Hangi markalardan çeyizlerden memnunsunuz/memnun değilsiniz?

minimor

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2008
391
68
Çeyiz alan bayanlara hatta kullananlara sesleniyorum

Yemek takımları, tencere, kahvaltı takımları, bornozlar, nevresimler... birsürü marka ve çeşit var..
Siz hangi markaların kalitesinden memnun kaldınız ya da hangilerini beğenmediniz pişman oldunuz?

Deneyimlerimizi paylaşalım..

mesela ilk sorumu sorayım :)

pierre cardin tekstilde kaliteli biliyoruz...
pierre cardin kahve fincan takımı beğendim ama porseleni kalitelimidir nasıldır bilemedim.. alan-kullanan var mı aranızda?

Piere cardin tabaklarını prouna markasına özel olarak yaptırdığını biliyorum canım, prouna da çok çok iyi bir markadır. Ben tabaklarımı prounadan almıştım da, içindeki marka tanıtım metninde yazıyordu :)

Ben henüz kullanmadım ama kullananlara göre en iyi tercihler şöyle, bende bu yönde tercihlerimi yapıyorum

Küçük Ev Aletleri: Philips ya da Braun
Elektikli Süpürge: Philips ya da Dyson
Tencere ve ÇKB: Jumbo, Hisar, Aryıldız
Nevresim ve Ev Tekstili : Linens, Taç, English Home, Sarev
Düdüklü: Fissler
Yemek Takımı: Narumi, Prouna, Royal Bone China

bende şu ara çeyiz düzmeye ağırlık verdiğim için takip ediceğim bi başlık olmuş
benim adldıklarımı yazayım belki fikir olur

çaycı ve su ısıtıcı korkmaz ,blendır tefal, ütü philips
nevresim uyku seti pikelerim ve bornozum taç ve özdilek
tence, çbk ve porselenlerim kütahya

orum
bence de doğru bir tespit olmuş. çelik konusunda korkmazı da ekleyelim.
ev tekstile; taç, english home, sarev, jua(bambu havluları jua nın kullanıyorum çok güzel sertleşme olmuyor yıkanınca.mesela özdilekte oluyor sertleşme)
mutfak için mudo nun bazı ürünleri; hepsi değil, bazıları çok kalitesiz çin malları
küçük ev aletlerinde arzum da iyidir tefal de

günlük çkb takımım BMS,
misafir çkb takımım EMSAN,
gunluk yemek takımım Kütahya porselen 24 parça,
Misafir yemek takımım REMETTA,
Çelik tencere takımım BMS,
çelik omlet setım KORKMAZ;
seramik kare ve yuvarlak tavam KORKMAZ,
Çay setim BMS,
Mini çaydanlığım KORKMAZ,
Seramik pilav tencerem KORKMAZ;
Nevresimlerim TAÇ ve ÖZDİLEK,
Beyaz eşyam PROFİLO,
Bornoz setim ÖZDİLEK,
el havlusu, banyo havlusu, mutfak havlusu ÖZDİLEK

Son düzenleme:
canım kaliteli şeyler alın. herşey yeni olacak. uzun yıllar pişman olunmadan kullanılmalı.

NEVRESİM TAKIMI : cotton box . çok güzeller ve kaliteli.uygun fiyata aldığım yer : ( Dizi Nevresimleri cotton box | Cotton Box Ev Tekstili | Trkiyenin Online Battaniye ve Nevresim Merkezi Cotton Box Nevresim Takmlar Nevresim eitleri )
KAHVALTI SETİ : güral porselen . çok kullanışlı , hoş .( http://www.guralporselen.com.tr/pgUrunDetayKategorili.aspx?menuID=3&KatID=1000439&UrunID=1000439 )
TENCERE SETİ : schafer pek memmun kalmadım. turuncu teflon takım almıştım. cam kapakları kolayca kırıldı. tavsiye etmiyorum.belki çelik tencereleri daha kalitelidir.

BATTANİYE : Sesli (çok bilindik bir marka değil sanırım ihraç ediliyormuş. ama ben çok memmun kaldım, çok kaliteli. pamuklu veya vizon tavsiye ederim. vizon alırsanız hem yatak örtüsü olarak da kullanabilirsiniz)

BEYAZ EŞYA : çamaşır makinem ve buzdolabım arçelik memmunum. fırınlı ocağım da boch. ondan da memmunum. boch daha kaliteli gibi geldi bana . ankastrelerim ise silverline.(ocak ve davlumbaz) kalite ve ucuz .

bir tavsiyem de mobilyalarınızı koyu renk almamanız yönünde. insan çabuk sıkılıyor. sürekli tozunu almak gerekiyor. çok toz gösteriyor.

Bu topic çok iyi olmuş aslında.. Eğer herkes tecrübelerini paylaşırsa olumlu / olumsuz çok işimize yarar.

harikasınız kızlar :) gerçekten tam merak ettiğim cevapları alıyorum.. ben çeyizimin en başındayım, kampanyaları takip ederek kaliteli şeyler almaya çalışıyorum.. markafoni deki kampanyadan o bahsettiğim pierre cardin fincan takımını aldım hatta geldi bile.. resimdekinden çok daha güzel duruyo çok beğendim iyiki almışım :)) tabakları biraz büyük gibi ama deseni çok hoş, gümüş gibi parlıyor.. umarım kullandığımda da memnun kalırım.. mutfağım için özellikle turuncu rennkli ürünleri takip ediyorum :)

benim küçük başlangıç çeyizim;

Turuncu Tencere Seti: Evve Mağazasından markasını hatırlamıyorum

Turuncu Bardaklarım ve Turuncu Tava: Tantitoni

Fincan Takımı: Pierre Cardin

Nevresim ve Yorgan: TAÇ LİNENS
Eki Görüntüle 370112

yorgan alırken bambu ya da ipek yorgan almanızı öneririm iyi bi şey olsun derseniz. özellikle sizin kullanıcağınız.penelope iyidir, bilinmiş markaların dışında. battaniyelerde de pamuklu olmalarına, akrilik ve naylon olmamalarına dikkat edin. akrilik doğrudan insan sağlığına bi etkisi olmasa da tercih etmemek gerektiğini düşünüyorum . kaz tüyü almak isterseniz de tabiki gıdık tüyü %90 olanını alın.ben taçtan almıştım kızıma çok memnunum

1. mobilyalar kesinlikle yerden yüksek altı rahat silinebilecek vileda girecek şekilde olmalı,
evler küçük malum hele istanbulda o yüzden hem yataklı hem bazalı olmalı....ıvır zıvırı toplamalı hemde misaafir gelince yatak derdi olmamalı....
ebatları çok kaba olmamalı...özlellıkle koltuk başlıkları....evlerin kapısından girip çıkacak şekilde daha kibar mobilya olmalı...

2.perdeler renkli olmamalı insan çabuk sıkılıyo....dantel,güpür yada spor bişey olabilir...evin havasına göre değişir....

3. eşyalar koyu renk olmasın...açık renk evi daha ferah daha geniş gösteriyo....

4. beyaz eşya illa modern olsun dıye gümüş yada gri,yada ınoks,çelik şart değil insan oldan da sıkılıyo....o kadar fazla para verdim yine sıkıldım....

5.kalın ve ağır porselenler tercih edilmemeli tutarken insan yoruluyo....pratik hafif bişey olmalı...

6.pilav,markarna vs için 1 tane orta boy teflon tencere mutlaka olmalı...

7. çelik tencerelerde büyük boya çok gerek olmuyo...genelde küçükler kullanılıyo....

8. düdüklü için en fazla 6 lt olmalı...hatta 4.5 -5 bile yeterli....

9.çamaşır kurutma makinesi evlenmeden alınmalı büyük rahatlık....evlendıkten sonra o borç bu borç sıra gelmez....o yüzden hazır çeyiz yapılırken aradan çıkarılmalı....hele çalışanlar için çok gerekli....

10.mikrodalga fırın bence olmazsa olmazlardan ben çok seviyorum keklerimi bile onda yapıyorum....

bu maddeler altın değerinde valla süper olmuş teşekkür ederiz :)

gıdık tüyü ayrıntısını ilk kez duydum :) gerçekten alınan şeylerin içeriğine de önem vermek lazm.. bunlarda kulağıma küpe oldu, teşekkürler

Son düzenleme:
ben çeyizlerimi henüz kullanmıyorum ama 10 yıldır ailemden ayrıyım o nedenle ne kullanırım ne kullanmam biliyorum. bana kalırsa özellikle mutfak eşyası konusunda her şeyim olmalı mantığıyla hareket etmeyin, ailesiyle yaşayanlar annesini baz alabilir yalnız yaşayanlar da zaten ne kullanıp kullanmayacaklarını bilirler. bir çok arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla aman eksik olmasın alayım düsturuyla alınıp kullanılmadan dolapları bekleyen o kadar eşya var ki. hem israfa hem boşa masraf.

marka konusuna gelince:
-annem amboss çelik tencere takımı kullanıyor tek kelimeyle muhteşem. ben tencereye o kadar para vermeye kıyamadım ama aldığım tencereleri değiştirirken muhakkak amboss veya jumbo bakacağım.
-panel mobilya ve ev tekstilinde yataş kullanıyorlar ağırlıklı olarak. mobilyasından da nevresim ve yorganlarında da memnunlar. ayrıca taç gerçekten fiyatını hakediyor.
-beyaz eşyada bosch konusunda ısrarcılar. vestel kullandıp memnun kalmadılar. sadece fırınlı ocağımız vestel ama o da özel bi seriydi 12 sene önce cam ocak nedir bilinmezken cam ocaklı bir fırınlı ocak çıkarmıştı vestel onu kullanıyorlar ve çok memnunlar. lakin buzdolabı ve tv konusunda fiyasko yaşadık.
-tv'da samsung'dan memnun kaldık.

aklıma gelenler bunlar. umarım aldığımız hiç bir şeyden pişmanlık yaşamayız. her şeyimizi sağlıklı mutlu günlerde kullanmamız nasip olur inşallah

ev tekstili konusunda biraz daha yardımcı olunursa çok sevinirim bu aralar havlu olayına takılmış durumdayım havlu alırken nelere dikkat etmeliyiz. bi türlü çözemedim bu olayı:18:

ev tekstili konusunda biraz daha yardımcı olunursa çok sevinirim bu aralar havlu olayına takılmış durumdayım havlu alırken nelere dikkat etmeliyiz. bi türlü çözemedim bu olayı:18:

tabiki yumuşak olmalarına, ykanınca sertleşmemelerine dikkat etmek lazım.bambu havluları tavsiye ederim. pahalı oluyolar ama değerler. english home un havluları yumuşak oluyor sahiden sertleşmiyor. bambuları da iyidir heralde ama düz desensiz. bir de ben jua nın bambularını kullanıyorum çok güzel yumuşacık. taç bambular da güzel, kullanmadım ama duydum

slm arkadaşlar,

Havluda soft cotton tavsiye ederim, heryerde bulunmuyor ama netten bakabilirsiniz annem ykm den almıştı, çok memnun.
tencere de annem yıllardır aksu kullanıyor, çok memnun ama şimdi aksu yok diye biliyorum, kız kardeşim evlenirken jumbo
almıştı annem o da 7 senedir kullanıyor çok memnun.
teflonda jumbo kullanıyorlar memnunlar.
kaşık çatal takımı: jumbo annemin 34 senelik çeyizlik takımından bile hala parçaları vardı gayet iyi durumda,ben orjinal solingen,jumbo arasında
kararsızım, bu arada çok müthiş italyan,ingiliz firmalar var ama hem fiyatlar fazla hem kullanmadığım markada kötü çıkma endişesi taşıyorum.
Ayrıca şimdi çok olumsuz eleştiriliyor fakat bundan 9 sene önce ilk çıktığında annem kardeşime KRC kaşık-çatal takımı günlük için almıştı(çelik çantalıydı set)
o kadar güzel çıktı ki anlatamam,gerçi kardeşimde özenli kullanır eşyalarını ama çizik yok desem yeridir.
porselen de alman baviara,orjinalini bulmak şimdi daha zor ama güzel ve seçkinler,
ingiliz porselenleride çok hoş royal albert,duches ve roy kirkham özellikle çay servisi için çok beğeniyorum,
kaliteli bone chına olarak norıtake,narumi,prouna gibi japon firmaları güzel serilere sahip veya royal bone chına (tayland da üretiliyormuş)
kristal bardak olarak RCR italyan kristal ürünleri çok elit ve modası geçmeyecek tarzda ürünleri var
beyaz eşya hep sıemens çok memnunuz, ayrıca beko nofrost buzdolabı gri seri var,yüzeyi kesinlikle çizilmiyor 15-16 sene önce almıştık o da süper memnun kaldılar.
nevresim olarak tivolyo,valeron,taç pamuk saten ürünleri güzel,
battaniyelerimizi annem bayağı önceden almış ispanyol RASILAN,kardeşim tek kişiliğini makinede yıkıyor hiç bozulma olmadı,
temizlik robotu İhlasın ürününü kullanıyoruz ama sesinden çok rahatsız oluyorum,kendime başka marka araştırıyorum,
bunları annem ve kardeşim kullanıyorlar çok memnunlar.gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorlar :)
ayrıca mutfak şefi denen motoru kuvvetli mikserlerden tavsiyeniz olursa sevinirim.

şimdilik aklımıza bunlar geldi yine olursa yazarım, umarım faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…