- 23 Ağustos 2012
- 50.153
- 1
- 232.873
- 898
- Konu Sahibi Yorgunmadre
-
Ayrıca ilkokuldan önce çocuklara Almanca dil sınavı getirildi . Ne kadar geç kreşe giderse o kadar kötü. Konu sahibi acil acil kreşe başlasın bakın nasıl dili açılıyor
Dil bilmiyoruz diyince ben yeni gittiler zannettim.Kiminle konuşacak ki? Bir yıl sonra kreşe verdiler diyelim Almanca çişim geldi bile diyemez. Anne 3 senedir dil bilmiyor.
Yazdıklarımı iyi okuyun önce daha önce farklı bir ülkedeydim 2 ay oldu geleli burayaÇocuklarla oynayıp Almanca öğrenecek. Siz de öğrenip o dili öğreteceksiniz. Çocuğun iletişim için dil bilmeye ihtiyacı var normal olarak.
Evlilik gebelik ve 2 yaşına gelmiş çocuk. 3 4 senede insan Almanca öğrenemez mi aklım almıyor.
Ne güzel kendin yazıp kendin oynamışsın bir de benim adıma cevaplar vermiş hey Allah'm yarabbimKiminle konuşacak ki? Bir yıl sonra kreşe verdiler diyelim Almanca çişim geldi bile diyemez. Anne 3 senedir dil bilmiyor.
Yeni geldik deyince 3 sene olarak mı algılıyorsunuz yoksa eleştiri yapmak hoşunuza mı gidiyorYeni geldik demiş 3 sene miymiş?çocuk orda doğmuş yani? Yav ben 1 senede konuşma yazma Çince bile öğrenirim milletteki bu rahatlık beni delirtiyor.
Kreşe eylülde başlayabilir en erken, yazdıracam zaten geldiğim yer küçük bir kasaba ondan dolayı fazla aktivite vb şeyler yok ama çok oynuyorum çok sohbet ediyorum herşeyi çok iyi bir konuşması gecikti onun canının sıkılması benim canımı daha çok sıkıyor maalesef kiÇocuğunuzu topluma karıştırmanız gerekiyor, bir de tabi ki Almanca öğrenmesi gerekiyor. Başka çocuklarla iletişimi olmazsa tabi ki konuşamaz. En temiz çözüm kreşe yazdırın, Almanca öğrenir. Evde Alman TVsi açın. Çocuğun sosyalleşmesi için çaba harcamanız lazım.
Oturduğun yerden çok biliyormuş gibi tavırlar sergileme alman çocukları aşırı bireysel oynuyorlar anne ve babaları ile bile oynamıyorlar kaldı ki yabancı bir çocukla hiç oynamazlar o parkta bir çocuğu ile oynayan benim öbür ebeveynler hepsi bir köşede tel bakıyor ,çocuklar ben kızımla oynarken hayretler içerisinde bakıyorlar alışkın değiller bu kadar ilgili ebeveyne kendin çalıp kendin oynama insanın günahını da alma beni benden cok tanımışsın benim yerime herşeyi cevapladığına göreAlmanya'daki çocuklarla oynarsa gavur olur diye korkan çok tip var. Alman çocukları da soğuk falan değil. Cocuk bu kardesim oyun oynamak icin can atar.
Antalya'da yaşıyorum ben güya Ruslar çok soğuk. Geçen gün otobüs durağında dilini bilmediğim rus cocuklar bana oyuncaklarını falan gösterip sevdirdi kendisini. Cocuk bu çocuk.
Dilini anlamayınca iletişim kuramamis zavallı bebeler
Kreşe eylülde başlayabilir en erken, yazdıracam zaten geldiğim yer küçük bir kasaba ondan dolayı fazla aktivite vb şeyler yok ama çok oynuyorum çok sohbet ediyorum herşeyi çok iyi bir konuşması gecikti onun canının sıkılması benim canımı daha çok sıkıyor maalesef ki
Eylülde en erken başlayabilir havalar ısındı mı her gün parkta olacaz zaten haziranda Türkiyeye gidip dönüşte inşallah başlayacak kreşe teşekkür ederimAyrıca ilkokuldan önce çocuklara Almanca dil sınavı getirildi . Ne kadar geç kreşe giderse o kadar kötü. Konu sahibi acil acil kreşe başlasın bakın nasıl dili açılıyor
Haziranda gideceğim türkiyeye havalar şuan cok soğuk ısındığı an her gün parkta oluruz çok yükleniyorum benim için de çok zor oldu bu ülke daha önce yaşadığım ulkede arkadaş cevre dil çocuk herşey vardı şuan kimsem yok burada maalesef ki elimden geldiğimce kızımla ilgilenmeye çalışıyorum kendini çok iyi ifade ediyor fakat anlaşılır fazla kelimesi yok işte2 gecikmiş bir yaş değil, bir de ortam değiştirmissiniz bence kendinize çok yüklenmeyin . Cocuklar çabuk öğrenir, kreşe başlayinca kapar. Eylüle 9 ay var, o zamanın bir kısmını Türkiyede gecirmeyi duşunmez misiniz, oynayabilecegı kuzen olur , oyun grubu olur...
İnşallah teşekkür ederimÇocuğunuz gayet normal 2 yaşındaki çocuk ancak bunları konuşur, daha çok kelime konuşan çocuklar vardır tabi biraz ilgi biraz genetik. Benim çocuklar çok güzel konuşuyorlar, 2 yaşında onlar da öyleydi. 2-3 ay sonra açılır merak etmeyin. Bu kadar da kafaya takmayın.
Yeni geldiğim için almancam hiç yok denecek kadar çocuğumla 7-24 sohbet halindeyim sesimden bıktım inanın herşeyi anlatırım gösteririm ben bakıyorum çocuğuma şuan çalışmıyorumYani kosullara baglı olarak ilk izlenimim bunun normal oldugu. Ama anlattıklarınız yetersiz.
-almanca seviyeniz nasıl?cocık hangi dili konusacak?
-gün icinde cocugunuzla iletisiminiz nasıl?
-calisiyor musunuz cocuga kim bakıyor?
Cocukların konusabilmesi icin konusan insanlar görmesi gerekir günümüzde anne babası calisan anneanne babanneyle bütüyülen cocukların cogunun konusması geriden geliyor mesela.
Online olur mu kiİçinizde şüphe varsa çocuk psikiyatri bölümüne randevu alın. Yaşına göre testler yapıyorlar. Herşeyin yolunda olduğunu doktordan duyun.İçiniz rahat eder.
Bilemiyorum. Yüzyüze değerlendirilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum. Kızımda biz de benzer zor bir süreç geçirdik. Aklınızda şüphe varsa doktor görüşü olmadan insanın içi rahat etmiyor. Devlet hastanelerinde çocuk psikiyatri bölümü var oradan randevu oluşturabilirsinizOnline olur mu ki
Bayerndeymiş sadece ama hatta 4.5 yaş diyorBunu bilmiyordum malum çocuğum yokMantıklı tabi, çok sayıda yabancı var artık bazı çocuklar evde konuşulmayınca kreşe de gitmeyince öğrenemiyor , okula da başlamaları mantıksız tabi. Ne yapıyorlar peki zorunlu dil kursu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?