Hangi markalardan çeyizlerden memnunsunuz/memnun değilsiniz?

Bende çeyizime yoğunlaştım şu aralar
Forumdan ve deneyimlerden edindiğim bilgiye dayanarak

Blender seti; Braun

Düdüklü tencere: Fissler

Süpürge: Dyson

Ütü: Tefal (Tefalin tüm ürünleri iyi oluyormuş bu arada)

Bunlar şimdilik emin olduklarım öğrendikçe yazarım.

korkmaz ve paşabahçe 1 numara bende hee birde arçelik.

Son düzenleme:
Ben Çelik Tencere Seti olarak Taç Markasını aldım. Gerçekten inanılmaz güzel .
Yemek Takımı olarak günlük kullanıma Bernardodan aldım ama özel misafirlerim için Taç'ın bir serisini beğendim ama kalitesini net bilemediğim için sizden yardım istiyorum.
Nevresim Takımım yine Taç ..
Cam konusunda PaşaBahçeden başkasına güvenmiyorum
Düdüklü kullanmıyorum belki ilerde:)
Beyaz Eşyada Bosch markasını tek geçerim. Yıllarca kullan birşey olmaz.

MİSAFİR VE GÜNLÜK YEMEK TAKIMI:kütahya porselen
ÇELİKLERİM(tencereler çatal kaşık cezve takımı vs):Hisar
BEYAZ EŞYA:arçelik
KAHVALTI TAKIMIM: porio
BLENDER SETİ:Braun
ÜTÜ:tefal
GRANİT TENCERE SETİM:karaca
NEVRESİM VE PİKELER:cotton box, karaca home,

yorgan alırken bambu ya da ipek yorgan almanızı öneririm iyi bi şey olsun derseniz. özellikle sizin kullanıcağınız.penelope iyidir, bilinmiş markaların dışında. battaniyelerde de pamuklu olmalarına, akrilik ve naylon olmamalarına dikkat edin. akrilik doğrudan insan sağlığına bi etkisi olmasa da tercih etmemek gerektiğini düşünüyorum . kaz tüyü almak isterseniz de tabiki gıdık tüyü %90 olanını alın.ben taçtan almıştım kızıma
çok memnunum

Kesinlikle pamuk yada ipek cok saglikli. Pamuk aldim fakat bir tanede ipek dusunuyorum. Nerde ne kadara henüz bulamadım.

essenso tencerelerinden alan/kullanan var mı?
Tavasi berbat eminim tencereside oyledir indirimde diye kim aldıysa memnun kalmadı ayrica cok sinirliyim o markanin tava tencere sikintilarina ocagimida mahvetti tavanin altindan yapişkan petrol gibi bi sivi yapisip akti sildikçe büyüyor bi ara kayboluyor sonra bi bakiyorsun diğer mutfak ürünlerine bulaşmış böyle bi döngüde sinir harbi. 2 tavada 4 ayda çöpe annemdekide çöpe gitti

Piere cardin tabaklarını prouna markasına özel olarak yaptırdığını biliyorum canım, prouna da çok çok iyi bir markadır. Ben tabaklarımı prounadan almıştım da, içindeki marka tanıtım metninde yazıyordu :)

Ben henüz kullanmadım ama kullananlara göre en iyi tercihler şöyle, bende bu yönde tercihlerimi yapıyorum

Küçük Ev Aletleri: Philips ya da Braun
Elektikli Süpürge: Philips ya da Dyson
Tencere ve ÇKB: Jumbo, Hisar, Aryıldız
Nevresim ve Ev Tekstili : Linens, Taç, English Home, Sarev
Düdüklü: Fissler
Yemek Takımı: Narumi, Prouna, Royal Bone China

Söylediğiniz markaların hepsine katılıyorum analiz gayet güzel :) bi kaç ekleme yapabilirm,
küçük ev aletleri : kenwood, kitchenaid
tencere çkb: korkmaz
düdüklü : sillit
buarada bernardoda porselenlerinin bir kısmını prouna ya yaptırıyor ve fiyat farkından bunu anlayabiliyosunuz :) prouna iyidir evet :KK9:

ben çeyizlerimi henüz kullanmıyorum ama 10 yıldır ailemden ayrıyım o nedenle ne kullanırım ne kullanmam biliyorum. bana kalırsa özellikle mutfak eşyası konusunda her şeyim olmalı mantığıyla hareket etmeyin, ailesiyle yaşayanlar annesini baz alabilir yalnız yaşayanlar da zaten ne kullanıp kullanmayacaklarını bilirler. bir çok arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla aman eksik olmasın alayım düsturuyla alınıp kullanılmadan dolapları bekleyen o kadar eşya var ki. hem israfa hem boşa masraf.

marka konusuna gelince:
-annem amboss çelik tencere takımı kullanıyor tek kelimeyle muhteşem. ben tencereye o kadar para vermeye kıyamadım ama aldığım tencereleri değiştirirken muhakkak amboss veya jumbo bakacağım.
-panel mobilya ve ev tekstilinde yataş kullanıyorlar ağırlıklı olarak. mobilyasından da nevresim ve yorganlarında da memnunlar. ayrıca taç gerçekten fiyatını hakediyor.
-beyaz eşyada bosch konusunda ısrarcılar. vestel kullandıp memnun kalmadılar. sadece fırınlı ocağımız vestel ama o da özel bi seriydi 12 sene önce cam ocak nedir bilinmezken cam ocaklı bir fırınlı ocak çıkarmıştı vestel onu kullanıyorlar ve çok memnunlar. lakin buzdolabı ve tv konusunda fiyasko yaşadık.
-tv'da samsung'dan memnun kaldık.

aklıma gelenler bunlar. umarım aldığımız hiç bir şeyden pişmanlık yaşamayız. her şeyimizi sağlıklı mutlu günlerde kullanmamız nasip olur inşallah :nazar:
şuan çok üzüldüm vestel buzdolabı ve tv den memnun kalmamanıza :KK43: renkli serilerine bayılıyorum

tabiki yumuşak olmalarına, ykanınca sertleşmemelerine dikkat etmek lazım.bambu havluları tavsiye ederim. pahalı oluyolar ama değerler. english home un havluları yumuşak oluyor sahiden sertleşmiyor. bambuları da iyidir heralde ama düz desensiz. bir de ben jua nın bambularını kullanıyorum çok güzel yumuşacık. taç bambular da güzel, kullanmadım ama duydum
bazılarıda çok yumusak oluyo ama su çekmiyo mesela siliyosun gene elin ıslak sinir ediyo :)) yıkanıp sertlessın istiyosa yeterki su çeksin :KK70:

şuan çok üzüldüm vestel buzdolabı ve tv den memnun kalmamanıza :KK43: renkli serilerine bayılıyorum
İmkanınız varsa smeg alın renkli istiyorsanız, bu arada buzdolabım ve bulaşık mak. Samsung memnun değilim. Ocağım siemens üstü cam fırınlı ocak aşırı memnunum, çamaşır mak. Bosch memnunum

İmkanınız varsa smeg alın renkli istiyorsanız, bu arada buzdolabım ve bulaşık mak. Samsung memnun değilim. Ocağım siemens üstü cam fırınlı ocak aşırı memnunum, çamaşır mak. Bosch memnunum
smeg i biliyorum ancak bir buz dolabi 10 bin tl olduğunu görünce baska arastırmıstım ama renkli güzel diye bana ileride sorun cıkarıcak bişide alamam para kolay kazanılmıyo.. siemensten bosch dan sasmıcaz demekki hep aynı noktaya dönüyorum :)) çok teşekkürederim cevabin icin :)

Bende nisanliyim ama ailemden ayri yasadigim icin ve calistigim icin ceyizime kullanisli olan urunleri almaya gayret ettim.Az esya olsun istedim ama bana cok geliyor yine de :KK43:

Buzdolabi, Bulasik makinasi Ocak, Damlumbaz - BOSCH
TV - LG
Koltuk takimi - IKEA ( Kullaniyorum cok Memnunum kendisinden)Rahat olsun isten geldigimde uzerinde uyuklayayim istedim tam da oyle oldu :)
Nevresim, Uyku Seti , Yastik - OZDILEK , SAREV ,TAC
Yemek Takimi , Porselenler - PORLAND , KUTAHYA PORSELEN
Tencere Takimi - KORKMAZ
Tava - TEFAL
Catal Bicak - BERNARDO
Sef bicagi - IKEA ( Kullaniyorum cok Memnunum kendisinden)
Mobilyalar - Benimkileri nisanlimin kardesi yapacak malesef mdf den olacak ama alacak olsam - MUDO , TEPE HOME
Mobilyalar ozel yapildigi icin tercihim ayakli olmasi altinin temizligi icin, hantal olmamasi kolay cekebilmek icin, Beyaz tercih sebebi kucuk renklendirmelerle degisiklik yapabilmek icin daha sonra sıkıldıgımda.
Duduklu Tencere-Henuz almadim ama FISSLER
Ayakli Supurge-Henuz almadim ama DYSON
Hali - Benim iki halim eski yun hali biri de El ormesi kilim ikisinden de memnunum. (Az hali tercihim)
Perde - Henuz almasam da tercihim TAC
Saklama Kaplari - Tupperware (Kullaniyorum gercekten bircok urunu cok pratik ve kullanisli)

Aklima gelenler bunlar :KK37:

X