• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar, özellikle de öğretmen eşleri bakar mısınız?

sen yaşadıklarını aktarırken bizlerin seni ve aileni yanlış anlamamıza neden oldun.çünkü ben yazını okuyunca ailenin çok zengin ve üniversite mezunu olduklarını düşündüm.hatta dayın, teyzen ve amcanda karşı çıktıkları için onlarıda öyle düşündüm.birde annenize söylemeden karşı çıkacaklarını nasıl anladın.bence önce annene durumu anlat.oda babana anlatsın.sonuçta sizde sıkıntılar çekerek bu duruma gelmişsiniz.bence sen eşinin maaşıyla geçinebileceğini inanmıyorsun ve aileni mazaret gösteriyorsun.bence sen tekmaaşla geçenecek biri değilsin.sıkıntıya katlanırım desende sana zor gelecek.
ayrıca okulunu bitirmeden evlenme.ailen senin okulun bitmeden evlenmene izin vermezler.sende iyi düşün.belki sende çalışamayacaksın.eşinin maaşıyla mutlu olabilecek misin.

canım ne ailem ne de akrabalarım okumuş değiller...ama hepside az çok varlıklı...tepkileride şundan olacak:benim 3 kız kuzenim vardı üçüde kardeş....üçüde ailesinin akrabalarımızın onaylamadığı bi evlilik yaptılar,maddi sıkıntılar yaşadılar....onlar çok mutlu ama...teyzelerim ve dayılarım hala derler,bizi dinlemediler böyle oldu diye....ama bilmiyorlarki maddi sıkıntıları olmasına rağmen çok mutlular...
şidi dayımlar teyzemler hep bana aman sen öyle yapma...gözünü aç diyorlar... :96:
aşk karın doyurmuyor diyorlar...şimdi onların tepkileriyle evlenirsem hayal kırıklığına uğrayacaklar ve kuzenlerime yaptıkları iğnelemeleri yapacaklar... :19:
bu benim umrumda olmaz ama eşim çok üzülür....o üzülürse benim canımdan can gider... :14:
maddiyat konusuna gelince...ben ilk başlarda geçinemeyiz diye düşünüyordum ama şimdi sizin yorumlarınız ve çevremde danıştığım insanlar sayesinde geçinebileceğimizi düşünüyorum...bu arada geçinmeyi neden kafama taktığımıda söyleyeyim,erkek arkadaşım çalışmamı pek istemiyor...ben ev hanımı olursam nasıl geçiniriz diye düşünmüyor değildim...ama genede geçinebileceğini biliyorum artık...
ki ben kesin çalışacak olsam burda lafını bile etmem,geçinebilirmiyiz acaba diye...çünkü 2 maaşla tabiki geçinilir...
tereddütüm ben çalışmayıncada geçinebilecekmiyiz acaba yönündeydi...
erkek arkadaşımı ikna ederde çalışırsam eğere rahat geçineceğimizi düşünüyorum...

şimdi henüz öğrenci olduğunuzdan mezun olur olmaz müthiş paralar alacağınızı, çok prestijli işe sahip olacağınızı düşünmeyin. imkanlarınızı beğenmediğiniz öğretmenlik mesleğine muhtaç kalabilirsiniz. eğer siz ilişkinizin, sevgilinizin ve aşkınızın arkasında durursanız kimse yorum yapamaz. ayrıca böyle bir kararı evlenecek kişiler verir. siz bir karar aldığınızda aile meclisinden onay almadan uygulayamıyor musunuz ki evlilik kararınız masaya yatırılacak?

siz bu kişiyle mutlu olacağınızdan ve geçinebileceğinizden eminseniz evlenin. yksa ailem olmaz der diye düşünmeye başladınızsa şimdiden vazgeçin...kültür farkı falan bahane olmasın.

arkadaşlar okuduğum bölümü ve edineceğim mesleği yüksek görüyormuşum gibi algılanmasın....ben zaten bölümümü çok severek okumuyorum,elimde olsada keşke bende öğretmen olsam...
edineceğim mesleğin zor ve alacağım paraya değmeyeceğinide biliyorum....
aile mevzusunu gelince...ben ailemden tam rıza almadan evlenemem...vicdanım elvermez...onca emekleri hakkı var..onlar benim anne babam...
onların rızasını almak için uğreşıyorum elimden geldiğince...

Sen kararinda kesinsen, aileni ikna edersin.
Ama sende ailene hak verip, gecinemem zor olur dersen bu is biter.
Is sende bitiyor.
Allah maddi sIkInti versinde manevi sIkInti vermesin bi tek.

haklısın canım...
işin bende olan kısmında sorun yok zaten...şimdi nasıl damardan girerde,ikna ederim planları yapıyorum... :79:

arkadaşlar okuduğum bölümü ve edineceğim mesleği yüksek görüyormuşum gibi algılanmasın....ben zaten bölümümü çok severek okumuyorum,elimde olsada keşke bende öğretmen olsam...
edineceğim mesleğin zor ve alacağım paraya değmeyeceğinide biliyorum....
aile mevzusunu gelince...ben ailemden tam rıza almadan evlenemem...vicdanım elvermez...onca emekleri hakkı var..onlar benim anne babam...
onların rızasını almak için uğreşıyorum elimden geldiğince...

Arkadaşım cidden merak ettim,
ailenin rızasını elbette al öyle evlen de, ortada ailenin razı olmaması için bana bir neden
söyleyebilir misin? Konuyu açtığından beri söylediğin şey öğretmen olması ve maaşının az olacağı. Hatta daha da ileri giderek, benim maaşım ondan yüksek olacak demişsiniz.
Daha ne okulunuz bitmiş, ne iş sahibisiniz, nereden biliyorsunuz yüksek olacağını.
Zaten keşke dediğiniz gibi yüksek olsa da para para diye sıkıntı yapmasanız.
Bir aile damadını öğretmen diye, maaşı az diye beğenmeyecekse, razı olmasalarda olur.
Ne için rıza alacaksınız diye düşünüyorum konu açtığınızdan beri birşey bulamıyorum.
Öğretmeni de meslekten saymayıp, parası yok, razı gelmeyelim diyecek bir ailede
asıl sıkıntı var demektir.
Bence konuyu yanlış açmışsınız, sizin sıkıntınız öğretmen bir eşle nasıl geçinilir değil,
sadece aileniz, bunu sıkıntı yapacak ailede asıl sıkıntı.

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla ailen henüz erkek arkadaşını tanımyor. bence şimdiden bunları düşünme bizde eşimle evleneceğimiz zaman erkek arkadaşım henüz iş bulamamştı bense atanmamıştım. erkek arkadaşını ailene tanıtma biçimin önemli direk öğretmen maaşı diye konuya girersen ailen buna takabilir ki öğrtmenler doğuda fazla alıyor diye biliiyorum (yanlış bilmiyorsam eğer) ve şu da var erkek arkadaşın evin geçimini üstlenecek biriyse yani sen çalışmasan bile evi geçindirebilecekse ailen bunu hisseder ve mesleğini sorun etmez.. unutma ki karaktersiz olup fabrikatörler de var. önemli olan arkadaşının ahlakı..

ne guzel öğretmen hemde atanmış :))) şükret canm ya öğretmn olupta dershanede çalşıo olsaydı yada kpss illletıyle ugrasıo olsaydı , bnde öğretmenım bölümümde iyi ama hemen atanabilecegmı düşünurkn ıkı yıldr bekleyenlerdenım .. sen kararlı ve emin ol karsındakınden , gerisi gelir

Son düzenleme:
Anne babalar daima çocukları için iyinin iyisini, zenginin daha zenginin isterler.
Kızlarını yeter ki zengin yere gelin versinler, onlardan iyisi yok...
Kız mutlu mu, huzurlu mu, eşiyle arasında sevgi var mı bunlar arka plana atılıyor.
Bu insanların bu denli para hırsını anlayamıyorum ben.
Çevremde de çok görüyorum, bir kız zengin yere gelin gitti mi insanların ağzı sulanıyor,
aman filanca pek rahat, ağırlığınca altın taktılar...

Öğretmen maaşı tabi ki insanı zengin etmez ama asla aç da bırakmaz.
Her ay belirli bir geliri var, bir tek öğretmen maaşıyla evini gül gibi geçindirebilen o kadar çok insan var ki.
İşsiz güçsüz yahut iş garantisi olmayan biri olsa, ailen karşı çıkar anlarım ama;
öğretmeni de maaşı düşük diye istemeyeni ilk defa görüyorum.

Hiç endişen olmasın sen çalışmasan bile eşinin maaşıyla belli bir düzeyde geçiminiz olur.
Ailene anlat, bu konuda çok bilgisiz oldukları kesin.
Öğretmen maaşı ile geçinilebileceğini öğretmen lazım ailene,
bu ülkede o kadar çok öğretmen var ki; kim ortada kalmış şimdiye kadar.
Benim eşim de öğretmen, ben de öğretmenim ama çalışmıyorum,
tek maaş olmasına rağmen hiçbir şeyimiz eksik değil hamd olsun,
hiçbirşeyden geri kalmayız ve her ay güzelce birikim dahi yaparız.

Günün birinde bir sel, deprem, afet gelir ne var ne yok götürür.
İnsan parasıyla sağlığına hiçbir zaman güvenmemeli.
Varı var eden, bir gün yoku da var eder ailen bunu hiç düşünmüyor, şükürsüzlük ediyor.
Rabbim kolaylık versin sana ailene de doyum versin...

Son düzenleme:
aileni ikna etmek için dinimizden örnek verebilirsin
ayrıca maddi anlamda güçlük çekerseniz ailen yardım eder sana
erkek tarafından hep bekliyoruz şuyu olsun buyu olsun diye
sonuçta ailendende miras kalıcaktır sana

valla cnm şükrette sevgilin atanabilmiş,yüzlerce insan var öğretmen olup atama bekleyen sözleşmeli olup kadro bekleyen...vs yani bu durumda olsaydı o zaman ne yapardınız.

selam kızlar :16:
bu arkadaşımın profili,ben üye olmadığım için onun profilinden anlatmaya çalışacağım derdimi :17:
benim yaklaşık 1,5 senedir süren çok güzel bi ilşkim var....erkek arkadaşımın huyları çok iyi...çok güzel anlaşıyoruz ve artık ciddi bi adım atmaya karar verdik... :38:
fakat sorun şu ki erkek arkadaşım öğretmen....ailesinin maddi durumu kötü...kendi düğününü kendi yapacak...
malum öğretmen maaşlarıda çok yüksek değil :50:
bende daha bitirmedim okulumu...sorun şuki benim ailemin maddi durumu bayağı iyi :17:
maaşı düşük diye öğretmenlik okumamı istememişlerdi :20:
benim öğretmen olmamı istememişlerken öğretmenle evlenmeme ne derler :14:
benim annem babam çok iyidir...yanlış anlamayın küçümseme gibi bi durum olmaz onlarınki...
ama derlerki:geçinemezsiniz....ilerde çocuklarınız olunca çok sıkıntı çekersiniz....
eminim böyle diyeceklerine... :43:
karakteri yönünden hiç bir sorun olmaz,.ok efendi düzgün biri ama mesleği sorun....
mezun olunca bende çalışacağım ve muhtelemelen maaşım ondan yüksek olacak...
benm için hiç sorun değil...
sizce ailem kabul edermi....?
ya da onları nasıl ikna edebiliriz....?
başınıza hiç böyle bi durum geldimi,geldiyse çözümü nasıl buldunuz?
bu arada eminimki dayımlar teyzemlerde mesleğinden dolayı hoş karşılamayacaklar bu durumu eminim... :26:
ama inanın çok seviyoruz birbirimizi ve mutlu olacağımıza eminiz....tek sorun maddiyat...
aile kültürlerimizde pek uyuşmuyor....onlar doğulu...her ikimizinde ailesi muhafazakar,bu yönden iyi ama ne de olsa kültür farkı oluşacak aileler arasında...
bizim ailede okuyan çoktur...
erkek arkadaşımın ailesinde tek o okumuş o...
şimdi hepinizden ama özelliklede öğretmen eşlerinden,ya da maddi sıkıntılarla yola çıkmış arkadaşlardan yardım istiyorum....maddi olarak çok sıkıntı çekiyormusunuz?buna rağmen mutlumusunuz?iyiki evlendim ya da keşke aşk gözümü bu kadar kör etmesemiydi diyorsunuz??
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :81:

yani sen şimdi öğretmenliği küçümsemeyemi çalışıyosun?afrikada dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar bir kuru ekmeğe muhtaçken öğretmenliği beğenmemek ne büyük şükürsüzlük...
bir de muhafazakar ailenin olduğunu söylüyorsun.
muhafazakar aileler insanlara parasına göre değer vermezler İNSANLIĞINA,MANEVİYATINA göre değer verirler.
hem ayrıca bu devirde öğretmen olmak büyük bir avantaj.BEN BİR ÖĞRETMEN ÇOCUĞUYUM.BUNUNLA DA GURUR DUYUYORUM VE ŞÜKREDİYORUM BABAMIN ÖĞRETMEN OLDUĞUNA ZOR DURUMDA OLAN O KADAR İNSANI GÖRÜNCE.
ANNEM HİÇ ÇALIŞMADI VE BABAM 7 ÇOCUĞUNU ÖĞRETMEN MAAŞIYLA GEÇİNDİRDİ.ALLAHA HAMDOLSUN.
GEÇİNMESİNİ BİLİRSEN ÇOK İYİ GEÇİNİLİR!!

Son düzenleme:
bahsettiğiniz şahıs bir öğretmen
yüzbinler onların sayesine okuyor,iş güç sahibi oluyor
yanlış anlaşılmasın ama sanki bir öğretmenden değil
eğitimsiz ömürboyu işsiz kalacak bir insandan bahsediyorsunuz..
öğretmenlik okumadığıma o kadar pişmanım ki...

selam kızlar :16:
bu arkadaşımın profili,ben üye olmadığım için onun profilinden anlatmaya çalışacağım derdimi :17:
benim yaklaşık 1,5 senedir süren çok güzel bi ilşkim var....erkek arkadaşımın huyları çok iyi...çok güzel anlaşıyoruz ve artık ciddi bi adım atmaya karar verdik... :38:
fakat sorun şu ki erkek arkadaşım öğretmen....ailesinin maddi durumu kötü...kendi düğününü kendi yapacak...
malum öğretmen maaşlarıda çok yüksek değil :50:
bende daha bitirmedim okulumu...sorun şuki benim ailemin maddi durumu bayağı iyi :17:
maaşı düşük diye öğretmenlik okumamı istememişlerdi :20:
benim öğretmen olmamı istememişlerken öğretmenle evlenmeme ne derler :14:
benim annem babam çok iyidir...yanlış anlamayın küçümseme gibi bi durum olmaz onlarınki...
ama derlerki:geçinemezsiniz....ilerde çocuklarınız olunca çok sıkıntı çekersiniz....
eminim böyle diyeceklerine... :43:
karakteri yönünden hiç bir sorun olmaz,.ok efendi düzgün biri ama mesleği sorun....
mezun olunca bende çalışacağım ve muhtelemelen maaşım ondan yüksek olacak...
benm için hiç sorun değil...
sizce ailem kabul edermi....?
ya da onları nasıl ikna edebiliriz....?
başınıza hiç böyle bi durum geldimi,geldiyse çözümü nasıl buldunuz?
bu arada eminimki dayımlar teyzemlerde mesleğinden dolayı hoş karşılamayacaklar bu durumu eminim... :26:
ama inanın çok seviyoruz birbirimizi ve mutlu olacağımıza eminiz....tek sorun maddiyat...
aile kültürlerimizde pek uyuşmuyor....onlar doğulu...her ikimizinde ailesi muhafazakar,bu yönden iyi ama ne de olsa kültür farkı oluşacak aileler arasında...
bizim ailede okuyan çoktur...
erkek arkadaşımın ailesinde tek o okumuş o...
şimdi hepinizden ama özelliklede öğretmen eşlerinden,ya da maddi sıkıntılarla yola çıkmış arkadaşlardan yardım istiyorum....maddi olarak çok sıkıntı çekiyormusunuz?buna rağmen mutlumusunuz?iyiki evlendim ya da keşke aşk gözümü bu kadar kör etmesemiydi diyorsunuz??
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :81:

Pardon siz ne okuyorsunuz?

ya eskiden yazdığımız mesajları düzenlemek için düzenle linki vardı şimdi neden yok ? bilen var mı?

inanmiyorum ya saka misin arkadasim, o kucumsedigin ogretmen maasina kalirsin bir gun, demedi deme. ayrica statuye bu kadar onem veriyorsan ciddi iliskiye girmeseydin, bahane bulup ayrilsaydin. cok seviyor olsaydin gozun gormezdi zaten bunlari.

canım annem ev hanımı babamda galerici...benim annem babam okumuş insanlar değil...sadece zamanında çok çalışmış babam Allah da nasip edince Allaha şükür durumumuz iyi...
bende iktisat okuyorum
ailem çok maddiyata bakan insanlar değil öyle anlaşılsında istemiyorum...yani yatı katı olsun demezler...evi olmasa bile sorun etmezler ama maaşının biraz iyi olmasını isterler diye tahmin ediyorum...eminimki tanısalar karakterini çok severler...

İktisat okuyorsun. Nerden biliyorsun sevgilinden daha çok kazanacağını? Kendini çok geliştirdin heralde, hemen işin hazır. O kadar çok işsiz iktisatçı var ki. Eşinin o minicik öğretmen maaşına muhtaç olmada birgün.

ben öğretmen eşiyim ve çalışmıyorum... çok şükür geçimimiz iyi
başta böyle düşüncelere kapılman normal benimeşimde ailelesinde ilk okuyan.. benim babam bankada çalışıyor, ama kayın pederim emekli araba yağı satıyor ve bizim aileye göre okumamışlar...
ama sorun değil bunlar önemli olan birbirinizi sevip her zaman birbirinizin yanında olmanız.. ailen anlayışlı ise eğer boşa sıkıntı yapıyorsun...

Back