Öncelikle siz hamile kalmayı başaran arkadaşlarımızı kutluyorum. :hooray: Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. :Saruboceq: Alanlarınkini de Allah bağışlasın , güzel bir ömür nasip etsin. :Saruboceq:
Sizler de dün bu yolda çaba veriyordunuz. Hamile kalabilme , bu güzel duyguyu yaşayabilme telaşındaydınız. Kimininki doğal yoldan geldi , kimininki tedaviyle. Bazıları çok üzmedi annesini belki hemen geldi , bazıları ise yıllarca gözleri yollarda bıraktı. :ecrin_bebek:
Benim gibi birçok hamile kalmaya çalışan arkadaşımız var. Bu anket bizlerin merak konusu. Allah bizlere de yarın birgün bu anketi oylamayı nasip eder inşallah. :Saruboceq:
Herkesin sorunu bir değil tabi. Kaçıncı denemede olduğu da önemli değil. Merak ettiğimiz genel dağılım nasıl acaba?:1rolleyes:
Anketimizi oyladığınız için teşekkürler. a.s.
merhabalar, nevrosky senin nezdinde herkese selamlar diyorum... tüm mesajları okuyamadım elbette.
Güzel dileklerin için çok teşekkürler, allah hayırlısıyla tamamına erdiğini de göstersin tüm gebelere, bana da tabi..
Anne olmak için çabalayan tüm arkadaşlarıma da, en kısa zamanda dilerim versin rabbim.
ankette B şıkkını onayladım.
Doğal yollardan hamile kaldım. Ama 8. ayımızda olabildi ancak.
O süre içinde epeyce üzüldüm, olmuyor sandım. doktora gittim, yumurtalarıma baktırdım... falan falan.... doktorum, ''bi sorun yok, stres yapıyorsun sen, rahim filmi bilmemne gereksiz.. bekle olacak mutlaka'' dedi hep.
Kızlar, hamile kalmaya çalışan arkadaşlarım.... size söylüyorum :) Bu gebe kalamama var ya, büyük oranda bizim kafamızdan kaynaklanıyor. Şu kalın kafalarımız almıyor bazı şeyleri nedense..
Stres yapmayacağız bu konuyu.. kafaya takmayacağız... Rahat olacağız... İlişkiyi görev gibi görmeyeceğiz.. Elimiz orada, sürekli sıvı kontrolü yapmayacağız.. İllaki 2 günde bir olacak bu iş diye, kendimizi de eşimizi de germeyeceğiz.. Ne zaman canımız isterse, o zaman olacak.. Günde 3 kere de isterse adam, hayır deyip geri püskürtmeyeceğiz.. Bırakıcaz sperm sayısını,hareketliliğini... düşünmeyeceğiz..
Olanla ölenin önüne geçilmezmiş.. Büyükler söylemişler :)
Doğru demişler.
Aylarca ayaklarıma duvara diktim 1 saatten fazla bekledim, uyuyakalınca tutuyormuş diye zorla uyuttum kendimi bacaklarım havada... SAbaha kadar popomda yastıkla uyudum.. O pozisyon senin bu pozisyon benim diye denedik durduk benim yüzümden.. Kimbilir kaç kere, zavallı adamı geri püskürttüm, ''daha dün yaptık hayatımmm'' diyerek :)
Pekmezler yedirdim içirdim. cevizler fındıklar.. falan filanlar...
Gün ve hatta saat hesapları yaptım ince ince.. ateşler ölçtüm :)
Fakat sonunda, eşim beni meşgul etmeye karar verdi, bir meşguliyet icat etti.
O işle ilgilendim. kendimi göremeyecek kadar yoğundum son 2 ay.
Bıraktım ajanda-takvim-vırt zırt.. her şeyi.
Hatta mikroenjeksiyon, tüp bebek gibi mevzularla ilgileneye başladım açıkçası. Eşim de bana yardımcı oldu... hem de çok :) Tüp bebek merkezleri hakkında bilgi bulmama yardmcı oldu :)
En son 27 nisanda regl oldum. Onu da ben takip etmedim, öylesine takvime işaretledim.
Sonrasında ''bugün günlerden ne - ayın kaçı..'' hiç ilgilenmedim. işime gittim geldim.. eşimle ilgilendim bol bol :) hiç reddetmedim.... günde birkaç sefere bile müsade ettim... çünkü artık amacım bebek yapmak değil, eşimle mutlu olmaktı.
Hiç yatmadım nerdeyse, 3-5 dakika dinlenmek için yattım belki o kadar.. Ne bacaklarımı kaldırdım, ne popoma yastık koydum...
Sonra 20 gün sonra falan yani.. kasıklarımda sancı ağrı falan gibi şeyler hissedince, takvime baktım. acaba regl olma zamanım mı geldi diye... daha vardı 1 hafta kadar günüme.
Umursamadım... bekledim. günüm geçti :)
Ertesi gün, eşim aldı test, bir sonraki gün sabah ilk idrarla yaptım.
Ve sürpriz...
Meleğim bizimleydi.
Dikkatinizi çekerim kızlar, bu sıpalar, sürpriz yapmayı seviyorlar.. beklerken gelmiyorlar sanırım :)