Hangisi Doğru Rapor Almamakla hata mı ettim

Bu dinle ilgili değil ki. Tamamen vicdan meselesi. Ben de öğretmenim. Çok hasta değilsen rapor almışlığım yok. Siz doğru olanı yapmışsınız. O kadar çok yanlış var ki etrafta yanlış doğru kabul edilmiş oluyor. O zaman içinize sinmezdi. Belki durumunuz olmaz lazımdır anlayabilirim. Ama yok yere neden dersler boş geçsin. Kaç kişinin hakkı var. Bence doğru yapmışsınız. Sağlıkla büyütün inşallah🌺

Merhaba arkadaşlar kamuda öğretmenim. Eşim de öğretmen. 3 aylık bebeğim var. Biz çok dindar değiliz ama hakka hukuka dikkat etmeye çalışırız. doğum iznim yaklaşık 1 ay önce bitti direkt ücretsiz izne ayrıldım. Ama herkes çok saçma bir şey yapmışım gibi niye rapor almadın. bu senin hakkın en azından 40 günlük rapor hakkını kullansaydın gibi cümlelerle beni baya gerdiler.
Ben ama bu hak dedikçe devlet daha çok süre verseymiş o halde diyorlar. bunların içinde çok dindar olarak görünen insanlar da var. Biz de bizden çıkar gerek yok dedik açıkçası. Ama normal memur olan arkadaşlarım da aynı görüşte. alınmalıydı saflık yapmışsın diyorlar.
ben yanlış mı yaptım. cidden kafam karıştı. objektif yorumlarınızı bekliyorum
Ben de ayni sekilde rapor almadim ucretsiz izne ciktim hemen. Hasta degilken rapor almak hem etik degil, hem de herkesin hakkina giriyorum diye. Benden once ve sonra dogum yapan arkadaslarim raporlarina rapor eklediler. Hem maaslarini tam aldilar, hem de banka promosyonlarini. Ben ucretsiz izinde oldugum icin promosyon da alamadim haliyle.
Bazen enayi gibi hissediyorum kendimi.

Merhaba arkadaşlar kamuda öğretmenim. Eşim de öğretmen. 3 aylık bebeğim var. Biz çok dindar değiliz ama hakka hukuka dikkat etmeye çalışırız. doğum iznim yaklaşık 1 ay önce bitti direkt ücretsiz izne ayrıldım. Ama herkes çok saçma bir şey yapmışım gibi niye rapor almadın. bu senin hakkın en azından 40 günlük rapor hakkını kullansaydın gibi cümlelerle beni baya gerdiler.
Ben ama bu hak dedikçe devlet daha çok süre verseymiş o halde diyorlar. bunların içinde çok dindar olarak görünen insanlar da var. Biz de bizden çıkar gerek yok dedik açıkçası. Ama normal memur olan arkadaşlarım da aynı görüşte. alınmalıydı saflık yapmışsın diyorlar.
Doğru olanı yapmışsınız, aklınızı karıştırmayın ve buna takılmayın.
Evet keşke yasal olarak daha uzun bir süre verseymiş ama vermemiş dolayısıyla bu konuya riayet etmeyip hastalık raporu ile haksız kazanç elde etmiş olurdunuz.

Çok doğru yapmışsınız hocam.Ben de öğretmenim.2 sene evvel bir iç kanama geçirdim aniden.Bir böbreğin alındı olumnden döndüm yoğun bakımlar vs.45gun iş goreme raporu verdi doktor.Sonraki muayenede ne kadar rapor istersin dedi.Doktora ise gitmenin benim için riskli olup olmadığını sordum.Doktor şu an iyisin sana kalmis dedi.Basit bir ameliyat düşünmeyin büyük bir kesim var yaklaşık 2ay korse taktım.Buma rağmen rapor almadım.okula dönmedim biraz daha dinlenmek adına.ucretsiz izne ayrildim .Devletin parasını somurenler elbette var ama o parada yetim öksüz hakkı var.

Bu dinle ilgili değil ki. Tamamen vicdan meselesi. Ben de öğretmenim. Çok hasta değilsen rapor almışlığım yok. Siz doğru olanı yapmışsınız. O kadar çok yanlış var ki etrafta yanlış doğru kabul edilmiş oluyor. O zaman içinize sinmezdi. Belki durumunuz olmaz lazımdır anlayabilirim. Ama yok yere neden dersler boş geçsin. Kaç kişinin hakkı var. Bence doğru yapmışsınız. Sağlıkla büyütün inşallah🌺
teşekkür ederim inşallah💕
Ben de ayni sekilde rapor almadim ucretsiz izne ciktim hemen. Hasta degilken rapor almak hem etik degil, hem de herkesin hakkina giriyorum diye. Benden once ve sonra dogum yapan arkadaslarim raporlarina rapor eklediler. Hem maaslarini tam aldilar, hem de banka promosyonlarini. Ben ucretsiz izinde oldugum icin promosyon da alamadim haliyle.
Bazen enayi gibi hissediyorum kendimi.
evet böyle hissetttiriliyor çünkü😄
Ahlaki yargılarınız başkalarının düşünceleri ile sorgulanacak seviyede ise önce oturup neden fikrimde net değilim diye kendinize öz eleştiri bulunmalısınız.
Hırsıza yaptığın yanlış diyen 1000 kişi olsa durup ‘yanlış mı yapıyorum ya bilemedim şimdi’ demez.
fikirde net olma durumundan ziyade manipüle edilmek sanıyorum. çünkü birçoğu bunu yapmış ya da yapacak sanırım yapmayanı da kötü hissettirerek haklı çıkma isteği bu.

İnsanlarin ne dediğinin ne önemi var ki? Evli barkli çocuk doğurmuş kadınsın. Kendine göre değer yargıların var. Çevrendeki insanların ne dediğini bu kadar takma. insanlar hala sinirlenince çocuklarını patakliyorlar. Sana 'sen salaksın,çok yüz veriyorsun bu çocuğa. Vurmamakla iyi yapmıyorsun, doğruyu yanlışı bilmesi lazim' dese yine kendini mi sorgulayacaksin?
Sen kendini tanıyorsun, bu parayı alınca huzursuz olacağını biliyorsun. Belki de allah korusun cocugunda bir rahatsızlık olacak, hastaneler, yurtdışına gönderilen tahliller vs vs bir ton masraf yapacaksin. normalde 'allahin takdir' dersin ama rapor alırsan kesin kendini suçlarsin içten içe.
Vicdan rahatlığından daha güzel bir sey yok, boşver.
Tabii ki havadan para gelmesi çok güzel ama ufacık bir aksilik, bir sağlık sorunu, bir araba kazası,hırsızlık vs onun kat be katini götürür. O kadar da yüksek bir para değil:)
Ayrıca yukarıdaki arkadaş ne güzel demiş. Eğer rapor alsan ayni kişiler bu sefer de 'hak yiyorsun' diyecek:))
haklısınız
Çok doğru yapmışsınız hocam.Ben de öğretmenim.2 sene evvel bir iç kanama geçirdim aniden.Bir böbreğin alındı olumnden döndüm yoğun bakımlar vs.45gun iş goreme raporu verdi doktor.Sonraki muayenede ne kadar rapor istersin dedi.Doktora ise gitmenin benim için riskli olup olmadığını sordum.Doktor şu an iyisin sana kalmis dedi.Basit bir ameliyat düşünmeyin büyük bir kesim var yaklaşık 2ay korse taktım.Buma rağmen rapor almadım.okula dönmedim biraz daha dinlenmek adına.ucretsiz izne ayrildim .Devletin parasını somurenler elbette var ama o parada yetim öksüz hakkı var.
bu bilinçteki insanlardan çıkıyor bence kat kat. yanaşmamak en iyisi😁

Biz çok dindar değiliz ama hakka hukuka dikkat etmeye çalışırız.

Beğenmedim attım, hayatımda duyduğum en abes cümlelerden biri. Dindar olmayan insanlar ahlaksız mı oluyor?? Ahlak dinle empoze edilen bir kavram değil asla, tüm Kuzey Avrupa ülkeleri koyu ateist dine inana tek kimse yok ama hile hurda, yalan, aldatma, yalancı şahitlik, adam kayırma, rüşvet, dolandırıcılık yok bulamazsınız. Ahlakı empoze eden din denen büyük otorite! yok. Kısacası ahlak için dine veya başka bir otoriteye ihtiyaç yok, doğru eğitimle toplumu doğru şekillendirmek var. O eğitim de ailede ve çevrede başlıyor. Hiç mi dünya görmediniz?? Bu aptalca ve boş fikirleri okuldaki çocuklara empoze etmiyorsunuzdur umarım.

Rapor almaya karşıyım dogrusunuz ama bize öyle bir zihniyet yükleniyor ki ölsende çalışacaksın çalışırsan iyi yapıyorsun gibi. Ateşli iken defalarca gttm nöbete. Orda serum takıldı vs bence buda bedene yapılan bir işkence bunu bende yapiyorm ama. Doğru bulmuyorum artik

Raporu nasil alıyorlarmış sordunuz mu? Bir doktora gidip " ya ben cocuk emziriyorum da .rapor alayım evde dinleneyim hem de maaşımı yiyeyim " diyeceksiniz. Doktor da kafasından bir tanı atacak şu hastalığı vardır diyecek. Devleti kandıracak. bu, belgede sahtecilige girer.aksi ispatlanirsa suçtur. Doktor bunu niye yapsın? O da bir memur. Bu hikayede sıkıntıya girecek kişi doktordur. Kafama esti gideyim rapor alayım bari.. ne ya

Hastaysanız, iyileşemediyseniz rapor hakkınızı kullanabilirsiniz ama sağlıklıyken rapor bir hak değil. Etik olarak son derece doğru olan bir şey yapmışsınız, tekrar düşünmeyin bile. Çevrenizdekiler çok çıkarcı insanlarmış, bunu kendileri yapsalar bile size böyle demeleri tam kendini çok doğrucu sanan şark kurnazlığı. Birlikte çalıştığım biri çok keyfi nedenlerle rapor alıp duruyordu, bir işimiz varken "ben o gün doktora gidip rapor alacağım" dedi. E işimiz var deyince de 40 günlük rapor hakkım var demişti. O gün o kızdan da kıza soruşturma açmayanlardan da bir halt olmayacağını anlamıştım. Rapor yıllık izin gibi hak edilen bir şey değil. İş yeriniz şikayet etse, sgk aldığınız raporla ilgili ufak bir inceleme yapsa direkt idari soruşturma yersiniz. Ayrıca ev kirali bir örnek gördüm, mülkün sahibi istediği parayı isteyebilir yani kendi malı, bunda bir ahlaksızlık yok ama maaşımızı ödeyen devlet kendi malımız olan bir şey değil. Neden hem etik olarak hatalı olan bir şey yapıp hem risk altına giresiniz. Insanların ağzı torba değil ki büzelim, he deyin geçin rapor diyenlere.

Son düzenleme:
Oyle insanlardan nefret ediyorum.Ben de ikinci dönem ucretsiz izne ayrılacağım daha dün düşündüm,aslinda bir heyet raporu alabileceğim,malum günümüz şartlarında bir maas bile cok onemli ama sonra düşündüm, hasta miyim, değilim. Hak mi hak, isteyen kendine kılıf uydursun ama bal gibi de hak ve suç.Kendi fetvaları ı kendilerine saklasinlar, sizi de tebrik ederim ,bravo.

yoo saflık değil. yasal olarak olması gerekeni yapmışsınız.
içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle yapmalısınız. kimsenin bu konuda bir şey söylemesine izin vermeyin.
ben doğum izninden sonra yıllık iznimi aldım. sonra da 2 kere 45 günlük rapor aldım çünkü bence benim durumumda mantıklı olan buydu. işyerine insan üstü emek verdiğim günlere saydım :)

Ayagim kirildiginda doktor 1 ay rapor verdi. 1 ay sonra raporu yenileyelim dedi. Ben ise kosa kosa ise gittim yine de. Yani topallaya topallaya

Hakka dikkat ettiğiniz için tebrik ederim..Ben de olsam aynısını yapardım. Devlet malına el uzatmak uyanıklık sayılıyor halbuki tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.
Keşke herkes sizin gibi olsa.

herkes çok saçma bir şey yapmışım gibi niye rapor almadın. bu senin hakkın en azından 40 günlük rapor hakkını kullansaydın gibi cümlelerle beni baya gerdiler.
Ben ama bu hak dedikçe devlet daha çok süre verseymiş o halde diyorlar.

Doğru olanı yapmışsınız. 40 günlük rapor hakkı, "her çalışan yılda 40 günlük sahte rapor getirsin" anlamına gelmiyor.

Devlet kurumlarına, özel sektör deneyimi olan: dürüst,kanunlara saygılı yöneticiler getirilse ve şu devlet malı deniz, yemeyen ker.z zihniyetindekiler devlet kurumları ve kadrolarından çıkartılsa ne güzel olacak.

X