arkadaşlar ben make-up artistim.bu konularda biraz deneyime sahibim.özel kozmetik ürünler kullandığım gibi,doğal vitamin ve mineral bileşenlerine fazla meraklıyım.her insanın cildi farklı genetik özelliklere sahiptir.cilt durumu değişkenlik gösterebildiği halde cilt genetiği hiçbir zaman değişmez.temizleyici grupları çok farklı olmasada her markada içerik farklılıkları vardır.bazı temizleyiciler yağlı ciltlere iyi geldiği gibi kuru ciltlerin nem dengesini bozabilir.tabi tam terside olabilir.temizleyici seçerken bunlara dikkat edilmesi gerekir.tonik kullanırken eğer cildiniz cok yağlı değilse kesinlikle alkollu bır tonık kullanmayın.hatta haftada 1 yada 2 kez soda kullanabılırsınız.yada lavanta kaynatıp haftada bır kac kez cıldınıze uygulayabılırsınız.antıseptık ozelliği oldugu için akne oluşumunuda kontrol altına alır.BURAYA DİKKAT:hayatınız boyunca yediğiniz her meyvenin kabuğunu yada kendisini yüzünüze sürün.yıllar sonra bu alışkanlığınızın size neler miras bıraktığına inanamayacaksınız.ben işim gereği lüks markaları kullandığım gibi arada bir özel bakımlar yaparım.30 yaşındayım henüz ama cildim çok güzel.en azından 12 senedir hergun makyaj yapan diğer arkadaşlarımın yanında cok cok ıyı.geleceğime yatırım yapıyorum.peelinginiz mi kalmadı;esmer şekeri suyla hafif kariştırın ve banyoda uygulayın.ülkemizde bir çok yörede doğal kil taşları vardır.sıcak suyla eritip yüzünüz sürün.aktarlardada var sanırım.kil çok önemli.haftada bir kez banyodan sonra cildinize vitamin ampulleri (B ve C)ve saf zeytınyagı karışımı uygulayabilirsiniz.cildinizin durumunu siz takip edin.neye ihtıyacı oldugunu siz belirleyin.regl dönemlerinizde yağlanma artar.nemlendirici oranınızı ona göre ayarlayın.nemsizlik ve pullanma hissettiğinizde meyva ve yağ bakımı ile destekleyin.şimdilik aklıma gelenler böyle.umarım işinize yarar.......