- 23 Ağustos 2012
- 1.054
- 1.011
- 333
- Konu Sahibi Rosalie-00
-
Günaydıngünaydın arkadaşım öncelikle geçmiş olsun yaptırman gereken tahliller tiroit yani guatr,b12,demir eksikligi çinko gibi tahlilleri yaptırmanız gerekir saç dökülmesi ve yorgunluk özellikle guatr ,çinko eksikliginden kaynaklanır unutkanlık falan varmı
Peki bendeki de buysa, ilaç kullanmaya başlayınca saç dökülmesini keser mi? Dahiliye mi gitmeliyim yani?b12 baktır bende aynı şeylerden şikayetciydim dahiliye uzmanına gittim herşeyime baktı sadece b12 çok düşük çıktı hemen ilaca başladım çok önemliymiş doktorun söylediğine göre
merhaba arkadaşlar. Size bir şey danışmak istiyorum. önce problemlerimi yazayım.
Kendimi hiç sağlıklı hissetmiyorum. Hep halsizim, hep uykusuzum.. Ellerim ve ayaklarım hep buz gibi soğuk. Midem çok problemli, bir yerden bir yere otobüsle giderken biraz sarsılsam hemen bulanıyor. Ve en önemli problemim inanılmaz artan saç dökülmem. önceden de dökülürdü ama mesela banyo yaparken tarar dökülenleri alırdım sonraki 1-2 gün dökülmezdi. şimdi banyo öncesi sonrası, istisnasız elimi ne zaman saçıma atsam bir avuç saç geliyorSaçlarım açık gezemez oldum o kadar dökülüyor ki.. 2-3 aydır böyle.
Yani kızlar, evet belki birbirinden çok alakasız ama, böyle bir problemim var. Kendimi sağlıklı hissetmek istiyorum. Dinç olmak istiyorum. üniversiteye başladım enerjiye ihiyacım var. En önemlisi de saçmarım dökülmesin istiyorum. Artık bıktım bu halimden bir doktora gideceğim. Ama ne doktoruna? Hangi testleri yaptırmalıyım sizce? Benimle aynı problemlerini, en azından birkaçını, yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yoksa genel bir check-up mı yaptırayım? 19 yaşındayım bu arada.
Yok bahar yorgunluğu değil, hep böyleyim benBahar yorgunluğuda olabilir.
kan sayımın düşük çıkarsa gereken yapılır sonrasında..
Çünkü aynı şeyler bendede mevcutt
Evet işte aynı şeyler.. Annemde de troit var ilaç kullanıyor şu anda. Sanırım bende de var.. Hemen gitmeliyim doktora.aynı sorunlar bende ve annem de vardı benimde aşırıcı derecde saçlarm dökülürdü ve halsizlik vard sürekli uyumak istiyordum bende guatr ve kansızlık çıktı çok üşürdüm aynı sorun annemde de vardı onda b12 çıktı unutkanlıkta yapıyor b12 dahiliye doktoruna git
Teşekkürler canım, gideceğim en kısa zamanda..bende aynı sebeplerden doktora gittim kanoranım çok düşük çıktı. Normal bi hekime git bence o zaten direk kan oranına bakıyo
Öncelikle dahiliye polikliniğine gitmeniz gerekli, ordan size belli testler yaparlar, bulunan bulgular sonucu sizi ilgili polikliniklere yönlendirecektir.
GünaydınUnutkanlık fazla yok, yani yok diyebilirim öyle bir problemim yok.. Aslında kırmızı et yemiyorum fazla 4-5 senedir, kırk yılda bir yerim. Bununla da bir alakası olabilir mi? Tavuk, özellikle balık yerim ama.
Peki bendeki de buysa, ilaç kullanmaya başlayınca saç dökülmesini keser mi? Dahiliye mi gitmeliyim yani?
Valla artık o kadar bıktım ki saç dökülmesinden, eğer problem buysa, ömür boyu bu ilacı kullanayım razıyım ama artık bitsin​benim saçlarım dökülmüyor artık ama yaklaşık 5 yıldır guatr ilacı kullanıyorum kırmızı eti bende fazla tüketmiyorum ayda bir kere yerim sadece
GünaydınUnutkanlık fazla yok, yani yok diyebilirim öyle bir problemim yok.. Aslında kırmızı et yemiyorum fazla 4-5 senedir, kırk yılda bir yerim. Bununla da bir alakası olabilir mi? Tavuk, özellikle balık yerim ama.
Peki bendeki de buysa, ilaç kullanmaya başlayınca saç dökülmesini keser mi? Dahiliye mi gitmeliyim yani?
yok bahar yorgunluğu değil, hep böyleyim ben
Evet işte aynı şeyler.. Annemde de troit var ilaç kullanıyor şu anda. Sanırım bende de var.. Hemen gitmeliyim doktora.
Teşekkürler canım, gideceğim en kısa zamanda..
kilo problemin varmı canım yada aşırı derecede sinir birisi bişey dese iyi de dese kötüde dese sinirlenirmisin kiloya gelince çok mu zayıfsın yada kilo varmı doktorum şunu demişti çok zayıf olanın metobolizması iyi çalışır kilolu olanın yada kilo almaya başlayanların metobolizması çok yavaş çalışır ayrıca annende de varmış benim anne tarafımda da var komple
Çok sağol canım evet yaptırıcam bir an önce. İlk defa da tek başıma doktora gitmiş olacağımtatlım geçmiş olsun. saydıklarının tümü bende de varbak normal bir kan tahlili yaptıracaksın. bunlar hep demir eksikliği ve kansızlık belirtileri. bende de demir eksikliği var çünkü, her yıl bu şikayetlerle gidiyorum ve demir ilacı alıyorum. bu yıl da tekrarladı saçlarım inanılmaz dökülüyor ama ben onun artık demir eksikliğine bağlı olmadığını düşünüyorum. çünkü aşırı bir dökülme. onun için ayrı bir yere gidicem. sana kanda troide de baksınlar çünkü o da dökülme yapıyor. halsizlik yorgunluk bunlar hep kansızlıktan. mide bulantına gelince, beni de otobüs tutar arada, o sanırım hassas bünyeyle ilgili
sen artık erteleme en yakın zamanda git tahlilini yaptır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?