hangisini tavsiye edersiniz?

muntazar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
734
38
123
İzmir
selamlar arkadaşlar
gayet pürüzsüz sivilcesiz bir cilde sahipken şu an o kadar sorun yaşıyorum ki cildimle ilgili
önce cildimi iltihaplı sivilceler kapladı.onlardan kurtuldum derken cildimin bariyeri bozuldu ve kabuk kabuk pütür pütür oldu.bepanten ile bu durumdan kurtuldum fakat şu anda da cildimde matlık yanaklarımda nemsizlik-kuruluk demiyorum dikkat lütfen,kızarıklık ve yanma varcildim oldukça hassaslaştı.temizleyici olarak dermologica kullanıyordum ama eskiye dönüş yaptım ve vichy e başladım.nemlendiricim la roche efaclar.hiç yağlanma yapmıyor fakat bence yeterince nemde sağlamıyor.güneş koruyucum la roche.tonik olarak lavanta gül suyu maden suyu karışımını kullanıyorumhaftaada bir kaç defa dönüşümlü olarak kara üzüm çekirdeği yağı argan yağı nar yağı bepanten kullanıyorum gece yatmadan önce.maske olarak jeoclain kullanıyorum.ama cildimde şu an aşırı bir haassasiyet var.nemlendiricim bitmek üzerebugün loccitane nin nemlendirici kremini denedim eevet güzel fakat kozmetik olmasının yanında çok pahalı.eczacı bioderma avene ve vichy aqua thermal testerları verdi.biodermanın renkli güneş koruyucusunu da tavsiye etti.arkadaşlar cildimi matlıktan kurtaracak şöyle nem verecek yumuşacık yapacak yağlandırmayacak bir nemlendirici tavsiye edermisiniz bana lütfen

Bence cildinize fazla yüklenmişsiniz. Üst tabaka iyice hassasslaşmış. Şöyle düşünün,çamaşır yıkıyorsunuz,kullandığınız tüm ürünler markalı. Daha temiz olsunlar diye tüm ürünleri kullandınız ve sonuç:tüm çamaşırlar mosmor...
İşte sizin de cildiniz böyle bir tepki veriyor. Kullandığınız ürünleri minimuma indirin. Mesela sadece doğal gül suyuyla silin ve gül losyonu ve ya soft gül kremi kullanın. Cildinizi farklı farklı ürünlere tepki vermek zorunda bırakmayın.

doğru söylüyorsun arkadaşım gayet mantıklı
elimde şuan pink rose markaa tonik ve krem var ama güvenipte kullanamıyorum
bu arada bitki sandığından kara kafes kremi aldım şimdilik iyi gibi bakalım artık

Tonikten ziyade gül suyu kullansanız daha iyi olur. Çünkü tonik az da olsa alkol üçerir. Ama doğal gül suyu adı üstünde doğaldır.
Kremin de cilt yapısınıza uygun olup olmadığına dikkat edin.Cildiniz kuruysa pink rose bile olsa klasik gül kremi cildinize iyi gelir.
Cildiniz karışıksa soft gül kremi, yağlıysa gül losyonu ya da aloe veralı e vitaminli gül özlü kremi tavsiye ederim.

Back
X