• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Hangi hareketi ne zaman yaptı?????

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
31 haftalık doğdu benim kızım 1580gr 25 gün küvözde kaldı, şu an düzeltilmiş 2 haftalık kilosuda 3 buçuğa yakın, fiziksel ve motor gelişimi belirttiğim gibi..

31 haftalık doğdu benim kızım 1580gr 25 gün küvözde kaldı, şu an düzeltilmiş 2 haftalık kilosuda 3 buçuğa yakın, fiziksel ve motor gelişimi belirttiğim gibi..

maaşallah...Allah nazarlardan saklasın..30 haftayı tamamladıktan sonra prematüre ile zamanında doğum arasında çok büyük fark olmuyo

doğum haftasıyla ilgisi var mı bu motor gelişimlerinin merak ediyorum ya da tamamen bebeklemi ilgili ?
yani aslında belirtmek istedğim şu; prematüre bebekler düzeltilmiş yaşlarına göre takip ediliyorlar ama benim kızım düzeltilmiş 2 haftalık çok hareketli bunu görenlerde teyit ediyor hastane kontrolerinde karşılaştığımız diğer prematüre anneleri mesela...
kızımı kucağıma aldığımda göğsüme yaslamak istiyorum, kendini arkaya itip kafasını kaldırıp etrafı izlemek istiyor, kısa kısa da olsa bunu sürekli tekrarlıyor tutabildiği kadar tutuyo kafasını sonra yorulunca şöle bi sallandırıp yatıo geri göğsüme :) çok şeker oluo sarhoş gibi aynı şeyi yüzüstü yatırdığımda da yapıyor, göz temasını beslenme sırasında daha uzun kuruyoruz, kendi kendine sesler çıkartmaya başladı ağlamasıda değişti çok acıkırsa ve maması gecikirse içleniyor :)
bu bahsettiklerim 2 aylık bi bebeğin motor gelişimine çok yakın 2 haftalık bebek gibi değil sanki ??

Canım aslında bu bahsettiklerin yenidoğan bebeğin yapması gerekenler. Düzeltilmiş 2 aylık bebekler çok daha farklı hareketler yaparlar. Mesela başlarını uzun süre desteksiz biryere yaslamadan tutarlar, agularlar, cisimleri soldan sağa sağdan sola, yukarıdan aşağıya aşağıdan yukarıya takip ederler.
Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu aynen bahsettiğin gibi hastanedeyken çok hareketliydi. Bebeğin inşallah sağlıkla gelişmeye devam eder ama sana tavsiyem ondan şu sıralar 2 aylık bebeğin gelişimini bekleme. Bu ona büyük haksızlık olur. Ve herşeyini düzeltilmiş ayına göre takip et.

Canım aslında bu bahsettiklerin yenidoğan bebeğin yapması gerekenler. Düzeltilmiş 2 aylık bebekler çok daha farklı hareketler yaparlar. Mesela başlarını uzun süre desteksiz biryere yaslamadan tutarlar, agularlar, cisimleri soldan sağa sağdan sola, yukarıdan aşağıya aşağıdan yukarıya takip ederler.
Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu aynen bahsettiğin gibi hastanedeyken çok hareketliydi. Bebeğin inşallah sağlıkla gelişmeye devam eder ama sana tavsiyem ondan şu sıralar 2 aylık bebeğin gelişimini bekleme. Bu ona büyük haksızlık olur. Ve herşeyini düzeltilmiş ayına göre takip et.

yo yooo kesinlikle tabikide bebeğimden böyle bir beklentim yok, yanımda olması sağlıkla büyüor olması beni yeterince heycanladırıyor zaten.. benim merakım prematürelerin gelişimleriydi, biraz bakındım gelişimleri düzeltimiş yaşlarına göre takip ediliyor daha sonra gününde doğan 2 aylık bi bebeğin yapabilceklerini okudum kızımı inceledim çok uzak gelmedi 2 haftalık bir bebekle kıyasladım kesinlikle daha aktif kızım.. Yani bizim bebeklerimiz farklı onu söylüyorum, gerçi her bebeğin gelişimi bile farklıyken bi ortalaması yok bunun.... Bu sabah ondan ilk anlamlı gülücüğümü aldım. ( refleks olan değil ona sevgi sözcükleri söylüyordum ağzını aça aça gülüverdi kuzum :)) )

yo yooo kesinlikle tabikide bebeğimden böyle bir beklentim yok, yanımda olması sağlıkla büyüor olması beni yeterince heycanladırıyor zaten.. benim merakım prematürelerin gelişimleriydi, biraz bakındım gelişimleri düzeltimiş yaşlarına göre takip ediliyor daha sonra gününde doğan 2 aylık bi bebeğin yapabilceklerini okudum kızımı inceledim çok uzak gelmedi 2 haftalık bir bebekle kıyasladım kesinlikle daha aktif kızım.. Yani bizim bebeklerimiz farklı onu söylüyorum, gerçi her bebeğin gelişimi bile farklıyken bi ortalaması yok bunun.... Bu sabah ondan ilk anlamlı gülücüğümü aldım. ( refleks olan değil ona sevgi sözcükleri söylüyordum ağzını aça aça gülüverdi kuzum :)) )

Evet canım düzeltilmiş ayına göre takip ediliyor. Söylemek istediğim zamanında doğan bebeklerden bile doğdukları anda 2 aylık bebeğin gelişimini beklemez anneleri. Hele erken doğmuş bebeklere bu hiç yapılmamalı. Onlar sağlıklı olduktan sonra zaten yaşıtlarını belki 6 aylıkkken, belki 1 yaşında, belki 2 yaşında zaten yakalayacaklar. Önemli olan sağlıkla yanımızda olmaları.
Bebeğin yeni doğduğu için şu an ne demek istediğimi çok iyi anlayamayabilirsin ve söylediklerim seni üzebilir ama zamanla ne söylemek istediğimi çok iyi anlayacaksındır.

Evet canım düzeltilmiş ayına göre takip ediliyor. Söylemek istediğim zamanında doğan bebeklerden bile doğdukları anda 2 aylık bebeğin gelişimini beklemez anneleri. Hele erken doğmuş bebeklere bu hiç yapılmamalı. Onlar sağlıklı olduktan sonra zaten yaşıtlarını belki 6 aylıkkken, belki 1 yaşında, belki 2 yaşında zaten yakalayacaklar. Önemli olan sağlıkla yanımızda olmaları.
Bebeğin yeni doğduğu için şu an ne demek istediğimi çok iyi anlayamayabilirsin ve söylediklerim seni üzebilir ama zamanla ne söylemek istediğimi çok iyi anlayacaksındır.

Anlayamamak noktasında belki sonuçta yaşadıkça görcez , ama üzülmek asla.! kaybettiklerimden sonra kızımın sağlıkla hayatta olması benim için en büyük nimet... Benim sabırsızlığım onunla geçireceğim güzel günlere...

Anlayamamak noktasında belki sonuçta yaşadıkça görcez , ama üzülmek asla.! kaybettiklerimden sonra kızımın sağlıkla hayatta olması benim için en büyük nimet... Benim sabırsızlığım onunla geçireceğim güzel günlere...

Evet canım onların sağlığı bizim için en büyük nimet. Allah'ım hepimize hep sağlıklarını mutluluklarını göstersin inşallah. Sağlık olduktan sonra gerisi zaten geliyor.

benim kuzum 34 haftalık doğdu 1,840 gr dı
şuan düzeltilmiş olarak 3 aylık
aguluor gülüor kahkahalar atıor
dönmekten kastınız sırt üstü dururken sağa yada sola dönmek ise nerdeyse tam olarak dönüo
kalkmaya çalışıo başını kaldırıo
destek ile oturabilior( doktor oturt dedi 5 aylık olarak görüor çünkü )
elma suyu verdim birzacık hiç yadırgamadı
şuanki kilosu 6,40 gr boyu 62 cm
sizce gelişimi nasıl kızlar

benim kuzum 34 haftalık doğdu 1,840 gr dı
şuan düzeltilmiş olarak 3 aylık
aguluor gülüor kahkahalar atıor
dönmekten kastınız sırt üstü dururken sağa yada sola dönmek ise nerdeyse tam olarak dönüo
kalkmaya çalışıo başını kaldırıo
destek ile oturabilior( doktor oturt dedi 5 aylık olarak görüor çünkü )
elma suyu verdim birzacık hiç yadırgamadı
şuanki kilosu 6,40 gr boyu 62 cm
sizce gelişimi nasıl kızlar

düzeltilmiş 3 aylık ama doktor nasıl 5 aylık görüyor, bildiğim kadarıyla prematürelerin bütün gelişimi düzeltilmiş ayına göre neden öyle düşünüp oturt dedi acaba bi fikrim yok..
boyu ve kilosuda düzeltilmiş yaşıyla uyumlu..

34 haftalık doğdu canım bütün gelişimlerini normal buluor doktorumuz o dedi ama ben çok fazla oturtmuorum zaten

dilek maşallah bebeğine benimki düzeltilmiş 2.5 aylık daha sağa sola bile dönemiyor inş onuda başarır kafasını kaldırıyor destekli oturuyor ama dönemiyor ben oturtmuyorum doktor daha erken dedi kilosuda 5.300 henüz tabi benimki 28 haftalık 900 gr doğdu oda var yinede şükür

dilek maşallah bebeğine benimki düzeltilmiş 2.5 aylık daha sağa sola bile dönemiyor inş onuda başarır kafasını kaldırıyor destekli oturuyor ama dönemiyor ben oturtmuyorum doktor daha erken dedi kilosuda 5.300 henüz tabi benimki 28 haftalık 900 gr doğdu oda var yinede şükür

seninkinede maşşallah canım çok minik doğmuş senin memeliğinde
sağlıklı olsunlarda zayıf olsun ben kilosuna çok fazla takmıorum kendi ayındakilere göre geride kalmasında yeter benimkide daha yeni yeni dönmelere başladı canım seninkide yakında döner inş

kızlar bu topiği sabitletmek için ne yapmak lazım bulmak için bayagı bir ugrsıyorum

bızde duzeltılmıs yedıncı ayı bıtırmelkk uzereyız bırı surunuyoo emeklıyoo bırı yuvarlanıyoo bırı ıse hıç keyfını bozmuyoo valla yerınde dolasıyoo daha oturmadık desteklı oturuyooo ınşş onumuzdekı ay otururuz........kelımeler a be ler cıkarıyoruz.......guluyoruz oyuncaklarla oynuyoruz yuurtecte oynuyoruz ........

muallimcim bende yürüteç aldım hiç içim elvermiyor ama napayım 1-2 ay sonra kullanmaya başlıycam malum okul başladı çok zorlanıyorum baya işe yarıyormuş:((

kızlar düzeltilmiş yaş ne zaman başlıyor?
bebekleriminden biri 1 hafta önce çıktı hastaneden şimdi düzeltilmiş 1 haftalıkmı?

kızlar bu topiği sabitletmek için ne yapmak lazım bulmak için bayagı bir ugrsıyorum
Yeni gelişmeleri yazarsak sürekli güncellenmiş olur:))

bızde duzeltılmıs yedıncı ayı bıtırmelkk uzereyız bırı surunuyoo emeklıyoo bırı yuvarlanıyoo bırı ıse hıç keyfını bozmuyoo valla yerınde dolasıyoo daha oturmadık desteklı oturuyooo ınşş onumuzdekı ay otururuz........kelımeler a be ler cıkarıyoruz.......guluyoruz oyuncaklarla oynuyoruz yuurtecte oynuyoruz ........
Sana yürüteç kullanmasaydın keşke diyemiyorum:))
kızlar düzeltilmiş yaş ne zaman başlıyor?
bebekleriminden biri 1 hafta önce çıktı hastaneden şimdi düzeltilmiş 1 haftalıkmı?

Canım düzeltilmiş yaş hastaneden çıktığı zamanla ilgili değil. Bebeğinin asıl doğması gereken tarihten başlıyor.

Üç bebek olunca zor ama yine de canım biraz daha bekle yürüteç için en azından desteksiz oturduktan sonra kullanırlar. Omurgalarına bir zarar gelmesin.

Merhaba arkadaşlar.Bende prematüre annesiyim.
Bu topiği daha yeni gördüm ve o kadar mutlu oldumki anlatamam.
Oğlum 3 aylık ama düzeltilmiş 1,5 aylık.
Her gören yaşıtlarıyla kıyaslıyor buda beni çok üzüyordu.Ama bakıyorum oğlumun hareketleri çok normalmiş.

YAĞIZIM

34.haftalık 2.80 gr.doğdu.
Düzeltilmiş 1,5 aylık olduk.
Kafasını azda olsa tutmaya başladı.
Konuşunca gözümün içine bakıyor.Çok nadirde olsa yavaştan konuşmama gülmeleri başladı.
Gülerken sesli gülmeye başladı.
Birde beşiğinde sallarken ben geri çekildiğimde geri doğru bakıyor bana.

Back