilr iyi yanlarından bak)

ben küçümsüyor olsaydım 1,5 sene yürütmezdim bu ilişkiyi....dikkatli okursanız görürseniz benim için hiç bi sorun yok...benim korkum ailemin tepkisine nasıl direneceğim...

Kusura bakmayın da öğretmenliği küçümsüyorsunuz evet.
Ailemin tepkisine nasıl direneceğim diye soruyorsunuz, yahu bu adam
esrar mı kullanıyor, içkici mi başka birşey mi, sadece öğretmen,
hangi konuda direneceksiniz pardon, öğretmen diye mi?
Bir de kusura bakmayın yine anneniz babanızın eğitim durumu da malum,
kendilerinde olmayan şeyi bile küçümseyip, kabullenemeyebiliyorlar.
Kendileri bir öğretmeni beğenmeyecek seviyede değiller malesef.
Peki evleneceğiniz kişinin mesleği ne olmalı geçinebilmeniz için ve ailenizin size yakıştırabilmesi için,doktor filan mı olması lazımdı.
E çok iyi bir insan, çok seviyorsunuz, herşey çok güzel, ama öğretmen.
Nedene bak.
Para önemli değil diyorsunuz ama, ailenizin istememe nedeni yine para, bu nasıl bir tezatlıksa.
Not : Benim eşimde öğretmen, özel dersler filan, sizin alacağınız maaşı 2 ye katlayacağı kesin.

Son düzenleme:
benim kendime ait işyerim var,dışardan bakanlar imreniyor ne güzel saygın bir mesleği var kendi işinin patronu falan filan.ama inanın en yakın arkadaşım öğretmen ve maddi açıdan benden her zaman daha ileride.arabasını aldı şimdi evini alıcak.allah daha çok versin.benim özel olduğu için gider fazla,gelen para elimde kalmıyor,sıkıntısı,stresi çok.ne kadar çalışırsan o kadar para geçiyo.bazen paranı bile alamıyosun,boşuna çalışıyosun.keşke öğretmen olsaymışım.her açıdan misler gibi.

canım sen dert mi arıyorsun?

eğer ailen gerçekten bu durumu mesele edecekse, hani eşinin öğretmen olmasını (çok büyük bir derrt, Allah hiç bir anne babaya böyle dert göstermesin!) o halde ailen dert arıyor..

ya da çok afedersin,daha yapmamışlar ama yaparlarsa ne oldum delisi olmuş onlar derim..

inan bana yara al diye böyle sert girmedim. azıcık sarsarsam belki işe yarar diye düşündüm. henüz daha üni öğrencisi olduğun için, dünya pek bir toz pembe gözünde..
okul bir bitsin bir özeli aşındır, bir devleti aşındır ardından iş hayatına atıl , sana layık görecekleri maaşı bir çek atmden ondan sonra tekrar gözden geçir bunları..
iktisat mezunu olup çaresizlikten ücretli öğretmenlik yapan o kadar tanıdığım var ki...
ha benim babamın çok böyük yerlerden çok böyük adamları var beni gökten zembille indirirler baş köşeye koyarlar diyorsan, o zaman durum değişir.öyle bir baba elbet öğretmen kardeşimizi beğenmez, hakir görür. hiç boşuna canını yakma çocuğun..

siz birbirinizi sevdikten ve istedikten sonra bu tip seyler engel olamaz ciddi dusunmenize.
kendinize guvenin.
ailelerinizi ikna etmenin yolunu mutlaka bulursunuz.
tatli dille baslayin ise sonra gerisi gelir bence ikna edersiniz cunku buyuk sorunlariniz yok canim :8:

merhaba canım hikayen beim kinin aynısı bende 6 yıllık bir flört döneminden sonra çok sevdiğim öğretmen olan eşimle evlendim uğrunda ölecek kadar ailemi ikna etmek çokzor oldu ben doğudayım ama o bana göre daha doğudan bir aieye sahipti dediğin gibi tek ortak yanımız iki aileninde muhafazakar olmasıydı bende memurum şim öğretmen büyük ihtima gelecekte sizde bizim gibi olacaksınız sana bütün yüreğimle söylüyorum ki maddi sıkıntı yaşamazsınız lüks bile yaşarsınız,harvurup harman savurmazsan ki kaldıkı hazıra dağ dayanmaz annem 70 kere falan istedilerde öyle verdi beni şimdi kendi evlatlarında çok seviyor eşimi aileler nlaşmasına gelince bu hiç bir zaman mükemmel olmayacak buna inan sen üstüne düşeni herzaman saygıyla yap ama ne kendini nede eşini hiç kimseye ezdirme biz 3 yıllık evliyiz bi kızım var eşim öğretmen olduğu iin öğleden sonraları babayla kalabiliyo kuzum(bebişleriniz babaya daha düşkün olacak söyleyeyim)hem birsürü tatili var stres içinde yaşamıyolar öğretmenler ve inan buda huzurlu bir aile ortamı oluşturyo ben evlenecekmişsiniz gibi hissettim şimdiden bahtın güzel olsun.buarada biz düğün ve ev eşyalarını kendimiz yaptık hemde hiç birikimimiz yoktu.

Canım aileler her zaman çocuğum en iyi şartlarda yaşasın ister doğal olarak kendilerinden bir parçanın mutlu olmasını ister para herşey değil ama çok şey ifade eder anlıyorum bizimkilerin ikisi de öğrt olmasına rağmen eşime sıcak bakmamışlardı (öğretmen kendisi) hatta ben de öğrt olmayı hiç düşünmemeiştim ailem öğrtmenlik yaz dediğinde öğrt olup sizin gibi mi olcam demiştim ne uzuyorsunuz ne kısaluorsunuz ben özel sektörde çok para kazancam demiştim çok büyük konuşmuşum eşimde bende öğrtmniz:) Daha önce özelde çalışıyordum haliyle daha çok kazanıyordum sonra öğretmenliğe geçince eşim artık aynı parayı kazanıyoruz hatta ben daha çok kazanıyorum dedi çok şaşırdım çünkü özelde çalıştığı 3yıl boyunca hiç böyle hissettiğini farketmemiştim ama garibimin içine dert olmuş meğer kıyamam Bence ondan da önemlisi ailelerin benzer olması yani tahsil düzeyinden bahsetmişsin onu kastediyorum en büyük sıkıntıyı o yarattı bizde evlilikten beklentileri değiştirdi bizim aile daha eşitlikçi onun ki ise ataerkil annesi ev hanımı .dolayısıyla herkes kendi evindeki gibi bir hayat süreceğini bekliyor ve fikirlerde çatışma yaşanabiliyor ayrıca eşimin annesi benim beğenmediği her tavrımın çalışıp para kazanmamdan ötürü olduğu gibi saçma bir fikre kapılmıştı aileyi boşverip önemli olan bizim mutluluğumuz derdim hep ama çok önemli olduğunu evlenince anladım sadece eşinle değil onun ailesiyle de evleiyorsun aslında. Biz gene mutluyuz fakat eşimin ailesiyle görüşmüyoruz ve bu durum hiç hoş değil ne ben değişebilirim ne karşımdakini değiştirebilirim yani demem o ki ailenin fikirleri önemli fakat kalbinin sesi hep daha yüksek çıksın:) Bunlar sadece benim fikrim aynı şeyleri herkes yaşayacak diye bir durum yok Çünkü ben sütten çıkmış ak kaşık değilim aklımdaki dilimdedir biraz aksiyimdir ne yazık ki

Babanın durumu ıyı ama yarın obur gun ekonomık krızler ne olacagı bellıde olmaz..

Devlet memuru adamı cok zengın etmez ama cok sukur kımseye muhtac etmez..
Ailenız okumamış..

Babanız ozel sektorde gece gunduz çalışarak aılesını belkıde ıhmal ederek o paray kazanmışş.

Arkadaşlarında dedıgı gıbı bırcok ınsanın olmak ıstedgı guzel br meslegı var sevgılınızın bence gururla cıkarmanız gerekır aılenızın karşısına...

Back