• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hande Erçel diyeti (Güneşin kızlarındaki Selin) 1 haftada 5 kilo

elifxy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2016
58
9
1
28
Arkadaşlar ben buraya yeni uye oldum.
Kilo vermem gerekiyordu. Ben de tesadüfen hande ercelin röportajını okurken 1 haftada 5 kilo verdiğini öğrendim. Tabi boru değil 5 .kilo hemide 1 haftada. Hande sadece çorba ve su ile yaşadığını söylemiş bu bir haftada. Açıkçası ben sadece çorba ve su değil başka şeylerde katacagim diyetime. Fakat tabiki hafif şeyler olacak. Umarım bir kişinin bile olsa işine yarar. Çok sağlıklı değil evet farkındayım ama bu sadece 1 hafta sürecek ve 1 hafta sonra bırakıp gitmiyoruz hemen. Biraz daha değiştirerek ama yine hafif bi şekilde diyete devam. Sadece bu zorlu diyetimizi biraz daha günlük hayata çevirmeye calisacagim. Ayrıca maalesef baya usengec bir insanım ve ygsye hazirlaniyorum. Bu yüzden spor yapmaya pek vaktim yok. Ama dedigim gibi kilo vermem gerek ve boyle oturmaya devam edersem vermek yerine alıyorum. En azından bu diyeti bi deneyim dedim. Sonuçları, gün gun verdiğim kiloyu ve hangi öğünde ne yedigimi sizinle paylaşacağım. Umarım hosumuza gider.

Şimdi ben bu diyete dun başlamış bulunmaktayim.:kk77: en azindan corba icmeyi seviyorum her corbayi sevmesemde. Mesela iskembe benim icin iskence:KK12: neyse ben dun tarhana corbasi ictim bolcana. Sabah 2 tabak ictim. arada 5 ceviz 10 adet kaju yedim. Bu aralar kajuya cok fena sardim. Ama kuruyemis yemek lazim. hem ceviz zihni acar.
Oglen 3 tabak tarhana corbasi ictim.
Bu arada onceden yarim kalan mate
cayim vardi. 11 tane kalmis. İceyim de o da kalksin aradan dedim. Mate cayinin yemeklerden yarim saat once icilmesi oneriliyo gunde 3 kere. mate cayinin icinde mate, yesilcay, funda, kekik, biberiye, avokado, tarcin var. Mate hem kilo vermede yardimci oluyormus hem de rahatlama veriyormus diye duymustum. Bitki caylarini zaten cok seviyorum. Bolca iciyorum. Bu konuyu da daha genis acida yazmayi dusunuyorum. O yuzden daha sonra geri donucem.
Ogle yemegini yedikten sonra arkadasima gitmistim calismak icin. Arkadasimin annesi de tarhana yapmis. Boylelikle aylik tarhana depolamamizi tamamlamis olduk.:KK48: tabi corbanin yanina patates kizartmasi da yapmis :KK61: zor dayandim ama bir tane bile tatmadim. Zaten tadinca insanin cani daha cok istiyor bence.

Sadece yanına biraz yoğurt yedim protein de alalım değil mi? Zaten yoğurdun zararı olmaz. Ama babamın dedigi gibi her şeyin fazlası zarar suyun bile. Azı karar çoğu zarar. Neyse arkadaşım çikolata almış cips almış yriz diye portakal falan doymuş. Tabi kizcem diyete girdiğinden habersiz. Çok ısrar ettiler biraz yemekle bir şey olmaz bari tat dediler bi günle bir şey olmaz dediler dedim dur bismillah daha yeni basladim zaten. Yarın başlarsın dediler dedim olmaz karar verdim azimliyim bu kiloyu verecegim. :KK17: Sonra kankimde yiyemedi ben ozenirim diye üzüldüm kızın haline. Ya da ben niye uzuluyom ya o uzulsun benim halime. Yeyip yeyip kilo veren o. Valla bak o da benim gibi ygs kurbani bir dostumuz. Ama kiz stresten kilo veriyo biz aliyoz. Kader utansin.
Arada bir fincan 3ü bir arada ictim. 3ü bir aradalar tatli geliyo, 2si bir aradalar tatsiz. Bulcam ona da bir cozum. Zaten normalde cayi sekersiz icerim. Onceden kupaya 4 seker atardim. 3.5-3-2.5-2... Derken yarim yarim 0a getirdik. Azalta azalta yok ettim. Bir kerede birakamadim cunku. Siz de benim gibiyseniz tavsiye ederim. İyi bir yontem.
Zaten bu ara her seyi azalta azalta yok etmeye calisiyorum. Mesela bakim urunlerim. Ala ala bi dunya olmus. Hepsini bir arad kullanamiyorum zaten. Dedim bari elimdekiler bitene kadar almayayim. Evde ne var ne yoksa gereksiz esya vb hepsini bastan sona attim. Bu ara sadelikten yanayim nedense.
Aksam 2 tabak sehriye corbasi yedim. Saat biraz gecti. Ama daha gec yattim zaten. Corbalarimi annem yapiyor. Tarhana bittigi icin ve yarina da corba gerektigi icin ve annem calistigi icin corbami aksamdan hazirliyor. Corbalar hazir corba degildir. Tamamen el emegi goz nuru.:KK48: Aman yagi az olsun aman icinde tuz olmasin falan demeden tadi tuzu yerinde normal bir corba. Oyle kisitlamalar yapmiyorum kendime.
Gun boyunca 5 adet bitki cayi ictim. Bitki cayi deyince de bir tuhaf geliyor. Sanki siyah cayi hayvansal kaynakli. :KK70:
Neysem 2 tanesi bildiginiz uzere mate cayi, biri kayisi cayi, biri murdum erikli uzum cekirdekli cay, digeri de baharat cayi. Caylarin icerikleri ve faydalari hakkinda ve benim ne amacla ictigim hakkinda da yazacagim. Ama simdilik gunu bitireyim. Ders calismak lazim malum sebeplerden oturu.
Bitirmeden once son olarak kilomu yazayim. Ben dun 70.2 ile gune basladim.
Bugun 69.9 idim tartildigimda. Gelismeleri buraya naklen yayinlamaya devam edecegim. Lutfen yaziyi okuyanlar varsa yorum yapsinlar. Sizin de onerileriniz varsa ya da siz de benim gibi ya da baska sekilde diyet yapiyorsaniz lutfen yazin. Hem birbirimize yardimci olalim hem de hepimizin motivasyonu artsin. Zaten bu foruma uye olmamin sebebi bu. Sorulariniz varsa seve seve elimden geldigince yanitlamaya calisirim. Simdilik hoscakalin. Saglikli kalin.
PES ETMEK YOK, YOLA DEVAM.:KK71:

Eklentiler

• Screenshot_2016-01-13-21-25-06.webp
    Screenshot_2016-01-13-21-25-06.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 646
Allah inşallah basaririm diye ettiğimiz duaların şükür başardım sevincini yasatsin herkese. Çok AMİN.
(Yazmadan duramadim, nedenini bilmiyorum ama yazmak çok hoşuma gitti.)

Çok sağlıksız ve şok bir diyet bence neden normal bir diyet ve sporla denemiyorsunuz ? Şok diyetlerin çok zararı var organlara iyi düşünün lütfen kilo vereceğim derken sağlığınızdan olmayın :KK43:

Çok sağlıksız ve şok bir diyet bence neden normal bir diyet ve sporla denemiyorsunuz ? Şok diyetlerin çok zararı var organlara iyi düşünün lütfen kilo vereceğim derken sağlığınızdan olmayın :KK43:
haklısınız aslında ama sadece bir hafta sürecek bir diyet ve ben yanına meyve püresi, yoğurt, ceviz gibi ek gıdalar da koyuyorum. sadece corba değil aslında

herkese günaydınlarr. öncelikle yazıma bu sabahki kilomla başlamak istiyorum. bugün bi değişiklik olmamış maalesef. yine 69,9 zannediyorum ki şehriye çorbası diğer çorbalardan daha ağır geliyor. bilmiyorum amaa araştıracağım.
dünkü menümle başlayayım o zaman. anlayacağınız üzere dün şehriye çorbası içtim. sabah ilk önce mate çayımı içtim. yarım saat beklerken boş durmayayım bi tane de kiraz saplı form çayı içeyim dedim. sonra 2 tabak çorbamı yemeye başladım. bu arada 1 tabağa 2 kepçe koyuyorum. yanına da bir kase yoğurt koydum. hatta biraz çorbaya da karıştırdım. yoğurtlu şehriye çorbası bence güzel oluyor. yoğurdun içine pul biberle kekik attım. aslında baharatları da seviyorum ama tarçından nefret ederim midemi bulandırıyor. zaten normalde de yemeklerin ya da yoğurdun içine atarım kekik ve pul biber. acıyı da çok sevmem ama bilmiyorum bünye zamanla alıştı heralde.
arada 5 ceviz, 10 kaju yedim. ama kajuyu bırakmaya karar verdim. inanılmaz çok seviyorum ve ben kajuyu bu sene keşfettim. geçtiğimiz senenin sonlarında aslında ama 2016 diyelim biz ona. niye bırakıyorum? çünkü hem bir nevi sıvı diyeti yaptığım için fazla geliyor gibi geldi hem de ben bu bir haftalık diyet sonunda 1 gün istediğim şeyleri yemeye karar verdim. o zamana bıraktım. tabi istediğim şeyleri yiyeceğim derken abartarak değil. 1 haftada verdiğim kiloyu 1 günde alırsam çekyattan atarım kendimi valla.:KK9::KK48: bi tane papatya çayı içtim. karnım acıkmaya başlayınca yine mate çayımı içtim ve yarım saat sonra 3 tabak çorbamı yedim yine yanında yoğutla birlikte.
arada kayısı çayı içtim. kayısıyı da hergün mutlaka 1 tane içmeye çalışıyorum. çünkü bağırsaklarımı çalıştırıyor ve benim metabolizmam gerçekten çok yavaş. bu çayları içmeden önce 2 günde bir bazen 3 günde bir büyük abdeste çıkabiliyordum afedersiniz. artık günde 2-3 oldu. çok mutluyum. tabi günde kırk kere tuvalete girmek benim gibi üşengeçler için küçük abdesti de sayaraktan diyorum çok sıkıcı bir durum. neyse geçelim bu konuları ama bağırsakları çalışmayanlara kayısıyı mutlaka öneriyorum. sadece çay olarak değil de kuru kayısı ya da mevsiminde normal kayısıyı da şiddetle tavsiye ediyorum.
akşama gelecek olursak 3 tabak şehriye ve bi tanecik kasap köfte:stop::oops: ama annem almış yapmış çok güzel koktu yaa. benim suçum değil tamamen ondan ötürü. :63: dün patates kızartmaları bugün köfteler diyete başladım ya herkes anlaştı tabi arkamdan. elif diyete başlasa da onun en sevdiği şeyleri yapıp onu vazgeçirsek. kilo vermemeli o. komplo kuruyorlar arkamdan yaa.
öyle işte onun dışında gündelik hayata devam. alayına ders. ama gecenin kraliçesini izlemezsem olmaz. 2. bölüm çok tuhaf bitmedi mi yaa? galiba anlayamadım sonunu.
neysem ayrıca bizim tartı elektronik ve bazen ilk tarttığında 1.5 kilo kadar fazla tartıyor. o yüzden hep 2 kere tartılırım falan dün de yine akşam tartıldım 71.5 çıktı. normalde sabahtan akşama bi de tok olunca 1 kilo falan farkediyor benim. ben gayet yine 2. kez tartıldım ama bazen yanlış tartıyor dedim ya bu sefer doğru tarttı gözüyle baktım ben ona. sonra tekrar bir çıktım 70.2 . :KK57: ben şok. ayy bi sevindim bi sevindim falan feşmekan.

Aaaa akşam yemekten sonra çeyrek limonun suyunu sıkıp limolu su yaptım, içtim. onu söylemeyi unutmuşum. hani yiyip yiyip kilo veriyor diyen arkadaşım var ya bu limonlu sayesinde galiba, 2 kilo daha vermiş normalden daha çabuk verdiği için yazıyorum bunu. sonra içmeyi bıraktı mı bilmiyorum ama. o zaten malumunuz üzere kilo vermek için değil faydaları için içiyordu. suya limon katınca alkali oluyormuş. asitle falan alakalı sanırsam. kızımız fenci olduğu için tabi biliyor böyle şeyleri.

Limon Suyunun Faydaları ve Zararları
Limon suyunun Faydaları,Limon Suyunun Yararları,Limon suyunun Zararları,Limon suyu Zayıflatır mı,Limon Suyu İle Zayıflama

Mutfaklarımızın baş tacı limon ,yiyecekleri lezzetlendirdiği gibi, sağlığımızı da korumaya birebir. Limon, içerdiği B grubu vitamin kompleksleri ve bol C vitamini sayesinde sağlığımız için sayısız faydası bulumakta. Tüm bu faydalarının yanı sıra, limon suyu zayıflatıcı özelliği ile de özellikle diyet yapan ve kilo vermek isteyenler için de son derece fayda sağlıyor. Size limon suyunun faydaları hakkında bir kaç blgi vermek istiyoruz. Bir de limon suyu ile zayıflama formülü..

Limon suyunun Faydaları,Limon Suyunun Yararları,Limon suyunun Zararları,Limon suyu Zayıflatır mı,Limon Suyu İle Zayıflama
* Sindirim sistemini olumlu etkiler.Mide yanması, şişkinlik,geğirme gibi hazımsızlık problemlerini hafifletir.
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği vardır.
* Viral enfeksiyonları ve iltihapları azaltır.
* C vitamini, B kompleks vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum ve lif açısından oldukça zengindir.
*Mükemmel bir potasyum kaynağıdır: Bilindiği gibi, potasyum açısından zengin olan limon kalp, beyin ve sinir fonksiyonlarının sağlığı için faydalıdır.
* Nefesi tazeler ve ağızın asit dengesini sağladığından kötü ağız kokularının giderilmesini sağlar.
* Vücudu toksinlerden arındırır.
* Limon suyu, dıştan cilde uygulandığında cilt lekelerini ve kırışıklıkları azaltır. ayrıca yara izleri va yaşlılık lekeleri için de oldukça etkilidir.
* Enerji verir, endişe ve depresyonu azaltır. Limon kokusunun sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkisi vardır.
* Sabahları aç karnına içeceğiniz 1 bardak ılık limonlu su, kafein bağımlılığından kurtulmanıza yardımcı olur.
* Eklemlerde iltihaplanmaya sebep olan ürik asiti yok eder ve hastalıklara yol açan asitlilik derecesini azaltır.
* Boğaz ağrısın hafifletir.
Limon suyu Zayıflatır mı,Limon suyu İle Zayıflama
*Limon suyu kilo vermenize yardım eder. Limonun içerisinde bulunan pektin maddesi, açlıkla savaşmanıza fayda sağlar. Limon ayrıca, elma ve üzümden daha fazla potasyum içeriyor. Sabah bir bardak ılık suyun içerisine yarım limon limon suyu sıkarak içtikten 15 ya da 30 dakika sonra kahvaltıya başlayın. Sabah aç karnına içtiğiniz limonlu ılık su, hem vücudunuzu ve iç organlarınız temizleyecek, hem de vücuttaki yağların yakılmasını sağlayacaktır.
Limon suyunun Zararları
Fazla İçilen limon suyu kanı inceltebilir. Çok fazla tüketilmesi diş etinde kanamalar ve ülser problemine sebep olabilir.Limon, doğrudan dişlerinizin mine tabakasına zarar verebileceği için bunu bir miktar sıcak, ılık ya da soğuk suyla seyreltmeniz gerekiyor.

kanı inceltmesi aslında kötü sayılmaz. mesela babam çok çay içer siyah çay ama. siyah çay da kanı inceltiyormuş. bi dönem çay ocağında çalıştı. günde 50-60 bardak çay içtiğini biliyorum. biri istedikçe kendine de koyar. işte neyse babam geceleri kalbi çok güçlü attığı için uyurken zorlanıyordu. hatta uykusundan uyanacak kadar etkiliyordu bazen. hatta ve hatta kalbinde ritm bozukluğu var sanarak doktora gitti. doktor çay içiyor musun diye sormuş. ee tabi ki. bundan sonra çayı azalttı, kalbi de normale döndü. onunki tabi ki aşırı ama kanın incelmesi yani kanın sulanması, sıvılaşması artık ne derseniz iyi etkileri de var. sadece herkese göre değil.
romatizma bazı hastalarda kalbi direk etkiler.Kalbin en büyük göevi olan kan pompalama ve kan dolaşımı sağlama romatizma ile olumsuz etkilenir ve hasar görür.Kanın sıvılaşması bu bakımdan önemlidir.Kan pompalanması normal kan sıvılığına göre daha akıcı olacağından hasar oranı azalır. (bunun gibi iyi etkileri de var mesela)
Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-c...n-azalmasinin-nedeni-nedir.html#ixzz3xs2hQ7Ui
kan sulandırıcı yiyecekler genel olarak kanın pıhtılaşmasını önlemek, kansızlığı gidermek için uzman hekimler tarafından önerilmektedir. kalp hastaları, kalp ameliyatı olanlar ve hamileler için de kan sulandırıcı yiyecekler tavsiye edilmektedir.
ayrıca kanın sulanması kanın pıhtılaşmasını da önleyeceği için aslında hayati önem taşımaktadır. (ve bunun gibi)
limonlu su tansiyonu da düşürür. tabi tansiyonu düşük olanlar içmemeli:-) (o zaman kötü etki yapar işte)

hem de yukarda da yazdığım gibi su an için spora hiç vaktim yok maalesef.

Screenshot_2015-11-26-03-18-33.webp
Screenshot_2015-11-26-03-18-33.webp O kadar Hande Gerçek diyeti diye bahsettik bi fotoğrafını kiymazsak ayıp olur. Bence çok güzel bir kız. Sizce de öyle değil mi? Ama makyajsız hali için özellikle eyelinersiz hali için aynı şeyi soyleyemeyecegim. Makyaj olmadan Adriana Lima da çirkin zaten. O yüzden sorun yok sayılır.

Kendi kendime konuşuyormus gibi hissediyorum aslında ama herkese merhabalar. Ben yine bu sabahki kilomu yazayım en başta. Bu sabah 69.6 ciktimm. Yine artık yeni rutinim olan matemi ve limonlu suyumu ictim. 3 tabak mercimek corbasi içtim karabiberli, pul biberli, kekikli ve bol limonlu. Yanına 1 çeri domates ve 3 marul yaprağı (üstüne limon sıkarak) yedim. Niye bu kadar limon kullanıyorsun her şeyde diyebilirsiniz. Ama bunun diyetle bir alakası yok. Hem sevdigim için hem de yediklerini limonla yenebilecek şeyler olduğu için. Mesela balığa da çok limon sikarim. Off yaa canım çekti şimdi.:kk77:
Neyse arada 1 bardak kayısı, papatya, kiraz saplı çay karışımı içtim. 5 ceviz yedim. Sade kayısı çayı içtim.
Öğlen mateden sonra 3 tabak mercimegimi yine yeni yeniden koydum. yaninda 1 bruksel lahanasi yedim. Ben bruksel lahanasini salatalara konan sade çiğ yenebilen bir sebze saniyordum. Cig olarak tadi cok igrenc. Basladim bari bitsin dedim, ustune limon siktim zar zor bitirebilmek icin bu sefer. Zar zor bitti.:KK43: 1 ceri domates, biraz yogurt yedim.
Arada orata boy bir muz yedim. sicak cikolata ictim bir bardak ama markette satilan toz olanlardan degil. Evde kendim yaptim. Bi tablet bitter cikolatanin 3\4 unu erittim, süt kattim, kaynattim.
Hem muzdan hem cikolatadan dolayi hem de gercekten acikmadigim icin akşam yemegi yemedim.
0.8 litre yani 4 bardak su ictim. Cok fazla su icemiyorum. Ama limonlu suyu ve caylari sayarsak az da icmiyorum diyebiliriz.
Screenshot_2016-01-13-18-18-58.webp

Az önce yazdiklarim dun yediklerimdi. Bugünküleri de yazayım aradan ciksin bari. Zaten dündü bugündu derken kafam karışmaya başladı. Önceki yazımda dunle basladim bugüne kaymisim farketmedim. Sonra farkına vardım Allahtan.
Mate ve limon suyunu geciyorum. İçtim gitti:KK50: sonra dunden kalan mercimek corbasini ictim 2.5 tabak. Ama annem bugun icin tarhana yapmisti. Onu sonra icecegim. Yine icine baharatlarimi attim, pul biber, kekik, karabiber ve olmazsa olmazim limon suyum.:KK68: yarim kase yogurdumu da yedim kekik ve pul biber esliginde.
Arada 3 ceviz ve bir orta boy muz yedim.
Matenin ardindan 2 tabak mercimek baharatli, 1 tabak tarhana yedim. Sonunda mercimek bitti.:KK9:Yanina baharatli yogurdumu ve bir tanecik salatalik tursusu yedim.:KK20:
Yarim dilimde havuçlu kek yedim.:oops:
Daha aksam yemegini yemedim. O yuzden ya az yerim ya da hic yemem bilmiyorum. Sonucu yazacagim aciklaninca.

Arkadaşlar ben buraya yeni uye oldum.
Kilo vermem gerekiyordu. Ben de tesadüfen hande ercelin röportajını okurken 1 haftada 5 kilo verdiğini öğrendim. Tabi boru değil 5 .kilo hemide 1 haftada. Hande sadece çorba ve su ile yaşadığını söylemiş bu bir haftada. Açıkçası ben sadece çorba ve su değil başka şeylerde katacagim diyetime. Fakat tabiki hafif şeyler olacak. Umarım bir kişinin bile olsa işine yarar. Çok sağlıklı değil evet farkındayım ama bu sadece 1 hafta sürecek ve 1 hafta sonra bırakıp gitmiyoruz hemen. Biraz daha değiştirerek ama yine hafif bi şekilde diyete devam. Sadece bu zorlu diyetimizi biraz daha günlük hayata çevirmeye calisacagim. Ayrıca maalesef baya usengec bir insanım ve ygsye hazirlaniyorum. Bu yüzden spor yapmaya pek vaktim yok. Ama dedigim gibi kilo vermem gerek ve boyle oturmaya devam edersem vermek yerine alıyorum. En azından bu diyeti bi deneyim dedim. Sonuçları, gün gun verdiğim kiloyu ve hangi öğünde ne yedigimi sizinle paylaşacağım. Umarım hosumuza gider.
o pek diyete değil de ödem atma işine giriyor. sıvı gıdalarla beslenmis bi süre. bu da diyet adı altında sunuluyor.
diyet + spor yapın sporsuz verdiginiz kilolar selülittir.

Yaa annem kekin içine tarçın da koymuş. Sırf bu yüzden yemeyecektim ama canım tatlı istiyor. Aseriyorum sanki. Tatlım geldi. Kriz geldi. Ahhh:KK53:
Elif sakin ol ve elindeki tatliyi yavasca yere birak. Sakin sakin.:KK72:
Tamam sakinim. :)
(En azindan yarisini yedim bunda tarcinin payi buyuk. Bak simdi tarcini sevmeye basladim falan diyomusum. Tamamen yalan. Külliyen yalan.:KK70:)

o pek diyete değil de ödem atma işine giriyor. sıvı gıdalarla beslenmis bi süre. bu da diyet adı altında sunuluyor.
diyet + spor yapın sporsuz verdiginiz kilolar selülittir.
Sadece corba değil gordugunuz gibi. Ayrıca meyve, yoğurt falan da yiyorum. Ve bir hafta sonunda daha hafif bir şekilde yanı zorlamayacak şekilde gündelik hayata uyarlayacagim bu diyeti. Ayrıca ben ödem atmakta da bir zarar gormuyorum. YYaptığım öyle aman aman çok kötü bir şey gibi gözükmesin. Zaten 1 haftada 5 kilo verememem ben bünye müsait değil, izin vermez :D

est: 44792013 .!.:
Sadece corba değil gordugunuz gibi. Ayrıca meyve, yoğurt falan da yiyorum. Ve bir hafta sonunda daha hafif bir şekilde yanı zorlamayacak şekilde gündelik hayata uyarlayacagim bu diyeti. Ayrıca ben ödem atmakta da bir zarar gormuyorum. YYaptığım öyle aman aman çok kötü bir şey gibi gözükmesin. Zaten 1 haftada 5 kilo verememem ben bünye müsait değil, izin vermez :KK70:
Ama spor yapilmasi ttaraftarının. Bu yüzden iyiki hatirlattiniz. 2 ay kadar önce trambolinde zıplamaya başlamıştım 1 ay ziplayip biraktim. Zevkli de oluyordu acaba tekrar mi ziplasam derken bugun oyle biraz zipladim. Sunu da soylemek isterim ki 15 dakika ziplamak 1 saat yurumeye bedel ve yerde ziplamadigim izin kaslari zedeleme ihtimali de ortadan kalkiyo. Cok vaktim yok ama ziplamaya baslayabilirim. Bana bu konuada daha once de yorum geldi. Ondan sonra dusunmeye baslamistim. Ama selulit kismiyla ilgili bir bilgim yoktu. Bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim. Uyarinizi dikkate alacagim.

Bir sürü çay içiyorum dedim. Gerçekten öyle. Evimde tam 23 çeşit çayım var ve ben her gün bu çaylardan biriyle ilgili araştırma yapıp bilgi vermek istiyorum. aynı zamanda ben de bilgileniyorum sizinle birlikte. bugün hep mate mate diye bahsettiğim bahsederken de aklıma hep matematik getiren sevgili mate çayıma teşekkür ettikten sonra onunla ilgili bilgi vermek istiyorum. biraz araştırdım. bu sayede yan etkilerini de öğrenmiş oldum. bazı şeyleri bilinçsiz yaptığımın farkına vardım. bir şey iyi de olsa kötü de olsa onun ne olduğunu bilmek bize ne getireceğini ya da ne götüreceğini kısaca sonuçlarını bilmek, bilmiyorsak öğrenmek gerek. biz de bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diyoruz. en basta söylediğimiz gibi YOLA DEVAM EDİYORUZ, PES ETMEK YOK.
Çok uzatmamaya çalışıyorum aslında ama aklımdakileri tam olarak yazmazsam eksik anlatıyormuş gibi hissediyorum. araştırmada çok fazla içerseniz yan etki yapar demeye getiriyor. ben önerilen miktarı hiç geçmedim. hatta daha az içtiğim oldu. araştırma sonuçlarımı da ekleyerek şimdilik susuyorum.:KK66:

Mate Çayının Faydaları
Güney Amerika’ya özgü küçük bir ağaç olan “Yerba Mate”nin yapraklarından elde edilen mate çayı kafein ve teobromin gibi uyarıcılar içermektedir. Son yıllarda bu uyarıcı etkisiyle özellikle kilo verme ve yorgunluğa karşı kullanılan mate çayı yeşil ve siyah çaya alternatif olarak gösterilmektedir.

Brezilya, Arjantin ve Paraguay başta olmak üzere tüm Güney Amerika kıtasında tüketilen mate yaprakları uyarıcı etkisi dışında içerdiği 24 vitamin, 15 amino asit ve antioksidanlarla vucudu ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılmaktadır.

• Kilo vermeye yardımcı olur
  • Orta ve hafif dereceli depresyon tedavisinde kullanılır
  • Kaygıyı azaltır
  • Sinüsleri açar
  • Alerjilere karşı kullanılır
  • Vitamin bakımından zengindir
  • Antioksidandır
  • Canlılık verir
  • Kalbi güçlendirir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • İltihap önleyici özelliği vardır
  • Sindirime yardımcı olur
  • İdrar söktürücüdür
  • Zihni açar
  • Konsantrasyonu arttırır
  • Metabolizmayı hızlandırır
Matenin Sağlığa Faydaları
Kahve gibi uyarıcı bir içecek olan mate çayı aynı kahve gibi içildiği anda canlılık verir, enerjiyi arttırır ve zihni açar. 2001 yılında “Journal of Human Nutrition and Diet” adlı bilimsel dergide yayınlanan bir araştırmaya göre mate çayı kilo vermeye yardımcı olurken vucuttan fazla suyun atılmasını sağlar ve kabızlığı giderir. C, B-1, B-6 ve niasin gibi vitaminler bakımından zengin olan mate yaprakları kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi önemli mineralleri de içermektedir.

2008 yılında Kore’de Üniversitesi’nde hayvanlar üzerinde yapılan bir diğer araştırmada ise düzenli olarak mate çayı tüketiminin vucut ağırlığını azalttığı, kan ve karaciğer lipidini düşürdüğü, insülin ve leptin seviyeleri azalttığı tespit edilmiştir. Ancak tüm bu olumlu etkilerin insanlarda da aynı şekilde görülüp görülmediği konusunda bir çalışma bulunmamaktadır.

Güney Amerikalı Guarani yerlileri taraından yüzyıllardır kilo ve iştah kontolü için tüketilen mate çayı son yıllarda bu özelliği ile oldukça popülerlik kazandır ve bununla ilgili bilimsel araştırmalar yapılmaya başlandı. İsviçre’de Lozan Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada mate çayı tüketenlerin tüketmeyenlere oranla enerji üretmek için daha fazla yağ yaktığı ve buna bağlı olarak daha çok kilo kaybettikleri belirlenmiş. Danimarka Charlottenlund Tıp Merkezi’nde yapılan ve “Journal of Human Nutrition and Dietetics”de yayınlanan bir diğer araştırmaya göreyse mate, guarana ve susana içeren bir bitkisel formül kullanılan kişilerde kullanmayanlara göre daha hızlı kilo kaybı sağlandığı sonucu elde edilmiş. Bu araştırmaya katılanlar bitkisel karışımı içtiklerinde daha uzun süre tok hissettiklerini, daha hızlı doyduklarını belirtmiş.

Matenin Yan Etkileri
Mate çayı kahveden daha az kafein içermesine karşın uykusuzluğa neden olabilir ya da uyku kalitesini düşürerek gün içinde daha çabuk yorulmanıza ve uykunuzu alamamanıza yol açabilir. Mate çayının aşırı tüketimi sinirleri gerer ve kaygıyı arttırabilir.

Brezilya’da “Memorial Sloan-Kettering Cancer Institute” tarafından yapılan bir çalışmada uzun süre mate çayı tüketiminin gırtlak kanseri, ağız kanseri riskini arttırdığı belirlenmiştir. Onkologlar tarafından tavsiye edilen başvuru kaynakları arasında yer alan “Caring 4 Cancer” web sitesinde yer alan bir makalede aşırı sigara tüketen ve düzenli olarak mate çayı içenlerin gırtlak ve safra kesesi kanseri riskinin arttığı belirtilmektedir.

Az miktarda mate çayı bağırsakları çalıştırır ancak aşırı tüketilmesi, kahve gibi kabızlığa yol açabilir. Bazı kişilerde mide bulantısına, kusma ve baş dönmesine neden olabilir. Geçici olan kan basıncını yükseltip ve kalp çarpıntısına neden olabilir.

Hamilelikte ve emzirme döneminde mate çayı tüketilmesi tavsiye edilmez ve düzenli olarak ilaç kullananların mate çayı içmeye başlamadan önce yan etkileri hakkında bilgi almak için doktora danışmaları gerekmektedir.

- See more at: http://www.bitkicaylarininfaydalari.com/mate-cayinin-faydalari/#sthash.ZVNETiFt.dpuf

Back
X