Hamur İşleri Hamur İşi Tarifleri -resimli-

yemek perisi

Yemek Perisi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
7
7
40
Pastane Açması

Açma için malzemeler
  • 1su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta - sarıların biri üst için ayrılacak
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 5 - 6 su bardağı kadar un
  • 1 küp yaş maya
  • 4-5 yemek kaşığı margarin
  • Üzeri için susam ve çörekotu
İç harç Malzemesi

• Arzuya göre sosis, peynir yada haşlanmış patates olabilir.
Açma nasıl yapılır?
  • İlk olarak su ve süt büyük bir cezve yada ısıya dayanıklı kaba koyulup ısıtılır. Daha sonra içerisine toz şeker ve maya koyulup ezilerek mayanın biraz kabarması beklenir.
  • Kabaran maya, yoğurma kabına alınır. Sonra sırasıyla yumurtalar ve yağ eklenip tüm sıvı malzemeler biraz çırpılr.
  • Daha sonra kuru malzemeler olan un ve tuz ayrı bir kaba elenir. Ve yavaş yavaş unumuzu sıvı malzemelerin üzerine diğer elimizle yoğura yoğura döküyoruz.
  • Hamur elimize yapışkan bir halde iken un eklemeyi kesiyoruz. Un ölçüsü, yumurtamızın büyüklüğü, ölçü olarak kullandığımız bardak boyutu olmak üzere değişebileceği için 5 yada 6 bardak dedim.
  • Hamurumuzu mayalanması için 1 - 1.5 saat üzerini örterek dinlendiriyoruz.
  • Sıra şekil vermeye gelince; hamurdan mandalin büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.Yapışmaması için üzerini biraz unluyoruz. Oklava yardımıyla tatlı tabağı kadar açıyoruz. Erimiş, soğumuş margarinden fırça yardımıyla hamurun heryerine sürüyoruz
  • Hamurun geniş kısmına uzunlamasına iç harç malzemesinden koyuyoruz. Ben çok minik doğranmış sosis ve sade olarak yaptım açmalarımı. Siz arzuya göre hazırlayabilirsiniz.
  • Daha sonra rulo şeklinde sarıp iki ucundan çevirerek bükmeye başlıyoruz. Resimlerde uyguladığım gibi.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biraz aralıklı olmak şartıyla diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Denenmiş, güvenilir ve resimli tarifleri yemekperisi.org da bulabilirsiniz..

Afiyet Olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…