• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Hangi hareketi ne zaman yaptı?????

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim ikizlerimde 33+6 haftalık doğdular biri 1700 kg diğeri 2025 kg doğdu bizim doktorumuz hiç düzeltilmiş yaş kullanmıyor yaşıtlarından bir farkları yok diyor ama biri daha zayıf aralarında 2 kilo var neredeyse ama ikiside normal diyor,düzeltilmiş yaş daha çok 26. ile 29. hafta aralarında doğan bebekler için kullanılıyor deniyor.......Şu an 10 aylığız biri emekliyor tutunup bir yerlere kalkıyor ve ilk dişi yeni çıktı,diğeri sürünme aşamasında desteksiz oturuyolar ama uzun süreli değil.....

Canım düzeltilmiş yaş hastaneden çıktığı zamanla ilgili değil. Bebeğinin asıl doğması gereken tarihten başlıyor.[/QUOTE]

sağol ozaman benim bebeklerim daha doğmadı :1hug:
37 haftada doğmaları gerektiğini düşünürsek 2 hafta sonra düzeltilmiş yaşları başlayacak

ne olursa olsun arkadaşlar Allah canlarını sağ etsin sağlık ve huzur versin gerisi önemli değil nasılsa bir şekilde büyürler

mehtapcığım sağol

ozaman benim bebeklerim daha doğmadı :1hug:
37 haftada doğmaları gerektiğini düşünürsek 2 hafta sonra düzeltilmiş yaşları başlayacak

ne olursa olsun arkadaşlar Allah canlarını sağ etsin sağlık ve huzur versin gerisi önemli değil nasılsa bir şekilde büyürler[/QUOTE]

slm kızlar bende prematüre annesiyim.bu ikinci çocuğum.ilkiinide 36 haftalık 2200 gr.olarak doğurmuştum ama küveze bile almadılar hemen kucağıma verdiler ve ben hiç bi zaman onu prematüre olarak görmedim.gelişimi gününde doğan çocuklarla aynıydı hatta daha iyiydi.ama ikinci gebeliğimde preklamsi yaşadım ve 30 haftalık 1180 gr.ağırlığında erkek bi bebek dünyaya getirdim.45 gün küvezde kaldı.ve hstnden çıktıktan sonraki 2 ay içinde 2 ameliyat birden oldu.daha 2 kilo bile yoktu.biri göz biri fıtık ameliyatıydı.şimdi iyi allaha şükürler olsun.şu an düzeltilmiş 3 aylık.gülebiliyor bazı değişik sesler çıkarabiliyor.kafasını dik tutabiliyor ve kendini doğrultmaya yani kafasını kaldırıp oturma pozisyonu almaya çalışıyo.ben oğlumu destekli oturtmaya başladım ve bi kaç gün öncede ek gıdalara başladım.çorba meyve yoğurt muhallebi hazır bebek mamalarından hepsinden böle 2-3 tatlı kaşığıda olsa vermeye başladım.hiç birini geri çevirmedi.anne sütü almıyor malesef.hastanede yattığı dönem dahil sadece 2 ay anne sütü verebildim.daha snr almadı.bu arada diş yerleri belli çok kaşınıyo ama daha çıkmadı tabiki.kendini döndüremiyor.destekli oturuyor.takip etme yeteneği güzel.ama henüz herhangi bi nesneyi tutamıyor.heycanlanıyor uğraşıyo ama daha beceremedi.kilosuna gelince şu an 6 aylık.ben hiç gününde doğan bebeekleri kıyaslamıyorum ama prematürelerin gelişimlerini merak ediyodum.o anlamda bu topik çok iyi olmuş.açan ve topiğe katılıp deneyimlerini paylaşan annelerde tşk.ederim arkadaşllar

slm kızlar bende prematüre annesiyim.bu ikinci çocuğum.ilkiinide 36 haftalık 2200 gr.olarak doğurmuştum ama küveze bile almadılar hemen kucağıma verdiler ve ben hiç bi zaman onu prematüre olarak görmedim.gelişimi gününde doğan çocuklarla aynıydı hatta daha iyiydi.ama ikinci gebeliğimde preklamsi yaşadım ve 30 haftalık 1180 gr.ağırlığında erkek bi bebek dünyaya getirdim.45 gün küvezde kaldı.ve hstnden çıktıktan sonraki 2 ay içinde 2 ameliyat birden oldu.daha 2 kilo bile yoktu.biri göz biri fıtık ameliyatıydı.şimdi iyi allaha şükürler olsun.şu an düzeltilmiş 3 aylık.gülebiliyor bazı değişik sesler çıkarabiliyor.kafasını dik tutabiliyor ve kendini doğrultmaya yani kafasını kaldırıp oturma pozisyonu almaya çalışıyo.ben oğlumu destekli oturtmaya başladım ve bi kaç gün öncede ek gıdalara başladım.çorba meyve yoğurt muhallebi hazır bebek mamalarından hepsinden böle 2-3 tatlı kaşığıda olsa vermeye başladım.hiç birini geri çevirmedi.anne sütü almıyor malesef.hastanede yattığı dönem dahil sadece 2 ay anne sütü verebildim.daha snr almadı.bu arada diş yerleri belli çok kaşınıyo ama daha çıkmadı tabiki.kendini döndüremiyor.destekli oturuyor.takip etme yeteneği güzel.ama henüz herhangi bi nesneyi tutamıyor.heycanlanıyor uğraşıyo ama daha beceremedi.kilosuna gelince şu an 6 aylık.ben hiç gününde doğan bebeekleri kıyaslamıyorum ama prematürelerin gelişimlerini merak ediyodum.o anlamda bu topik çok iyi olmuş.açan ve topiğe katılıp deneyimlerini paylaşan annelerde tşk.ederim arkadaşllar

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Anlattığın kadarıyla gelişimi gayet iyi. Yalnız sütün varsa sağmaya devam edip biberonla ya da kaşıkla vermeye devam et. Anne sütü onun için çok değerli.

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Anlattığın kadarıyla gelişimi gayet iyi. Yalnız sütün varsa sağmaya devam edip biberonla ya da kaşıkla vermeye devam et. Anne sütü onun için çok değerli.

keşke olsaydı cnm ama malesef hiç sütüm yok bebişim hiç çekmediği için benim sağmama rağmen zamanla azalıp tamamen kesildi.şöle gögüslerimi sıkınca bikaç damla geliyo ama arkası yok malesef

benim oğlum 1850gr çıkmıştı hastaneden 2 hafta önce şimdi 2500gr olmuş 1150gr 28 haftalık doğdu
ikiz kardeşi hala hastanede 1050gr doğdu şimdi 1810gr olmuş

kizlar bende premature annesiyim..bebeklerim 32+3dogdular...suan duzeltilmis 6 ay liklar ama ..doktorlar da dahil herkes normal bebeklermis gibi salak salak soruyolar..olsun yapmasi lazimlar...o kadar zor ki premature annesi olmak..ozellikle kayinvalidem surekli zekalari nasil diyip soruyo..sunu yapiyolar mi falan...kusur ariyor resmen..bizimkiler desteksiz oturuyolar...cok uzunsure degil ama..yurutecle gidiyolar...nesneleri tutuyolar...ozellikle kizim resmen istemedigi bisey olursa kavga ediyor..surekli vir vir.....oglumda donuyor daha hareketli ..bende dahil herkes cocuklari birbiri ile kiyasliyor ki..buda aslinda yapmamam gereken birsey..her cocuk kendine has...benim oglan inanilmaz donuyor..kizda cok az donme hareketi...onceden cok kafaya takiyordum artik takmiyorum..elbet birgun herseyi yapicaklar....

bu arada kizim 9 kilo oglum 10,5 boylari 73 cm idi yarin doktor kontrolumuz var..bakalim ne kadar oldular...

Ece hanım

1- 31 haftalık dogdu
2- 4 aylık tam döndü duzeltilmis 6 aylıkken sırt ustunden yuz ustune dondu
3- Disimiz duzeltilmiş 10 aylıkken cıktı
4- Duzeltilmis 7 aylık desteksiz oturmaya basladı
5- Duzeltilmis 7 ay 1 haftalıkken surunmeye basladı
6- Duzeltilmiş 9 ay 3 haftalıkken sıralamaya basladı
7- Duzeltilmiş 10 aylıkken tay tay durmaya basladı :nazar:
8- Düzeltilmiş 11 aylıkken yürümeye başladı :nazar:

bızdee duzeltılmıs sekız ayın ıçındeyız............ela ve dıla yuvarlanıyoo donuyoo .........dıla ve seda dıs cıkardı bırer taneeeeee.........seda emeklıyooo ve koltuga tutunup ayaga kalkıyoooooooo elını tunca yuruyooooooo acaba erkenmı yurucek bılmıyorum ve oturuyo desteksız dıgerlerı sanırım bı ıkı hafta sonra ona yetısrır..........

32+4 de doğdular..şu an ikisi de yüz üstünden sırt üzerine dönüyorlar..düzeltilmiş 3 aylığız henüz..:nazar:

bende bebegimi prematüre bebek olarak dünyaya geldi 35 haftalıktı ama gelişimi 30 haftalık gibiydi yüksek tansiyon bebegimi bogdugu için erken dogum oldu 1 700 gr olarak maaş cin gibiydi küçük müçüktü ama kafasını ilk haftalarda kaldırıp omuzuma düşüyodu kafası diriydi ama 5 aylıkken bagırsak enfensiyonu geçirdi ve gelişimi geriledi şimi 18 aylık ve 8 kg :(((( sizce normalmi kızlar ilk başlard açok güzel kg alıyodu ama o hastalıktan sonra çok hasta oldu yaprum şimdide maaşş kocaman oldu anne baba pisi baba büyük baba felan hep dio bıdır bıdır konuşmaya BAŞLADI ÇOK TATLI MAŞŞŞŞŞ ALLAH ÇOCUKLARIMIZI BİZE BAGIŞLASIN AMA TEK ÜZÜNTÜM ÇOK ZAYIF 12 AYLIK GİBİ GÖZÜKÜYO AKLI YERİNDE MAAŞŞŞŞŞ KUZUMA:4::54:

1- Bebeğiniz kaç haftalık doğdu?28 haftalık
2- Ne zaman sırtüstü yatarken tam dönebildi?5 aylıkken
3- Ne zaman diş çıkardı?11 aylıkken
4- Ne zaman desteksiz oturmaya başladı?7 aylıkken
5- Ne zaman emekledi?9 aylıkken
6- Ne zaman sıraladı?10 aylıkken
7- Ne zaman yürüdü?o biraz geç oldu işte 16 aylıkken
8- Ne zaman konuşmaya başladı?11 aylıkken
9- Ne zaman bezi bıraktı?daha onu bırakmadık 18 aylık çünkü :)))

1-Bebeğim 28 haftalık doğdu
2- düzeltilmiş 5 aylık döndü 5.5 aylık yuvarlandı
3- henüz dişi çıkmadı
4- düzeltilmiş 8.5 aylık desteksiz oturmaya başladı
5- düzeltilmiş 9 aylık emekledi
6- düzeltilmi 9 aylık baba,anne,bay bay diyor..
7- koltuk altlarında tutup yürüyor koltuk kenerında ayakta duruyo henüz dişimiz çıkmadı...

bebeğimin poposunda hemanjiom vardı tahriş oldu oturtmadık devamlı kucağımızda durdu yüz üstü vaya yan yattı 1 ay sürdü ve ameliyat olu 7 aylık biraz geç oturdu bu yüzden...

Back