• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar, özellikle de öğretmen eşleri bakar mısınız?

siz sıkıntınızı söyleyip yardımcı olun bana demişsiniz ama çoğu kişi sizin yazdıklarınızdan sebep hemen yadırgamaya alıp sorgulamaya başlamış...
aslında en güzeli sizinde okulunuzu bitirdikten sonra bir iş bulup evlenmeniz ama bu çok uzun bi süreç diyorsunuz o zaman sadece anne ve babanızla açık açık konuşup böyleyken böyle demeli ve üçüncü sahısları (dayı, amca felan) bu olaya dahil etmemelisiniz...evlenince maddi sıkıntınızın olmayacağına ailenizi inandırmalısınız...inş bir sıkıntı olmaz ve çok mutlu olursunuz...:64:

tamam maaşımız yüksek değil ama sürünmüyoruz da çok şükür.Ben de eşim de öğretmeniz.Bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum,ama yine de işe başlayınca evlenin.

siz sıkıntınızı söyleyip yardımcı olun bana demişsiniz ama çoğu kişi sizin yazdıklarınızdan sebep hemen yadırgamaya alıp sorgulamaya başlamış...
aslında en güzeli sizinde okulunuzu bitirdikten sonra bir iş bulup evlenmeniz ama bu çok uzun bi süreç diyorsunuz o zaman sadece anne ve babanızla açık açık konuşup böyleyken böyle demeli ve üçüncü sahısları (dayı, amca felan) bu olaya dahil etmemelisiniz...evlenince maddi sıkıntınızın olmayacağına ailenizi inandırmalısınız...inş bir sıkıntı olmaz ve çok mutlu olursunuz...:64:

çok teşekkür ederim canım :29:
inşaAllah Rabbim sizlerinde mutluluğunu artırır... :16:

merhaba canım hikayen beim kinin aynısı bende 6 yıllık bir flört döneminden sonra çok sevdiğim öğretmen olan eşimle evlendim uğrunda ölecek kadar ailemi ikna etmek çokzor oldu ben doğudayım ama o bana göre daha doğudan bir aieye sahipti dediğin gibi tek ortak yanımız iki aileninde muhafazakar olmasıydı bende memurum şim öğretmen büyük ihtima gelecekte sizde bizim gibi olacaksınız sana bütün yüreğimle söylüyorum ki maddi sıkıntı yaşamazsınız lüks bile yaşarsınız,harvurup harman savurmazsan ki kaldıkı hazıra dağ dayanmaz annem 70 kere falan istedilerde öyle verdi beni şimdi kendi evlatlarında çok seviyor eşimi aileler nlaşmasına gelince bu hiç bir zaman mükemmel olmayacak buna inan sen üstüne düşeni herzaman saygıyla yap ama ne kendini nede eşini hiç kimseye ezdirme biz 3 yıllık evliyiz bi kızım var eşim öğretmen olduğu iin öğleden sonraları babayla kalabiliyo kuzum(bebişleriniz babaya daha düşkün olacak söyleyeyim)hem birsürü tatili var stres içinde yaşamıyolar öğretmenler ve inan buda huzurlu bir aile ortamı oluşturyo ben evlenecekmişsiniz gibi hissettim şimdiden bahtın güzel olsun.buarada biz düğün ve ev eşyalarını kendimiz yaptık hemde hiç birikimimiz yoktu.

inşaAllah herşey senin dediğin gibi güzel olur ve sonumuzda sizin gibi güzel biter canım :38:

Canım aileler her zaman çocuğum en iyi şartlarda yaşasın ister doğal olarak kendilerinden bir parçanın mutlu olmasını ister para herşey değil ama çok şey ifade eder anlıyorum bizimkilerin ikisi de öğrt olmasına rağmen eşime sıcak bakmamışlardı (öğretmen kendisi) hatta ben de öğrt olmayı hiç düşünmemeiştim ailem öğrtmenlik yaz dediğinde öğrt olup sizin gibi mi olcam demiştim ne uzuyorsunuz ne kısaluorsunuz ben özel sektörde çok para kazancam demiştim çok büyük konuşmuşum eşimde bende öğrtmniz:) Daha önce özelde çalışıyordum haliyle daha çok kazanıyordum sonra öğretmenliğe geçince eşim artık aynı parayı kazanıyoruz hatta ben daha çok kazanıyorum dedi çok şaşırdım çünkü özelde çalıştığı 3yıl boyunca hiç böyle hissettiğini farketmemiştim ama garibimin içine dert olmuş meğer kıyamam Bence ondan da önemlisi ailelerin benzer olması yani tahsil düzeyinden bahsetmişsin onu kastediyorum en büyük sıkıntıyı o yarattı bizde evlilikten beklentileri değiştirdi bizim aile daha eşitlikçi onun ki ise ataerkil annesi ev hanımı .dolayısıyla herkes kendi evindeki gibi bir hayat süreceğini bekliyor ve fikirlerde çatışma yaşanabiliyor ayrıca eşimin annesi benim beğenmediği her tavrımın çalışıp para kazanmamdan ötürü olduğu gibi saçma bir fikre kapılmıştı aileyi boşverip önemli olan bizim mutluluğumuz derdim hep ama çok önemli olduğunu evlenince anladım sadece eşinle değil onun ailesiyle de evleiyorsun aslında. Biz gene mutluyuz fakat eşimin ailesiyle görüşmüyoruz ve bu durum hiç hoş değil ne ben değişebilirim ne karşımdakini değiştirebilirim yani demem o ki ailenin fikirleri önemli fakat kalbinin sesi hep daha yüksek çıksın:) Bunlar sadece benim fikrim aynı şeyleri herkes yaşayacak diye bir durum yok Çünkü ben sütten çıkmış ak kaşık değilim aklımdaki dilimdedir biraz aksiyimdir ne yazık ki

yorumun için teşekkür ederim :29:
zaten benim gözüm parada değil,mutlu olalım yeter....+bi lüks arayışım yok...
ama dediğiniz gibi her anne baba gibi benimkilerde biraz rahat yaşayayım istiyor...onlarıda ikna edebilirim inşaAllah :78:

Babanın durumu ıyı ama yarın obur gun ekonomık krızler ne olacagı bellıde olmaz..

Devlet memuru adamı cok zengın etmez ama cok sukur kımseye muhtac etmez..
Ailenız okumamış..

Babanız ozel sektorde gece gunduz çalışarak aılesını belkıde ıhmal ederek o paray kazanmışş.

Arkadaşlarında dedıgı gıbı bırcok ınsanın olmak ıstedgı guzel br meslegı var sevgılınızın bence gururla cıkarmanız gerekır aılenızın karşısına...

canım emin olabilirsin ki ben gurur duyuyorum erkek arkadaşımın mesleğiyle ve öylede çıkaracağım ailemin karşısına...tek temennim aileminde benim gibi düşünmesi
babam çok zor geldi bu günlere...çok yokluk çektiğimiz günleride bilirim...babam yılmadan bizi okutmaya çalıştı...abim şuan başbakanlıkta müfettiş ve çok yüksek bi maaşı var...benden de aynı başarıyı bekliyorlar haliyle...ama dediğim gibi benim gözüm o kadar yükseklerde değil...eşimle mütevazi,huzurlu bi hayat yaşamak tek derdim... :73:

şunuda belirtmek isterimki benim ailem sonradan görme değil ya da ne oldun delisi değil...bazı arkadaşlar bunu ima etmiş...
benim babam ve annem hala mütevazı yaşar...kimseyide hor görmez...
ben hor görürler beğenmezler demedim asla...!
sadece her anne baba gibi rahat yaşayayım isterler...karşı çıkacaklarından demiyorum....sadece iyice içlerine sinmesini ve rahat geçinebileceğimizi görmelerini istiyorum...
ben evleneceğim desem zaten evlenirim bi şekilde...amaç hayırlı bi şekilde,anne baba rızasını gönül burukluğu olmadan almak...
bunun içinde elimden geleni yapacağım...
Allah razı olsunki bazı arkadaşlarımız,kendi başlarına geçenleride yazarak çok faydalı ve güzel örnekler oluşturdular gözümde...Allah bin kere razı olsun ki içimde güç doğdu yorumlarınız sayesinde :29:

tamam maaşımız yüksek değil ama sürünmüyoruz da çok şükür.Ben de eşim de öğretmeniz.Bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum,ama yine de işe başlayınca evlenin.

inşaAllah yaşamayız...
ama dediğim gibi benim işe girmemi beklemek uzun zamn alacak okulumda bitmedi çünkü daha...

eskiden memur öğretmen diye kızlarını verirlerdi şimdi öğretmen diye vermiyorlar o kadar şaşırdım ki anlatamam.çok kötü bence bi öğretmenin maaşıyla rahat rahat geçinilir aileniz sevdiginiz kişinin işinden çok kişiligine önem veren bi aileyse karşı çıkacaklarını düşünmüyorum zaten doğru olanda bu değilmi.eşiniz çok para kazanıp başkalarıyla yeyip yada içkiye kumara yatırıp yemesinimi tercih eder aileniz yoksa az para alıp sizi baş tacı yapmasını mı?bence annenize biraz çıtlatın tepkisine bakın nasıl bi insan olduğunu anlatın işinden önce gerisini anneniz halleder diye düşünüyorum onların tepkisi keşinleşince buraya yazarsanız emin olun o zaman çözüm üretilir.şu an olasılıklardan bahsediyoruz belkide bu sorunlar hiç yaşanmaz.en kısa zamanda çözmeniz dileğiyle.:42:

Sanırım sen derdini yanlış anlattın.
Ben yazdıklarını okuyunca gerçekten çok yüksek maaş alacağın (bil. müh.vs) bir bölümde okuduğunu düşünmüştüm.
Ama iktisad okuyunca böyle bir garanti olduğunu düşünmüyorum.
İnşallah iyi bir iş bulur ve çok kazanırsın ama sanırım senin asıl korkun senin öğretmenden daha fazla maaş alacak olman değil iş bulamazsan tek maaşla geçinip geçinemeyecek olman.
Yanlış anlaşılmasın bölümünü küçümsemek amacıyla yazmıyorum.
Sadece günümüzde iş bulmak gerçekten çok zor, hele senin bölümün ve benzeri bölümlerde çalışma alanı geniş olsa bile garantili ve yüksek maaşlı bir iş bulmak daha zor.

Bu devirde nedense artik karaktere vs. bakilmiyorda ne kadar kazandigina bakiLiyor artik damat adaylarinin ..

Sen sevmissin .. 1.bucuk yillik bi beraberligin var vede sevgilin cok kutsal bi meslege sahip ki onu takdir ediyorum .. Ögretmenlik cok güzel bir meslek .. maasi az olsa bile cocuklara birseyler ögrete bilmek ..
onlara okuma yazma ögretmek .. onlarin kisiliginde bi katgida bulunabilmek paha bicilmez bir cevher diye düsünüyorum ..

ailene gelince zamaninda sana karsi cikmislar ögretmenlikde az para var diye ögretmen olmana ..
peki onlarda zamanda okula gittiler ögretmenleri az maas aliyoruz diyip ögretmenligi biraksalardi okumayi yazmayi nerden ögreneceklerdide büyük adam olacaklardi hic düsünmüyorlarmi ..

bence karsi cikmamalari lazim sirf maddiyat icin .. sen seviyorsan askina sahip cik ..
aileni ikna etmek tamamen sana düsüyor .. bi aksam yemeginde birlesdir onlari
bide sevgilinin maddiyatiyla degilde kisiligile ilgilenip öyle karar versinler diye düsünüyorum ..

haddimi asdiysam k.bakma arkadasim :))) mutluluklar umarim hersey düzelir :)

sen yaşadıklarını aktarırken bizlerin seni ve aileni yanlış anlamamıza neden oldun.çünkü ben yazını okuyunca ailenin çok zengin ve üniversite mezunu olduklarını düşündüm.hatta dayın, teyzen ve amcanda karşı çıktıkları için onlarıda öyle düşündüm.birde annenize söylemeden karşı çıkacaklarını nasıl anladın.bence önce annene durumu anlat.oda babana anlatsın.sonuçta sizde sıkıntılar çekerek bu duruma gelmişsiniz.bence sen eşinin maaşıyla geçinebileceğini inanmıyorsun ve aileni mazaret gösteriyorsun.bence sen tekmaaşla geçenecek biri değilsin.sıkıntıya katlanırım desende sana zor gelecek.
ayrıca okulunu bitirmeden evlenme.ailen senin okulun bitmeden evlenmene izin vermezler.sende iyi düşün.belki sende çalışamayacaksın.eşinin maaşıyla mutlu olabilecek misin.

şimdi henüz öğrenci olduğunuzdan mezun olur olmaz müthiş paralar alacağınızı, çok prestijli işe sahip olacağınızı düşünmeyin. imkanlarınızı beğenmediğiniz öğretmenlik mesleğine muhtaç kalabilirsiniz. eğer siz ilişkinizin, sevgilinizin ve aşkınızın arkasında durursanız kimse yorum yapamaz. ayrıca böyle bir kararı evlenecek kişiler verir. siz bir karar aldığınızda aile meclisinden onay almadan uygulayamıyor musunuz ki evlilik kararınız masaya yatırılacak?

siz bu kişiyle mutlu olacağınızdan ve geçinebileceğinizden eminseniz evlenin. yksa ailem olmaz der diye düşünmeye başladınızsa şimdiden vazgeçin...kültür farkı falan bahane olmasın.

Sen kararinda kesinsen, aileni ikna edersin.
Ama sende ailene hak verip, gecinemem zor olur dersen bu is biter.
Is sende bitiyor.
Allah maddi sIkInti versinde manevi sIkInti vermesin bi tek.

eskiden memur öğretmen diye kızlarını verirlerdi şimdi öğretmen diye vermiyorlar o kadar şaşırdım ki anlatamam.çok kötü bence bi öğretmenin maaşıyla rahat rahat geçinilir aileniz sevdiginiz kişinin işinden çok kişiligine önem veren bi aileyse karşı çıkacaklarını düşünmüyorum zaten doğru olanda bu değilmi.eşiniz çok para kazanıp başkalarıyla yeyip yada içkiye kumara yatırıp yemesinimi tercih eder aileniz yoksa az para alıp sizi baş tacı yapmasını mı?bence annenize biraz çıtlatın tepkisine bakın nasıl bi insan olduğunu anlatın işinden önce gerisini anneniz halleder diye düşünüyorum onların tepkisi keşinleşince buraya yazarsanız emin olun o zaman çözüm üretilir.şu an olasılıklardan bahsediyoruz belkide bu sorunlar hiç yaşanmaz.en kısa zamanda çözmeniz dileğiyle.:42:

inşaAllah çözebilirmi canım....ben anneme çıtlatatacağım ama önce kafamda toparlamam lazım...yani anneme karşı çok iyi bi savunmaz hazırlamalıyım...eğer annemi ikna edersem gerisi çorap söküğü gibi gelir...malum annelere ikna oldumu tüm evi ikna edeilirler...:6:
ama henüz kendimde o gücü bulamıyorum....yavaş yavaş anlatmam lazım...
dediğim gibi ben sadece varsayımda bulunuyorum,belkide ailem hiç sorun etmez-inşaAllah-...belkide boşuna evham yapıyorumdır....çünkü ailem en başta bi insanın terbiyesine ahlakına bakar...
ama bi kuşkuda olmuyor değil :17:

Sanırım sen derdini yanlış anlattın.
Ben yazdıklarını okuyunca gerçekten çok yüksek maaş alacağın (bil. müh.vs) bir bölümde okuduğunu düşünmüştüm.
Ama iktisad okuyunca böyle bir garanti olduğunu düşünmüyorum.
İnşallah iyi bir iş bulur ve çok kazanırsın ama sanırım senin asıl korkun senin öğretmenden daha fazla maaş alacak olman değil iş bulamazsan tek maaşla geçinip geçinemeyecek olman.
Yanlış anlaşılmasın bölümünü küçümsemek amacıyla yazmıyorum.
Sadece günümüzde iş bulmak gerçekten çok zor, hele senin bölümün ve benzeri bölümlerde çalışma alanı geniş olsa bile garantili ve yüksek maaşlı bir iş bulmak daha zor.

canım benim endşem ondan daha çok kazanmak değil....ailemin maddi durumunun iyi olması,onun ailesine ve ona göre...
yoksa biliyorum kendi mesleğimde de aşağı yukarı bi öğretmen maaşı alacağım belkide daha düşük...bu gözüme batmaz...yüksek olsa bile gözüme batmaz...
erkek arkadaşıma kalsa senin çalışmana bile gerek yok diyor...ikimizde idareli insanlarız ben çalışmasam bile az çok geçineceğimize inanıyorum...

Bu devirde nedense artik karaktere vs. bakilmiyorda ne kadar kazandigina bakiLiyor artik damat adaylarinin ..

Sen sevmissin .. 1.bucuk yillik bi beraberligin var vede sevgilin cok kutsal bi meslege sahip ki onu takdir ediyorum .. Ögretmenlik cok güzel bir meslek .. maasi az olsa bile cocuklara birseyler ögrete bilmek ..
onlara okuma yazma ögretmek .. onlarin kisiliginde bi katgida bulunabilmek paha bicilmez bir cevher diye düsünüyorum ..

ailene gelince zamaninda sana karsi cikmislar ögretmenlikde az para var diye ögretmen olmana ..
peki onlarda zamanda okula gittiler ögretmenleri az maas aliyoruz diyip ögretmenligi biraksalardi okumayi yazmayi nerden ögreneceklerdide büyük adam olacaklardi hic düsünmüyorlarmi ..

bence karsi cikmamalari lazim sirf maddiyat icin .. sen seviyorsan askina sahip cik ..
aileni ikna etmek tamamen sana düsüyor .. bi aksam yemeginde birlesdir onlari
bide sevgilinin maddiyatiyla degilde kisiligile ilgilenip öyle karar versinler diye düsünüyorum ..

haddimi asdiysam k.bakma arkadasim :))) mutluluklar umarim hersey düzelir :)

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım :29:
ailem tanısa çok sevecekler eminim...bende aşkımın arkasında duracağım ama bunu yaparken kimsede gönül kırgınlığı olmasın istiyorum...tüm çabam bunun için...dediğim gibi ben istesem zaten bi yolunu bulur evlenirim...önemli olan aileminde rızasını alarak yapmak...
erkek arkadaşımın mesleğini çok seviyorum ben,gurur duyuyorum onunla ve aileminde böyle olmasını istiyorum...

canım emin olabilirsin ki ben gurur duyuyorum erkek arkadaşımın mesleğiyle ve öylede çıkaracağım ailemin karşısına...tek temennim aileminde benim gibi düşünmesi
babam çok zor geldi bu günlere...çok yokluk çektiğimiz günleride bilirim...babam yılmadan bizi okutmaya çalıştı...abim şuan başbakanlıkta müfettiş ve çok yüksek bi maaşı var...benden de aynı başarıyı bekliyorlar haliyle...ama dediğim gibi benim gözüm o kadar yükseklerde değil...eşimle mütevazi,huzurlu bi hayat yaşamak tek derdim... :73:

ailenii ıkna edersını dılerım olur.

hakkınızda hayırlısı

Back