ben de öğretmenim. eşim mühendis. ama maaşlarımız yakın yani çok uçurum yok. bir öğretmen ekderslerle eline 1700 lira para geçer. sen de çalışınca çifte katlar. sen de iktisat okuyorsun. iktisat okuyanlar çok mu kazanacak öle bi kural mı var. Allah nasip etsin sana da çalışmayı fakat işletme iktisat mezunu bir sürü işsiz var
arkadaşım eşide kendide öğretmen. evlenirken 1 kuruş aileden yardım almadılar. 3 yıllık evliler arabaları var. ve eve girdiler yani bişeyler elde edilebiliniyor
para değil de tayin olayı aslında var . onu düşündündün mü
ama aileler uyuşmaz demişsin o gerçekten önemli bir konu
bu arada eger ailenizin karsisina dik bir sekilde cikmak istiyorsaniz, "ayraniniz yok icmeye" vaziyette cikmayin. bir sene daha gec evlenin. siz de atanin, isinizi bulun. o zaman kimse sesini cikartamaz.
o halde pek de sorun yaşamazsınız gibi geliyor.
Bu gibi konularda empati kurmak gerek, ben de evladımın rahat yaşamasını isterim, hiçbir konuda sIkIntı yaşamasını istemem. Ailen de senin için bunları düşünüyordur.
Fakat erkek arkadaşını sırf maaşı düşük diye istemezlerse büyük hata yaparlar.
Azönce bir konu daha okudum buna benzer ve bazı insanlar ciddi anlamda parayı hayatlarının merkezine yerleştiriyorlar. Halbuki hayatta hiçbirşey baki değil. Bugün çok paran vardır fakat yarın o paranın elinden uçup gitmeyeceğini söyleyemezsin. Babanla bu konuyu konuşarak işe başlayabilirsin belki de =)
bence ilk önce okulunuz bitsin daha sonra evlenin nolur nolmaz garantiye alın erkek arkadaşınızın mesleği bence gayet iyi sonuçta kesin bi geliri var.. ailenizi ikna edin sizin okulunuz bitince nişan falan yaparsınız diye düşündüm ben
sebebinide açıklarsanız sevinirim....
onun için ailemle vereceğim mücadele konusunda sizden destek istemem mi garip olan...?
bunu düşündüğüm için mi alakasını kesmeli?
kaldıki az çok durumu biliyor buna rağmen biz 1,5 sene yılmadan devam ettik ve iş ciddiye bineceği için tedbir almaya çalışıyoruz ve ben bunun için sizden yardım istiyorum...
canım annem ev hanımı babamda galerici...benim annem babam okumuş insanlar değil...sadece zamanında çok çalışmış babam Allah da nasip edince Allaha şükür durumumuz iyi...
bende iktisat okuyorum
ailem çok maddiyata bakan insanlar değil öyle anlaşılsında istemiyorum...yani yatı katı olsun demezler...evi olmasa bile sorun etmezler ama maaşının biraz iyi olmasını isterler diye tahmin ediyorum...eminimki tanısalar karakterini çok severler...
direk maddiyata yönelmen bana garip geldi kaldıki okuyormuşsun büyük ihitimalle sende çalışacaksın,çalışmayacak olsan sıkıntıya düştüğünde ailen sana senin seçimindi diyebilir, ama sende çalışırken maddi sıkıntınız olduğunda ben buna katlanırım ben istemiştim diyebilirsen neden sorun yaşayasınki hem düzenli bir şekilde eve çift maaş geliyorsa aşırı lükse kaçmadan çok rahat geçinebilrisiniz bende eşimde öğretmeniz ekdersim full olduğu için 1900tl alıyorum eşimde benimkadar alıyor,ilerde eşimden çok kazanabilirim demişsin şimdiki zamanda evinize en az 4000 girer bu rakam bana problem yaşatır diyosan bişey diyemem arkadaşım, mutlu olursunuz umarım
kusura bakmayında öğretmen olmak sizin mesleğinize göre kat kat ii cünkü yüce bi meslek öncelikle hem iktisatcı olarak özel şirketlerde çalısacaksınız ve heran tepetaklak olup işsiz kalabilirsiniz ki öğretmen maası ne olursa olsun küçümsenecek bişey değil o tek öğretmne maasından düşük maaslarla insanlar ev geçindiriyo
ben öğretmenlik kötü bi meslek demedim...yazdıklarımı okumadınız galiba...ya da benim mesleğim öğretmenlikten daha iyi demedim...öğretmenlik benimde çok sevdiğim ve değer verdiğim bi meslek...
işimin risklerininde farkındayım,her işin bi zorluğu vardır...
lütfen öğretmenliği aşağılıormuşum gibi yorumlar yapmayın zira benim elimde olsaydı benim en çok yapmak istedğim meslekti....
benim bi sorunum var ve ben buna çözüm arıyorum...konunun sapmasını istemiyorum...
aileniz baya baskın sanırım kararlarınız üzerinde
selam kızlar
bu arkadaşımın profili,ben üye olmadığım için onun profilinden anlatmaya çalışacağım derdimi
benim yaklaşık 1,5 senedir süren çok güzel bi ilşkim var....erkek arkadaşımın huyları çok iyi...çok güzel anlaşıyoruz ve artık ciddi bi adım atmaya karar verdik...
fakat sorun şu ki erkek arkadaşım öğretmen....ailesinin maddi durumu kötü...kendi düğününü kendi yapacak...
malum öğretmen maaşlarıda çok yüksek değil
bende daha bitirmedim okulumu...sorun şuki benim ailemin maddi durumu bayağı iyi
maaşı düşük diye öğretmenlik okumamı istememişlerdi
benim öğretmen olmamı istememişlerken öğretmenle evlenmeme ne derler
benim annem babam çok iyidir...yanlış anlamayın küçümseme gibi bi durum olmaz onlarınki...
ama derlerki:geçinemezsiniz....ilerde çocuklarınız olunca çok sıkıntı çekersiniz....
eminim böyle diyeceklerine...
karakteri yönünden hiç bir sorun olmaz,.ok efendi düzgün biri ama mesleği sorun....
mezun olunca bende çalışacağım ve muhtelemelen maaşım ondan yüksek olacak...
benm için hiç sorun değil...
sizce ailem kabul edermi....?
ya da onları nasıl ikna edebiliriz....?
başınıza hiç böyle bi durum geldimi,geldiyse çözümü nasıl buldunuz?
bu arada eminimki dayımlar teyzemlerde mesleğinden dolayı hoş karşılamayacaklar bu durumu eminim... :26:
ama inanın çok seviyoruz birbirimizi ve mutlu olacağımıza eminiz....tek sorun maddiyat...
aile kültürlerimizde pek uyuşmuyor....onlar doğulu...her ikimizinde ailesi muhafazakar,bu yönden iyi ama ne de olsa kültür farkı oluşacak aileler arasında...
bizim ailede okuyan çoktur...
erkek arkadaşımın ailesinde tek o okumuş o...
şimdi hepinizden ama özelliklede öğretmen eşlerinden,ya da maddi sıkıntılarla yola çıkmış arkadaşlardan yardım istiyorum....maddi olarak çok sıkıntı çekiyormusunuz?buna rağmen mutlumusunuz?iyiki evlendim ya da keşke aşk gözümü bu kadar kör etmesemiydi diyorsunuz??
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :81:
ben küçümsüyor olsaydım 1,5 sene yürütmezdim bu ilişkiyi....dikkatli okursanız görürseniz benim için hiç bi sorun yok...benim korkum ailemin tepkisine nasıl direneceğim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?