• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi tip annesiniz?

kronick

bize her yer TRABZON:)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.807
29
116
44
İstanbul
İkisi de ünlü, ikisi de anne. Biri model - sunucu, diğeri pop yıldızı. İkisi de doktorlarından destek alıp bu konuda çıkmış kitapları okuyarak bilinçli bir hamilelik dönemi geçirdi. İkisinin de hedefi ruh ve vücut sağlığı yerinde çocuklar yetiştirmek... Ancak iki ünlü yıldızın çocuk yetiştirme yöntemleri arasında geceyle gündüz kadar fark var. Şallı ve Tüzün, çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini Neşe Erberk'in "Neşeli 0-14" dergisine bakın nasıl anlattı.

Sibel Tüzün: Köyde geziyor, İstanbul'da depresyona girdi

"Yazları köydeyiz. Köyde her yaştan çocuk var. Elaya, benim kızım olmasının verdiği etkiyle köyde bir prenses durumunda. Bunun iyi tarafları da var, kötü tarafları da... Yani biraz kayırma var orada. Eşit şartlarda savaşması gerekiyor. İstanbul'a geldiğimizde Elaya evden nefret etti. Çünkü köyde hayatı hep dışarıda geçiyor. İnek sağmaya gidiyorlar, Elaya yanlarında. Ağaca çıkıyorlar, Elaya yanlarında. İstanbul'da depresyona girdi."
"Öğle, akşam yemekleri ne kadar denk gelirse hep beraber yemek yeniyor. Ayrı yemek yedirmeyi sevmiyorum."
"Islak çamaşırlar var, merak edip bakıyor. Tamam kirlenebilir, ama ona zarar verecek bir şey değil. Niye onun hevesini kırayım. Baksın, düşüyorsa düşürsün. Temizlenir..." "Kendi yaşıyla ilgili oyuncakları istediği gibi oynasın. Boyarsa ellerini artık çıkabilen boyalar var zaten. Gelsin benim yüzüme sürsün, ben de onu boyayayım. Bunlar yasaklanacak şeyler değil. Onu rahat büyütmeye çalışıyoruz."

Ebru Şallı: Alışverişe, markete götürüyorum

"Yedi ay emzirdim Bero'yu, su bile vermedim. Çok iddialıydım o konuda."
"Sistemim var. Yemek yemediği zaman gerçekten üzülüyorum, yüzüm düşüyor. İlla ki o kadar ısrarcı değilim, ama bakıyorum ki çocuk kötü, kusacak gibi, hemen kesiyorum. "Bero'yu doğduğundan beri kerevizden bamyaya kadar her şeye alıştırıyorum ki, çocuğa ne verirsen öyle gidiyor."
"Babasıyla spor yapıyor. Babasıyla akşam banyo saatimiz ve masaj saatimiz var. Masaj saati bana ait oluyor. Banyosunu yapıyor. Ben hemen ona masaj yapıyorum. Çok komik. Ben ona söyledim diye Tai masajı diyor. Sonra alırım onu götürürüm, dolaşırız. Yürüyüş yaparız, parklara gideriz. Alışverişe, markete götürürüm, yanımda gezdiririm."
"Esasında kendimi çok rahat görüyorum ama Harun, 'Yeter artık, çocuğu saati saatine programlama. İlla akşamüstü yoğurt mu yiyecek? Hâlâ evde niye yoğurt yapıyorsun?' diyor. Çocuğun belli bir uyku düzeni var. Uyumazsa huzursuz oluyor. Ben bunu biliyorum. Harun bu konularda bana biraz kızıyor işte. 'Cumartesi, pazar, iki gün de erken uyumasın. Daha fazla görelim' diyor. Ama çocuk uyumadığı zaman da huzursuz oluyor. Benimle alakası yok, çocuğun düzeni bu. Ben de ona uyuyorum."

evet hanımlar...:CüvCüv:
siz nasıl bi annesiniz?çocuk büyütürken dikkat ettikleriniz?asla olmazlarınız,mutlaka olmalı dedikleriniz?

alıntı

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanımca ben Sibel Tüzün vari birşeyim. Döksün, boyasın,umrumda olmaz. Tabi temizlemek bana düşsede pek gocunmam bu durumdan. Şimdiki çocuklar zaten evlere tıkanmış kalmış, bağ bahçe gördükleri yok, canlı hayvan birtek hayvanat bahçesinde görüyorlar. Birde onlara sınır koyamam bu yüzden. Tabiki hiçbirşey sınırsız değildir ama çok kasmam demek istiyorum. Temmuz başında köye gittik annemlere kuzucuklarım ilk defa canlı inek gördüler, "annee ısırmaz dimi" diyorlar. Dokunamadılar bile.

Keşke benim çocukluğum gibi bir çocukluk yaşabilse kuzucuklarım. yaylada, bahçede, bağda, yarı aç yarı tok, hep oyun hep oyun.Ne kadar mutluyduk öyle.gamyoncuiremsu, hiç oyuncağım yoktu, ihtiyacım yoktu çünkü. Oyuncaksız çok muyluydum. Sabah bir çıkar deee akşamın karanlığında eve girerdik. İnek, koyun da sağdım, civcivede baktım, yayıkda yaydım, yoğurtta mayaladım, kir pas içindede kaldım.Bunların hepsi çocukluk döneminde yaptıklarım.

Keşke imkanım olsada çocuklarımı en azından yazın birkaç ay köye götürsem. Orada yaşasak.

Çok acıyorum şimdiki hallerine çocukların. Tek oyunları bilgisayar, oyun parkları, alışveriş merkezleri. Başka birşey yokbenneyaptımki.

Ebru ve sibel karışımı desek daha doğru olur. Abarmadan ebru sistemi uygular, çoğu şeyinede karışmam. Kendi evimizde ne ederse edebilir, sorun değil...
Yemek konusunda eskiden ısrarcıydım onunda sebebi etraftakilerin baskısı ama artık yapmıyorum. İki velette canları isterse bizim yediklerimizden yer. Abur cuburum yok denecek kadar azdır. Özel zamanlarda kaçamak yaparım. Benim kurallarıma uymayan kişilere kızarım.kötükedihüso ( Çocuk babaenne ve anneannede kalma durumu bizde çok olurda...)
Oyun konusunda sınırsızım, bende girer oynarım. Ailece falan, evin içi oyuncak dolu, o konuda herşey serbest. Ama kendi yaşam alanları dışına çıkartmadıkları sürece...gamyoncuiremsu
Ah birde birbirlerini çiğnemeden evde dolaşsalar süper olcakkaydirigubbakcemile5

ben yazayımda topiğim azcık şenlensin-tatlicadiarzu-
kesinlikle sibel tüzün tipi bir anneyim.hık demişim burnundan düşmüşüm o şekil...
tek olmazım aman terlemesin.
terlemesinde ister üşüsün oğlum ister donsun.
düşsün kalksın.hiç problem değil...
zorunlu haller dışında ilaçta vermem.
ama bazı şeylere çok dikkat ederim.yüksek yerler,açık kapı pencereler,ocakta kaynayan çaylar vs...
yani ilerde "anne senin yüzünden oldu,sen yeterince kollasaydınbu halde olmazdım" demesine fırsat vermeyecek her şeyi düşünmeye çalışıyorum Allah'ın izniyle.
ama diğerleri fasa fiso.acıkırsa elbet yemek yer,uykusu gelirse elbet uyur.

uyku önemli 20 günlükten beri akşam saat 9 olayını anormaldurumlar hariç şaşmam..4.ayından sonra odasında tek uyumaya alıştırdım sorun yaşayacağımı tahmin ettiğim için önlem aldım....ilk dişini çıkarırken ağrısını bahane edip 7 aylıkken yalancı emziği yok ettim ...uygun zaman tavsiyemdir....8 ayından itibaren kitaba alıştırdım düzenli okuyun tavsiyemdir..dolu dolu 3 yaşında 38 tane kitabı var ve ezberinde bütün konular......yedikleri önemli ama asla peşine düşmem istemiyorsa yemez elimde tabak dolaşmam...asla tek başına yemek yedirmem benimle ve akşam bizimle yemek yemeli....yemek önemli bir mevzu benim için ve ciddiye alması için böyle bir seremoni olması önemli.....onun dışında evde istediği kendine zarar verecek şeyler hariç herşeyi önem sırasına göre merakını giderene kadar test etsin.....tek şart dışarıda asla hiçbirşeye bana sormadan saldıramaz...biri birşey versin benim gözüme bakar onay verirsem alır....elllemek stesin bana alabilirmiyim anneciğim diye sorar....çok gezeriz kızışımla.....tek sorun gezmeye heryere doğduğundan beri beraber gitmemiz....buda bir noktadan sonra eşimle bende özel paylaşım alanımıza giriyor ve yorucu....ama yapıcak birşeyim yok bakacak kimsem yok.....alıştık artık bizde ona galiba ...oyun grubundayken kahvaltıya gidiyorduk arda eşimle konu sırf eynep oluyordu.....oyun grubuna verdim rahatladım benden ayrılmıyordu doğal olarak.....artık öyle sorunumuz yok okula çabuk adapta oldu....2-3 yaş arsı tavsiyemdir mutlaka apartman çocuklarını toplayıp partiler düzenleyin....arkadaşları çok olsun müzik açın coşturun onları kaynaşsınlar....sonra yavaş yavaş kesin görüşme aralarını böylelikle sınırlarını anlamaya başlıyor.çok güzel oynatırım taklitlerim iyidir bayıır kuklaları bebekleri canlandırmama...eğeleniriz yani.....düzenli beslerim....tiksindirmeden veririm yiyecekleri ama benim kızımda uyumlu bazı çocuklar çok zor oluyor anlıyorum ama annelerdede biraz hata buluyorum bu konuda...yoğurdu hala ben yaparım ama herşeyi yediririm cola fanta gazoz daha tadını bilmiyor......ne kadar geç tanısın o kadar iyi.....sokağa çıkartırım ....parkta bahçede kendi haline hiç ilgilenmem onun özgürlük alanı oyunu çünkü....dilediği gibidir ve mutludur....bende kafamı dinler etrafı seyredrim azıcık....üst başa takmam kocam aloya çalışıyo zati ..ikimizin çamaşırından çok yıkanıyo onunkiler...boyuna üst baş çıkarırım ama kirlensin kızmam....gergin olduğum zaman sertleşiyorum bu huyumu sevmiyorum.....onun dışında yazmamdan anlaşıldığı gibi konuşmayı severim çocuğumla....ama arkadaşı olmadığımı hissetsin istiyorum....annemin bende yaptığı hatayı ona yapmam 1 arkadaşım vardı onunla bile görüştürmezdi...herşeyini benimle paylaş derdi...bu çok büyük bir sorun ve evlendikten sonra eşimin arkadaş çevresine karışınca anladım kalabalıkta nasıl yanlıklık çektiğimi...adapte olamadım....2-3 yıl tam arkadaşlık nasıl kurulur anlayamıyordum.....bu kadar basit birşeyi yani......onun annesiyim ben yerine göre arkadaşı ama bir yere kadar.... o kadar inş...iyi bir anneyimdir....en büyük korkum yanlış birşey yapıp onu geleceğinden etmek...allah hepimize yardım etsin amin....

Son düzenleme:
çok kollayıcı bı ınnayımdır ve bu ben dahıl esımı de uyuz edıyor:))
evde asla kızım uyumadan cam acılmaz,mutfak kapısı hep kıtlı kalır,ve hep kontrol ederım,
ev kazalarından cok korkarım bu yuzden bıraz fazla kontrolcuyum.
onun dısanda,etrafı ve ustunu kırletmemesı konusunda kesın kurallarım vardır,
yemek her zaman masada yenmelı ve eller hemen sılınmelı dıye,
kızım 3 yasında ama yemek ve tuvalet alıskanlıgı mukemmel derecede,onceden bana kızanlar sımdı taktır edıyor.))
yemegını doydum dedıgı anda keserım,
kış ortasında bıle dondurma yedırırım 1 yasından berı,allaha sukur hıc hastalanmadı
soguga karsı bagısıklıgı oldugu ıcın kolay kolay hasta olmaz,
sımdıye kadar 1 yada 2 kez antıbıyotık kullanamk zorunda kaldık oda üşütmyle ılgılı bı problem dııldı,
zayıf cocuk hasta cocuktur lafını hıc umursamam,bu yuzden kızımı zorlamam yemek ıcın
kuralları olan ama kızımın en ıyı oyun arkadası olan bı anneyım..

ben anne degilim ama
benim annemde anlattigina göre Sibel Tüzün tipi bir anneymis::)
3 cocuguda düse kalka büyümüs -tatlicadiarzu-

Back