Hamileyken .... ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kizlar gene ben :) ilk gebeligim tup bebek yontemiyle olmustu ilk andan son ana kadar turlu turlu agrilar yasadim ve butun hamililigimi evde yataraj gecirdim son ayimi ise oturmadan yatarak
Simdi normal yollarla bebegi biz yaptik 4+3 gunluk hamileyim henuz dr gidip keseye bakamadik ama neyse bir takim sorularim olacak lutfen soru,cevap seklinde yanitlayabilirmisiniz ?

1_ hamilelik hastalikmidir , gundelik hayatimuza devam etmemiz herhangi bir risk faktoru yoksa ( veya haberdar degilsek ) temizligi yemegi gezmeyi hamile bayanlar yapamazmi ?
2_ agir kaldirma denir tamam koltuk kaldirmiyorum ama oglumu mecburen kucakliyorum gunde 5_6 kere budami olmamali?
3_ herhangi bir zedelenme oldugunda kanama olarak illa belirti verirmi ?
4_ cinsel iliski rayinda devam edemezmi ? Sonucta gobegim yok suan pozisyon ve cinsel iliski sikligi olarak soruyorum bebek yokkenki gibi davranilirmi ?
5_ minibus otobus gibi tasitlara binilmemelimi ?
6_ hamileyim diye agir cekimde roboy gibimi hareket etmem lazim ?
7_ kimyasal olmazmis ruj makyaj hatta dar,pantolon yahu tamamda mercimek kadar belkide drgil,dar giymenin nesi zararli,suanda ?

Eklemek iatediginiz birsey olursa cok sevinirim soruyorum cunku gecmus hamileligim zor du , pipirikliydim ve herkez beni yadirgiyordu simdi bu ayni insanlar bir hafta once cam sildigimi gorduklerinde brni gene ayipladilar ne yani yapiyimmi yapmiyimmi hastamiyim hamilemiyim ? Makyaj konusuna katilamicam bu sadece hamilr bayanlarin oz guvenini yikmaktan baska bir ise yaramiyor bu benim dusuncem
Ayrica uyesi oldugum 2014 grubundada benden baska normal hayatina devam eden yok ben simdide fazlami rahatim

Cok oldum opuyorum cok tesekkur ediyorum simdiden

hamilelik hastalık değildir tabi ki ancak normal zamandan daha dikkatli olunmalıdır.sürekli yat anlamında değil bu ama ev temizliğini eşle birlikte yapmak,yükseğe uzanmamak,ağır kaldırmamak,deterjanları çok fazla solumamak gerekir..bunlar zaten bilinen şeyler..ilişki konuusnda yorum yapamıycam doktor bize yasakladı çünkü.dar giyme konusunda ise sakıncalı diye biliyorum mümkünse daha bol şeyler giyinmeli.. mesela beli dar kotlarımı falan giyemiyorum artık çünkü rahatsız oluyorum..ayrıca benim ikizlerde 3 yaşında ama kucağıma almıyorum kaldırmıyorum doktor bunu da yasakladı..sen daha doktora gitmedi önce herşeyin normal seyrinde olup olmadığını öğrenip sonra eskisi gibi davranmak lazım diye düşünüyorum..örneğin düşük riskin varsa bazı şeyler yasaklanacak yoksa daha rahat davranacaksın..bunun bilinmesi lazım.

normal yaşamına elinden geldiğince devam et ancak dikkatli olarak.kendini aşırı yormadan..

1.hamilelik hastalık değildir ve normal hayatına da devam edebilirsin.
ağır kaldırmama bir önlemdir herhalde 20-30 kg kaldırmıyorsundur.
benim hamileliğimde cinsell,ik sorun olmadı düşük tekliken yoksa rahat olabilirsin.
dar kıyafetlere gelince kendini naasıl hissediyorsan öyle giy.
makyajında sorun olacağını sanmıyorum.hamileliğinin keyfini çıkar.

şu an bu sorular için erken bence kuzum, doktora gidince ilk gebeliğindeki sıkıntıları vs anlatırsın kesene bakar, herhangi bi sıkıntı yoksa aşırı olmamak kaydıyla temizlikte yapılır sekste yapılır illa ki otobüse dolmuşa falanda bineceksin, düşük tehlikesi olmadığı sürece çalışma hayatınada devam edebilirsin

Nemicim ben egeye hamileligimdr doktordan doktora dus aldim 15 gunde bir yani ,
Kafam orukleniyordu surekli yatmaktan ve tek bir kere bile alaturka tuvalete oturmadim :) simdide ayari veremiyorum kendime temizligide yemegide ben yapiyorum oglum 19 kilo onu kaldiriyorum
Dar kot mevzsuna gelince sert kotum yok ancak bol seyler elbette rahat ama bedenleri buyuk oluyor ben egedeyken 7 haftalikken kucuk bir top gibi gobegim sivrilmisti ic karnim darmis haliyle en basindan beri normal giyibemedim psikolojimi cok bozuyordu bu durum

canım sana bir örnek vericem, ona göre yorumunu sen yap :)
ben üç sene önce oğluma hamileymişim haberim yoktu...:) 6 haftalıkmış...adet gecikmesi oldu evet ama bende eskiden beri bazı zamanlarda adet gecikmesi olurdu yani...aklıma hiç gelmedi hamile olabileceğim :)
birgün annemlere gitmiştik akşam, o sıralar arabamız falanda yok...
neyse geç saat oldu son otobüsle eve dönecez...
çıktık durağa bi baktık otobüs kaçmış :)
biz eşimle koşmaya bi başladık bir arka mahalleden yakalayalım diye :) ama öyle bir koşuyoruz ki anlatamam..ben zaten hızlı koşardım okul zamanlarımdan beri :) sporcu yapım var biraz övünmek gibi olmasın
öyle koşuyoruz ki, o bebek nasıl düşmeden kalmış karnımda hala aklım almıyor...:) iki gün sonra hamile olduğumu öğrendim zaten :) annem birsürü kızmıştı bana kesin düşer o çocuk o kadar koşmaya dayanırmı diye :)
bu bilinçsizce oldu evet ama 5 aylıkken de bir koşma vakam var :)
yine koşmam gerekmişti biyere yetişecektim önemliydi...hamile olduğumu bile bile koşmuştum akıl işte saflığım tutmuş şimdi olsa asla yapmam ama deli yaşımdayım işte :)
diyeceğim o ki, ben hiçbirşeyden sakınmadım hamileyken kendimi....
koştum da, gezdim de, ağır da kaldırdım...büyük temzilik yapıp kanepeleri bile çekip altlarını sildiğimi hatırlarım...:)
hiç de bişey olmadı şükürler olsun...ve şuna inanıyorum ki evet hamilelikte dinlnemek dikkatli olmak gerekiyor, ama robot gibi kendini komut vererek hareket etmek de çok saçma...resmen eziyet bu...ağır kaldırmamaya çalış...bol bol uyu ve riskli hareketler kaçın yeter...fazla kasmana gerek yok...normal hayatına devam et....eskiden kadınlar tarlada çalışır birde onca ağır yükleri taşırlarmış...

Son düzenleme:

ayy yavrum 7 haftalıkken sivrildimi kuzummm
aynı kadının 2.3. gebelikleri çok farklı olabiliyo, tabiki eski travmaları atlatman zor aklına geliyo ama iyi düşün iyi olsun, bak benimde bugün pembemsi kahvemsi akıntım oldu kadişe söyledim yerleşme kanamasımı yoksa başka bi zımbırtımı bilemedim adetime 9-10 gün var :26:
sen gönlünü ferah tut doktora gidince zaten o gerekeni söylicektir

hay maşşallah
canım sende epey cengavermişsin

Valla ya hey,masallah :) bende evin icinde kosturuyom bir bakiyom ege camda firladigim gibi isinlaniyorum bunlari egede yapsaydim konduramiyorum neler olabilecegini
Nemicim ibsallah arkamdan geliyorsundur bebisim nisan annesiyim,ama marta dogururum ben :)

kadiş zaten kadın doğum uzmanı olmak üzere son 6 yılın birikimiyle kedimi bile doğurtabilirm ha bu arada sen hamilesin balım benden demsi :)=

sakınan göze çöp batar lafı ne kadar doğru ise tedbirsiz tevekkül olmaz lafı da bi o kadar doğrudur..o yüzden normal ama dikkatli hayat hamilelikte en güzeli..

benim bu hamileliğim sürpriz biliyosunuz valla neler yapmadım ki..cam sildim,kapı sildim,yükseğe uzandım,oldukça ağır şeyler kaldır,kaç saat süren yolculuklar yaptımdım ve daha neler neler...ama hamile olduğumu bilmiyordum bilsem bebeğimi riske atmazdım asla.

cute önce bi doktora git o zaten yönlendirecek seni..benim düşük riskim falan yok ancak doktor bu bebek doğal yoldan oldu bizim için mucize gibi onu riske atamam deyip her şeyi yasaklaldı...toto büyütüyorum evde ha memnunmuyum asla ama napıyım mecbur..

hay maşşallah
canım sende epey cengavermişsin

sorma canım yaa :) hala inanamıyorum aklıma geldikçe oğlum nasıl düşmedi diye :) şükür sağlıklı hemde :)
annemden az mı azar işittim, hatta hala söyler...oğlum bazen yerine hiç oturmaz beş dakka çok hareketli bi çocuk :) annem derki eee nolcak anası hoydur hoydur koşardı, çocuğu da anasına çekmiş işte ....

inşallah sizinle birlikte paylaşırım mucizeyi
döllenmeden 6-12 gün sonra adettende yaklaşık 1 hafta önce gerçekleşir yerleşme kanaması diyo bizim işyerinden bi ebe abla, o da tutturdu pazartesi hastaneye gidelim diye,cute eşinle aranız nasıl bu arada

İnşallah canım ama bana öyle geliyosun..sen pazartesi kan testi yap rahatlarsın hem..kesin sonucu da almış olursun.

sıra parkon da ( öldürecek beni )

merhaba canım
1-hamilelik hastalık deildir günlük hayatına devam edebilrisn yemek temizlik yüryüş gezme herseyi yapabilirisn nie yapmıycaksınki:)ben nerdeyse avmde dogurucaktım o derece yani
2-çok agır kaldırmadığın sürece problem olacagını sanmıyorum çocuğunu kucaklaabilirisn tabikide
3-elbette belirti verir zaten cok agır bi zedelenme olursa yoksa problem olmaz
4-canım hamileligimin ilk haftasından son haftasına kadar devam etti dzenl olarak doktorum sakınca görmedi hatta kendisi önerdi...hamileyim die bişeyleri ihmal etme
5-otobüs minübs tren hepsine binebilirsin 9 ay araba kullandım biişicikte olmadı otobüse binmekten ne olurki:)
6-son 2 ay kala ister istemez agır ckime geciceksin zaten karnın büyügcegi için yavaslıycaksın şuanda problem yok
7-canım iyi bir yüz güneş kremi kullandıktan sonra makyajda yaparsın süslenirisnde bunda ne zarar var hamilesin diede bişey yapmıycakmısın tabikide bakıcaksın kendine karnın byüne kadar pantolon olur nie olmasın zaten hamile pantolonlarının bel cok güzel acayip rahat karnın cıkıncada onlardan giyersin acayip hoş kalıpları...normal pantolon giymende suan için hiçbi sakınca yok..bu arada bende 4 haftalık hamileyim... normal hayatıma devam ederim allah sag salim kucagına almayı nasip etsin

merhaba hayırlı olsun bebegınız
ben de ikiz bebeklerimi bekliyorum kısmetse doktorumun önerisi ve uyguladıgım kadarıyla sorularına cevap vemrek istedim.
1- hamilelik bir hastalık değildir ama kişinin önceki hayatından farklı bir dönemdir. burada önemli olan kalp atısını gördükten sonra kendı drunuzun önerisidir. bana dr ikiz hamile oldugum halde yürüyüş yapmamı hareketsiz kalmamamı fakat agır sporlardan kacınmak gerektigini söyledi.
2- oglun kac kilo canım dr bana ilk dönem için 5 kilo sınır koymustu kanamam yoktu. olsaydı belki hiç kaldırma derdi, ama ben yıne de dıkkat ettım kedılerım var 5 er kilo onları kucakladım yani çok şükür bişey olmadı,
3-kanama içerde de olabilir bır zaman sonra içerde biriken kan dışarı çıkabilir ama pembe kırmızı akıntı, kan vs doktora bıldırılmelı eski kan mı yoksa yenı bır kan mı oldugu belirlenmeli
4- bana dr 12. haftaya kadar ilişki tavsiye etmiyorum riske atmaya gerek yok demişti. sonrasında da ilişki olacaksa da enfekte olunmaması acısından korunarak olması gerektıgını söyledi.
5-agırlasmadıgın sürece bu aracalara tabıkı bınebılırsın yeterki çok fazla ayakta kalma
6-robot gibi hareket etmeye gerek yok aksıne rahat olmak güzel ve stressiz bir hamilelik gecirmek önemi, tabıkı dr bunun aksini önermediği sürece.
7-bn 30. haftaya dek calıştım makyajımı yaptım hamılelık kıyafetımı 4. ayda aldım hatta eteklerımın beli sıkıyordu artık dayanamaz olunca aldım, dr ultrasonda bıle probu baya bastırıyor ne zaman rahat edemezsen o zaman bol kıafetlere gecebılırsın.

sonuc olarak fazla tedırgın olmadan ama tedbiri de elden bırakmadan hamileliğe devam edecegız inşallah. rahat ol her hamılelık de aynı olmaz derler.

1. Aksami baristik yani oyld disafi ciktik konustuk inat yapmis cok ustune gitmisim neyse kuzenleri geldi ve biximki kivraniyor ben beni baglamaz gidebilirsin sen dedim :) bugun mesaide oldugunu soylucekmis isime gekmiyor dogruyu soyleyip gitse hsrika olacak o zaman nerede oldugum konusunda sikistirirlar ama neyse
Kadesa ayni doktorunami gidiyorsun peki sen ?

Buarada hamileykendemi korunmak gerekiyor ?
Oglum 19 kilo ama ordan oraya tasimiyorum tuvalete oturtuyorum iste bazen gece yanima aliyorum kucakla oyke kucagimda yurumuyorum dakikalarca onunla
Insallah sag salim gecer hamileligim nemu ben adete 4_5 gun kala idrarda ogrendim adet gunumde beta hcg 295 idi

aynı doktor derken canım,almayamadım?

bu arada barışmanıza sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…