• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri hangi bölüme gideceğimi söyler misiniz?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Ayrıca ilkokuldan önce çocuklara Almanca dil sınavı getirildi . Ne kadar geç kreşe giderse o kadar kötü. Konu sahibi acil acil kreşe başlasın bakın nasıl dili açılıyor

Bunu bilmiyordum malum çocuğum yok :KK51: Mantıklı tabi, çok sayıda yabancı var artık bazı çocuklar evde konuşulmayınca kreşe de gitmeyince öğrenemiyor , okula da başlamaları mantıksız tabi. Ne yapıyorlar peki zorunlu dil kursu mu?

Çocuklarla oynayıp Almanca öğrenecek. Siz de öğrenip o dili öğreteceksiniz. Çocuğun iletişim için dil bilmeye ihtiyacı var normal olarak.
Evlilik gebelik ve 2 yaşına gelmiş çocuk. 3 4 senede insan Almanca öğrenemez mi aklım almıyor.
Yazdıklarımı iyi okuyun önce daha önce farklı bir ülkedeydim 2 ay oldu geleli buraya

Yeni geldik demiş 3 sene miymiş?çocuk orda doğmuş yani? Yav ben 1 senede konuşma yazma Çince bile öğrenirim milletteki bu rahatlık beni delirtiyor.
Yeni geldik deyince 3 sene olarak mı algılıyorsunuz yoksa eleştiri yapmak hoşunuza mı gidiyor

Çocuğunuzu topluma karıştırmanız gerekiyor, bir de tabi ki Almanca öğrenmesi gerekiyor. Başka çocuklarla iletişimi olmazsa tabi ki konuşamaz. En temiz çözüm kreşe yazdırın, Almanca öğrenir. Evde Alman TVsi açın. Çocuğun sosyalleşmesi için çaba harcamanız lazım.
Kreşe eylülde başlayabilir en erken, yazdıracam zaten geldiğim yer küçük bir kasaba ondan dolayı fazla aktivite vb şeyler yok ama çok oynuyorum çok sohbet ediyorum herşeyi çok iyi bir konuşması gecikti onun canının sıkılması benim canımı daha çok sıkıyor maalesef ki

Almanya'daki çocuklarla oynarsa gavur olur diye korkan çok tip var. Alman çocukları da soğuk falan değil. Cocuk bu kardesim oyun oynamak icin can atar.
Antalya'da yaşıyorum ben güya Ruslar çok soğuk. Geçen gün otobüs durağında dilini bilmediğim rus cocuklar bana oyuncaklarını falan gösterip sevdirdi kendisini. Cocuk bu çocuk.
Dilini anlamayınca iletişim kuramamis zavallı bebeler
Oturduğun yerden çok biliyormuş gibi tavırlar sergileme alman çocukları aşırı bireysel oynuyorlar anne ve babaları ile bile oynamıyorlar kaldı ki yabancı bir çocukla hiç oynamazlar o parkta bir çocuğu ile oynayan benim öbür ebeveynler hepsi bir köşede tel bakıyor ,çocuklar ben kızımla oynarken hayretler içerisinde bakıyorlar alışkın değiller bu kadar ilgili ebeveyne kendin çalıp kendin oynama insanın günahını da alma beni benden cok tanımışsın benim yerime herşeyi cevapladığına göre

Kreşe eylülde başlayabilir en erken, yazdıracam zaten geldiğim yer küçük bir kasaba ondan dolayı fazla aktivite vb şeyler yok ama çok oynuyorum çok sohbet ediyorum herşeyi çok iyi bir konuşması gecikti onun canının sıkılması benim canımı daha çok sıkıyor maalesef ki

2 gecikmiş bir yaş değil, bir de ortam değiştirmissiniz bence kendinize çok yüklenmeyin . Cocuklar çabuk öğrenir, kreşe başlayinca kapar. Eylüle 9 ay var, o zamanın bir kısmını Türkiyede gecirmeyi duşunmez misiniz, oynayabilecegı kuzen olur , oyun grubu olur...

Ayrıca ilkokuldan önce çocuklara Almanca dil sınavı getirildi . Ne kadar geç kreşe giderse o kadar kötü. Konu sahibi acil acil kreşe başlasın bakın nasıl dili açılıyor
Eylülde en erken başlayabilir havalar ısındı mı her gün parkta olacaz zaten haziranda Türkiyeye gidip dönüşte inşallah başlayacak kreşe teşekkür ederim 🫠

2 gecikmiş bir yaş değil, bir de ortam değiştirmissiniz bence kendinize çok yüklenmeyin . Cocuklar çabuk öğrenir, kreşe başlayinca kapar. Eylüle 9 ay var, o zamanın bir kısmını Türkiyede gecirmeyi duşunmez misiniz, oynayabilecegı kuzen olur , oyun grubu olur...
Haziranda gideceğim türkiyeye havalar şuan cok soğuk ısındığı an her gün parkta oluruz çok yükleniyorum benim için de çok zor oldu bu ülke daha önce yaşadığım ulkede arkadaş cevre dil çocuk herşey vardı şuan kimsem yok burada maalesef ki elimden geldiğimce kızımla ilgilenmeye çalışıyorum kendini çok iyi ifade ediyor fakat anlaşılır fazla kelimesi yok işte

İçinizde şüphe varsa çocuk psikiyatri bölümüne randevu alın. Yaşına göre testler yapıyorlar. Herşeyin yolunda olduğunu doktordan duyun.İçiniz rahat eder.

Çocuğunuz gayet normal 2 yaşındaki çocuk ancak bunları konuşur, daha çok kelime konuşan çocuklar vardır tabi biraz ilgi biraz genetik. Benim çocuklar çok güzel konuşuyorlar, 2 yaşında onlar da öyleydi. 2-3 ay sonra açılır merak etmeyin. Bu kadar da kafaya takmayın.
İnşallah teşekkür ederim 🙃

Yani kosullara baglı olarak ilk izlenimim bunun normal oldugu. Ama anlattıklarınız yetersiz.
-almanca seviyeniz nasıl?cocık hangi dili konusacak?
-gün icinde cocugunuzla iletisiminiz nasıl?
-calisiyor musunuz cocuga kim bakıyor?
Cocukların konusabilmesi icin konusan insanlar görmesi gerekir günümüzde anne babası calisan anneanne babanneyle bütüyülen cocukların cogunun konusması geriden geliyor mesela.
Yeni geldiğim için almancam hiç yok denecek kadar çocuğumla 7-24 sohbet halindeyim sesimden bıktım inanın herşeyi anlatırım gösteririm ben bakıyorum çocuğuma şuan çalışmıyorum

Online olur mu ki
Bilemiyorum. Yüzyüze değerlendirilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum. Kızımda biz de benzer zor bir süreç geçirdik. Aklınızda şüphe varsa doktor görüşü olmadan insanın içi rahat etmiyor. Devlet hastanelerinde çocuk psikiyatri bölümü var oradan randevu oluşturabilirsiniz

Bunu bilmiyordum malum çocuğum yok :KK51: Mantıklı tabi, çok sayıda yabancı var artık bazı çocuklar evde konuşulmayınca kreşe de gitmeyince öğrenemiyor , okula da başlamaları mantıksız tabi. Ne yapıyorlar peki zorunlu dil kursu mu?
Bayerndeymiş sadece ama hatta 4.5 yaş diyor

Back