Genel cerrahiye gitmeniz gerek.Bayanlar uzun zamandir tuvaletimi yaparken aci hissediyordum sanki yirtiliyormus gibi acima oluyor .. kabiz yada ishal durumunda da fark etmiyor 2 senedir var bu sorun .... Gecen gece pecetede kan gordum korktum yarin doktora gidicem genel cerraha gorunmem gerekiyormus ama kadin doguma gitsemde olmazmi ???
Doktora ayip ,gunah olmaz derdim ama nedense erkek doktordan utaniyorum
Acikcasi hemorid derse sevincek durumdayim ... rast geldi o gun bir film seyrettim kadin kolon kanseriydi ustune o kani gorunce gece korkudan uyuyamadimHemoroid gibi geldi bana.
Cevabini bildigim soruyu sormus oldum ama bir umit belki kadin dogumda bakiyor cevabini alirim dedim...Genel cerrahiye gitmeniz gerek.
Peki muayene sirasinda can acimasi oluyormuymus elle muayene ederler diye okudum ve baya can aciyor diye yazmislar utanca korkuda eklendiHemoreid olma ihtimali çok yüksek, aynı şeyleri arkadaşımda yaşadı, babamda yaşadı ikiside hemoreid çıktı.
Zaten hemoroidte de kanama olur ama her zaman değil. Sıkıntı etme. Düşündüğün şey değilAcikcasi hemorid derse sevincek durumdayim ... rast geldi o gun bir film seyrettim kadin kolon kanseriydi ustune o kani gorunce gece korkudan uyuyamadim
Peki muayene sirasinda can acimasi oluyormuymus elle muayene ederler diye okudum ve baya can aciyor diye yazmislar utanca korkuda eklendi
Kolonoskobi yapar gerek görürse. O da çok acitmiyor.Peki muayene sirasinda can acimasi oluyormuymus elle muayene ederler diye okudum ve baya can aciyor diye yazmislar utanca korkuda eklendi
Icimi rahatlattin cok saol cevaplar icinZaten hemoroidte de kanama olur ama her zaman değil. Sıkıntı etme. Düşündüğün şey değileminim hatta.
Rica ederim. Geçmiş olsunIcimi rahatlattin cok saol cevaplar icin
Ya ben ki doktordan utanilmaz der ahkam keserdim ama boyle bir sey olunca nedense sozumu yedim bide gidecegim bu doktora daha once gogus icin gitmistim o zaman hic bi rahatsizlik utanma olmadi ...Aynen öyle oluyor canım, elle yapılıyor. Acıdığını sanmıyorum. Arkadaşım acımadı dedi zaten örtü varmış üstünde. Bir alet var anoskopik deniliyor ona gerek olursa acıyabilir belki. Ama utanmanı gerektirecek birşey yok inan. :)
Ya ben ki doktordan utanilmaz der ahkam keserdim ama boyle bir sey olunca nedense sozumu yedim bide gidecegim bu doktora daha once gogus icin gitmistim o zaman hic bi rahatsizlik utanma olmadi ...
Mutlaka yapcam yazdiklarini cok tesekkurlerGeçen sene aynı şikayetlerle doktora gittim. Yalnız benim daha fenaydı, oluk oluk kan geldi bir seferinde çünkü. Doktor bana aşırı katı beslendiğimi ve çoook az su içtiğimi söyledi ve şunları önerdi. Lütfen siz de şimdi yazacaklarımı uygulayın:
Sabah kalkar kalkmaz hiçbir şey yemeden 1 büyük bardak ılık su için. Bağırsakları yumuşatır. Benim çok midem bulanırdı aç karnına su içmek. Ama çok şükür şimdi lıkır lıkır içiyorum :)
Sonra bol çeşitli kahvaltınızı yapın. Tereyağı ve reçelinizi ekmeğe sürüp yiyin. Biraz yağlı beslenin ki, bağırsakların o katılığı gitsin. Sonra da tuvaletiniz gelmese bile tuvalete gidin ve 10 dk ıkının çok zorlamadan. Bakın, tuvaletiniz gelmese bile bunu yapın. Daha sonra vücut bu düzene alışıp kendiliğinden ihtiyaç sinyalleri verecektir. Öğlen yemeğinde bir kase çorba ya da bir kase yoğurdun içine yulaf ezmesini dökün ve yiyin. Gün içerisinde mutlaka ama mutlaka çok su için. Çay, kahve özellikle de yeşil çay tüketin. Doktorun bana söyledikleri aynen bunlardı. Çok şükür ki şimdi iyiyim. Allah bir daha yaşatmasın o günleri, berbattı. Sizi çok iyi anlıyorum.
Yalnız şimdi doktora gittiğinizde size lağman uygulayacaktır büyük ihtimalle. Bu sizi rahatlatır. Çok geçmiş olsun..