• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hangi pekmezi kullanıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
Slm arkadaşlar bebeklerinize hangi pekmezi kullanıyorsunuz,ben üzüm kullanıyorum ama harnup pekmezi kullansak acaba agırmı olur? Sizlerde ne kullandıgınızı söylermisiniz?

canım harnup çok faydalı tavsiye ediliyor fakat tadı biraz ağır olduğu için genelde bebekler sevmiyor. harnup pekmezinden sonra dut pekmezi tavsiye ediliyor genelde tadı da çok güzel kıvamı da daha koyu.ben onu kullanıyorum kızım severek yiyor. tabi üzüm pekmezini de verebilirsin.

Üzüm-dut ikisinide kullanıyorum ben kızıma.O dediğinizi bilmiyorum ama.
Yöresel bir pekmez mi?

üzüm pekmezi yaptırdım geçen sene onu kullandık
ayrıca keçiboynu pekmezi çok faydalıymış bebeklere
onu malesef kızım çok sevmiyor o yüzden kaşık kaşık vereomiyorum
onun yerine kurabiye yapiyorum kızıma, ona kullanıyorum

ben her sabah muakkak keçi boynuzu pekmezini veriyorum
6 aylıkken doktorumuz önerdi
ve hala daha kullanıyorum.

1 yaşından beri her sabah 1 tatlı kaşığı harnup pekmezi, 2 tatlı kaşığı çiçek balı veriyorum.

ben her sabah muakkak keçi boynuzu pekmezini veriyorum
6 aylıkken doktorumuz önerdi
ve hala daha kullanıyorum.

benim bebeğim 7 aylık evimde harnup pekmezim var ama ağır gelir diye hiç vermemiştim doktorunuz önerdiyse azcık kahvaltısına koyarım artık

benim bebeğim 7 aylık evimde harnup pekmezim var ama ağır gelir diye hiç vermemiştim doktorunuz önerdiyse azcık kahvaltısına koyarım artık

yarım çay kaşığı olarak başladık,
sonradan 1 çay kaşığı, birbuçuk çay kaşığı derken şimdi bir tatlı kaşığı veriyorum.
evet ağır gelebilir o yüzden yarım çay kaşığı olarak kullanmaya başlayabilirsin canım.
biz aynı zamanda kan ilacıda kullanıyoruz.keçi boynuzunu dr.muz o yüzdende tafisye etti.
kanımız düşükte biraz.

Üzüm pekmezi kullanıyorum...Başka bir çeşidini kullanmayı hiç düşünmedim...:hulya:

harnup neden ağır gelsin ki
bende ek gıda dönemine geçtiğimizden beri onu kullanıyorum
ayrıca keçi boynuzunun kendisini kızım 9 aylık olduğundan beri eline verirdim kemirirdi...
çok faydalı bence mutlaka verin

harnut üzüme göre çok ağır. ben bile içemiyorum bir de lekesi mutfak mermerinden bile zor çıkıyo boyalı gibi sarı bir leke bırakıyo nedenini bilen var mı

Back