Hangi Gıdaları Eksik Aldığınızı Nasıl Anlarsınız?......Bilgi Ve Paylaşım Alanı

nocanvas_yorgunluk-ve-bas-donmeniz-mi-var.jpg

Yorgunluk ve baş dönmeniz mi var?
Yorgunluk, baş dönmesi: Sodyum, demir eksikliği

Sodyum; maden suyu, hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmız ve yeşilbiberde bulunur.

Demir eksikliği için kuru fasulye, kuru bezelye, buğday, yulaf, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler, ıspanak, peynir, hurma, incir, portakal, domates, muz, havuç, lahana, fındık, karaturp, marul, mercimek, çavdar, bal, şalgam, kereviz, yağsız etler, karaciğer, sakatat, pekmez, yumurta, pancar, patates, badem, şeftali, armut, kabak ve balık tüketebilirsiniz.

nocanvas_gece-korlugunuz-mu-var.jpg

Gece körlüğünüz mü var?
Gece körlüğü: A vitamini ve çinko eksikliği

Balık, et, peynir, yumurta ve yeşil sebzeler gibi yiyecekler A vitamini açısından en zengin gıdalardır.

Çinko eksikliği için süt, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, pancar, lahana, yumurta sarısı, deniz mahsulleri, kepekli ekmek, soğan, sarımsak, kuru yemiş, sebze, meyve, et, baklagiller, tahıllar, yumurta, fındık, süt ve süt ürünleri ile lifli besinler tüketmelisiniz.

Kızlar dun adet oldum tam olarak kanamam olmadı bende olsun diye maydonoz suyu içtim acaba keser ya da azaltır mı bazı yerlerde öyle yazmislar

nocanvas_tirnaklariniz-da-beyaz-lekeler-mi-var.jpg

Tırnaklarınız da beyaz lekeler mi var?
Tırnaklarda beyaz lekeler: Çinko eksikliği

Çinko eksikliği için süt, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, pancar, lahana, yumurta sarısı, deniz mahsulleri, kepekli ekmek, soğan, sarımsak, kuru yemiş, sebze, meyve, et, baklagiller, tahıllar, yumurta, fındık, süt ve süt ürünleri ile lifli besinler tüketmelisiniz.
Aa bu aralar benim tirnaklarimda beyazliklar var demek bu yuzdenmis:110:

X