Premature Bebekler Hangi hareketi ne zaman yaptı?????

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mehtap3

BERKAY'IN ANNESI
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
1.772
12
158
48
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki her bebeğin gelişim süreci farklı. Fakat erken doğan bebek annelerinin en çok merak ettiği konulardan biri bebeğin sağlıklı gelişim süreci. Tecrübeli annelerden isteğim yeni prematüre bebek annelerine de ışık tutması açısından aşağıdaki sorulara hatırladıkları kadarıyla yanıt vermeleri. Bütün bebeklere sağlık diliyorum. Sevgiler...

1- Bebeğiniz kaç haftalık doğdu?
2- Ne zaman sırtüstü yatarken tam dönebildi?
3- Ne zaman diş çıkardı?
4- Ne zaman desteksiz oturmaya başladı?
5- Ne zaman emekledi?
6- Ne zaman sıraladı?
7- Ne zaman yürüdü?
8- Ne zaman konuşmaya başladı?
9- Ne zaman bezi bıraktı?

beebgım 39.haftada dogdu 4 aylıkken dödü 7 ayında dis cıkardı 6 aylıkken oturdu hıc emeklemedı 10 ayında sıraladı bu ay yasına gırcek henuz tam olarak yurumeye baslamadı

canım yine güzel bir konu bulmuşsun.. teşekkür ederim...
biz de yazacakmıyız??.. yazacaksak ben ancak bir kaç soruya cevap yazabilirim..
daha tecrübeli yada tecrübelii değilde bebeği büyük olanlar yazsın...

Olsun biz de yazabildiğimiz kadarını yazarız. Sonraki gelişmeleri de mesajımızı edit ederek düzeltiriz. Bütün annelere ve bize iyi bir rehber olacaktır.

bebegim 32 haftalik dogdu
11 aylikke ilk disi cikti baskada hic bir sey yapmiyor
Canım inşallah daha güzel gelişmelerini göreceksin.

beebgım 39.haftada dogdu 4 aylıkken dödü 7 ayında dis cıkardı 6 aylıkken oturdu hıc emeklemedı 10 ayında sıraladı bu ay yasına gırcek henuz tam olarak yurumeye baslamadı
Allah sağlık versin canım ama sen zaten zamanında doğurmuşsun. 37 haftadan önce olan doğumlar prematüre sayılıyor.

Bebeğim 28 haftalık doğdu.
Düzeltilmiş 4.5 aylıkken döndü. 5 aylıkken yuvarlandı.
Düzeltilmiş 7 aylıkken ilk dişi çıktı.
Desteksiz oturmaya 7 ay 10 günlükken başladı.
Emekleme 9 ay 3 haftalıkken sürünme şeklinde başladı.
Kedi pozisyonunda emekleme 11 ay 3 haftalıkken başladı

Son düzenleme:
benim kızım 28 haftalık doğdu..1170gr doğdu.. 4 aylıkken döndü, 8 aylıkken oturmaya başladı, 11 aylıkken emekledi,ilk dişi 12 aylıkken çıktı,13 aylıkken sıraladı,14 aylıkken ilk adımlarını attı, 16 aylıkken düzgün yürümeye başladı.verdiğim tarihler düzeltilmiş aylara göre yazıldı.konuşmayı bekliyoruz adu yani arzu diyo:)hadi gel gibi bir iki kelime sölüyo.bazen baba diyo anne diyo ama genelde adu diyo..

Mehtap gerçekten süper bir konu bulmuşsun... eminim işimize çok yarayacak. benim tabi burada paylaşımım için çok erken. biz daha düzeltilmiş yaşımızı telaffuz bile edemiyoruz:)

Maşallah Ayşenurumuza inşallah bundan sonra da gelişimi hep böyle güzel devam eder.

Mehtap gerçekten süper bir konu bulmuşsun... eminim işimize çok yarayacak. benim tabi burada paylaşımım için çok erken. biz daha düzeltilmiş yaşımızı telaffuz bile edemiyoruz:)
Evet canım işimize çok yarayacak. Sen de düzeltilmiş yaşından sonra başlarsın ve gelişme oldukça mesajını edit edersin.
Ne kadar çok anne tecrübesini yazarsa hepimiz için o kadar iyi olur.

ece hanım

1- 31 haftalık dogdu
2- 4 aylık tam dondu duzeltilmis 6 aylıkken sırt ustunden yuz ustune dondu opuyorumnanaktan
3- Disimiz duzeltilmiş 10 aylıkken cıktı sempatiksalakcinni
4- duzeltilmis 7 aylık desteksiz oturmaya basladı kaydirigubbakcemile2
5-Duzeltilmis 7 ay 1 haftalıkken surunmeye basladı
6- Duzeltilmiş 9 ay 3 haftalıkken sıralamaya basladı
7- duzeltilmiş 10 aylıkken tay tay durmaya basladı

Son düzenleme:
cok guzel bir topik olmus ellerıne saglık arkadaşım...fatmanur ve merve mina 30 haftalık dogdu..duzeltılmiş 4 aylık olarak yenı yenı donmeye basaldı.destekli oturabiliyor..tam olarak elini uzatıp alamıyor bizimkilerde böle...inş hersey cok iyi olacak...hepimizin melekelri saglıkla büy:1rolleyes:üsün..

Merhaba,
27 haftalık doğdu, şu an düzeltilmiş 5 aylık, 4 aylıkken döndü, 4 aylıkken destekli oturmaya başladı, heceliyor, henüz yuvarlanamıyor

Ben Berkaydaki her gelişmede daha önce yazdığımı edit ederek güncelliyorum kızlar. Hepimiz öyle yaparsak takibi çok daha kolay olur. Hepimizin bebeği inşallah sağlıkla gelişmeye devam eder.

cok güzel bir topic gercekten..benim melegim henüz hastaneden cikmadi ama bilgilenmek icin takip ediyordum..böylesi hem daha kolay hem anlasilir olmus tesekkürler mehtapcigim...

bende öncelikle açtığı konu için Mehtap a teşekküretmek istiyorum..prematüre anneleri olarak merak ettiğim şeyler bunlar, doktorlara herbişeyi sormak mümkün değil..ben burda yazanları okuyunca az çok bi fikir edindim bebeklerimin neyi ne zaman yapabileceklerine dair..
benim ikizlerim 28 haftalık doğdular. düzeltilmiş 3 ayı doldurmak üzereler..ikizlerden biri 2 aya yakın yoğun bakımda kaldı..şimdi sadece başını tutuyo,nesneleri takip ediyo,puset oyuncaklarına elini uzatıp oynuyo..diğeri farklı olarak yüzüstü başını kaldırıp uzunca bi süre tutabiliyo,eline bi oyuncak verdiğimizde bi dakikaya yakın tutuyo,bi de sürekli sırtını doğrultup oturmaya çalışıyo..
bebekler küçük olunca sıraladı emekledi gibi bi hikayem yok.bende bu detayları paylaşıyım dedim. ilerleyen aylarda görüşmek üzere

doğum haftasıyla ilgisi var mı bu motor gelişimlerinin merak ediyorum ya da tamamen bebeklemi ilgili ?
yani aslında belirtmek istedğim şu; prematüre bebekler düzeltilmiş yaşlarına göre takip ediliyorlar ama benim kızım düzeltilmiş 2 haftalık çok hareketli bunu görenlerde teyit ediyor hastane kontrolerinde karşılaştığımız diğer prematüre anneleri mesela...
kızımı kucağıma aldığımda göğsüme yaslamak istiyorum, kendini arkaya itip kafasını kaldırıp etrafı izlemek istiyor, kısa kısa da olsa bunu sürekli tekrarlıyor tutabildiği kadar tutuyo kafasını sonra yorulunca şöle bi sallandırıp yatıo geri göğsüme :) çok şeker oluo sarhoş gibi aynı şeyi yüzüstü yatırdığımda da yapıyor, göz temasını beslenme sırasında daha uzun kuruyoruz, kendi kendine sesler çıkartmaya başladı ağlamasıda değişti çok acıkırsa ve maması gecikirse içleniyor :)
bu bahsettiklerim 2 aylık bi bebeğin motor gelişimine çok yakın 2 haftalık bebek gibi değil sanki ??

canım senin doğum haftan ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…