Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki her bebeğin gelişim süreci farklı. Fakat erken doğan bebek annelerinin en çok merak ettiği konulardan biri bebeğin sağlıklı gelişim süreci. Tecrübeli annelerden isteğim yeni prematüre bebek annelerine de ışık tutması açısından aşağıdaki sorulara hatırladıkları kadarıyla yanıt vermeleri. Bütün bebeklere sağlık diliyorum. Sevgiler...
1- Bebeğiniz kaç haftalık doğdu?
2- Ne zaman sırtüstü yatarken tam dönebildi?
3- Ne zaman diş çıkardı?
4- Ne zaman desteksiz oturmaya başladı?
5- Ne zaman emekledi?
6- Ne zaman sıraladı?
7- Ne zaman yürüdü?
8- Ne zaman konuşmaya başladı?
9- Ne zaman bezi bıraktı?
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki her bebeğin gelişim süreci farklı. Fakat erken doğan bebek annelerinin en çok merak ettiği konulardan biri bebeğin sağlıklı gelişim süreci. Tecrübeli annelerden isteğim yeni prematüre bebek annelerine de ışık tutması açısından aşağıdaki sorulara hatırladıkları kadarıyla yanıt vermeleri. Bütün bebeklere sağlık diliyorum. Sevgiler...
1- Bebeğiniz kaç haftalık doğdu?
2- Ne zaman sırtüstü yatarken tam dönebildi?
3- Ne zaman diş çıkardı?
4- Ne zaman desteksiz oturmaya başladı?
5- Ne zaman emekledi?
6- Ne zaman sıraladı?
7- Ne zaman yürüdü?
8- Ne zaman konuşmaya başladı?
9- Ne zaman bezi bıraktı?
Olsun biz de yazabildiğimiz kadarını yazarız. Sonraki gelişmeleri de mesajımızı edit ederek düzeltiriz. Bütün annelere ve bize iyi bir rehber olacaktır.canım yine güzel bir konu bulmuşsun.. teşekkür ederim...
biz de yazacakmıyız??.. yazacaksak ben ancak bir kaç soruya cevap yazabilirim..
daha tecrübeli yada tecrübelii değilde bebeği büyük olanlar yazsın...
Canım inşallah daha güzel gelişmelerini göreceksin.bebegim 32 haftalik dogdu
11 aylikke ilk disi cikti baskada hic bir sey yapmiyor
Allah sağlık versin canım ama sen zaten zamanında doğurmuşsun. 37 haftadan önce olan doğumlar prematüre sayılıyor.beebgım 39.haftada dogdu 4 aylıkken dödü 7 ayında dis cıkardı 6 aylıkken oturdu hıc emeklemedı 10 ayında sıraladı bu ay yasına gırcek henuz tam olarak yurumeye baslamadı
Maşallah Ayşenurumuza inşallah bundan sonra da gelişimi hep böyle güzel devam eder.benim kızım 28 haftalık doğdu..1170gr doğdu.. 4 aylıkken döndü, 8 aylıkken oturmaya başladı, 11 aylıkken emekledi,ilk dişi 12 aylıkken çıktı,13 aylıkken sıraladı,14 aylıkken ilk adımlarını attı, 16 aylıkken düzgün yürümeye başladı.verdiğim tarihler düzeltilmiş aylara göre yazıldı.konuşmayı bekliyoruz adu yani arzu diyo:)hadi gel gibi bir iki kelime sölüyo.bazen baba diyo anne diyo ama genelde adu diyo..
Evet canım işimize çok yarayacak. Sen de düzeltilmiş yaşından sonra başlarsın ve gelişme oldukça mesajını edit edersin.Mehtap gerçekten süper bir konu bulmuşsun... eminim işimize çok yarayacak. benim tabi burada paylaşımım için çok erken. biz daha düzeltilmiş yaşımızı telaffuz bile edemiyoruz:)
doğum haftasıyla ilgisi var mı bu motor gelişimlerinin merak ediyorum ya da tamamen bebeklemi ilgili ?
yani aslında belirtmek istedğim şu; prematüre bebekler düzeltilmiş yaşlarına göre takip ediliyorlar ama benim kızım düzeltilmiş 2 haftalık çok hareketli bunu görenlerde teyit ediyor hastane kontrolerinde karşılaştığımız diğer prematüre anneleri mesela...
kızımı kucağıma aldığımda göğsüme yaslamak istiyorum, kendini arkaya itip kafasını kaldırıp etrafı izlemek istiyor, kısa kısa da olsa bunu sürekli tekrarlıyor tutabildiği kadar tutuyo kafasını sonra yorulunca şöle bi sallandırıp yatıo geri göğsüme :) çok şeker oluo sarhoş gibi aynı şeyi yüzüstü yatırdığımda da yapıyor, göz temasını beslenme sırasında daha uzun kuruyoruz, kendi kendine sesler çıkartmaya başladı ağlamasıda değişti çok acıkırsa ve maması gecikirse içleniyor :)
bu bahsettiklerim 2 aylık bi bebeğin motor gelişimine çok yakın 2 haftalık bebek gibi değil sanki ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?