• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri hangi bölüme gideceğimi söyler misiniz?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Yorgunmadre

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2022
210
1
62
28
Selam herkese 21 şubatta 2 yaşına girecek kız çocuğum var yaşına göre konuşması geride sadece anne baba dede nene ami(elma) po( top) teyze mama Ayşe lala(niloya) hayvan seslerinin çoğu var mesela oyuncak odasına gidip bir şey alamayınca gelip elbisemden çekiştiryor onunla gitmem için gurbette sadece ben ve o var şuan hiçbir çocukla iletişimi yok daha doğrusu yetişkinle bile fazla muhatap olamıyor ama konuştukları zaman onlarla oyun oynamak istiyor parkta çocuklar dikkatini çekiyor fakat alman çocukları çok soğuk oldukları için oynamıyorlar kızımla size sorum şu olacak çocugumda bir sıkıntı olup olmadığını öprenmek için öncelikle kime gitmem gerekiyor buradaki doktorlara gidemem çünkü yeni geldik benim de dilim yok kızımında online görüşme yapabileceğim ve de hangi bölüme gideceğimi söylermisiniz yorumlarınıza açığım bu arada

Yani kosullara baglı olarak ilk izlenimim bunun normal oldugu. Ama anlattıklarınız yetersiz.
-almanca seviyeniz nasıl?cocık hangi dili konusacak?
-gün icinde cocugunuzla iletisiminiz nasıl?
-calisiyor musunuz cocuga kim bakıyor?
Cocukların konusabilmesi icin konusan insanlar görmesi gerekir günümüzde anne babası calisan anneanne babanneyle bütüyülen cocukların cogunun konusması geriden geliyor mesela.

Yeni göçen çoğu kişilerden bazılarının çocuğu böyle oluyor. Türk bir doktora kayıt yapabilir ya da size çeviriye yardımcı olacak biriyle doktora gidebilirsiniz. Sizinki küçükmüş ama biraz daha büyük çocuğu böyle olup her şeyi işaretle, çekerek anlatmaya çalışan arkadaşım logopediye götürdü alistirmalar verdiler. Bir de yazın uzun bi Türkiye tatili yaptılar, aile büyükleri yaşıt kuzenler vs derken baya baya dili açıldı çocuğun.

Farklı ülke ve bunun getireceği zorlukları bilmiyorum ve yorumumu bu konudan bağımsız yapacağım. Benim de 3 yaşında bir kızım var. 2 yaşını doldurana kadar aşağı yukarı sizin çocuğunuz kadar kelime konuşabiliyordu. Ama 2 yaş doğum gününden sonra jet hızıyla kelimeler çoğaldı ve düzgün cümleler kurmaya başladı. Her şey yolunda giderse birkaç ay içinde konuşması süratle iyileşecektir. Sabırlı olun.

2 yaşı dolduracak çocuk için bence anormal bir durum yok yabancı bir yerde tek başınıza buyuttugunuzu de düşünürsek. Ekran mazuriyeti var mı peki ? Oda biraz geriletebiliyor

Selam herkese 21 şubatta 2 yaşına girecek kız çocuğum var yaşına göre konuşması geride sadece anne baba dede nene ami(elma) po( top) teyze mama Ayşe lala(niloya) hayvan seslerinin çoğu var mesela oyuncak odasına gidip bir şey alamayınca gelip elbisemden çekiştiryor onunla gitmem için gurbette sadece ben ve o var şuan hiçbir çocukla iletişimi yok daha doğrusu yetişkinle bile fazla muhatap olamıyor ama konuştukları zaman onlarla oyun oynamak istiyor parkta çocuklar dikkatini çekiyor fakat alman çocukları çok soğuk oldukları için oynamıyorlar kızımla size sorum şu olacak çocugumda bir sıkıntı olup olmadığını öprenmek için öncelikle kime gitmem gerekiyor buradaki doktorlara gidemem çünkü yeni geldik benim de dilim yok kızımında online görüşme yapabileceğim ve de hangi bölüme gideceğimi söylermisiniz yorumlarınıza açığım bu arada
Şu anlattiklariniz dogrultusunda ben çocuğunuzda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer içinizin rahat etmesini istiyorsanız Instagram'da dil ve konuşma terapisti başlığı altında (unvanı dkt olarak geçiyor) uzman aratın. Eminim bilgi verecek olan vardır.
Çocuğu bir şekilde yaşıtları ile bir araya getirin. Benim London'da yaşayan arkadaşım var o çocuğu doğduğu günden beri her gün çıkardı. Şimdi 2 yaşında oyun kulüpleri, etkinlikler hep yaşıtları ile bir arada.

2 yaş geç değildir benim oğlum 3 yaşında başladı ve yavaş yavaş ilerledi konuşması hee çocuk 2 yaşına girince konuşacak diye kural yoktur tabi siz annesiniz başka şikayetleride varsa doktoruna danışırsınız

Zaten kendi çocuk doktorundan sevk kağıdını almadan başka doktora götüremezsin ve oğlum 4 yaşında daha şimdiye kadar parkta falan başka çocuklarla oynamıyor tek çocuk ve almanca yok kindergartenede eylülde başladı şimdi logopediye başladı bunlar zamanla olan şeyler yaşın gençtir kardeş yap beraber büyüsünler daha çok küçük kafana takma konuşurda arkadaşı olur oynarda

Çocuğunuz gayet normal 2 yaşındaki çocuk ancak bunları konuşur, daha çok kelime konuşan çocuklar vardır tabi biraz ilgi biraz genetik. Benim çocuklar çok güzel konuşuyorlar, 2 yaşında onlar da öyleydi. 2-3 ay sonra açılır merak etmeyin. Bu kadar da kafaya takmayın.

Çocuklarla oynayıp Almanca öğrenecek. Siz de öğrenip o dili öğreteceksiniz. Çocuğun iletişim için dil bilmeye ihtiyacı var normal olarak.
Evlilik gebelik ve 2 yaşına gelmiş çocuk. 3 4 senede insan Almanca öğrenemez mi aklım almıyor.

Çocuğunuz gayet normal 2 yaşındaki çocuk ancak bunları konuşur, daha çok kelime konuşan çocuklar vardır tabi biraz ilgi biraz genetik. Benim çocuklar çok güzel konuşuyorlar, 2 yaşında onlar da öyleydi. 2-3 ay sonra açılır merak etmeyin. Bu kadar da kafaya takmayın.
Kiminle konuşacak ki? Bir yıl sonra kreşe verdiler diyelim Almanca çişim geldi bile diyemez. Anne 3 senedir dil bilmiyor.

Kiminle konuşacak ki? Bir yıl sonra kreşe verdiler diyelim Almanca çişim geldi bile diyemez. Anne 3 senedir dil bilmiyor.
Yeni geldik demiş 3 sene miymiş?çocuk orda doğmuş yani? Yav ben 1 senede konuşma yazma Çince bile öğrenirim milletteki bu rahatlık beni delirtiyor.

Merhaba. Dil gelişimi yaşına uygun gözüküyor ama net bilgi almak için bir çocuk gelişimi uzmanı ile görüşebilir, gelişim testi talep edebilirsiniz ama online test ne kadar sağlıklı olur bilemem. Görerek muayene etmek daha sağlıklı oluyor. Ekran biraz mesafe katar araya. Bulunduğunuz yerde de Türk çocuk gelişimi uzmanı vardır mutlaka. Araştırın derim. Sonrasında bir sıkıntı varsa eğer uzman sizi yönlendirecektir zaten.

Kindergartenda almancayı anadil seviyesinde öğrenir. Hatta o size öğretir 🙃 Konuşma geriliği mi var yoksa farklı dil duymaktan mı kafası karıştı çocuğun bilemiyorum. Ama yurtdışında Türk doktorlar dolu öncelikle çocuk doktoru ile başlayabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun 🙏

Zaten kendi çocuk doktorundan sevk kağıdını almadan başka doktora götüremezsin ve oğlum 4 yaşında daha şimdiye kadar parkta falan başka çocuklarla oynamıyor tek çocuk ve almanca yok kindergartenede eylülde başladı şimdi logopediye başladı bunlar zamanla olan şeyler yaşın gençtir kardeş yap beraber büyüsünler daha çok küçük kafana takma konuşurda arkadaşı olur oynarda

Çok çok yanlış tavsiyeler veriyorsunuz zaten sizin durum da hiç parlak değil. Çocuk 4 yaşına geldi diyorsunuz, Almancaya hiç maruz kalmamış, 2 seneye okula başlayacak ve tek kelime Almanca konuşmuyor?? Bu örnek verdiğiniz ne kadar kötü bir durum farkında mısınız? Diğer çocuklarla oynamıyor, tek arkadaşı yok, iletişim kurmak için elinde bir aracı yok, toplumda izole şekilde yasıyor yani nereden bakarsanız bak çocuk için çok kötü bir durum. Madem çocuk Almanca öğrenmeyecek, topluma karışmayacak ne demeye oraya götürdünüz amaç neydi :KK51: 2 yıla ilkokula başlayacak , her şeyden geri kalacak anlamadığı dilde nasıl okuyacak bu çocuk?? Sonra da yazmışsınız ki ben çocuğumu toplumdan izole ettim, durma sen de et tek başına ot gibi yaşayıp gitsin ... kafanız yerinde mi sizin?

Yeni geldik demiş 3 sene miymiş?çocuk orda doğmuş yani? Yav ben 1 senede konuşma yazma Çince bile öğrenirim milletteki bu rahatlık beni delirtiyor.
Almanya'daki çocuklarla oynarsa gavur olur diye korkan çok tip var. Alman çocukları da soğuk falan değil. Cocuk bu kardesim oyun oynamak icin can atar.
Antalya'da yaşıyorum ben güya Ruslar çok soğuk. Geçen gün otobüs durağında dilini bilmediğim rus cocuklar bana oyuncaklarını falan gösterip sevdirdi kendisini. Cocuk bu çocuk.
Dilini anlamayınca iletişim kuramamis zavallı bebeler

Çok çok yanlış tavsiyeler veriyorsunuz zaten sizin durum da hiç parlak değil. Çocuk 4 yaşına geldi diyorsunuz, Almancaya hiç maruz kalmamış, 2 seneye okula başlayacak ve tek kelime Almanca konuşmuyor?? Bu örnek verdiğiniz ne kadar kötü bir durum farkında mısınız? Diğer çocuklarla oynamıyor, tek arkadaşı yok, iletişim kurmak için elinde bir aracı yok, toplumda izole şekilde yasıyor yani nereden bakarsanız bak çocuk için çok kötü bir durum. Madem çocuk Almanca öğrenmeyecek, topluma karışmayacak ne demeye oraya götürdünüz amaç neydi :KK51: 2 yıla ilkokula başlayacak , her şeyden geri kalacak anlamadığı dilde nasıl okuyacak bu çocuk?? Sonra da yazmışsınız ki ben çocuğumu toplumdan izole ettim, durma sen de et tek başına ot gibi yaşayıp gitsin ... kafanız yerinde mi sizin?
Cocuk yapm demiş bir de.
Düşünün yolda gidiyorsunuz çocuğunuz düştü çok kötü yaralandı. Almanca bilmiyorsunuz belki çocuğunuzun penisilin alerjisi var. Hadi anlat...
Cocuk büyütüyorsunuz ama olduğu ülkede onun adına konusamiyorsunuz yani.
Çok acayip kafalar.

Ayrıca ilkokuldan önce çocuklara Almanca dil sınavı getirildi . Ne kadar geç kreşe giderse o kadar kötü. Konu sahibi acil acil kreşe başlasın bakın nasıl dili açılıyor

Back