• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HANIMLAR MTHFR A1298 C HOMOZİGOT OLUP İĞNEYLE BEBEĞİNE KAVUŞAN VARMI

MTHFR A1298C HOMOZİGOT, benim değerimde bu (ve çok az pıgtılaşma var.tedbir amaçlı hamile kalır kalmaz iğneye başlanacak dedi doktorum.)benim ilki baştan beri düşük riski vardı ve 6 haftalıkken düştü.2.si normalde 10 haftalıktı fakat 6 haftalıkken kendi kendini bitirmiş.kese boşalmış.10 haftalıkken muayeneye gittiğimde kese boştu ve kürtaj oldum.rahim filmi çekildi herşey normal çıktı.kan tahlili yapıldı sonuç pıhtılaşma çıktı.bana hiçbir ilaç vermedi dktorum.6 ay bekleyelim hamilelik olmazsa ilaç ve iğne tedavisine başlayacaz dedi.6 ay oldu.gebelik olmayınca dktora gittim.klomen hap verdi.adetimin 2.günü 5 gün kullandım.yumurta takibi yapıldı.çatlatma iğnesi verdi.kullandım fakat hamile kalamadım.sonra iğne tedavisine başladım 6 gün sürdü.tekrar çatlatma iğnesi verdi.yine olmadı.bu kez aşılama yapacaz dedi.ben gitmedim.tedaviyi bıraktım.7 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım.hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez doktora gittim.iğne kullanmaya başladım.hergün günde 1 defa,coraspin 100mg. ve progestan 200 mg. progestana sabah akşam 2 kez kullandım.3.ayımda progestanı bıraktım.düşük riskim yokmuş artık.sadece iğne,coraspin ve vitamin hapı alıyorum.şimdi 15 haftalık,herşey yolunda salı günüde 2li test sonucumu öğrenecem.yalnız yaşım 45 olduğunda risk fazla olabilirmiş.bende bunu kafama çok takıyorum.sanada şunu söyleyim canım doktorunun söylediklerini yap.ihmal etme.ilaçlarını düzenli ve saati saatine al,beslenmenede dikkatet.inşallah rabbim en kısa zamanda nasip eder çocuğunu kucağına alırsın.kafana takma eğer sende herhangi bir ümitsizlik görseydi doktorun hamilelik önermezdi.gereken her tedb iri söylemiş.sanada uygulamak düşer.canım benim fazla bu konularda tecrübem yok.geç evlilik yaptım.5.senem olacak.daha tecrübeli arkadaşlardan bilgi alman daha iyi olur.bildiklerimi açıkladım.ALLAH hepimizin yardomcısı olur inşallah...
CANIM KAÇLIK İĞNE KULLANDIN MERAK ETTİM

KIZLAR BENİM RAPORUMDA MTHFR A1298C HOMOZİGOT YAZIYOR DOKTOR HAMİLE KALINCA CLAKSAN 4 İĞNEYE BAŞLICAZ DEDİ HAMİLE KALMADAN ÖNCEDE CORASPİN 100MG VE FOLİC ASİT VERDİ 2 DÜŞÜKTEN SONRA ARASTIRILDI BİDE İĞNE KULLANALIM BAKALIM HAYIRLISI BENİM GİBİ OLUP İĞNE KULLANAN YADA KULLANMADA BEBEĞİNE KAVUŞAN VARMI LÜTFEN YARDIM EDİN KAFAYI YİCEMMMMMM.......................................
Merhaba sizinle dururumumuz aynı acaba neler yaşadınız çocuk sahibi oldunuz mu çok merak ettim inşallah mesajıma dönersiniz😊

Back