Kizlar gene ben :) ilk gebeligim tup bebek yontemiyle olmustu ilk andan son ana kadar turlu turlu agrilar yasadim ve butun hamililigimi evde yataraj gecirdim son ayimi ise oturmadan yatarak
Simdi normal yollarla bebegi biz yaptik 4+3 gunluk hamileyim henuz dr gidip keseye bakamadik ama neyse bir takim sorularim olacak lutfen soru,cevap seklinde yanitlayabilirmisiniz ?
1_ hamilelik hastalikmidir , gundelik hayatimuza devam etmemiz herhangi bir risk faktoru yoksa ( veya haberdar degilsek ) temizligi yemegi gezmeyi hamile bayanlar yapamazmi ?
2_ agir kaldirma denir tamam koltuk kaldirmiyorum ama oglumu mecburen kucakliyorum gunde 5_6 kere budami olmamali?
3_ herhangi bir zedelenme oldugunda kanama olarak illa belirti verirmi ?
4_ cinsel iliski rayinda devam edemezmi ? Sonucta gobegim yok suan pozisyon ve cinsel iliski sikligi olarak soruyorum bebek yokkenki gibi davranilirmi ?
5_ minibus otobus gibi tasitlara binilmemelimi ?
6_ hamileyim diye agir cekimde roboy gibimi hareket etmem lazim ?
7_ kimyasal olmazmis ruj makyaj hatta dar,pantolon yahu tamamda mercimek kadar belkide drgil,dar giymenin nesi zararli,suanda ?
Eklemek iatediginiz birsey olursa cok sevinirim soruyorum cunku gecmus hamileligim zor du , pipirikliydim ve herkez beni yadirgiyordu simdi bu ayni insanlar bir hafta once cam sildigimi gorduklerinde brni gene ayipladilar ne yani yapiyimmi yapmiyimmi hastamiyim hamilemiyim ? Makyaj konusuna katilamicam bu sadece hamilr bayanlarin oz guvenini yikmaktan baska bir ise yaramiyor bu benim dusuncem
Ayrica uyesi oldugum 2014 grubundada benden baska normal hayatina devam eden yok ben simdide fazlami rahatim
Cok oldum opuyorum cok tesekkur ediyorum simdiden
Kizlar gene ben :) ilk gebeligim tup bebek yontemiyle olmustu ilk andan son ana kadar turlu turlu agrilar yasadim ve butun hamililigimi evde yataraj gecirdim son ayimi ise oturmadan yatarak
Simdi normal yollarla bebegi biz yaptik 4+3 gunluk hamileyim henuz dr gidip keseye bakamadik ama neyse bir takim sorularim olacak lutfen soru,cevap seklinde yanitlayabilirmisiniz ?
1_ hamilelik hastalikmidir , gundelik hayatimuza devam etmemiz herhangi bir risk faktoru yoksa ( veya haberdar degilsek ) temizligi yemegi gezmeyi hamile bayanlar yapamazmi ?
2_ agir kaldirma denir tamam koltuk kaldirmiyorum ama oglumu mecburen kucakliyorum gunde 5_6 kere budami olmamali?
4_ cinsel iliski rayinda devam edemezmi ? Sonucta gobegim yok suan pozisyon ve cinsel iliski sikligi olarak soruyorum bebek yokkenki gibi davranilirmi ?
7_ kimyasal olmazmis ruj makyaj hatta dar,pantolon yahu tamamda mercimek kadar belkide drgil,dar giymenin nesi zararli,suanda ?
Eklemek iatediginiz birsey olursa cok sevinirim soruyorum cunku gecmus hamileligim zor du , pipirikliydim ve herkez beni yadirgiyordu simdi bu ayni insanlar bir hafta once cam sildigimi gorduklerinde brni gene ayipladilar ne yani yapiyimmi yapmiyimmi hastamiyim hamilemiyim ? Makyaj konusuna katilamicam bu sadece hamilr bayanlarin oz guvenini yikmaktan baska bir ise yaramiyor bu benim dusuncem
Ayrica uyesi oldugum 2014 grubundada benden baska normal hayatina devam eden yok ben simdide fazlami rahatim
Nemicim ben egeye hamileligimdr doktordan doktora dus aldim 15 gunde bir yani ,
Kafam orukleniyordu surekli yatmaktan ve tek bir kere bile alaturka tuvalete oturmadim :) simdide ayari veremiyorum kendime temizligide yemegide ben yapiyorum oglum 19 kilo onu kaldiriyorum
Dar kot mevzsuna gelince sert kotum yok ancak bol seyler elbette rahat ama bedenleri buyuk oluyor ben egedeyken 7 haftalikken kucuk bir top gibi gobegim sivrilmisti ic karnim darmis haliyle en basindan beri normal giyibemedim psikolojimi cok bozuyordu bu durum
canım sana bir örnek vericem, ona göre yorumunu sen yap :)
ben üç sene önce oğluma hamileymişim haberim yoktu...:) 6 haftalıkmış...adet gecikmesi oldu evet ama bende eskiden beri bazı zamanlarda adet gecikmesi olurdu yani...aklıma hiç gelmedi hamile olabileceğim :)
birgün annemlere gitmiştik akşam, o sıralar arabamız falanda yok...
neyse geç saat oldu son otobüsle eve dönecez...
çıktık durağa bi baktık otobüs kaçmış :)
biz eşimle koşmaya bi başladık bir arka mahalleden yakalayalım diye :) ama öyle bir koşuyoruz ki anlatamam..ben zaten hızlı koşardım okul zamanlarımdan beri :) sporcu yapım var biraz övünmek gibi olmasın
öyle koşuyoruz ki, o bebek nasıl düşmeden kalmış karnımda hala aklım almıyor...:) iki gün sonra hamile olduğumu öğrendim zaten :) annem birsürü kızmıştı bana kesin düşer o çocuk o kadar koşmaya dayanırmı diye :)
bu bilinçsizce oldu evet ama 5 aylıkken de bir koşma vakam var :)
yine koşmam gerekmişti biyere yetişecektim önemliydi...hamile olduğumu bile bile koşmuştum akıl işte saflığım tutmuş şimdi olsa asla yapmam ama deli yaşımdayım işte :)
diyeceğim o ki, ben hiçbirşeyden sakınmadım hamileyken kendimi....
koştum da, gezdim de, ağır da kaldırdım...büyük temzilik yapıp kanepeleri bile çekip altlarını sildiğimi hatırlarım...:)
hiç de bişey olmadı şükürler olsun...ve şuna inanıyorum ki evet hamilelikte dinlnemek dikkatli olmak gerekiyor, ama robot gibi kendini komut vererek hareket etmek de çok saçma...resmen eziyet bu...ağır kaldırmamaya çalış...bol bol uyu ve riskli hareketler kaçın yeter...fazla kasmana gerek yok...normal hayatına devam et....eskiden kadınlar tarlada çalışır birde onca ağır yükleri taşırlarmış...
ayy yavrum 7 haftalıkken sivrildimi kuzummm
aynı kadının 2.3. gebelikleri çok farklı olabiliyo, tabiki eski travmaları atlatman zor aklına geliyo ama iyi düşün iyi olsun, bak benimde bugün pembemsi kahvemsi akıntım oldu kadişe söyledim yerleşme kanamasımı yoksa başka bi zımbırtımı bilemedim adetime 9-10 gün var :26:
sen gönlünü ferah tut doktora gidince zaten o gerekeni söylicektir
hay maşşallah
canım sende epey cengavermişsin
Valla ya hey,masallah :) bende evin icinde kosturuyom bir bakiyom ege camda firladigim gibi isinlaniyorum bunlari egede yapsaydim konduramiyorum neler olabilecegini
Nemicim ibsallah arkamdan geliyorsundur bebisim nisan annesiyim,ama marta dogururum ben :)
kadiş zaten kadın doğum uzmanı olmak üzere son 6 yılın birikimiyle kedimi bile doğurtabilirmha bu arada sen hamilesin balım benden demsi :)=
sakınan göze çöp batar lafı ne kadar doğru ise tedbirsiz tevekkül olmaz lafı da bi o kadar doğrudur..o yüzden normal ama dikkatli hayat hamilelikte en güzeli..
benim bu hamileliğim sürpriz biliyosunuz valla neler yapmadım ki..cam sildim,kapı sildim,yükseğe uzandım,oldukça ağır şeyler kaldır,kaç saat süren yolculuklar yaptımdım ve daha neler neler...ama hamile olduğumu bilmiyordum bilsem bebeğimi riske atmazdım asla.
cute önce bi doktora git o zaten yönlendirecek seni..benim düşük riskim falan yok ancak doktor bu bebek doğal yoldan oldu bizim için mucize gibi onu riske atamam deyip her şeyi yasaklaldı...toto büyütüyorum evdeha memnunmuyum asla ama napıyım mecbur..
inşallah sizinle birlikte paylaşırım mucizeyi
döllenmeden 6-12 gün sonra adettende yaklaşık 1 hafta önce gerçekleşir yerleşme kanaması diyo bizim işyerinden bi ebe abla, o da tutturdu pazartesi hastaneye gidelim diye,cute eşinle aranız nasıl bu arada
İnşallah canım ama bana öyle geliyosun..sen pazartesi kan testi yap rahatlarsın hem..kesin sonucu da almış olursun.
sıra parkon da( öldürecek beni )
aaa o da mı istiyo keşke olsa
bu yaz forumda hareketlilik çok
1. Aksami baristik yani oyld disafi ciktik konustuk inat yapmis cok ustune gitmisim neyse kuzenleri geldi ve biximki kivraniyor ben beni baglamaz gidebilirsin sen dedim :) bugun mesaide oldugunu soylucekmis isime gekmiyor dogruyu soyleyip gitse hsrika olacak o zaman nerede oldugum konusunda sikistirirlar ama neyse
Kadesa ayni doktorunami gidiyorsun peki sen ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?