slm kızlar bende prematüre annesiyim.bu ikinci çocuğum.ilkiinide 36 haftalık 2200 gr.olarak doğurmuştum ama küveze bile almadılar hemen kucağıma verdiler ve ben hiç bi zaman onu prematüre olarak görmedim.gelişimi gününde doğan çocuklarla aynıydı hatta daha iyiydi.ama ikinci gebeliğimde preklamsi yaşadım ve 30 haftalık 1180 gr.ağırlığında erkek bi bebek dünyaya getirdim.45 gün küvezde kaldı.ve hstnden çıktıktan sonraki 2 ay içinde 2 ameliyat birden oldu.daha 2 kilo bile yoktu.biri göz biri fıtık ameliyatıydı.şimdi iyi allaha şükürler olsun.şu an düzeltilmiş 3 aylık.gülebiliyor bazı değişik sesler çıkarabiliyor.kafasını dik tutabiliyor ve kendini doğrultmaya yani kafasını kaldırıp oturma pozisyonu almaya çalışıyo.ben oğlumu destekli oturtmaya başladım ve bi kaç gün öncede ek gıdalara başladım.çorba meyve yoğurt muhallebi hazır bebek mamalarından hepsinden böle 2-3 tatlı kaşığıda olsa vermeye başladım.hiç birini geri çevirmedi.anne sütü almıyor malesef.hastanede yattığı dönem dahil sadece 2 ay anne sütü verebildim.daha snr almadı.bu arada diş yerleri belli çok kaşınıyo ama daha çıkmadı tabiki.kendini döndüremiyor.destekli oturuyor.takip etme yeteneği güzel.ama henüz herhangi bi nesneyi tutamıyor.heycanlanıyor uğraşıyo ama daha beceremedi.kilosuna gelince şu an 6 aylık.ben hiç gününde doğan bebeekleri kıyaslamıyorum ama prematürelerin gelişimlerini merak ediyodum.o anlamda bu topik çok iyi olmuş.açan ve topiğe katılıp deneyimlerini paylaşan annelerde tşk.ederim arkadaşllar
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Anlattığın kadarıyla gelişimi gayet iyi. Yalnız sütün varsa sağmaya devam edip biberonla ya da kaşıkla vermeye devam et. Anne sütü onun için çok değerli.
benim oğlum 1850gr çıkmıştı hastaneden 2 hafta önce şimdi 2500gr olmuş 1150gr 28 haftalık doğdu
ikiz kardeşi hala hastanede 1050gr doğdu şimdi 1810gr olmuş
allah saglikla kucagina almayi nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?