• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamiş ne demek

ayrıca cık cik eki türkçemizde var çoğu kelimede kullanılıyor
siz herhalde türkçemiz adına bunları kullanmıyorsunuz
yabancı kelimeleri filanda kullanmıyorsunuzdur muhakkak
otomobile filan oturgaçlıgötürgeç diyorsunuzdur.

yani arkadaş ortamında samimiyetle söylenen bir iki kelimeyi nerelere getirmişsiniz.

ki kelimelerde ihtiyaç üzerine oluşmamışmı insanlar tarafından
kelimelerde gökten zembille inmedi ya
belki bu kelimeler bezı arkadaşlar için ihtiyaç ve kullanıyorlar
kime ne açıkçası

yani zaten kimsenin bir şeye karıştığı ettiği yok. kimse çıkıp isim verip de ''şu şu şu kişiler kociş diyor, çok salaklar, biz kendi aramızda karar verdik kullanamazsınız bu kelimeleri'' falan demiyor. sadece bu kelimeleri kullanan insanları itici bulduğumuzu, sevimli bulmadığımızı belirtiyoruz. kullanamazsınız ya da kullanmayın gibi bir şey denmiyor. kullanan kullanır, isteyen de kullananları şımarık ya da sevimsiz ya da itici bulabilir. isim verilmiyor ki burda. herkesi sevmek herkesi pışpışlamak takdir etmek zorunda da değiliz. ayrıca bi hareketi eleştirmek için hiç yabancı kelime kullanmıyor olmak, çok düzgün konuşuyor olmak falan gerekmiyor, otobüse çokoturgaçlıgötürgeç demek falan da gerekmiyor. bir davranışı eleştiren bir insanın da sizin hoşunuza gitmeyen bi davranışı vardır siz de onu eleştirebilirsiniz. ama burda isimlerden ve şahıslardan bahsedilmiyor, bir davranıştan bahsediliyor ve bu davranışın itici bulunduğu belirtiliyor. ki burası bir forum, şahıs olarak bir grubu hedef alıp rencide etmeyi amaçlamadığımız sürece bir davranışı ya da bir kelimenin kullanımını eleştirebiliriz. üstünüze alınmayın.

hamiş kociş köpüş bebiş çoook sık olmasa da içimdeki çocuk atağa geçtiğinde kullanırım çok da hoşuma gider:)

günümüzde isimlerin yani kişi isimlerin kısaltılmasını komik bulurum insan içinde kullanılmasını hayriş rukiş gibi:))

hamiş,bebiş,göbiş,kociş,................ :roflol: mutluluğun dibine vurmuş ya da öyle hissetmek isteyen şımarık kadın semptomu ... çok komik :)
evet birgün bende mutluluğun dibine vurmak ve şımarıklık içinde HAMıŞıM diye bağırmak istiyorum.ne varki bunda?bizde burada samimi bir ortamda yakın bulduğumuz arkadaşlarımıza kullanıyoruz bu kelimeleri yoksa dilimize yerleşmiş her yerde her ortamda kullandığımız kelimeler değil tabikiyerimseniben
hamiş hamişoto hastalığı diye baslık bıle gordum bu ne dedım ılk once turkcemız bozulmasın bır kısının sıvesı olabılır degısıktır ama bu kelıme bıle bıle soylenıyor degıl mı

gördüğün başlık haşimato hastalığı olmasın bence birdaha dön ve iyi bak gördüğün şeye.çünkü haşimato bir troit hormon hastalığıdır ve hamileleri en korkutan hastalıklardan biridir.

ben gerçekten bu sitenin yapısını cezaların neye göre verildiğini
konuların neye göre silindiğini anlayabilmiş değilim
buraya yazdığım yorumum tartışma gerekçesiye silinmiş
kullanıcı panelimde konuma verilen puanın karşısında tartışma yazıyor
acaba tartışma içeren hangi cümleleri kullanmışım lütfen bana biri açıklayabilir mi
geçende bir konuda tartıştığım için uyarı cezası aldım
halbuki uzaktan yakından tartışmak gibi bir niyetim yoktu sadece olayları yatıştırmak adına bir kaç yorumda bulundum o kadar
çok komik iğreti demek tartışma yaratmıyorda benim abartıyorsunuz bence isteyen istediği gibi kullanır yorumum mu tartışma yaratıyor
ben bu çifte standardı anlayabilmiş değilim
çok rica etsem anlayan biri bana anlatabilir mi

çok şükür hamile kalmadan öğrendim şu kelimeyi buyrunnnnnnnnn

acaba tartışma içeren hangi cümleleri kullanmışım lütfen bana biri açıklayabilir mi
halbuki uzaktan yakından tartışmak gibi bir niyetim yoktu sadece olayları yatıştırmak adına bir kaç yorumda bulundum o kadar
çok komik iğreti demek tartışma yaratmıyorda benim abartıyorsunuz bence isteyen istediği gibi kullanır yorumum mu tartışma yaratıyor

katılıyorum..
aynı sekılde benımde yazılarım sılınmıs...
ıgrenclık sımarıklık dıyenlerın kı duruyor ama ?
sanırım tartısma anlayıslarımız cok farklı. keske anlatabılsem ama bende anlamıyorum.....................

hayret silinmemiş akannehir

bende anlamıyorum artık
neye göre siliniyo bu yorumlar
yok yani bilelimde ona göre yazalım
sengözlerimebaksanab
orda falanca filanca tartışma çıkatmış diye değil konunun genel havası üzerine topladım mesajları ve işlem yapmadım sizinkinin olduğunun farkında değilim kimin diye bakmadım :) diğer mesaja bakayım tamammı:)

cloudy arkaşım aynı mesajı özeldende yazmış ve bu cevabı verdim her yapılanda kasıt tabiki olmaz
sevgi kelebeği dün o yazı benim işlemimden sonra yazılmış sanırım ve konuyu geren bişey görmedim ben

hamiş kulağa çok sevimli geliyor bu sadece benim fikrim tabii ki
şımarıklık yapmak istendiğinde kullanılan bir kelime
büyütmeye, abartmaya gerek yokk
bu tarz kelimeleri kullanan kişilere - bende dahil - hakaretler yağdırılmasını saçma buldum açıkçası

Bazen hamile veya anne olan arkadaşlarıma "bebiş nasıl ? " derim..
Ama hamiş veya koçiş veya sonuna "iş" eki getirilmiş diğer ifadeler memiş,pipiş(evet bunu bile duydum)
Hoşuma gitmiyor,sürekli böyle konuşan birisiyle sohbet edemem sanıyorum.
Hele de kocasına "kocişim" diyenleri ne derseniz diyebilirsiniz,gerçekten çok yapmacık buluyorum.Buldumcuk gibi geliyor :kedi:

Bazen hamile veya anne olan arkadaşlarıma "bebiş nasıl ? " derim..
Ama hamiş veya koçiş veya sonuna "iş" eki getirilmiş diğer ifadeler memiş,pipiş(evet bunu bile duydum)
Hoşuma gitmiyor,sürekli böyle konuşan birisiyle sohbet edemem sanıyorum.
Hele de kocasına "kocişim" diyenleri ne derseniz diyebilirsiniz,gerçekten çok yapmacık buluyorum.Buldumcuk gibi geliyor :kedi:

sürekli duymaktan hoşlanmama rağmen arada ben bile kullanıyorum :kedi:
çok mutluysam şımarıklık olsun diye yazarım bunda ne gibi bi yapmacıklık olabilir ki
gerçi senin demek istediğini de anlıyorum arada sırada değilde sürekli kullanan insanlardan bahsediyorsun sanırım yerimseniben

şu hamiş kelimesi çok gıcık lütfen kullanmayalım hamile,gebe tamam doğrusu budur ama şu hamiş ne oluyokafamçokkarıştıbi keresinde biri rütbesine HAMUŞ yazmış:1shok:o en gıcığıydı zaten lütfen dilimizi bozmayalım.

hamiş kelimesini ilk kez burda duymuştum :) kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4:sm_cool::roflol:delikafadulden

şu hamiş kelimesi çok gıcık lütfen kullanmayalım hamile,gebe tamam doğrusu budur ama şu hamiş ne oluyokafamçokkarıştıbi keresinde biri rütbesine HAMUŞ yazmış:1shok:o en gıcığıydı zaten lütfen dilimizi bozmayalım.

canım hamuş suskun demek
kimi kaynaklara göre mevlananın mahlasıdır
mevlana öyle derin engin bilgisine ragmen kendine bu tabiri uygun bulmuş
keşke bizde örnek alsak

yaaa keşke bu duyarlılığı yabancı kelimeleri kullanmayarak
kendimize kullanıcı adı seçmeyerekte göstersek ne güzel olurdu

bende sık sık olmasada arada kullanırım bu kelimeleri.hepimiz normal hayatımızda TRT'deki spikerler gibi konuşmuyoruz sonuçta.çok kullanmayı sevmiyorum ama sevenlerede sözüm yok tabi.

Hamis'i ilk kez burada duydum ,bebis nedense kulagima hos geliyor ama kocis cok fena itici...

Back