• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi mevsim doğum yapmak daha iyi

88kelebek88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
1.286
11
66
Yalova
merhaba kızlar kafam çok karışık bebek isteyip istemediğime henüz karar verebilmiş değilim bu yüzden siz annelere sormak istediğim bi kaç sorum olucak öncelikle doğum ne zamana denk gelirse bebeğe bakmak kolay olur ben eşimin doğum gününe kasım ayına denk gelsin istiyorum hemde yaza kadar büyümüş olur yazında rahat rahat dışarı çıkar çocuğu gezdiririm yazın doğarsa dışarı çıkartamam diye düşünüyorum ama eşim tam tersine ilkbahar veya yaz olursa daha rahat olur diyo. Diğer sorum da siz bebek yapmaya nasıl karar verdiniz
benim çok fazla korkularım mesela çok kilo alırım eşim beni beğenmez diye korkuyorum sonra bebeğe bakamamaktan korkuyorum evle ilgilenememekten kendime bakamamaktan bunun gibi bi çok şeyden korkuyorum

canım bence yaz geçsin sonra hamilelik düşün madem sende benim gibi takıntılısın yazın insan kıpır kıpır olmak istiyor allah korusun hamileliğin de yatman falan gerekir yazın hamile olunca yatmak kadar kötü sıkıcı bişey yok kışın gündüzler daha çabuk geçiyor tabi benim tavsiyem yaşanmış olarak. senin ve rabbimin bileceği bişey hamilelik.

canım bence yaz geçsin sonra hamilelik düşün madem sende benim gibi takıntılısın yazın insan kıpır kıpır olmak istiyor allah korusun hamileliğin de yatman falan gerekir yazın hamile olunca yatmak kadar kötü sıkıcı bişey yok kışın gündüzler daha çabuk geçiyor tabi benim tavsiyem yaşanmış olarak. senin ve rabbimin bileceği bişey hamilelik.

peki yeni doğan bebeğe yazın bakmak mı daha rahat kışın mı ben daha önceden hiç doğum yapmadığım için bilemiyorum

canım bende senin gibiydim...ama planladığın zamanda hamile kalamayabilirsin.Bende kafamda bir mevsim belirlemiştim ama olmadı.Mesela ben eylülde doğum yaptım.Çokta iyi oldu.Bebeğimi büyüttüm şimdi önümüz yaz bol bol gezicez.Ama yazın doğum yaparsan hava sıcak sen evde olmuş olcaksın istediğin zaman dışarı çıkamıcaksın çünkü bakman gereken bir bebeğin olacak.Kilo konusuna gelince bence eşin seni her halinle sevmeli sakın kiloya takma.Bebeğin doğduğunda ilk önceliğin bebeğin olmalı önce ona bakmalısın.Sonra ev ya da kendin.Ben en son kendime bakıyordum ama bir süre sonra geçiyor alışıyorsun yeni hayatına.Egerki rahatına düşkün biriysen bir bebeğin sorumluluğunu almak baştan zor gelebilir ama zamanla alışırsın.

benim kızım aralık sonunda dogdu.yaza kadar büyümüş oldu.bitek cocugumun dogumgününü acık havada yapamadıgıma üzülüyoum:)))

kızım şubat doğumlu kışın doğum yapmak hem zor hem kolay
yakıt parası ve bebek üşüyecek korkusu dışında kolay
bebek yaza kadar büyüyor rahatlıyorsun
yazın doğum yapmadım hiç
nasıl olur bilemicem ama yazın insan dışarı çıkmak istiyor 40 bebekle zor olur aklı kalır insanın heralde :))

canım bende senin gibiydim...ama planladığın zamanda hamile kalamayabilirsin.Bende kafamda bir mevsim belirlemiştim ama olmadı.Mesela ben eylülde doğum yaptım.Çokta iyi oldu.Bebeğimi büyüttüm şimdi önümüz yaz bol bol gezicez.Ama yazın doğum yaparsan hava sıcak sen evde olmuş olcaksın istediğin zaman dışarı çıkamıcaksın çünkü bakman gereken bir bebeğin olacak.Kilo konusuna gelince bence eşin seni her halinle sevmeli sakın kiloya takma.Bebeğin doğduğunda ilk önceliğin bebeğin olmalı önce ona bakmalısın.Sonra ev ya da kendin.Ben en son kendime bakıyordum ama bir süre sonra geçiyor alışıyorsun yeni hayatına.Egerki rahatına düşkün biriysen bir bebeğin sorumluluğunu almak baştan zor gelebilir ama zamanla alışırsın.

evet doğru o da var ilk denemede de olmaya biliyo dün gece eşimle konuştuk onun yaşı daha fazla geçmeden ağustos ayından sonra bebek yapmaya karar verdik çünkü 34 yaşında daha bide ikinci bebekte olucak Allah kısmet ederse bide arada en az 4 yaş olsun istiyoruz

merhaba kızlar kafam çok karışık bebek isteyip istemediğime henüz karar verebilmiş değilim bu yüzden siz annelere sormak istediğim bi kaç sorum olucak öncelikle doğum ne zamana denk gelirse bebeğe bakmak kolay olur ben eşimin doğum gününe kasım ayına denk gelsin istiyorum hemde yaza kadar büyümüş olur yazında rahat rahat dışarı çıkar çocuğu gezdiririm yazın doğarsa dışarı çıkartamam diye düşünüyorum ama eşim tam tersine ilkbahar veya yaz olursa daha rahat olur diyo. Diğer sorum da siz bebek yapmaya nasıl karar verdiniz
benim çok fazla korkularım mesela çok kilo alırım eşim beni beğenmez diye korkuyorum sonra bebeğe bakamamaktan korkuyorum evle ilgilenememekten kendime bakamamaktan bunun gibi bi çok şeyden korkuyorum

evet hemen hamille kalamayabilirsin bende çok kararsızdım çocuk konusunda.. iki aylık denemeden sonra vazgeçmiştim ama sonra hamile olduğumu öğrendim. bebek doğana kadar kendinle ilgili endişelenebilirsin ama bebek geldikten sonra tek düşüncen bebeğinin mutluluğu ve sağlığı oluyo o mutluysa sende mutlu oluyosun ve inan kilo çatlaklar v.s. hiç sorun olmuyo. o miniş bebek sana öyle bi güç veriyoki kendine şaşıyosun bana öyle oldu en azından hayatta yaptığım en güzel şey diyorum şimdi. bende planlı hamilelik geçirdim 7 mayısta sezeryanlı doğum yaptım. hastaneden eve geldim hiç yatmadım yatak falan açmadım öyle mutluydumki kıpır kıpırdım zaten öyle bi enerji verdi bana annemler zorla yatırdılar beni eve gelen giden ayakta görmesin seni nazar olur bide sezeryanlısın. ama ben yatamıyodum herkese minişimi gösterip anlatmak istiyodum. sanki kimsenin bilmediğini bilip kimsenin yaşamadığı mutluluğu yaşıyomuşum gibi :)) hamilelik depresyonsuz geçmez :) duygular çok inişli çıkışlı allah erkeklere sabır versin bu dönemle ilgli ağzıyla kuş tutsa yaranamaz çünkü. ben kendimi bebeğeme hazırlanarak avuttum hep 7 aylıkken odasını kendim kurdum doğurana kadar odasında emzirme koltuğunda geçti vaktim hep doğduğunu düşünerek. asıl konuya gelim ben yazılanların aksine baharı seç diyeceğim kışın hastalığı bol oluyo. bebeğini düşün benimki hiç hastalanmadan ele avuca gelir şekilde karşıladı kışı. biz 3 aylıkken tatile bile gittik. hiç sorun yaşamadık. hergün banyo yaptırıyodum yazın. bebeğin büyümesi için sık banyo şart. kışın yıkanması büyük sorun nemden soğuk alıyolar. ablam kasımda doğum yaptı yazı getirene kadar çocuk hep doktorda. yazın toparlayan bebek kışa daha hazırlıklı oluyor. kilo konusuna gelince ben 22 kilo aldım 106 kiloyla doğuma girdim hamile kaldığımda 86 kiloydum k,lolu hamile kaldım. doğumdan çıktığımda 102 kiloydum şok oldum. bebek zaten 3.750 gr doğmuştu. meğer ödem falan oluyomuş sezeryandan ama bol emzirmeyle 3 ayda 96 ya düştüm. sonra 93 derken ek gıdaya geçergeçmez diyetistene şuan 70 kiloyum boyum 173cm manken gibiyim :) kiloyu verirsin takma. amma uzun yazmışım birazını silsemmi :) allah hakkında hayırlsını nasip etsin

Back