• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamiş ne demek

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.066
30.547
1.123
61
Konya
Sitemizde hamile anlamında kullandığımız hamiş in anlamı
hamiş Ar. hamiş
a. (ha:miş) esk. Mektup kâğıdının boş bir yerine yazılan ek düşünce, çıkma, not: ;Demir Bey mektubuna şu hamişi ilave etti. -R. H. Karay.
tdk.gov.tr
Güncel Türkçe Sözlük

Son düzenleme:
hamiş çok kötü bir kelime bence site için hamile olarak kullanılmasına karşıyım dilimizi bozmayalım!!! kaydirigubbakcemile

hamile ve gebe bana da kaba geliyor ama ikisi de "pregnant"ın yanında çok şeker kalıyor=))

hamiş,bebiş,göbiş,kociş,................ :roflol: mutluluğun dibine vurmuş ya da öyle hissetmek isteyen şımarık kadın semptomu ... çok komik :)

neden hamile güzel bir kelime hiçte kaba değil
hamişe değil ama kociş lafına gıcığım inanki bune şimdi
kociş gel yavrum gibi bişey sinir yani

hamiş,bebiş,göbiş,kociş,................ :roflol: mutluluğun dibine vurmuş ya da öyle hissetmek isteyen şımarık kadın semptomu ... çok komik :)

Allah bebek isteyen her kadına yaşatsın o mutluluğun dibine vurmayı a.s

KK tarafından uydurulmuş bir kelime gibi geliyor bana.
ilk ve tek burada duydum çünkü.
hamiş ve kociş..
ikisi de iğreti gelir bana,kullanmadım kullanmam da.. -tatlicadiarzu-

kociş
aşkitom
hamiş

ilk kez burada gordum bunları vala hamiş degıl de kociş benım komıgıme gıdıo
:icecream:

siteye ilk girdiğim zamanlar
'hamişşler buraya gelsin' başlıklı bir konu görmüştüm.
acaba bu hamiş ne demek diye düşünüp dururdum kaydirigubbakcemile3
herhalde 'hami' anlamında ama 'hamiş' olmuş fikrindeydim :hulya:
sonradan öğrendim tabi.kociş diyenlerin de koca anlamında dediklerini anlamıştım bak orda kafam çalışmış :lepi:

hamiş hamişoto hastalığı diye baslık bıle gordum bu ne dedım ılk once turkcemız bozulmasın bır kısının sıvesı olabılır degısıktır ama bu kelıme bıle bıle soylenıyor degıl mı

hamiş hamişoto hastalığı diye baslık bıle gordum bu ne dedım ılk once turkcemız bozulmasın bır kısının sıvesı olabılır degısıktır ama bu kelıme bıle bıle soylenıyor degıl mı

evet canım şive falan değil..hamileliğin sevimlileştirlme hali gibi birşey olmuşnerdeyse ..hani -e hali , -de hali , -den hali gibi birşey :) fisfisfis

siz bunu polemik olarak algılıyorsanız pes diyorum. doğruyu ifade etmek hoş görünmediğini belirtmek kaldı ki anadilimiz konusunda yapıcı eleştirilerde bulunmak polemikse sözün bittiği yer burasıdır diyorum.buyrun isteyen istediği gibi -cik cik li yazsın.bugün -cik cik li ifadeler kullanan kk lı bayanlar yarın öbür gün kendini sığ cümlelerle ifade etmeye çalışan çocukların anneleri olacak ...yazık hem de çok yazık....

canım sizin bebeklerde öğretmen olur bizim bebişleri kurtarır sığlıktan
hakkatten ne güzel yapıcı eleştri yapmışsınız
şımarıklık, falan filan
buda yapıcı eleştirinin yozlaştırılması sanırım.

ayrıca cık cik eki türkçemizde var çoğu kelimede kullanılıyor
siz herhalde türkçemiz adına bunları kullanmıyorsunuz
yabancı kelimeleri filanda kullanmıyorsunuzdur muhakkak
otomobile filan oturgaçlıgötürgeç diyorsunuzdur.

yani arkadaş ortamında samimiyetle söylenen bir iki kelimeyi nerelere getirmişsiniz.

ki kelimelerde ihtiyaç üzerine oluşmamışmı insanlar tarafından
kelimelerde gökten zembille inmedi ya
belki bu kelimeler bezı arkadaşlar için ihtiyaç ve kullanıyorlar
kime ne açıkçası

Son düzenleme:
Back