• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pudra, Fondöten, Kapatıcılar Hangi Fondöteni Kullanıyorsunuz?

Bobbi brown spf 15 fondöten kaçıncı kutum bilmiyorum. Ben böle mat donuk cansız pudralı gibi görünen ciltlerden hoşlanmam. Eğer hem koruyuculu hem ince hemde nemlendirilmiş canlı bir cilt görünümüne kavuşmak istiyorsanız tek geçerim.

estee lauder double wear için merak edilenleri cevaplim çünkü şuan 6. şişemdeyim :1:
öncelikle benim cildim yağlı ve sivilce izlerim var ergenlikten, bir de dudağımın üstü acayip terler maxim roll on falan kullandım yani o derece. yorumlarımdan önce bunları da diyim dedim.
1) kapatıcılığı üst düzey. İz miz belli olmuyor. Bendeki en açık rengi (buğday tenliyim) Fresco 01. Beyaz tenlilere koyu gelir bence.
2) ilk sürdüğünüzde gayet teninize uyuyor. ama bi süre sonra oksitlenme oluyor yarım ton falan koyulaşıyor.
3) kesinlikle mat bir bitişi var.
4) ben altına baz kullanmadan sürüyorum. ona rağmen öğlen 12 gibi sürdüğüm fondöten geceye kadar kalıyor. ama tabi baz kullanmadığımdan biraz uçuyor saat 6 gibi. o yüzden bu sene makyaj bazı alacağım. dudak üstüm çok terlediği için orası birazcık beyaz kalıyor akınca.
5) yağlı ciltlere kesinlikle tavsiyem bu fondöten. daha önce innova, max factor, flormardan falan bir sürü denedim. ama kapatıcılığı ve kalıcığı böylesine iyi bir fondötene rastlamadım.
6) ben her gün kullandığımdan dolayı 3 ay falan gidiyor bana. ama şimdi fırçayla uyguladığımdan daha uzun süre gidecek gibi. ürün miktarı kullanımınıza bağlı yani günlük olup olmayacağı.
7) biraz hızlı uygulamalısınız çünkü çabuk sabitleniyor. 2.katı sürmek isterseniz (ki bende sivilce izleri olduğunu halde gerek duymuyorum) hemen sabitlendiğinden kolayca uygulayabilirsiniz.

ama biraz değişiklik istiyorum artık muadili bir ürün tavsiye ederseniz seve seve denerim :6:
benim için önemli olan yağlı ciltlere uygun olması ve kapatıcılığı.

Son düzenleme:
benimde cildim yağlı ve çok parlama yapıyor. sürdüğüm fondötenler 1 saat sonra akıyor. şimdiye kadar 50 tane marka denemişimdir. bb kremler bana daha güzel geliyo çünkü cildimde leke iz veya sivilce yok ama bb lerde yağlanmayı arttırıyor benim cildimde.
1-hayatımın fondöteni avonun ideal shade stick köpük fondötendir ama maalesef kaldırdılar. son 1 tane var elimde daha açmadım heralde 10 yıl sonra falan açarım bitmesin diye :) onun haricinde asla avondan başka bi fondöten kullanmam ve tavsiye etmem. çok kötüler.
2-L'Oreal True Match Roll On Fondöten kapatıcılığı orta-yüksek arasında
3-max factor colour adapt-kapatıcılığı orta. yüksek kapatıcılığı olan max factor pan stick fondoten
4-maybelline dream matte mousse fondöten- kapatıcılığı orta
5-Yves Saint Laurent Teint Resist fondöten- kapatıcılığı orta
daha çok var ama bu kadar geldi aklıma şimdilik.

Max Factor Facefinity 3 ü Bir Arada Spf 20 fondöten ve bonjour healthy mix foundation

bonjour a ait olan fondotenin en buyuk özelliği çok doğal durması.. ikisini de severek kullanıyorum..

Ben loreal affinitone kullanıyorum, kullanan arkadaşlarım çok kötü pul pul gösteriyo filan demişti ama benm cildim brz yaglı oldugndn mı ne, bana gayet ii geldi, fiyatı da çok uygun

maxfactor lasting performance 105 soft beige kullanıyorum. kapatıcılığı çok güzel, ayrıca yaz sıcağında bile gayet dayanıklı. buğday tenlilere tavsiye ederim.

peki siz hangi fondöteni kullanıyorsunuz?
hangisi iyii
hangisi daha iyi kapatıyoo
bide fondetenden önce sürülen makyaj altı bazları varmışş kullananlar varmııı

Merhabaa, canım ya ben eskiden pudra falan kullanıyodum sonra baktım yüzüm şişmeye başladı. Doktora gittim meğer toz malzemelere ve bazı fondeten markalarına alerjim varmış. Şimdi mac kullanıyorum ve gayet de memnunum tavsiye ederim :D

lancome dan fondoten almayı planlıyorum arkadaslar.yalnız teınt ıdole mı teınt mıracle mı alayım karar veremedım. Orta kapatıcılıgı olan yuzumde kalıp gıbı durmayacak saglıklı gosterecek bır urun arıyorum.daha once estee lauder double wear kullandım cok mat bır bıtısı vardı ve yuzumde kalıp gıbı duruyordu.bu sebeplerden dolayı sevemedım.

Resim cekilecekse, özel bi günse veya yazin disarida gezilecekse
$170880_a_LARGE.jpg
Resimlerde ten hos görünüyor, agir bi dokusu yok, yazin kolay akmiyor, sürülüsü kolay...

Ise giderken, günlük fondotenim
$Maybelline-Jade-FIT-ME-Make-up.jpg
Rengi tenime bire bir uygun, ilk anda yüzde muhtesem görünsede 2-3 saat sonra akmaya basliyor
ama rengi bana uygun tek "uygun" fondoten oldugu icin kullaniyorum mecburen...

max factor ve loreal %50 indirime girmişti max factor den bu iki fondotönü aldım ikisi toplam 38 tl tuttu

Eklentiler

• $max.jpg
    $max.jpg
    3 KB · Görüntüleme: 122
  • $3 in.jpg
    $3 in.jpg
    4,4 KB · Görüntüleme: 123
estee lauder double wear için merak edilenleri cevaplim çünkü şuan 6. şişemdeyim :1:
öncelikle benim cildim yağlı ve sivilce izlerim var ergenlikten, bir de dudağımın üstü acayip terler maxim roll on falan kullandım yani o derece. yorumlarımdan önce bunları da diyim dedim.
1) kapatıcılığı üst düzey. İz miz belli olmuyor. Bendeki en açık rengi (buğday tenliyim) Fresco 01. Beyaz tenlilere koyu gelir bence.
2) ilk sürdüğünüzde gayet teninize uyuyor. ama bi süre sonra oksitlenme oluyor yarım ton falan koyulaşıyor.
3) kesinlikle mat bir bitişi var.
4) ben altına baz kullanmadan sürüyorum. ona rağmen öğlen 12 gibi sürdüğüm fondöten geceye kadar kalıyor. ama tabi baz kullanmadığımdan biraz uçuyor saat 6 gibi. o yüzden bu sene makyaj bazı alacağım. dudak üstüm çok terlediği için orası birazcık beyaz kalıyor akınca.
5) yağlı ciltlere kesinlikle tavsiyem bu fondöten. daha önce innova, max factor, flormardan falan bir sürü denedim. ama kapatıcılığı ve kalıcığı böylesine iyi bir fondötene rastlamadım.
6) ben her gün kullandığımdan dolayı 3 ay falan gidiyor bana. ama şimdi fırçayla uyguladığımdan daha uzun süre gidecek gibi. ürün miktarı kullanımınıza bağlı yani günlük olup olmayacağı.
7) biraz hızlı uygulamalısınız çünkü çabuk sabitleniyor. 2.katı sürmek isterseniz (ki bende sivilce izleri olduğunu halde gerek duymuyorum) hemen sabitlendiğinden kolayca uygulayabilirsiniz.

ama biraz değişiklik istiyorum artık muadili bir ürün tavsiye ederseniz seve seve denerim :6:
benim için önemli olan yağlı ciltlere uygun olması ve kapatıcılığı.
benim de denemek istediğim fondöten estee lauder double wear ismini sıkça duyuyorum. fakat cilt tonu mu bulabilirmiyim bilmiyorum. Ben de açık buğdayım :) o zaman sizin gibi 01 nolusuna bakayım. bu fondötenin üzerine hangi pudrayı kullanıyorsunuz?

benim de denemek istediğim fondöten estee lauder double wear ismini sıkça duyuyorum. fakat cilt tonu mu bulabilirmiyim bilmiyorum. Ben de açık buğdayım :) o zaman sizin gibi 01 nolusuna bakayım. bu fondötenin üzerine hangi pudrayı kullanıyorsunuz?

bence de 01e bak :) 02yi de denemiştim ama koyu kalmıştı beyaz ışıklar altında bile.
üstüne clinique almost pudrayı uyguluyorum ama kendi küçük fırçasıyla. o zaman transparan gibi oluyor sadece sabitliyor. Farklı fırçayla daha farklı sonuç verir belki. Ama değiştirmeyi düşünüyorum ne bileyim fazla transparan geldi bana sivilce izlerim olduğundan fondötensiz bi işime yaramıyor o açıdan :)
fotoğrafı da bu,:3:

http://beautyverse.nl/wp-content/uploads/clinique-almost-powder-makeup.jpg

Back